Nem kell oda bilincs, csak simán ráhúzod, ha nem akar, óvatosan megmelegíted. Rakd össze nézd meg 1 hónap múlva mennyi vízkő lessz ott, nézd meg félévente is majd vond le a következtetéseket. Vagy hagyod magad rábeszélni, hogy verd szét a fürdőszobát.
13. kerületi irodaház 5 lépcsőház, 5 emelet a hozzá tartozó vizesblokokkal, minden mosdó alatt Hajdú vízmelegítő, ugyanez a megoldás mipolán csővel már vagy 10 éve és mégse robbant fel még egy se!!
Ne haragudj én most befejezem, sok már egy kicsit :)
Bilincset gondoltam rárakni...azt meg nem löki le magáról...vagy pont nem kellene ennyire fixálni?
Eddig nem misztifikáltam túl a dolgot...saccperkábéra mondtam,hogy hol legyen a lefolyó...ha tudtam volna a bojler pontos méretét és lemérem,akkor ez a nagy matek most nem lenne.
Végre kész lett a fürdőszoba..ha nem muszáj nem verném szét...de ha nyugodtabban alszok,akkor vések 10 cm-t. Remélem a falba beépített csőre rá tudom nyomni a könyököt újra. Ha nem, akkor várhatok fél évet mire találok valakit, aki ennyi munkához kipakolja a szerszámos ládáját.
Félévente elég ha ránézel, nem kell azt hetente takarítani. Levehető legyen a cső, így be tudod áztatni ecetbe ha kell. Ha meg eldugul úgyis lelövi magáról a csövet a csöcsnél. Nem kell túlmisztifikálni, ez csak egy szar csöpögö :)
Pedig a másik nekem bizalomgerjesztőbbnek tűnt. :-) Végül olyasmit rendeltem, mint a praktikeres, de a Media Markttól, ott csak 10 ezer körül volt, ennyiért megér egy próbát. Egyébként teljesen barkács szinten lesz használva, sőt az a legvalószínűbb, hogy csak most az egyszer fogom használni (egy elrozsdásodott fűtéscső szakaszt kell kiváltanom). Köszi a spray-re a tanácsot!
Egyszer kölcsön kaptam egy hasonló gagyit mint a praktikeres, mert otthon hagytam a sajátom. A 3/4" csőre konkrétan nem ment rá! Nem sok hiányzott, lehet kalapáccsal rá tudtam volna ütni. :D Haza kellett menni a sajátomért ami profi.
Szóval ezek a kinai szarok, a barkács minőséget sem képviselik néha.
Sziasztok! Egy 3/8-as vascsőre szeretnék menetet vágni. Ehhez keresgélek menetmetsző készletet. Többet is találtam a neten, csak ott vagyok megakadva, hogy a termékek leírásánál a „metszőfejek” col méretei után milliméterben is szerepel a méret, de ezek a colból (25,4 mm) egyszerű arányosítással számított méretek, tehát a 3/8-as méretnél 10 mm körüli érték szerepel. A 3/8-as acélcső 17 mm körüli külső átmérőjű, egy 10mm-es metszőfejjel nem sokra mennék.
Van valakinek ilyen termékekkel kapcsolatos tapasztalata? Valóban nem a szokásos csőméreteknek felelnek meg ezek a metsző készletek? Vagy tévesen szerepelnek a milliméter adatok?
Gondolom a szelepnél pangó víz idővel gondot okozhat. Ha évente öntök a csőbe ecetet, hogy kicsit megdolgozza az segíthet megelőzni az eltömődést vagy inkább árt neki?
Vagy milyen problémát okozhat ez a magasabban lévő kifolyás (a csőnél a tömítés fontosságát leszámítva) és hogy tudom megelőzni?
Létezik olyan, ami teljes anyagában réz, de betonba ezt se tenném. Ez is szorítógyűrűs. Úgy kell vezetni a csövet, hogy betonba ne legyen kötés! Sőőt ha lehet a cső se legyen benne. Föld alá nyugodt szívvel a műanyagot is eltemetheted.
Hivatalosan homokágyon kéne vezetni... de ez csak max akkor szoktuk, ha nagyon törmelékes, vagy sóderes a talaj.
"" Van egy szolár tároló minden elöírt biztonsági szeleppel az elöírás szerint ""
Elöször ezt írtam . Aztán írtam , hogy ennél a megoldásnál feleslegessé vált ( de be van szerelve ) , mert a tároló melegedésekor a nyomás, tud a termosztatikus csapon keresztül távozni . Így a biztonsági szelep nem nyit sohasem .
"Így abszolútt feleslegessé vált a biztonsági szelep"
Ez egy óriási nagy hülyeség és felelőtlenség. Ezt komolyabb országokban büntetik is.
Pl Amerikában a vízhálózat eleve egyírányúsítva van. Bizonyos pontokon, a föld felszín fölé fel vannak hozva a vastag karimás nyomó vezetékek, és ott vannak a szűrők meg a visszacsapók.
Ezt a mondatot , a visszacsapószeleppel csak azért írtam , mert annak idején , mikor elöször írtam , hogy nekem hogyan van megoldva , akkor a topiktársak azt írták , hogy létezik ilyen kivitelezésü vízóra . Nálunk nincs ilyen . Tudod , én csak egy laikus vagyok ! De a rendszerem müködik csepegésmentesen , úgy ahogyan leírtam . Azt Te sem cáfoltad . :-)
Én leírom , hogy nálam mi a helyzet . Van egy szolár tároló minden elöírt biztonsági szeleppel az elöírás szerint . Viszont voltam olyan jó gyerek , hogy egy termosztatikus keveröszelepet iktattam be a rendszerbe a melegvíz vételezési ágba a tárolónál . Így abszolútt feleslegessé vált a biztonsági szelep . Még a 80-90°C közelébe melegedö víz esetében sem csepeg , mert a tárolóból a víz a hidegvizes oldal irányába tágul . Ezt a megoldást nem lehet olyan helyen alkalmazni , ahol a vízóra után visszacsapó szelep van beépítve !
Tudom , most majd jön , hogy az ivóvíz irányába kerül a már tárolót megjárt melegvíz . Lehet , hogy így van , de még nem haltunk bele. :-)
Azért mertem megkérdezni,hogy be lehet-e kötni a biztonsági szelepet a sarokszelep és a flexibilis cső közé mert:
a leírás valószínűleg olasz nyelvről lett gépi fordítóval generálva, mert tele van magyartalan mondattal. Olaszul sajnos nem tudok, így nem tudtam ellenőrizni a fordítást.
a pár oldalas leírás (rövidsége miatt) nem térhet ki minden lehetséges variációra
nem írta, hogy "csak és kizáróla így lehet bekötni"
nem látom okát annak,hogy a szelep másként működne 10cm cső előtt vagy után
Az, hogy "nem véletlenül van odarakva" bennem is felmerült....de lehet csak esztétikai szempontból jobb;
lehet, hogy csak azért van ott,mert egyszerűbb szerelni...stb.
Ha tudod, hogy milyen fizikai törvényszerűség áll emögött, azt örömmel olvasnám.
Ha csak annyi szól ellene szerinted, hogy nen az van odaírva, akkor megkérdezném a többieket is, hogy mi szól ellene...bízva abban,hogy van aki ismeri a fizikát közel annyira, mint a víz.