Keresés

Részletes keresés

Czkriszta Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50718
Én a szerelmemnek ilyen oviszsákot varrtam. Házikó a jele az oviban.
Czkriszta Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50717

Vettem tőlük Tatabányán az új kutyás és macskás anyagból, és van hozzá illő tappancsos anyag is. Hát ebből a tappancsosból szeretnék 1 métert,a bordó színűből.

Csak miattam ne fáradj,de ha egyébként mész,veszel nekem?

Előzmény: gabicza (50674)
juhizs Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50716

OFF  ... ööööhhhh.... akkor én jelentkeznék is, a tipikus hiba bemutatására már lesz ott helyben minta-darab ;-)  annyi időm nincs, hogy még egyszer megcsináljam - jól.... jellemző rám, hogy rosszul csináltam nagy izgalmamban.

Akkor feltételezem, hogy deformálódni fog (már az én tipikus teppelésemtől amúgy is...) és nem fog stimmelni a mérete.... ugyeeee?

Esetleg megoldásnak tartanám még, hogy nem utazok le.... ;-) ON

Előzmény: elizaniko (50707)
gabicza Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50715
Nyafkamacska! Köszi, megoldottad a problémát. Látom nagyobb felbontásban sem lehet jól látni, igaz a levél betűi az eredetin sem igazán jók.
Előzmény: Nyafkamacska (50713)
gabicza Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50714

Beszkennelem nagyobb méretben!

Előzmény: elizaniko (50708)
Nyafkamacska Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50713
Itt forgalmazzák a bezárt Zsinórgyár termékeit.
Előzmény: elizaniko (50708)
komórka Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50712
Kösz a válaszokat az ovis táskákhoz. Még gondolkozom a kivitelezésen, szeretném egy szinből csinálni, hogy megismerje.
Kaoka!
A baglyok csőre gyöngyből van, sokáig kerestem, mig olyat találtam, aminek van vastagsága. Darabra adják az Üllői utom vettem. Van ilyen csak nagyobb kivitelben fából és szinezve. Azt a nagyobbakhoz használom.
Gabicza!
Sajnos a levelet nem lehet elovasni. Ha valami jó kis lehetőség, röviden nem irnád be?
A molinóhoz csak annyit, hogy igaza van Katafának, a pamutszatén a legjobb festéshez, csak kicsit drága. Én mostanában ha a Röftex felé megyek, megkérdezem, hogy van-e. Ez a piackutatás ill. üzleti beszerzés egyik formája. Ha sokszor kérdezed, előbb utóbb szereznek belőle, hiszen olyan sokan keresik:DDDDDD
ahama Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50711
Az óvónéniket kellene megkérdezni, hogy van-e konkrét kívánság. Mi ilyet használtunk, hátul nagy hely van, pulcsi, váltónadrág belegyömöszölhető, elől meg egy v. két zseb az apróságoknak, arra varrtuk rá a gyerek által ismert (szeretett ) mintát is. A beledugott vállfával akasztható fogasra, rúdra. Méretét a vállfa nagysága adja, ez kb 42x52 centis. Olyannyira bevált ez a forma, hogy a képen látható már a két éve szolgáló iskolai darab :).
Előzmény: komórka (50695)
bubilla Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50710
Kedves Kastan! Én is köszönöm az ismertetőt! Nálunk a pilistexben is van molinó, vettem is már belőle sokszor, és olyan 400 ft körüli az ára, csak 1 vastagság van belőle, és én túl rugalmasnak találom ahhoz, hogy ne csak a hátlaphoz merjem használni. Eddig orosz vásznat használtam festésre, de talán valami vékonyabbat is kipróbálnék. A molinóról annyit, hogy tulajdonképpen az a problémám, hogy nincs viszonyítási alapom. De mindenesetre nagyon más a tapintása, és a viselkedése, mint a kifejezetten foltvarrásra gyártott vásznaké. Vagy ne kívánjak ennyit a molinótól? Amúgy nehéz is szép simára vasalni ezt a nálunk kapható vastagságút, lehet hogy ez vastagnak számÍt?
Előzmény: Törölt nick (50703)
bubilla Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50709
Köszönöm! :)
Előzmény: pjulcsy (50701)
elizaniko Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50708
Nem tom ezzel ki hogy van, de én nem látom elolvasni. vaksi vagyok.
Előzmény: gabicza (50705)
elizaniko Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50707

Amit én írtam előkészületeket, arra ne számoljatok rá semmit. Ami le van írva, annyszor annyis méretű szedvicseket kell hozni.

De !! Ne feledjétek  ! Nagyon fontos ! Először steppelni, utána méretre szabni !!!

Bocsi, nem kioktatni akarok senkit, csak a nagy izgalmak közepette ez tipikus hiba szok lenni.

Előzmény: editsokadik (50697)
ildibea Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50706
Sziasztok!
Eddig csak olvasója voltam a fórumnak, de most billentyűzetet ragadok én is. :-)
Igaz, a csapat nagy része Karcagon varr éppen....
Egy idős hölgynek keresek Újpesten varrókört. Ősztől tudna járni, nagyon értelmes és aktív néni, és szeretne foltvarrni.
És persze gratulálok minden szép munkához, amit itt lehet látni.
gabicza Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50705

Lányok! Mellékelek egy levelet, amit tegnap kaptam a Zsinórgyár utódjától. Annak idején vettem tőlük nem csak méterre dolgokat, így jegyezve voltam a számítógépükben.

pivi21 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50704
Átjöttek a képek. Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50703
A középvastag rendelhető molinó vastagabb és egyenletesebb, mint amit méteráruban lehet kapni.
Ja, molinóhoz még: a sárga kék lakberendezési áruházban kapható még 2 méteres molinó lepedő, elég ritka szövésű, festeni is, hátlapnak is jó, 375 Ft, ha jól emlékszem. A jysk-ben is vannak jó vékony, de sűrű szövésű vászon lepedők 600 körül, szintén 2 méteresek.
Előzmény: Törölt nick (50702)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50702
A vékony utáni középvastag molinó is jó felhasználható, de inkább pl. abrosznak, szatyornak. Van még egy annál is vastagabb, kb. farmerszerű, hátizsáknak, táskának.
Előzmény: csáknir (50692)
pjulcsy Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50701
Csobánkára mi Vörösváron keresztül járunk. Szívesen segítek a szállításban!:-)
Előzmény: bubilla (50696)
pjulcsy Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50700

Tornazsákból nem kell nagy, csak amibe belefér a tornaruhája, tornacipőt nálunk a szekrény aljában külön tartották. Akasztó nem árt, legfeljebb nem használja. Nekünk kellett volna.

Váltóruhazsák szerintem a szekrény méretétől függ. Láttam olyat az egyik ovistársnál, hogy egy farmering aljátt összevarták, ujját levágták és bevarrták. Ja, patenos volt az ing, tehát könnyű volt a gyerkőcnek használni.

Én felraktam régen az én gyerekeim zsákját, ha gondolod felteszem újra.

Kaoka Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50699

komórka!

Jó kis csapatot hoztál össze. Nagyon jól mutatnak így együtt.-:))) Nem tudom megfejteni, miből van a csőrük?

Előzmény: komórka (50693)
kustrae Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50698
Ez jó :) Emlékszem,én is annyit dilemmáztam a kislányom ovis zsákján,mintha legalábbis a menyasszonyi ruhája lenne :D
Mondom a tapasztalataimat:Minden tartóját és zsákját egyforma anyagból varrtam,hogy könnyen megismerje(szerintem lehet mintás is,nálunk piros alapon fehér pöttyös).A tornazsák csak akkora legyen,hogy a kis tornadressze,meg a tornacípők elférjenek benne.A váltóruhás zsákról meg kell kérdezni az ovit,mert nálunk elég volt egy nagyobb szatyorforma,néhány kis zsebbel az apró holmik szortírozásához,de láttam már olyan helyet is,ahol fogasos megoldással kérték.Szerintem a zsinóros összehúzó nehezebben kezelhető egy kisovisnak,mint mondjuk a tépőzár,vagy csak az egyszerűen egymásra hajtott záródás.
editsokadik Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50697
Némácska!!!
Jelentkezz Karcag-ügyben e-mailben, majd dobok telszámot.

Juhizs!
Levél megjött, válasz ment.

Karcagi táboros tantónénik!

A leírt és kiszabandó méretek már varrásráhagyást is tartalmaznak?
Én így értelmezem, de mielőtt nekilátok, jobb lenne biztosra menni.

36Évi!
Elhoznád azt a bizonyos japán újságot?

Edit
bubilla Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50696
Nagyfaluban dolgozom, pilisvörösváron lakom:) Bárhová mehet a posta, vagy személyes átvételről is lehetne szó, ha úgy szoktátok! Mennyit kell, vagy érdemes venni? Én kb 10 méternyire gondoltam. Össze-szerveződhetünk ha gondolod, vagy gondoljátok! De 26.-ától audusztus 10 ig szabin leszek, és ha nem létfontosságú, nem jönnék be a városba. Köszönöm!
komórka Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50695
Segitséget szeretnék kérni!
Unokám ősszel megy óvodába és megkapta a listát, hogy mit kell vinni. Takaróhuzatot kell, ágynemű tartó füles táskát, ezeknek megadták a méreteit. Viszont nem adták meg a tornazsák, és a váltóruha zsák méreteit. Ezek lehetnek szerintetetk mintásak? A jelét mindenesetre papirra varrással elkészitem több példányba és csak rávarrom (gyertya). Az én gyerekeimnél csak kispárnát kellett vinni és a jelüket belehimezni. Az egyik cseresznye a másik létra volt.
Tudja valaki, mekkora egy tornazsák vagy váltóruha zsák? Elég ha összehuzó zsinórt teszek bele, vagy még varrjak rá akasztót?
Segitsetek, mert a család szeme most rajtam!
komórka Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50694
Én a Böszörményi uton Dalen nevű üzletben láttam vastagabbat 350-ért molinót. Vékonyabb nincs neki.
komórka Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50693
Csináltam baglyokat és többen kérték a szabásmintáját. Három nagyságban csináltam a szabásmintát. Alúlra yo-yo-t tettem, de szoktam gombot is. Különben ajánlom mindenkinek a maradékok felhasználására, igen jó kis apró ajándék.
csáknir Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50692

Szia Bubilla! Gyönyörűek a munkáid! Te a nagyfaluban  vagy, vagy valahol máshol? Ugyanis nekem is kellene molinó, s azt úgy szoktuk, hogy együtt rendelünk, Simon úr mindenkinek külön levágja, s egy postaköltségen osztozunk.

Lányok, Ti többiek! Kell-e még valakinek molinó? A vékonyon kívül szoktatok-e használni másfajtát is Simon úrtól? Azok milyenek, milyen árben, mert vastagabb (nem selyem) szokott lenni Békáson 480 ft/m áron.  

Előzmény: bubilla (50637)
farkaszsuzsa Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50691
N.Lonci!
Ha tudsz pár percet szánni rám, légyszi írd meg hol vetted mehike varrógépét!

Köszi előre is!
bubilla Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50690

De aranyosak vagytok! Köszönöm a szép szavakat lányok!  Nagyon jól esik:)

Teokata/kicsikató

Viccelsz? hát hogy ne emlékeznék rád? Te voltál az első talán, aki megvarrta utánam:)

F.Gina Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50689
Mammka ! Köszi a gyors választ, képzeld pont ma találtam meg én is ezt az oldalt Bucilla lapjáról barangolva. :)))
Előzmény: mammka (50684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!