Szerintem -2 -3 fok nem vészes, símán kibírják, annyira még nem nőnek, a kevés hó sem árt. Viszont ha ellepné a hó az talán nem használna, ezért még nem bontottam le a drótvázat, ha esne a hó letakarom fátyolfóliával.
Nálam jól bírta, ez volt a második tele kint, igaz ez a tél nem igazán számít. De a tavalyi annál inkább. Nagyon lassan nő, homokos talajban van, délre néző kis lejtő tetején, víz sosem áll meg rajta. Télen fátyolfóliával takarom, hogy ne lepje el a hó, mivel elég kicsi.
én szerintem is a közönséges yukka filamentosát nyugodtan lehet nyesegetni mível az mindent elvísel.én is jól főlkopaszítottam, de úgy is hamar kinövi:)
nemsok városban van így közterületen ugye?vagy van máshol is ennyi?egyébként én nagyon szeretnék már strictát beszerezni, de a lopni azért nem (még) akarok:) csak egy nyavajás hajtás kellene.
Szia!Esetleg még ajánlom a www.pálmaligetetmagyarorszagnak.hu bár itt biztos kicsike rendelhető mert csak 900 ft.én is recurvifoliát szeretnék de sehol nincs eddig.Ahol volt yukka ott meg olyan tudatlanok még a nevét sem tudták megmondani.De az árát ráírták 12 ezer.Ennek már törzse is volt de nem tudom az a fajta volt e.
Nem tudom...olyan hagyományos,kinti.Ebből is van több fajta?Gyanús volt,mert ezek is megvannak már 4-5 évesek,de anyósom sose csupaszította teljesen. Akkor lehet,hogy ennek nem is lesz törzse?(((:A tiéd milyen fajta?
Sziasztok! Megkaptam,elültettem a yukkákat,direkt jól körbepucoltam őket.Amiken két tő van,azokon eredetileg kb. 4-5 volt. Kedves Island* (és aki még nyesi a yukkáit),a formálással kapcsolatban érdekelne minden mozzanat,milyen időközönként nyessem,és hogy jelen állapotában jó e,vagy vetkőztessem még?
én még augusztusban vettem . elötte megjártam egy jópár boltot.majd egy fórumon ajánlottak egy helyet és oda elmentem, de még ott is csak 2 db volt és az egyiket el is vittem.
Köszi szépen a tanácsokat mindenkinek. Átültetni mindenképp terveztem, kicsit nagyobb cserepet is kapna. Túlöntözés nem hiszem, hogy történt, száraz szokott lenni a földje. Kb milyen időközönként ajánlott amúgy öntözni? A naphoz szoktatást hogy csináljam? Eleinte csak rövidebb ideig legyen kinn, és hozzam be, majd egyre többet kinn? Már kitehetem, vagy várjak még pár hetet, hogy tuti jó idő legyen? Ja, és még egy kérdés: a kép alapján szerintetek milyen fajta pontosan?
Egy átültetést mindenképpen megér a növény. Ez a levelvégi barnulás túlöntözés vagy tápanyaghiány tünete. Ültesd laza földbe, ne öntözd túl gyakran és persze tedd napos helyre, az nem árt neki, de csak szoktatás után. Ha kiszeded a földből és látod, hogy a gyökerek is barnák és esetleg büdösek, akkor biztos, hogy túlöntözés és gomba a károkozók. Bár ahogy nézem a képeket még nem ennyire vészes a helyzet. De járt már így jukkám és az a szabadban volt cserépben.
hűha.én ilyennel még nem találkoztam.fogalmam sincs mi a baja.valószínűleg nem tetszik neki a "szoba levegő", vagy az is lehet, hogy a földjével van a gond.én ezt tényleg nem tudom mi lehet baja.nem igazán tudnék én segíteni, de ahogy relics is említette próbáld egy kicsit a napfényhez szoktatni tavasszal és egy hónap után már te is látni fogod, hogy erőteljesebb hatásokat, leveleket fog majd hozni.