Keresés

Részletes keresés

staiger Creative Commons License 2018.05.08 0 1 8500

a szuszogásról annyit hogy ez még általam nem lepróbált dolog tehát nem tudok róla általam igaznak mondott véleményt alkotni. a tananyag szerint mindenféle olyan allergiára jó ami hisztamin termelődéssel jár . A macskaszőr is ilyen az étel allergiát viszont nem ismerem. A butejko légzés megakadályozza a vérben a hisztamin termelődést . ez az anyag okozza a tüsszögést és orrfolyást és szemgyulladást is. ha kíváncsi vagy hogy jó ez az ételallergiára akkor emailben lehet kérdezni a magyarországi oktatójától. Volt vagy két hét mire válaszolt. :)

Előzmény: z03 (8499)
z03 Creative Commons License 2018.05.07 -1 1 8499

Nekem a szemem szokott baromira bedurrani, viszket, vörös.

Tehát ha helyesen szuszogok, nem fog viszketni.

Még kérdés: ételallergiára is jó, vagy arra van spec hasgyakorlat?

Az is érdekelne, hogy mit kezdjek a macsakszőrallergiámmal? Sokan szoktak parlagfűlekvárt csinálni, állítólag jó. Vajon meg lehet csinálni macskával is? Mármint a szőrével. Nincs rossz íze?

staiger Creative Commons License 2018.05.05 0 1 8498

Akinek megemelkdik a tomt értéke az a normál cselekvés közben csak pl 20 másodpercenként vesz levegőt? 

Előzmény: ghepard (8497)
ghepard Creative Commons License 2018.05.04 -1 2 8497

Most remekül vagyok, de én is allergiás voltam majd mindenre. Asztmás voltam, krónikus bronchitisem, szinte állandóan taknyos voltam,  évente 2-3 torokgyulladás, 4 tüdőgyuszi a hátam mögött (az utolsó 1973-ban), sokszor aludni se tudtam a fuldoklás miatt. Kegyetlen évek voltak. Aztán 1979-ben elegem lett a sok bogyóból, hisz ezen kívül semmi mást nem csináltak és mondtak az orvosok. Már jobban féltem a bogyóktól, mint a haláltól, rengeteg mellékhatás stb stb.

 

Azok a kérdések csak akkor fognak eloszlani, ha gyakorolsz, sokat, nagyon sokat. Aztán vagy így vagy úgy – de valamit megtudsz, megtapasztalsz. Ha rossz elhagyod, ha jó akkor folytatod. Így találhatsz több jó dolgot is, amit aztán könnyebben tudsz használni, mint azt, amit mások mondanak, vagy ajánlgatnak Neked. Persze, az úgy van – gyakorlás közben meg utána egy bizonyos ideig marad a hatás. Aztán visszaesik. Azt kell elérni, hogy ez a hatás minél tovább tartson és minél kevesebb idő alatt elérhető legyen. Ha mondjuk 15 másodperc alatt meg az eredmény és aztán fél óra jó – akkor az simán tartható egész nap. Az holtbiztos, hogyha egész nap figyelnél (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy tudatosan jól lélegeznél) – akkor sokkal jobb is lehetne.

 

Igen 40 mp felett, de inkább 50-60 mp felett már gyakorlatilag minden bajod elmúlhatna, vagy legalábbis majdnem teljesen elmúlna. Így talán az allergiád is. Huh, az a 15 mp nagyon kevés, nekem például kb 90 mp. A belinkelt videóban elhangzott állítások igazak lehetnek.

 

Én 2003-ban kezdtem el véletlenül foglalkozni a légzéssel, meg a vibrációkkal – mindenféle információ nélkül. Csak úgy a magam meglátása szerint, de nagyon javulni akartam és minden oldalról megvizsgáltam a légzést és a vibrációt (gyors, de pici mozgást) is, kisérleteztem stb. Könyveket a légzésről csak 3-5 éve töltöttem le a netről – de mégis maradtam a saját technikáimnál. Ma már vannak cikkek, írások itt ott a vibrációról is. Képes vagyok 2 és fél perces légzőciklusra is egész könnyedén – gyakorlatilag pár másodpercen belül, tehát nem kell hosszú perceken át tekernem erre. Gyakorlatilag teljesen kifújom a levegőt és aztán így lemegyek vagy 100 lépést (közben nem lélegzek be), vagy simán így felmegyek a második emeletre (kettesével veszem a lépcsőket) s fent az első dolog nem a belégzés, hanem még egy adag levegő kilégzése, ami a felmenés közben összegyűlt a vérből a tüdőben. Én gyakorlatilag nem úgy állok hozzá, hogy most leülök vagy lefekszek és fogok légzőgyakorlatozni – hanem minden tevékenység közepette próbálom elérni, hogy jól vagy jobban, hatásosabban lélegezzek – tehát mindig tudjam, hogy lélegzek és azt jól csináljam. Így gyakorlatilag semmi különidő nem kell hozzá.

Előzmény: staiger (8496)
staiger Creative Commons License 2018.05.03 -1 1 8496

nem tudom mert sok nyitott kérdés maradt bennem hiába olvastam el a könyvet és néztem meg az összes magyar youtube videót vagy olvastam cikkeket. egy dolog biztos amikor megkezdem a gyakorlatot itthon akkor a már most összeszűkült és összeszáradt vagy össze nedvesedett (mert néha nem is tudom) orrom kidugul és elkezd szelelni . de ez a hatás csak addig tart amig gyakorlok meg mondjuk még félóra + . ez kb másfél óra. de ah egész nap figyelnék a légzésre lehet hogy jobb lenne sőt biztos.  Na ez csak egy dolog mert itt csak az orrjáratok kidugulásáról beszélek. az allergiám nem múlt el . Ezt csak  középhaladó szintől igérik amikor is a TOMT értékem elérné a 40 másodpercet. Ettől nagyon messze vagyok kb 15 másodperc a mostani értékem. Ez az érték mutatja hogy milyen egészségi állapotnál tartasz. És az allergia csak egy dolog . ennél sokkal többet ígér a módszer . Egyenlőre gyakorolgatok és ráérek még fél év múlva is eldönteni elmegyek e a tanfolyamra. szóval én nem tudom neked megerősíteni hogy igazak e az állítások. pl ez :https://www.youtube.com/watch?v=KodRi0hocC0

Előzmény: ghepard (8495)
ghepard Creative Commons License 2018.05.03 -1 0 8495

Na most így utólag megkérdezem. Meg tudnád ezt csinálni tanfolyam nélkül is? A légzésről már sok minden ismert, szerintem nem kell ahhoz semmi drága tanfolyam - csak akaraterő, hogy csinálni fogom és megtanulok több féle légzéstechnikát, köztük azt is, ami növeli a CO2-tőt. S ha az ember csak úgy (elméleti tudás nélkül) elkezd mindenféle légzésféléket (nagyon sok van) gyakorlogatni - akkor maga is eghamar rájön, hogy mi a jobb ekkor meg ekkor. 

Előzmény: staiger (8493)
staiger Creative Commons License 2018.04.13 0 0 8494

ja és nem vagyok beépített ügynök és nem is végeztem el a tanfolyamot csak  könyvet vettem a témáról.

staiger Creative Commons License 2018.04.13 0 0 8493

egy magánlevelezésem. -mindenki döntse el hisz e benne és kipróbálja e mert a tanfolyam nem olcsó. Ízelítőt azért lehet kapni pár ezer forintért is könyv formájában de ez nem helyettesíti a tanfolyamot.  kérdés :

Tisztelt Uram azt szeretném kérdezni hogy mi köze van a szénanátha- parlagfű allergia gyógyulásának a helyes légzéshez. Az egyik ugye légzés gyakorlat ami a VO2 szint növelését célozza meg míg a másik egy immun betegség melyet a helytelen immun válasz vált ki? Válaszát előre is köszönöm. Ezt már a facebook-on is feltettem úgy hogy ott már ne válaszolja meg ha itt teszi azt :).

Fáradozását előre is köszönöm

és a válasz : A hisztamin termelődés szoros összefüggésben van a szervezet széndioxid szintjével. A Buteyko módszerrel megemelt CO2 szint elnyomja a hisztamin termelődést, mert a hisztamin az L-Hisztidin dekarboxilációjával keletkezik. Ezért van az, hogy a Buteyko módszert helyesen alkalmazóknál mindenféle allergia megszűnik.

Kathyc Creative Commons License 2018.02.08 0 0 8492

Megnagyobbodhatott az orrkagyló szövete, attól záródik el az orr brutálisan, vagy pedig egy azonosítatlan allergia - nekem is az van, főleg zárt térben, fűtési időszakban, meleg, száraz levegőben - egy hete kaptam rá Aerius tablettát és Nasonex orrsprét. 3 nap után tünetmentes lettem. - Persze nem sztk rendelésen, ott semmit sem tudtak vele kezdeni!

 

Előzmény: Ágnes Dajka (8490)
z03 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 8491

Van az amikor már szteroid miatt van a gyulladás. Magától is elmúlhat, de inkább menj vissza az orvoshoz.

Előzmény: Ágnes Dajka (8490)
Ágnes Dajka Creative Commons License 2017.11.26 0 0 8490

Már nem vagyok terhes szeptemberben megszültem és utána derült ki hogy alergiás vagyok. Igen orvosnál voltam. És ö írta fell a gyogyszert. Sajnos nagyon sok szenvedtem terhességem alatt, de nekem nem folyt és nem folyik az orrom

Csak kö keményen eldugult ami szülés után el mult de valami vissza maradt. Az orr nyálkahártyám teljesen tönkre ment alig érzek szagokat és izeket. Csak ugye soha nem volt igen problémám és nem tudom hogy most akkor használjam -e még az orrszprét vagy ne és hogy fügöséget okoz-e ez a orrszpré. Mert most két napja abba hagytam és most nagyon nem jò az orrom olyan mintha egy hártyan vennék levegőt. Fáj a fejem és nagyon száraz az orrom belöl pedig használok orrkrémet. 

Előzmény: z03 (8489)
z03 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 8489

Még mindig terhes vagy? Mert van akinek folyik az orra végig. Szülés után elmúlik.

Allergia teszten voltál? Másra nem vagy allergiás? Házipor pl.

Előzmény: Ágnes Dajka (8488)
Ágnes Dajka Creative Commons License 2017.11.26 0 0 8488

Sziasztok a a nyáron terhességem alatt kiderült hogy parlagfűre alergiás vagyok. Azota használom a Momentason sandoz orrsptay. Az orvosom azt mondta hogy akkor tegyem le ha már nem kell. Már egyszer megprobáltam úgy két hete de nem siketült most megint megprobálom már 2-napja hogy nem használom de most megint ugy érzem hogy be drran az orrom. Kérdésem ti medig használtatok? Ésetleg ez a elvonási tünetek? Vagy mi?Parlagfű már nincs tudtom szerint. Előre köszönöm a válaszokat 

 

Trilli01 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 8487

Sziasztok, nem érdekel esetleg valakit egy Mometason Sandoz 50 orrspray?:) Egyszer sem volt használva, mert mikor elolvastam mit kell csinálni, elment a kedvem:) Valamin kiderült, hogy nem is allergiám van, így nekem teljesen felesleges.. 2019-ig jó.

z03 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 8486

Macskaszőr allergiám van, nem tud valaki valami bevált macskaszőr lekvár receptet?

A macska is szent állat volt Egyiptomban, úgy ahogy a parlagfű szent növény Amerikában.

Abban is segítsetek, mikor kell szedni a szőrt? Inkább reggel vagy amikor dorombol?

Előre is köszi.

 

 

kb100 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 8485

Ezzel a szoba cica per kutyaval es a tobbivel is gondolom csak szivatni akartal. Hasonloval kuzdok, persze, mert ezen a heten ujrakezdtem. Pedig volt majdnem 3 jo hetem, ami nagyon jo volt! Igaz, gondolhattam volna, es nezhettem volna az idojarast is bar eleg feszesen ezt nem tettem. Ez a rohadek meg nem fagyott el, de erre az elso jo blikkes otletem, hogy talan nem itt kellene elnem.

 

Mi a frasz az az orrtorlasz?

Előzmény: Ívidatbakaaaa (8484)
Ívidatbakaaaa Creative Commons License 2017.10.02 0 0 8484

Sziasztok Pollenesek!:)

 

Mivel az allergológiára bekerülni (nagyon vidéken még magánrendelésre is) kész tortúra, tanácsaitokat/tapasztalataitokat szeretném kérni orros ügyekben. Nálunk otthon mindenki keményen szénanáthás, keresztallergiákkal. Nálam eddig az ételintolerancia hódított, de március végén besült az orrom. A tünetek nálam; torokszárazság, orrkagyló túltengés és orrnyálkahártya livid duzzanata, és belégzési légzészavar (olyan érzés mint mikor nem tudsz elég levegőt beszívni, mert elakad valahol= feszül a tüdőd, a mellkasod és a lapockád, és erre persze baromi érzékeny az agyad). Voltam már gasztron, fogen, kardion, endokrinológián, tüdőgondozóban sőt pszichiátrián is. Magánúton (vérszérum) perzisztens perenniális allergiát állapítottak meg egy hónapja (állatszőr= szobacica/kutya+ pollenózis (öcsém botanikus és tele a kert ismeretlen, trópusi növényekkel), ami makacsabb mint bármi más és a kezelésre sem reagál túl fényesen-ráadásul hónapokig kezeletlen volt. Én most egyelőre xyzalt és rhinocortot használok. Az orrtorlasszal viszont rendszerint jól megszívom, elég egy kis rhinonátha és már bakteriálisan felülfertőződött bronchitiszem is van. Utálom az egészet, főleg a légzési problémákat. Szeretnék megnyugtató tapasztalatokat gyűjteni tőletek; küzd még ilyen jellegű problémával más is közületek, és mi az ami segít?( a FESSen kívül) Kösziiiii

kb100 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 8483

Koszonom szepen az utanaerdeklodesedet!

 

Mint emlitettem a kerdesem meg csak elmeleti szinten mozog illetve a lekvarra vonatkozot, reszemrol, igy utolag atertekelve, bena es nagyjabol felesleges is volt, mert a nagyanyaink lekvarlja az lekvar, azon mar nincs mit jobbitani.

 

Azt hiszem, hogy foleg a megbizhato forrasra kellett volna helyeznem a hangsulyt. Nem tudom mennyire hiszel az osszeeskuves elmeletekben, de megitelesem szerint ezek evrol-evre mutalodnak. Ezert gondoltam elrakni egy megbizhato forrasbol szarmazo nagyobb tetelt.

 

Visszaterve egy pillanatra a szamomra kerdese es problemas orrcseppre: 1x2 cseppel kezdtem, es kesobb emeltem a tetet, de szinte mindig ereztem, hogy legurult a gyomromba. Szoval vagy felszivodott belole kis cucc, ami amugy jo, vagy leesett a pollen koncentracio, esetleg ez lehet egy lipomaba koncentradolo dolog, ami pl. "pollen" elleni kuzdelem eredmenye, mind a mas, ezt hatastalanito cucc eredmenye?

Előzmény: lazy g. (8482)
lazy g. Creative Commons License 2017.09.26 0 0 8482

Szia! :)
Nos, megkérdeztem és igen, a sűrítményt simán  le lehet fagyasztani, semmi baja nem lesz és a hatása sem változik.
De minek lefagyasztani, minden évben tudsz szedni frisset, nem?
A szárított parlagról sajnos nem tudtak érdemben nyilatkozni, azt még nem fagyasztottak le. Szerintem egy próbát megér, aztán meglátod mi lesz vele.
Örülök, h jobban vagy, üdv, minden jót! :)

Előzmény: kb100 (8479)
TOMTITOM Creative Commons License 2017.09.25 0 0 8481

Köszi a változás az lett eldobtam mindent most jobb .

Előzmény: kb100 (8480)
kb100 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 8480

Nem vagyok szakerto, de siman eltudom kepzelni, hogy nalad ez a ketto nem mukodik. Viszont ennek az ellenkezojerol is lehetnek latomasaim :)

 

Szerintem valtoztass valamit, de az legalabb 3 napig tartson, es mindig tudd, hogy mit valtoztattal.

Előzmény: TOMTITOM (8478)
kb100 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 8479

Elkepzeltem: allati jo lehet! Sarga irigyseg!

 

Azert itt is van jo hir, bar tudom, hogy ez csak nekem fontos es aprosag, de 4. napja szelel mindket orrlyikam. Azt nem tudom, hogy a kerdeses orrcseppbol (ami amugy 3 napra taccsravagott), vegul is felszivodott-e valami cucc, de most sokkal jobb. Semmilyen orrcsepp nem kell, elvagyok.

 

Ez a szaritas, fagyasztas azert meg napirenden van, foglalkoztat a tema, hogy hogyan lehet ebbol megbizhato keszletet elrakni.

Előzmény: lazy g. (8476)
TOMTITOM Creative Commons License 2017.09.24 0 0 8478

Sziasztok kérdésem az lenne hogy együtt szedtem az allegra orrsprayt és a loratadin hexal most kéthete minden nap szédülök viszont egy hete nem szedem a gyógyszert kicsit ki is vagyok merülve lehet hogy a két gyógyszer miatt szédülök  ? Egyébként alergiás asztmás vagyok 6 éves korom óta és az év többi napján nem szedek semmit amióta 4 évig feleslegesen szedtem azt a rózsaszin sprayt hál istenel nem emlékszem a nevére. Válaszkat előre is köszönöm zt

sneeblejack Creative Commons License 2017.09.23 0 0 8477

Szia !  Megkérdezhetem a véleményedet,és tapasztalataidat az Avamys spray-ról ?

Előzmény: ..pözsó.. (8461)
lazy g. Creative Commons License 2017.09.23 0 0 8476

Húúú..sajnos nem tudom.
Szerintem meg lehet próbálni lekvár állapotában, de ha gondolod utánanézhetek.
Képzeld el, h már több mint egy hete elfogyott a lekvár, azóta nem szedek semmit és semmi panaszom nincs. Nulla, zéró.

Ilyen évem még nem volt mióta allergiás vagyok.
Neked (Nektek) is tünetmentes napokat, üdv! :)

Előzmény: kb100 (8475)
kb100 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 8475

Vajon, csak tunodom, de ezt erdemes-e lefagyasztani? Pl. akar nyers, vadon, akar mar a feldolgozott, mondjuk lekvar allapotaban?

Előzmény: lazy g. (8462)
kb100 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 8474

Nem lenne korrekt ha nem szamolnek be az egyebkent masuton felirt Mometasone-rol. Sebesznel jartam, btw, felirattam, de harom napig padlon voltam tole. Folyamatos fejfajas (ami amugy 10 evente par ora), es taknyom-nyalam mindenhonnan. Az ismerteto menten eligazodva, abba a csoportba tartozhatok, akik ezt tulreagaljak.

Szoval a tipp jo volt, de sajnos nem jott be.

 

Mostanra sikerult visszallnom a bekesen-turo, de szarul vagyok allapotra :)

Előzmény: kb100 (8467)
sneeblejack Creative Commons License 2017.09.22 0 0 8473

Szia !  Ez a sandoz orrspray a szemkönnyezés kezelésére is jó ?

Előzmény: Rough62 (8465)
sneeblejack Creative Commons License 2017.09.22 0 0 8472

Sziasztok ! Kivételesen örülök hogy csatlakozhatok hozzátok :) Szokásos protokol - allergia próba,tüdő kapacitás vizsgálat,digitális röntgen,és alapos fizikális vizsgálat a tüdőgyógyászaton. A panaszom az volt hogy köhécselés hosszú ideje,egy hörghurutot követően. A háziorvos semmi kórosat nem hallott,küldött tüdőszűrésre,de mivel az egy év még nem telt le,igy kerültem a tüdőgyógyászhoz. Ő tovább küldött mellkas CT-re,de a CD felvétel nem igazolt semmi kórosat !  Igy maradt az alergia poratkára. Avamys orrsprayt és Lendin 20mg tablettát irt fel.  Ha valaki ismeri ezeket a gyógyszereket,szivesen venném a tapasztalatokat !   Köszönöm :) 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.12 0 0 8471

Hogy bírjátok a parlagfű-szezont sorstársak?

Sok éves kínlódás után tavaly nagyon enyhe évem volt, idén meg még szinte semmi, pedig mindenhol azt olvasom hogy milyen magas a pollenkoncentráció hetek óta. Budapest és Pécs főként ahol az időmet töltöm és tök jól elvagyok gyógyszer nélkül is, nagyon enyhe tünetekkel. Nem értem. :o

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!