Nagyon új még az értéktartás becsléséhez. Fiatal használt helyett jobb az új (mégiscsak új, hitelek kedvezőbbek). Múltkor néhány éves fókák kellették magukat 2,xx M, (jó, lehet nem fapad, de régebbi sorozat), új meg 3.1 milla. Márkakereskedés. Rióra sem panaszkodtak, mégis katasztrófális az értékvesztés. És ha most kezdődnek az akciók (állítólag), az pláne értékcsökkentő hatású. De jönek, meg kiforrnak a gépek.
Mondjuk a 7 év gari előnyös lehet. Én erősen gondolkodom a váltáson, most pl Fabia kombi sem olcsóbb igazán, meg itt az I30 is...
Ma 19-kor sajnos megtörtént amitől tartottam... Hazafelé tartottam mikor sikerült egy rallyzós Opel Astrásnak nem megállnia mögöttem miközben bevágott a busz és közém. Én álló helyzetben voltam és megküldte az autót hátulról... Külső sérülések egyenlőre a fényezésen látszódnak, de persze alá kell nézni... Sérült az ütköző, de még a hátsó ajtó is fényezésben. Mivel első autóm és sose volt balesetem amitóa jogsim van (1998.01) iszonyat megijedtem olyat kapott az autó hátulról, örülhettem hogy nem tolt az előttem állóba. Sík ideg voltam/vagyok, hogy a tegnap múlt 3 hónapos autómmal ilyen történjen csak mert valakinek száguldozni támad kedve. :((((
Holnap megyek Érdre, hogy elindítsuk a biztosítási procedurát...
Az én értesüléseim szerint a KIA Cee'd, elsősorban a crdi (és elnézést kérek - az általam egyébként nagyra értékelt - benzines kollégáktól, de tényleg ezt hallottam) a piacot és a kereskedőket is meglepő módon tartja az árát, legalább is egyenlőre /reméljük így is marad/.
Akkor ez tényleg jo értéknek számit:))) azt hittem azért van ,mert sokan lenézik a kia márkát!!! mi nem, mert mi használjuk,szeretjük!! de ha valaki 2 évvel ezelőtt az mondja nekem ,h kia..hát biztos fanyalogtam volna én is!! De most már hirdetem,h milyen jó!!! :)))
Azt számíthatod olyszűk 6 M -val és kb. ennyit ér hasonló körülmények között. Egy 10 M autó meg durván 7 M-t. Úgy hogy ne gondolkozz ezen, élvezd ami van!
Semmi negatív nincs a megjegyzésemben, csak másra számítottam. Mindenképpen figyelemreméltó, az ár az meg lenyűgöző. De az autó így mindenképpen egyedi lett, ez biztos!
Ma megvettem a kocsira a nyári kerekeket. Igaz, eleinte 5 küllőset akartam, de miután láttam, mindenki azt vesz, csak azért sem azt raktam rá. :) Allcar Agrogumi Kft. előtt le a kalappal. Ilyen kiszolgálásban régen volt részem. Hipp-hopp lecserélték a kerekeket, a tékieket lemosták, elcsomagolták, a csavarokat és gyűrűt szó nélkül adták és nemcsak hogy a felnit adták nagyon jó áron, de a kerékőr árából is engedtek egy keveset.
Képet sajnos csak telefonnal tudtam csinálni, de majd pótolom. 16" Dezent V (22.400 Ft/db csavarokkal)
MA volt alkalmam letaxolni az autom... (1,6CRDI ex lim+metal,5ajtós,2007.7 havi. 13200Km el) 3,94M lett az eredmény.... Elég rendesen veszít az árából :((((( sajnos nem akarom eladni,csak felajánlották (Hugom bankba dolgozik) :)))