Keresés

Részletes keresés

camel0t Creative Commons License 2005.01.01 0 0 313

Sziasztok!

 

Már régóta olvasgatom az itteni véleményeket, sajnos nyár óta engem is érint a dolog. Az utolsó hozzászólásokat a hosszuk miatt elég felületesen olvastam csak el.

Az én történetem: nyáron a barátnőmmel a Balatonon nyaraltunk.

Egyik nap írtóan viszketett a fejem ( soha nem volt korpás a hajam ), de akkor!!!! Nem írom le, mert tudjátok hogy néz ki egy ilyen fejbőr. Vettem egy csomó sampont, hajszeszt stb.. persze egyik sem használt.

Elmentem a bőrgyógyászhoz. Kaptam Locoid crelo-t, kénes sampont. Valamit enyhített a tüneteken de semmi extra.

Itt olvastam a Dr. Michaels-ről. Meg is rendeltem. Írtó büdös.

Szóval azóta is psoris vagyok, kezdek beletörődni. Pedig semmi lelki problémám nem volt ezidáig. Szerencsére a barátnőm is segít mindenben.

A táplálkozásom elég vegyes, amit minden nap eszem az a csokoládé.

  

henci2 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 312

Szia Noni!

Köszönöm a válaszod. Nagyon tanulságos volt, amit írtál. El fogok menni a nőhöz. Légyszi írjál majd a tapasztalataidról!

Előzmény: noni2004 (308)
napalm. Creative Commons License 2004.12.26 0 0 311

na akkor ennyi balhé között, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Sorstársamnak.

 

üdv

napalm

ovica Creative Commons License 2004.12.22 0 0 310
Hello! Olvastam a soraitokat és meglepődtem rajtuk. Miért kellene egyoldalúan "megfogni" a betegség lényegét, ha éppen az a poénja, hogy olyan összetett? Lehet, hogy minden szálon érdemes elindulni, mert ezáltal csökkennek a fenntartó feltételek, sőt biztos, hogy a táplálkozástól kezdve a lelki tisztázásokon is keresztül vezet a gyógyulás. Ehhez szükséges, hogy megfelelően tájékozottak legyünk, tehát kell az a bizonyos honlap, az is jó, ha leírjuk a kipróbált szerekkel kapcsolatos észrevételeinket. Épp abban rejlik az ereje a betegségnek, hogy annyira halmozottan vannak rajta bizonyos rétegek, hogy képtelenség őket lehámozni rendesen. Egyenként minden lehetőséget meg lehet és meg is kell ragadni, erre van egy életünk, és még persze mindannyiunknak az élete, aki ebben az áldásos betegségben szenved. Kedves Mindenki! Szeretnék feltenni egy általános kérdést: Mennyire van többlet fogyasztásunk valamiből? Például, nem eszünk többet, vagy feleslegesen? Ugyanez vonatkozhat italra; vagy túlságosan sok a fertőtlenítószer, amit a takarításhoz használunk; vagy sok a műszál a ruháinkban; vagy sok dologban kell önmagunkat feladnunk, ha érvényesülni akarunk; vagy sok az autó kipufogógáza a levegő összetételében, vagy egyáltalán túl vagyunk mi emberek szaporodva; vagy sok a lexikális tudásunk gyakorlati megvalósítások nélkül; vagy annyiféle vallás van, hogy nem tudjuk miben higgyünk? Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki találna valamilyen túlzó fogyasztást az életében, a bőség zavara talán éppen a betegség/ek előidézője. A mértéktartás szerintem ma a legfontosabb dolog az életben, mert borzasztó károkat okoztunk már így is, gondoljunk csak az állatfajok kipusztítására. Én szoktam böjtölni, nem valami hülyeségből, hanem mert utána olyan jól esik az étel, mint még soha, és ezt másban is lehet csinálni. Bármi amit megvonsz magadtól egy kisidőre, az utána édes lesz, mint a méz. Gondoljatok az ünnepekre, hétköznapok nélkül mikor beszélhetünk ünnepről? Mi lett mára belőlük? Karácsony? Hiszen nincs semmi, amink ne lenne már meg, mégis ha nem veszek a szomszédomnak is "ajándékot", sértve érzi magát, pedig az ünnep egyedül arról szól, hogy a rohanó életben erre az alkalomra összegyűlik a család, vagy a barátok, vagy akik közel állnak egymáshoz és egymás közösségében töltenek néhány meghitt órát, napot. Ovica
henci2 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 309

Hello!

Egyszerűen nem értlek titeket! Miért ugrottatok nekem mindketten? Nem tudok értelmezni egy hozzászólást, felületesen olvasok el mindent, stb. Száz oldalon keresztül nem volt egymással problémánk, beszálltatok és átment személyeskedésbe ez az egész. Ti semmit nem akartok felfogni abból, amit írok. Én nem azt mondtam, hogy ne tájékoztassátok az embereket, mert az rossz. Csak azt mondtam, hogy ami az egyik embernek jó, az a másiknak nem. Tehát ha ajánlgatjátok pl. a Michaelt, az ugyanolyan, mint mikor a bőrgyogyi próbál valamit felírni. Még azt is mertem mondani, hogy a dokik sem tudják egyenlőre gyógyítani. Hiába adatik össze az egyetemes tudás, pill. nincs rá gyógymód. Nem értem, hogy miért vitatkoztok ezen? Tök mindegy, hogy valaki tud-e erről mindent vagy sem. Vagy eltalálja, hogy mi jó neki vagy nem. Végleges gyógyulásra nem számíthat itt senki. Azzal sem érdemes szerintem vitatkozni, hogy a stressz ront az állapoton. Ez a hivatalos álláspont szerint is így van.

Előzmény: pszori (306)
noni2004 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 308
Szia Henci!.......................14 órakor érkeztem a dokinőhöz és 18-kor jöttem el. Megkérdezte, hogy mit ettem ma, tegnap, tegnapelőtt, stb. Közben jegyzetel. Milyen tüneteim vannak, milyen szokásaim, és én mit akarok elérni. Utána elmondja, hogy mit javasol és miért pont azt, minden kérdésedre válaszol, hülyeségeket is kérdezhetsz......................Logikus és érthető válaszai vannak. Tudja mi az a psori és szerinte is a stessz ( lelki tényezők) hozzák elő. Azt mondta, hogy a megfelelő étrenddel csak tehermentesíteni és/ vagy erősíteni tudod azt a szervet, amely feldolgozza a méreganyagokat. Nekem az jött le, hogy egy jó kis stresszes időszak kémiailag is termel "mérget" a szervezetben. Ha ezt ( stressz) nem tudod kiküszöbölni, a kaja oldaláról kell segíteni a " feldolgozást" egyrész a szerv tisztításával, másrészt olyan anyagok bevitelével, melyek segítik a szerv működését. ..........................Nem annyira személyes, hogy ne lehetne róla többet írni.....................Csak a dokinőnek évekkel ezelőtt volt egy találmánya, amit szépen elcsakliztak tőle. Ő szembeszállt, és ennek következményeit anyagi, erkölcsi, szakmai téren a mai napig viseli. Ezért nem akartam bővebben írni róla. Nehogy kellemetlenséget okozzak neki. A 4 óráért 15 ezer Ft.-ot kért. 2 nap múlva felhívott, hogy átnézte az anyagom, és még ezt, meg azt javasolta. ................................................Hogy érdemes-e kipróbálni???.......................Kedves Henci! ..................Sima kenőcs, antibiotikumos kenőcs, étrendből törölni az állati fehérjéket, biorezonancia, antibiotikum kúra, nemeskő gyógyászat, ausztrál krém, 2 hetes lelki gyakorlat egy táborban, kinezoológia, májtisztító kúra. .............Próbálkozásaim sorrendjét is leírtam. .........Mindezek után, egy este fürdés után, de felöltözve ültem az íróasztalomnál. Néha kicsit vakargattam magam. Csak úgy véletlenül lenéztem és mintha egy fél kg. rizst szórtak volna szét körülöttem. Magam is megdöbbentem a látványtól. Bánatomban semmivel nem törődve vakargattam tovább a viszkető részeket. ITT ÜLÖK ÉS VAKARGATOM A SEBEIMET!- nagyszerű élet gondoltam. Aztán valamiért megismételtem többször a mondatot. Csak úgy jött. És VÉLETLENÜL rájöttem, hogy ennek más jelentősége is van. A " lelki" sebeimet sem hagyom gyógyulni. Ez valami fordulópont volt, -amitől úgy magamnak azt mondtam, hogy eddig ezt csináltam, de elég. Ez után jött a TOMESA és a mai napig is kereső vagyok. Mint már írtam, a könyvek is segítettek, de a fordulópont a felismerés volt, hogy nem csak fizikailag vakargatok. ......................................Mindezek ellenére azt mondom, mindent érdemes kipróbálni, kellő kritikával. A nemeskő gyógyászaton pl. egyszer voltam. Az ember valahol belül érzi, hogy mi lehet jó, és mi nem. Kipróbálni érdemes, annak ellenére, hogy már leírtam, a TOMESÁBAN azt mondták, étrendileg egyetlen hatásos módszer, ha nem eszel semmit. Üdv.: Noni
Előzmény: henci2 (305)
noni2004 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 307
Szerbusztok!..............................Kedves RTH41!..............Nem elemezgetni akartalak, inkább "személyiség típus" alkotására törekedtem. Ha röviden le lehetne ezt írni... Szóval ( a rengeteg típus közül) vegyünk csupán kettőt. Az egyik akkor érzi jól magát, ha a környezete elfogadja, kerüli a legkisebb konfliktust is, társaságban inkább visszahúzódó. ..............Egy ilyen embert kevésbé visel meg az, ha nem mondhatja meg a véleményét, ha eleget kell tennie mások elvárásainak. .............A másik típus felvállalja és szereti elmondani a saját nézeteit, a társaság középpontja, nem viseli meg a konfliktus. Egy ilyen ember "szenved", ha túlzott, általa el nem fogadott alkalmazkodásra kényszeríti a környezete.................VÉGTELENÜL LEEGYSZERÜSÍTVE az egyik attól betegedhet meg, ha 20 ember előtt el kellene mondania egy verset, a másikat, ha nem mondhat el 20 ember előtt egy verset...............Persze ez nagy fokú általánosítás, ami csak arra példa, hogy a lelki, ( ezoterikus, boncolgató stb, stb.) szinten is különböző EGYÉNI megoldások vannak, és nem lehet azt mondani, hogy mindenki törjön össze egy poharat, ordítson, ha sérelem éri........................................... Ha ezt érthetőbben is kifejteném 6 oldal lenne, és a jelenlegi szövegszerkesztés mellett nehézkes olvasmány. DE NEMSOKÁ JÖN A SZÁMÍTÓGÉP DOKTOR ÉS AKKOR E-MAIL-T IS TUDOK KÜLDENI. ( most sajna ez sem megy).......................................A LELKI ÚTRÓL ( ahogy ti nevezitek) senkit nem akarok meggyőzni. Lehet, hogy már a kifejezés, elnevezés sem jó. .....................Ha Te voltál agykontroll tanfolyamon, biztos ismered a citromos példát......... KÉPZELD el, hogy a hűtőből előveszel egy szép sárga citromot. Képzeletben szagolgasd meg, kezeddel érezd a héja redőzetét. Képzeld, hogy egy éles késsel ketté vágod, és a fejed fölé emelve a nyelvedre cseppentesz pár cseppet...... Összefutott a nyál a szádban??? ...Pedig nincs citrom sehol!!!.................Tudatosan előidézhető egy testi, fizikai hatás, csupán mert elképzeltél valamit. ................. Szerinted a düh, elkeseredettség, agresszió, félelem stb. stb. nincs hatással a fizikai testünkre?????? ..............Ha már megijedtél egyszer ( akár gyerekkorodban) tapasztaltad, hogy erősen dobog a szíved. .........................Nos én azt mondom ( ismét egy nagy általánosítás) hogy ha valaki fél a repüléstől, de a szülei unszolására pilóta lett, ne csodálkozzon, hogy pár év múlva szívproblémái lesznek. Elmegy a dokihoz, az felír neki valami gyógyszert, ami átmenetileg akár segíthet is. De a szív problémái ismét elő fognak jönni...........Ha a családban volt már szívbeteg, rásütik, hogy öröklött a betegsége...........Pedig egy ügyes orvos rávezethetné, hogy a szülei elvárásánek akarván megfelelni, elnyomta a félelmét. ÉS EZT NEM IS TUDJA!!!.................A tudat felszínére hozva ezt az elnyomott félelmet emberünk maga dönthetné el, hogy pilóta akar lenni, vagy egészséges........................Az ún. lelki utat én inkább tudatosításnak nevezném. ................................ÉRDEKESSÉG:........ Képzeld el, hogy az autódban égni kezd az olajnyomást jelző piros gomb. Elviszed a szervízbe, ahol a szerelő nemes egyszerűséggel kicsavarja a kis piros kijelző lámpát. ...............Elégedett lennél??????? És ha fáj a fejed, és a doki felír egy jó erős fájdalomcsillapítót nem ugyanezt teszi????....................................... És még egy kérdés: Mitől múlt el a gyomorfekélyed???? Ugye valamilyen hókuszpókusztól.........................Bocs hosszú voltam! Üdv.: Noni.................................................Ui.: Nem akarltalak zrikálni, egy internetes " lehetőség" hogy mondom Neked, de tudom, hogy mások is olvassák, így mindenkinek szól. Bonyolult lenne a hozzászólásom úgy megfogalmazni, hogy ez mindíg egyértelműen lejöjjön,....... de nem személyeskedés akar lenni!
Előzmény: RTH41 (302)
pszori Creative Commons License 2004.12.20 0 0 306
Kedves Henci!

Először is az orvosokról: Én három éve, amikor az első tünetek jelentkeztek, mentem el bőrgyógyászhoz (jelzem ez 3 bőrgyógyászt takar, mert az újpesti bőrgyógyászatra jártam), és kb 8 fajta gombásodás elleni krémet, két fajta gyógyszert (ebből az egyik 4 ezer forint volt és ha jól emlékszem 6 szem volt benne!) próbáltak ki rajtam, majd mikor a fejemen is megjelent, akkor vetette fel először az egyik, hogy ez lehet hogy pszoriázis. Akkor kérdezte meg először hogy esetleg volt -e már a családban valakinek. Vagyis nekem fél év alatt jöttek rá a bőrgyógyászok (kb 10x voltam náluk), hogy mi az ábra. No és persze csak kénes sampont és hidratálót volt képes felírni.
Ezután mentem el az alapítvány doktornőjéhez, aki folytatta a próbálgatást, persze alkalmanként 1000 ft-ért.

Másodszor a gyógymódokról, szerekről: Azt mindannyian tudjuk, hogy jelenleg a betegség nem gyógyítható, viszont sok esetben visszaszorítható azaz tünetmentessé tehető. Nekem két ismerősöm is van akinek valamelyik szer bevált és azok használatával most tünetmentes. Az egyiknek a Michaels segített a másiknak a Christal holt tengeri iszap. Én azt gondolom, hogy mint ahogyan a kiváltó ok lehet más és más az egyes betegeknél, úgy az egyes gyógyszerek, gyógymódok hatása valakinek használ valakinek nem. Ezért csinálja az alapítvány doktornője is azt, hogy próbálgatatja rajtad a szereket, kenyőcsöket. (Megjegyzem, ő csak a végső esetben nyúl a szteroidokhoz, és akkor is csak rövid időre engedi használni, mert szerinte veszélyesek (a májat kezdik ki)).
Egyszóval jómagam is ezt teszem próbálgatom a samponokat remélve hogy egyik majd használni fog (A lábamról a Michaels kenőcs eltűnette a foltokat...).

Harmadszor "Azon az oldalon nyomják a Michaelt": Sajnos ebből az látszik, hogy csak felületesen vizsgáltad meg az oldalt. Mint ahogyan a hozzászólásokat is felületesen olvasod...
A portál célja hogy minden információt meg tudjon adni a betegségekben szenvedőknek. Köztük azt is hogy milyen gyógymódok és szerek állnak a rendelkezésünkre. Emmelett én azt is szeretném, hogy ha valakinek valami bevált, használt akkor az kerüljön fel az oldalra, hogy mások is esetleg kipróbálhassák.
Az oldal jelenleg kezdeti stádiumban van, mert hát szabadidőmben töltögetem fel. Ezért arra kérlek, hogy vagy jót vagy semmit az oldalról.

Köszönöm. M.

pszori.atw.hu - szerkesszétek ti is az oldalt.
Előzmény: henci2 (304)
henci2 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 305

Szia Noni!

Köszi, hogy írtál egy kicsit a diétáról, de tényleg, mi alapján állapította meg a dokinő, hogy neked mi a hatásos kaja? Miket kérdezett? Szerinted lehet hinni a nőnek? Mert akkor erőt veszek magamon és elmegyek hozzá. De csak akkor, ha szerinted hiteles.

Januárban felhívom a Tomesát, hátha...

Előzmény: noni2004 (300)
henci2 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 304

Zsoca!Zsoca!Zsoca!

Tökre nem tudom, miről beszélsz. Én egyáltalán nem vagyok indulatos. Újra elolvastam amit írtál. Az én orvosaim, akik eddig láttak, tudták mi a bajom. Csakhogy ez a betegség, mint tudod, egyenlőre gyógyíthatatlan. Akkor is tele lennél pöttyökkel, ha rögtön mindent tudtál volna erről, mivel ez egy ilyen betegség. Egyszer tünetmentes, máskor meg nem. Van akinek csak egy pöttye van és úgy is marad egész életében. Nem az információ hiánya miatt van tele valaki. Jó, ok. tudjál mindent erről, én is azt mondom, de egyenlőre nincs nagyon mit tudni. Nincs egy tuti módszer amitől elmúlna, csak mi nem tudunk róla. Azon az oldalon nyomják a Michaelt, nekem egyáltalán nem használ. Sőt, a Tomesában azt mondták, hogy van akinek kifejezetten belobbant tőle. Na, akkor most mi van a tájékoztatással? Mit mondjon erre egy orvos? Próbálja ki kedves beteg, hátha használ, 12 rugó. Ők se tudják, hogy neked mitől múlik el. Megint megkérdezem, hogy te miért nem vagy tünetmentes? Szerinted azért, mert nem ismerték fel időben? Hát nagyon tévedsz. Mikor nekem elkezdődött, évekig csak egy pötty volt rajtam, rögtön mondták, hogy mi ez. Persze leszartam, egy pöttyel nem foglalkoztam. Most meg tele van a lábam szára, nem győzöm kenegetni a szteroidokkal. El tudom mulasztani pár napra, aztán visszajön. Nyáron szép, télen ronda. Nem tudok mit tenni, pedig mindent tudtam mindig erről a betegségről.

Előzmény: ZsocaA1 (299)
henci2 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 303
Thanks!
Előzmény: RTH41 (302)
RTH41 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 302

Kedves noni!


Aranyos vagy, hogy elemezni próbálsz, de ehhez személyesen is ismerned kellene és nem csak a psoriról beszélgetni.:-)


Diéta: nem nagyon reménykedtem benne, hogy írsz róla. Még mindig egy kicsit misztikusnak tűnik számomra. Mi alapján mondja meg, hogy mit kell enned és mennyit? Elbeszélget Veled. De miről és abból hogy vonja le ezt a következtetést? Lehet, sokat akarok, de nagyon érdekel. Ha nagyon privát, kérlek írd le emailbe.

Más: Azt senki nem vitatja, hogy minden betegségnek van lelki oldala is. Stressz-faktor. Ki-ki másképp dolgozza fel a mindennapi élete során keletkező negatív-pozitív hatásokat. Ezek mind erősítik vagy gyengítik a betegség-tudatot.
De nem az üdvözítő mód. Persze sokkal könnyebb elviselni egy betegség okozta feszültségeket, lelki tüneteket egy kiegyensúlyozottabb állapotban. De ez egyedül nem fog meggyógyítani vagy megbetegíteni!
Mint minden betegség, így a psori is egy összetett dolog, több rizikó-faktorral rendelkezik. Tehát több rizikó-faktor együttes hatására alakul csak ki - azaz több hatás katalizátorként működik.
- génhiba: a legfontosabb, enélkül nincs psori
- külső fizikai hatások: fény, vegyi anyagok, élelmiszerek, sugárzás, stb., stb., stb.
Ezek a szervezetre ható módosítása - tehát beindítják azt a bizonyos, MA MÉG NEM ISMERT folyamatokat (máj, vese, emésztőrendszer, stb.), amik a betegség kialakulásához vezetnek.
Csak érdekesség: világéletemben szerettem a tejet, a forró kakaót, tejszínhabot és mikor a Celestone túladagolásától gyomorfekélyem és májnagyobbodásom lett anno (amik elmúltak, hál Istennek), na azóta nem tudom a tejtermékeket meginni, megenni. Erős gyomor-hasgörcseim lesznek, hasmenéssel. Ezt mondtam az orvosnak, hát ne igya. Hát nem iszom, pedig sokszor álmodom a vajas kakaós kalácsról és a tejszínes forró kakaóról reggelire, mert a kedvencem volt régen :-).
- lelki tényezők.
Én szvsz kevesebb jelentőséget tulajdonítok a lelki okonak. Ha minden psoris elkezdi boncolgatni a kialakulás időpontjában ért lelki megrázkódtatásokat, BIZTOS fog találni olyat, amire visszatudja vezetni vagy rátudja fogni - na ez az, ettől van. De ez minden betegségre és emberre igaz lehet.
DE: csak ismételni tudom magam 286. hsz-m. Ezért nem hiszek a lelki tényező mindenhatóságában.
Ha psziché, akkor már a betegség okozta lelki sérülések enyhítése lenne az üdvözítő és nem holmi ezoterikus útkeresés - miért is van ez a betegségem, mit is követtem el, miért vagyok "rossz", miért nem szeretem az embereket vagy ők engem, valami misztikus páncél, karma, reinkarnáció, stb.

Zsoca:
szerintem a pszori honlapja jó - én csak gratulálni tudok neki érte, inkább azt kellene segítenünk fejleszteni, mint egy másikat újra kezdeni.
Azon én is elgondolkoztam, hogy egy egészséges ember nem fogja a psori tüneteit-gyógymódjait keresgélni, ha nem érintett valamely formában és akkor sem ez lesz az első, hanem az orvosi diagnózis.
Nagyon sajnálom, hogy ennyire elitélő véleménnyel vagy az orvosokról, de lehet hogy csak nekem volt szerencsém, vagy olyan a psorim, amiről egyértelműen megállapítható a betegség, mert eddig ahány féle orvos látott (fülön át a fogorvosig, mind eltalálta elsőre.

henci:
mail megy.

Előzmény: noni2004 (296)
noni2004 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 301
Szia Zsoca!......................Kérésednek megfelelően ismét elolvastam amit arról a " gyüjtő" honlapról írtál. Ugynúgy értelmeztem, mint első alkalommal, viszont tényleg elkövettem egy hibát. Nem azt kellet volna írnom, hogy menj a.. keresőre, hanem azt, hogy AKIT érdekel, vagy érint a téma és az interneten keresi, nézze meg a ... keresővel. BOCS!!!................................Még ehhez a témához: Azt írod, ha vki nem pikkelysömörös, itt ott olvas róla, megragad benne valami erről a betegségről......... Azt hiszem, hogy ha valaki nem érintett a psori kérdésben, ( vagy más bőrproblémában ) és nem az a hobbija, hogy a betegségek leírásait olvasgatja, akkor ezt a címszót, vagy honlapot meg sem nézi. ....Legalábbis én nem szoktam olvasgatni a különböző betegségek leírását, ha egészséges vagyok. .............Ne érts félre!- én is nagyon jó kezdeményezésnek tartom a gyüjtő honlapot, de szerintem, az azoknak szól főként, akik már érintettek. ...............Sajnálatos, hogy az orvosok nem ismerik fel a psorit, de tény, hogy rengeteg fajtája van. És Ők azért pár évig tanulták, majd pár évig gyakorlatot szereztek bőrgyógyászatból. ............Talán kishitűnek tűnök, de azt hiszem, ha napokig olvasgatom az ide vágó témát sem leszek olyan képzett, mint egy közepes orvos. DE ABBAN IGAZAD VAN, HOGY MAGUNKAT KELL GYÓGYÍTANUNK, NÉHA DIAGNOSZTIZÁLNUNK IS. ................................................................................................................. " Az a nagy veszélye a szavaidnak, meg az egész boncolgatásnak amit ti ( lelki vonalon nyomulók) végeztek, hogy ha valaki ezt elhiszi, elkezd utánatok menni, és ettől azt várja, hogy majd hűde nagyon meggyógyul, vagy legalábbis enyhülnek a tünetei, akkor iszonyú nagyot fog csalódni és az egésszel többet ártotok mint használtok." ....írtad................OK. tegyük fel, hogy az egész csak hülyeség, feltételezés, nincs semmi alapja. ........XY elolvassa amit mi " lelki vonalon nyomulók" leírtunk és kipróbálja.............. Azt mondja, 31 éves koromban jött elő a sömi, történt-e velem valami úgy 29-31 éves korom között, ami kihozhatta. ( mert azt nem írta senki, hogy nem a gének hordozzák! ) .........................Gndolkodik 1 órát, majd leszögezi, hogy nem történt vele semmi, akkor volt a legboldogabb. Itt véget is ér a próba, szerintem minden normális ember elveti az egészet. (Eddig ugye semmi ártás, semmi veszély, semmi csalódás.) .........................De mondjuk rájön, hogy akkor vált el, akkor államvizsgázott, akkor halt meg az anyja, stb. stb. stb. ami nagyon megviselte. ( Ettől még talán nem lesz baja) .......Ezen felbuzdulva, követi a lelki utat, és ---- mert tegyük fel nagyon alapos - leírja egy lapra, hogy mi történt, ő mit érzett, és ez az érzés miben változtatta meg a hozzállását. ..... Összegzése pl., hogy azóta mindenben és mindenkiben a hibát keresi. ( de ezer más is lehet, ez csak egy példa.)................ Gyógyulni akarok mondja, ezért holnaptól egyszerűen átlépek mások hibáin. Nem idegeskedek, nem akarom megváltoztatni, csak nem foglalkozom vele. Az ő hibája, nem az enyém, egyébként senki nem tökéletes, stb. stb. szóval rábeszéli magát a változásra, és azt sikerrel végrehajtja. ............Így telik el 2 év, és egyszer csak látja, hogy nem változott egy fikrcnyit sem a sömöre. Igen, talán jobb a lelki állapota, mondjuk nyugodtabb, kevesebbet idegeskedik, jobb lett a viszonya a környezetével,...........de a sömör ugyanolyan. ................................Kedves Zsoca!!!!! Konkrétumokat kérek!!!! Mi volt az ártás?????? Tönkrement a bélése a sok hülye gyógyszertől?........Kifizetett milliókat?..................Elvékonyodott a bőre?.............MIRŐL BESZÉLSZ?......................Ha CSAK azt éri el, amit Te leírtál ........ " lelkileg kiegyensúlyozottnak érzem magam, a világon minden rendben van körülöttem....."...akkor mi az ártás??? VÁLASZT VÁROK! ....Üdv.: noni
Előzmény: ZsocaA1 (297)
noni2004 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 300
Szia Henci!.................A diéta tényleg egyénre szabott! és teljesen eltér azoktól ( legalább is a nekem előírt ) amit eddig bárhol hallottam, vagy olvastam. Húst csak keveset, és soha nem pulykamell, csirkemell, hanem az állat kimozgatott részei. Rengeteg hal és belsőség. Aztán arra kell odafigyelni, hogy minél több félét egyek. Mennyiségi megszorítás csak a hús és fehérkenyér esetén. Egyszerre folyik egyfajta tisztítás és a szervezet feltöltése. A dokinő azt mondta, hogy a szervezet erölködik, ha nem kapja meg a kellő tápanyagokat, mert kerülő úton tudja csak előállítani. Csak érdekességként, hogy nekem pl. naponta kell ennem 1 szelet karalábét, retket és erős fűszereket. ( nem az íze erős, hanem a hatása) kévét naponta 1-2 csészével, aztán inka kávé, ami cikóriából van. Szóval ilyenek. Kifejezetten jól érzem magam tőle, pöttyeim nincsenek. Nem jöttek elő a Tomesa óta. Kopp, kopp, kopp............................. Ne idegeskedj a fürdők miatt. Nekem pl. a Tomesa kúránál 20 alkalom után még semmi nem látszott. ............................Ha javasolhatom hívd fel a dokinőt és próbáld kérni, hogy vegyenek előbbre. ...........Üdv: Noni
Előzmény: henci2 (298)
ZsocaA1 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 299

henci2:

 

Látom, Te sem olvastad el normálisan amit írtam, csak indulatból válaszolsz...

 

Nem ezt az alapvető butaságot írtam, amit Te említettél, hanem azt, hogy az orvosok sokszor nem ismerik fel ezt a betegséget, mivel a tünetei sokféle bőrbetegségre utalhatnak (pl. bőrrák) első néhány ránézésre. Ez olyankor igaz, amikor még nem jött ki nagyobb felületen, hanem csak kezdődik a betegség.

 

Erről írtam tehát. Nagyon jó lenne, ha figyelmesen elolvasnátok a másik ember hozzászólását, mielőtt reagálnátok rá. Így nem kéne többször leírni ugyanazt...

 

Egyébként pontosan ez indulat, amivel írsz, ez nem lenne, ha annak idején, mikor kezdődött az egész, sokkal többet tudtál volna erről a betegségről. Nem próbálkoztál volna ezerféle kencével, stb. hanem azonnal a hatásosabb gyógymódokat választhattad volna. Így azonban esélyed sem volt rá.

No erről írtam én!

Előzmény: henci2 (298)
henci2 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 298

Kedves mindenki!

Zsoca azt írja, ha mindent tudunk a betegségről, könnyebben tudjuk kezelni. Az a helyzet, hogy amit ma lehet tudni erről a bajról, azt én tudom. Akkor miért nem tudom tünetmentessé tenni magam már egy jó ideje? Az összes vacak krémet, kencét, ismerem. Tudom, hogy mit kéne elkerülnöm. És mégis, tele vagyok vele. A söminek van egy csomó megjelenési formája. Ami nekem jó, másnak nem használ. Az orvosok csak kisérleteznek rajtunk, hátha beválik valami. Vegyek újabb és újabb krémeket? Adjak ki sújos ezreket megint és megint? Zsoca, ha te annyit tudsz már erről, miért nem vagy tünetmentes? Azt írod, ha jön a napsütés, belobban az egész. Hát nekem pl. nyáron, a nagy napsütésben a legszebb a bőröm. Ha most azt írom valakinek, hogy menjen a napra, lehet, hogy begyullad mindene. Biztos vagyok benne, hogy nem itt a probléma megoldásának lényege. 21 éves koromig nem volt semmi bajom. Mi történt utána? Addig miért nem jött ki? Annyi minden ér minket nap, mint nap, hogy nem tudjuk kiszűrni az ártó okokat. Igazából csak a lelki változás az, ami történt velem akkor! Mindenhol olvashatod, hogy a lelki állapot igenis hatással van a sömörre. Én még igazán boldog, felszabadult sömörössel nem találkoztam. Te igen? Ha valaki rámnéz, egy csinos kedves, mindig mosolygó, vidám nőt lát. A fejemben meg az van, ha te tudnád, hogy nézek ki, biztos máshogy állnál hozzám. Strandra utálok menni, mert ugye mindenki engem bámul, milyen ennek a nőnek a bőre? Hogy lehetek így felszabadult? Azt írod, hogy amióta ennyit tudsz erről, nyugodtan elfogadod ezt az állapotot. Hát én ettől a tudástól nem vagyok boldogabb.

Noni! Írjál egy kicsit a diétáról. A sós fürdő eddig használt, már nem jó.

ZsocaA1 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 297

Kedves Noni!

 

"Nekem meggyőződésem, hogy ha e tudás birtokában lennénk, - gének ide, vagy oda - nem jönne ki tőbbé a sömi."

 

Na ezt hinni, véleményem szerint enyhén szólva is _óriási_ naivitás...

 

Azt elhinni, hogy csupán az érzelmi életünket rendbetéve megoldható a pikkelysömör problémája...ne haragudj.....

 

Te (és akik még ezt elhiszik) erőssen figyelmen kívül hagyjátok az összes többi tényezőt (amiből biza van jópár), amely okozza és szinten tartja ezt a betegséget, legyél te bármilyen kiegyensúlyozott lelkileg!

 

Amiket lentebb írtál, nem kevésbé tartom félrevezetőnek, mint azoknak a sarlatánoknak (vagy pénzéhes cégeknek) az ígérgetéseit, akik a semmit sem érő híg löttyükről azt állítják, hogy gyógyítja a pikkelysömört. Félre ne értsd ezt a mondatot, természetesen nem hiszem, hogy neked ezzel bármi célod lenne...én megértem, hogy te mindezeket elhiszed és meggyőződésből írtad...csakhát...

 

Az a nagy veszélye a szavaidnak, meg ennek az egész boncolgatásnak, amit ti (lelki vonalon nyomulók) végeztek, hogy ha valaki ezt elhiszi, elkezd utánatok menni és ettől azt várja, hogy majd hűde nagyon meggyógyul, vagy legalábbis enyhülnek a tünetei akkor iszonyú nagyot fog csalódni és az egésszel többet ártotok, mint használtok!

 

Visszakérdezek: teszerinted mit fog ez az ember érezni, amikor kimegy nyáron az első erősebb napsütésre és fellángolnak a tünetei? Szerinted mennyire lesz csalódott, amikor úgy gondolja, hogy "a fenébe, mindent megtettem, lelkileg kiegyensúlyozottnak érzem magam, a világon minden rendben van körülöttem, akkor miért nem múlik már ez a vacak?".....

 

A honlappal kapcsolatosan alaposan félreértettél, kérlek olvasd el mégegyszer azt, amit írtam erről. Nem azért van szükség egy ilyen honlapra, mert _én_ nem tudok valamit a pikkelysömörről és annyi eszem sincs, hogy utánakeressek bármilyen keresőben! Azért van erre szükség, amit már egyszer leírtam, kérlek olvasd el újra, mert látom, nem igazán értetted meg így elsőre.

Előzmény: noni2004 (295)
noni2004 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 296
Kedves RTH41!!!...................Az előző írásom kapcsám jutott eszembe, amit a multkor írtál. (remélem nem téveszetm össze)..............Szóval szeretnek az emberek, keresik a társaságod, sok barátod van, stb. stb. ezt a feleséged is megerősítette. Nekem ebből az következik, hogy Te egy igazi EGYÉNISÉG vagy..........( Nem gúnyolódni akarok, tényleg komolyan gondolom.) ...........................És mondd szoktál e a főnöködnek nyalni???? És a kollégáidra köpködni lehetőleg a hátuk megett??? És becsapni másokat???? ........ Ugye nem! Egy igazi egyéniség ezeket a dolgokat méltatlannak tartja magához. .........................De azért szeretnél érvényesülni a saját kis körödben, munkahelyen, stb. .........Ez jogos elvárás, a részedről, hiszen a környezeted visszajelez, hogy Ok.VAGY. .................Döntöttél-e már, hogy egyéniség maradsz, vagy követed azokat, akik nyalással, áskálódással, csalással érvényesülnek???? VAGY NAGYON MELLÉ TRAFÁLTAM ?????
noni2004 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 295
Kedves Zsoca! Az általad javasolt honlap egyik társunk jóvoltából elkészült. De ha a Gogl keresővel keresed a pszoriázis szót, mindent megtudhatsz, amit az internetre valaha feltettek e témával kapcsolatban. ..........................Veled ellentétben én éppen azt hiányolom, hogy a lelki tényezőkről esik másutt kevés szó. Persze itt nem arra gondolok, hogy sajnáljuk magunkat vagy egymást. ::::::::: De gondolj bele! - mikor jött ki rajtad? A katonaság alatt. Pedig a génekben már előtte is ott volt a - mai tudásunk szerint......... Játsz velem egy kicsit, tedd meg a kedvemért, hogy visszagondolsz az akkori érzéseidre. Boldog voltál? Elkeseredett? Mit nem akartál beengedni magadba? .......Talán megsértették az önérzeted, amit Te nehezen viseltél el??? Ha el tudod kapni azt az érzést, amikor azt mondtad magadnak, hogy EZT MÁR NEM!!!!- akkor történt a "páncélgyártás". De szerintem ennek CSAK ANNYI a jelentősége, hogy azonosítani tudod az érzést, és lehetőséged szerint azt a jövőben elkerülöd. Ha kezdene benned kialakulni ugyanaz az érzés, akkor VÁLTANI kell...... Hogyan?? Hát erről folyik itt a lelkizés. Ovica azt mondja, légy önmagad, és ha kiabálni szoktál a sömi megjelenése előtt az ilyen helyzetben, tedd azt. De lehet-e kiabálni,- modjuk egy őrmesterrel - a katonaság idején? Szerintem nem. És a főnökkel??? Stb. .......................Az én meglátásom az, hogy itt a " menekülési utakról" IS szól a diskurzus. .......................Ja és még valami!!!!! Szerintem a sömi éppen azokon jön ki, akiknek van kellő önbizalmuk, önértékelésük, Akik bizonyos ideig nagyon is jól működnek, sikeresek. ............Aztán jön valami ( komoly dolognak kell lennie ) aminek következtében már nem működnek úgy a dolgok, mint előtte. ÉN VAGYOK A HIBÁS ??? - teszi fel magának a kérdést az ember, és rájön, hogy nem, Ő ugyanúgy működik, csak körülötte változtak a dolgok. ..............Magamon nem kell változtatni ( jól működtem 125 esetben) ------A körülményeken nem tudok változtatni, így nem engedem be őket a magam világába. LEHATÁROLOM magam. Na ez az utolsó mondat, amiben nem működünk mi jól, mert neki kellene menni, alkalmazkodni kéne hozzá, meg kéne futamodni, stb. stb. de nem elhatárolódni. De éppen melyiket kéne választani, és hogy kéne megcsinálni...........Nekem meggyőződésem, hogy ha e tudás birtokában lennénk, - gének ide, vagy oda - nem jönne ki tőbbé a sömi.
Előzmény: ZsocaA1 (293)
ovica Creative Commons License 2004.12.17 0 0 294

Kedves Noni2004 és Mindenki!

 

Sajnos kitörlődött az előbb írt hozzászólásom, illetve válaszom, ezért az újbóli megírására már nem vállakozom. Annyit még szeretnék írni Noninak, hogy tetszett amit válaszoltál, fogok is reagálni, de most mennem kell, addig megpróbálom röviden összefoglalni, amit írni szándékoztam, hogy a következő alkalommal egyszerűbben tudjam megfogalmazni.

 

Ovica

ZsocaA1 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 293

henci2 kérlek, nagyon nincs igazad!

 

Ne csak magadra gondolj és ne csak magadból indulj ki! A Világon nap mint nap újabb és újabb emberkék ezrein(!) jön ki a pikkelysömör.

 

Gondolj csak arra, hogy Te mit éreztél, amikor először megláttad magadon és teljesen tanácstalan voltál, mert fogalmad sem volt arról, hogy mi is történt valójában!

 

Ráadásul ha elmentél az orvoshoz jó eséllyel az sem ismerte fel elsőre és mindenféle hülyeségre kezdett el kezelni (velem is ez történt), stb-stb...sorolhatnám a kezdeti problémákat.

 

Rendkívül lényeges, hogy minél szélesebb körben informáljuk a betegeket és még ennél is sokkal fontosabb, hogy a potenciális "áldozatokat" informáljuk!!!

 

Ha valaki nem pikkelysömörös, de itt-ott olvas róla, megragad benne valami erről a betegségről. Amikor kijön rajta már nem fogja annyira váratlanul érni, kicsit magabiztosabban áll a kérdéshez, lehetséges, hogy már ő fogja informálni az orvost annak a lehetőségéről, hogy esetleg nem pikkelyes-e, nézzen már utána az orvos...stb-stb...ezt is ragozhatnám napestig.

 

Ha ez már akkor így lett volna, amikor én pszoris lettem, talán (hansúlyozom: talán!) ma nem lenne tele az egész fejem vele és talán nem kezdene kijönni az egész testemen és talán nem éltem volna le az életem egy nagy részét áldozatnak tekintve magamat.

 

Ha már csak annyit elérünk az információ-fronton, hogy ha a betegség hirtelen, váratlanul felüti a fejét, a szenvedő alanya nem esik pánikba, tudja, miről van szó, nem érinti meg lelkileg annyira az eset, mintha egy általa ismeretlen kórral állna szemben, akkor már tettünk valami fontosat!

 

Nézd, én csak a saját tapasztalatomat tudom mondani: én azóta tudok megbékélten együttélni a betegségemmel, amióta egészen pontosan tudom, hogy mi is ez, hogyan és milyen hatásossággal lehet kezelni és mi a kimenetele, mire számíthatok. Amíg ezt nem tudtam, pokol volt az életem a betegség megjelenése óta.

 

Ezt a tudást kell mielőbb megadni az embereknek többek közt azért, hogy nekik ne kelljen ugyanezeken a fázisokon végigmenniük.

 

Másfelől pedig azért is fontos, ahogy már fentebb is leírtam, mert mai napság az ember az orvosokra nem igazán számíthat, magunkat kell diagnosztizálnunk és sokszor gyógyítanunk is. Arról nem is beszélve, hogy ugye maga a beteg tudja leginkább, mi a legjobb neki. De honnan tudná, ha még azzal sincs tisztában, hogy valójában mi is a betegsége, mik a jellemzői?

Előzmény: henci2 (292)
henci2 Creative Commons License 2004.12.16 0 0 292

Hello!

Megnéztem azt a honlapot, nem vagyok egy nagy netező, nekem elég bonyolult. Az a helyzet, hogy nincs egyenlőre semmi csodaszer, ami van, azt  meg mind ismerjük.

Itt csak egymást támogatjuk, hogy elviseljük valahogy ezt az állapotot. Ha lenne valami tuti, már tudnánk róla. Különben is csak annyit mondok, hogy a bőrgyógyász csaj mutatta a könyökét, hogy nézzem meg, ő is pszoris.

Előzmény: pszori (291)
pszori Creative Commons License 2004.12.15 0 0 291
Szia Zsoca!

"És a legfontosabb:

Rendkívül jó lenne csinálni egy olyan honlapot, amin össze vannak gyűjtve azok a módszerek, amikről maguk a betegek írják le, hogy igenis hatásosak voltak és mennyire voltak hatásosak. Ne kelljen már ehhez egy teljes fórumot átolvasni! Főként azoknak, akiknek még az internet is újdonság, nemhogy tudják kezelni a fórumokat."

Teljesen egyetértek a gondolataiddal, én is hároméve kutatgatom az információkat és nehéz őket összeszedni. Ezért is indítottam el a http://pszori.atw.hu honlapot, ahol tudnánk ezt a problémát orvosolni.

Ez a portál tejlesen free, bárki regisztrálhatja magát és bárki tehet fel cikkeket, gyógymódokat, akármit, ami a betegségünkkel kapcsolatos. így tematizálva lehetne olvasni minden hasznos dologról.
Gondolom ha beindulna a dolog az alapítványt is be lehetne vonni, mondjuk egy beteg kérdez - orvos válaszol dologba.

Szóval kérlek Benneteket, regisztráljátok magatokat és tegyük a Portált egy nagy információ bázissá, hogy az új betegek is könnyebben szerezzenek be minden infót.

Köszönöm:M.

UI:
A portált én ingyen és bérmentve gondozom.....
Előzmény: -=Zsoca=- (290)
-=Zsoca=- Creative Commons License 2004.12.14 0 0 290

Azoknak írom, akik nagyon elmentek a lelki problémák és azok megoldásának irányába:

 

Tudom, hogy ti nem nagyon támogatjátok az ilyesmit, DE: Van egy remek tabletta, ami recept nélkül kapható és saját tapasztalatomból mondhatom, hogy segít!

 

Ez a HOVA tabletta.

 

Eredetileg a stresszes életet élőknek találták ki, amely körbe gyakorlatice az emberiség 80%-a tartozik.

Nem szteroid, kizárólag természetes anyagokat tartalmaz és habár kémiai szempontból "gyenge", mégis hatásos tud lenni.

 

Hogy miért ilyen hatékony? Azért, mert helyettesíti a Lexarom (vagy lesaroom) tablettát is, ugyanakkor valós fizikai hatást is kifejt. Ha beveszed, akkor annak tudatában vagy, hogy nemsokára meg fogsz nyugodni és meg is történik.

 

Én rendkívül stresszes vagyok, ennek része volt ugye a psorim kialakulásában is, a szememre és az izületeimre is ráment, stb. Nem mondom, hogy megszüntek a tüneteim a gyógyszer használatával, de az állandó és folyamatos gyomorszorító érzésem elmúlt, borzasztó lazán kezelem a problémákat (de kezelem és nem siklok el felettük!) és az életemre úgy általánosságban véve igen jó hatással van ez a gyógyszer. Ráadásul nem szokik hozzá a szervezet és nincsenek szörnyű mellékhatásai. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek szüksége van ilyesmire.

 

Még valami: a problémákat ez a gyógyszer sem szünteti meg! (Arra is van gyógyszer, csak azt ciánnak hívják.) :))

 

A másik dolog, amit szeretnék írni az az, hogy ne keressétek az okokat! Ahogy alant már leírták alapvetően genetikai eredetű betegség, azért van rajta már az újszülötteken is és ezért fordul elő a Világon mindenhol. Minden harmadik ember hordozza a hajlamot okozó hibás gént, csak nem tud róla, mivel csak azokon fejlődik ki a betegség, akiknél még valamelyik más hajlamosító tényező is közrejátszik (pl. stressz, napsütés, sugárzás, stb-stb...)

 

Látjátok, erről írtam az előző hozzászólásomban! Még maguk a pszoris betegek sem tudják pontosan, hogy mi is ez! Borzasztó silány a tájékoztatás és még ennek egy része is félretájékoztatás! Olyan orvosokat szólaltatnak meg néha a TV-ben, hogy a fejemet fogom tőlük....arra gondolok, hogy ennél még én is többet tudok és pontosabban.

 

És a legfontosabb:

Rendkívül jó lenne csinálni egy olyan honlapot, amin össze vannak gyűjtve azok a módszerek, amikről maguk a betegek írják le, hogy igenis hatásosak voltak és mennyire voltak hatásosak. Ne kelljen már ehhez egy teljes fórumot átolvasni! Főként azoknak, akiknek még az internet is újdonság, nemhogy tudják kezelni a fórumokat.

 

Erre egy meglévő honlap is alkalmas lenne, amennyiben partnerek lennének az üzemeltetői. Gondolok itt pl. az MPA, a Magyar Psoriasis Alapítvány honlapjára (http://www.psoriasis.hu).

Van itt a fórumon valaki az alapítványtól?

noni2004 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 289
" Akármilyen pénzéhes, önös érdekek által vezérelt a jelenlegi világ, akkor is lenne olyan, aki ha tudna segítene." VAN IS !!!!........Mondjuk a psorival ( is) foglalkozók 30%-a kap visszajelzéseket, hogy a terápiája működik.( mint a Te 12 évvel ezelőtti dokid pl.) .............Ezek kb. fele nem pénzéhes, és tényleg segíteni akar. .............A feladat csupán annyi, hogy a 100%-ból találd meg azt a 15%-ot, de legalább egyet, aki ebbe a körbe tartozik. ....Ráadásul, ha nem nyúlja le az embereket nincs is pénze reklámra, így még nehezebben található meg................A Te dokid elköltözött, keresd meg!!! Vagy Ő sem reklámozza magát??? MÁS:................Amikor a kine-zoológusnál voltam az időben visszamenve kereste a sömi okait. Azt mondja, hogy a születésem előtt ért egy nagy trauma, ami az életemet veszélyeztette. ( nem tudott rólam semmit) Hm.................Szóval én un. ratkó gyerek vagyok. Abban az időben tilos volt az abortusz. Az én Mamám meg gyógyszerésznek tanult, és mivel nem nagyon várt, felhasználta a tudományát arra, hogy ne is jöjjek. Ehhez képest 50 évet vártam még a sömivel, de ki tudja, lehet, hogy más magzat jobban megsértődött volna, jobban a lelkére vette volna, és már pikkelyekkel jött volna a világra.
Előzmény: RTH41 (282)
noni2004 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 288
Kedves RTH41!.................. Köszi a tördelésre vonatkozó segítséget, de a gépem, azt jelzi, hogy hiba az oldalon. A részeleteknél pedig, hogy "objektumot kell megadni". Nem vagyok valami spéci számítógépes, így marad a tördelen szöveg. Bocs!
Előzmény: RTH41 (286)
noni2004 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 287
Kedves Ovica! Megértettem amit leírtál, és az vonatkozik is rám, annyi eltéréssel, hogy én már nem gondolom, hogy a régi önmagam működőképes ebben a világban. Engem anno még arra tanítottak, hogy álljak ki az igazamért, ha kell fogjunk össze, ne hagyjuk a jogtalanságot, elvtelenséget stb, stb. Közel 10 évem ment rá arra, hogy megtanuljam, ez a világ ami most van, nem hogy nem igényli, hanem eltapossa azokat az embereket akik komolyan veszik a fent jelölt tanításokat. Pár évvel ezelőtt olvastam egy rovatban egy 2 gyerekes elvált nő kérdését a szerkesztőhöz. A nő leírta, hogy a főnöke minden nap négykézlábra állítja az íróasztala mellett. Egy tálcát tesz a hátára és onnan iszogatja a pohár vizét. A nő ezt irtó megalázónak találta ( nem csoda) de előtte 1 évig munkanélkül volt, itt meg viszonylag jól megfizették. No és a gyerekek miatt el kellett gondolkoznia, hogy önérzetes legyen, vagy rendes kaját tudjon adni a srácainak. Te azt írod, tenni, ha kell harcolni akarsz azért, hogy ne lehessen mindenféle valótlan igéretekkel a gyors gyógyulás érdekében becsapni az embereket. ÉN MEG TUDOM, hogy a TB. nem a leghatásosabb módszereket fogadja be és finanszírozza, hanem a leghatásosabban hálás jelentkezőket részesíti előnyben az ilyen irányú döntések zömében. De amit leírtál, az elméletileg szerintem működőképes. Csak a gyakorlati megvalósításnál kell óvatosnak lenni.
RTH41 Creative Commons License 2004.12.12 0 0 286

Kedves ovica!

 

Ne haragudj, tényleg nem kötekedni akarok (ne adj Isten gúnyolódni vagy rosszindulatoskodni szeretnék).

Ez amit leírsz, lehet hogy igaz az un. civilizált, magasan fejlett országok lakóira, akik úgymond túlhajszolt életet élnek. Talán még rá is húzható a psori, mivel még nem ismerik az okát.

DE:

- van psori eszkimóknál is

- van psori Kínában, Indiában, Japánban

- van psori afrikai négerek között is, akiket hétágra süt a nap

- van psori ausztrál őslakosoknál is

- van psori a dél-amerikai dzsungel természeti népeinél is, akik eddig még fehér embert sem láttak, nem még a vivmányaikat

- van psori a most született csecsemőn is.

Akkor ez, hogy is van?

Mégegyszer, ez nem cikizés.

Előzmény: ovica (285)
ovica Creative Commons License 2004.12.12 0 0 285

Kedves Noni2004, és Mindenki!

 

Azt hiszem igazad van Noni abban, hogy nem volt eléggé érthető a mechanizmus, sőt úgy tűnik, mintha két különböző dologról beszélnék, pedig ezek egy folyamat elmei szigorúan ok-okozati összefüggésben. A VÉDEKEZÉS azt hiszem egyértelmű, hogy a konfliktusok elkerülése, ami egyfajta önfeladásra vezet. Az álarccal való életmód megannyi megalkuvás sorozatához vezet, ami egy idő után nem kenhető rá valamilyen szépen megideológizált érvelésre. Elkezdődik az elhatározások ideje, ami hosszú távon ahhoz vezet, hogy mennél jobban eltávolodtunk a valós énünktől, annál nagyobb lendülettel akarunk ezen változtatni. Ez beindítja az említett bio-kémiai reakciókat, amiből energiafelesleg keletkezik és ez táplálja a pikkelysömör kiújulási készségét. Tehát, van egy kezdeti beindító ok (lelki trauma, amikor először komolyan szembesülünk azzal, hogy nem adhatjuk önmagunkat), aztán a folyamatot már csak táplálni kell, hogy fenntarthassuk.

 

A gyógyulás első és legfontosabb lépcsője a lelki dolgok tisztázása. Mindenkinek odáig kell visszamennie az elemzésben, amíg felhőtlen volt az élete. Ott megtalálhatja mindenki a valódi énjét, ami nem biztos, hogy a mai helyzetben is konfliktus nélkül lezajlik, mármint a személyiség átalakulása. Pontosan arról van szó, hogy a visszaváltozást végre kell hajtani konfliktusok és szembesülések ütközetében, vagyis meg kell tanulni kilépni a védekezésből ha kell: támadásba. De az elhatározás csak annyi energiát generáljon, amennyit valóban végre is tudunk hajtani, mert ha nagyobb a gondolati lendület, mint a megvalósult ígéret, akkor hiába próbál elmúlni a pikkely, újabb késztetést kap bio-kémiailag arra, hogy előbújjon, mert ezzel vezeti le a fölös energiát. Hogy kinek mennyi az alkati kitartása, azt ki lehet próbálni más dolgokon. Pl: amit biztosan betudunk tartani, az jó, ha ezt egy darabig ismételgetjük, akkor tovább lehet lépni gyorsabb, vagy nagyobb horderejű elhatározásokhoz is. Mindig egy kicsivel előrébb jutva sokkal hamarabb elérhető a cél, mint az azonnali megoldások. Azt hiszem ennek a fogyasztói társadalomnak épp ez a létalapja, hogy mi akik szenvedünk a gyors, azonnali megoldásoktól, nem mondjuk ki végre azt, hogy nem kellenek ezek, mert beteggé tesznek bennünket. Ki kell mondani és hanyatt-homlok elrohanni onnan, ahol gyors változást ígérnek, sőt forradalmat kellene érte vívnunk, hogy mások ne betegedjenek bele ebbe az első látásra kápraztató ragyogást ígérő hazugságba. Én mellesleg el is köteleztem magam ennek a célnak, nem fejjel a falnak menve, hanem tudományosan is lefektetve az érveket eme tények mellett, hogy ne lehessen többet becsapni az áltermékekkel a tömegeket.

 

Kenőcsöt is kell az elején használni a tüneti kezeléshez, ehhez társuljon a lelki erő, mely felvállalásra ösztönzi az énünket megakadályozva, hogy mégegyszer oka legyen előbújni a pikkelysömörnek. A genetikai oldal az marad, de ha nincs oka a kirobbanásra, akkor nem fog többet jelentkezni a betegség. Ez véleményem szerint teljes gyógyulás!

 

Sok sikert hozzá mindenkinek: Ovica

 

 

 

RTH41 Creative Commons License 2004.12.12 0 0 284

noni!

Milyen böngészőt használsz? Én IE-t

Egy tipp: írd meg word-be, copyzd át Notepad-be, így elveszít minden formázást csak a Enter-es (új bekezdéses) sortörések maradnak meg.

A Notepad-ből másold át ide a topic szövegdobozába.

Én így csinálom és beválik, ha sokat akarok írni.

Ha kevés a szöveg, akkor a topic Új hozzászólás szövegdobozát, úgy használom mint egy sima szövegszerkesztőjét.

Új sor, akkor Enter - és kész.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!