Szia Henci!
Szerintem a kezeléstől vagyok tünetmentes, a diétától kicsit jobban érzem magam.
A Tomesában külön kezelés van a fejbőrre. Azt nem tudom, hogy milyen, mert egy külön helyiségben csinálták.
És lelkileg hogy állsz?? Mit gondolsz van ilyen tényezője a mostani helyzetnek???
Szerintem ne nagyon foglalkozz a szteroidokkal! Ha arra reagál kend nyugodtan azzal. Én pl. régebben voltam egy ilyen kúrán egy csúnya gerincsérv miatt. Előtte megkérdeztem egy orvos ismerősömet, mit szól hozzá. Azt mondta feleslegesen nem kell alkalmazni, de ne gondoljam, hogy komoly káros hatása van. Sőt, elmondta, Ő két kúrát vett, az enyémhez hasonló kezelésből, mikor neki kijött a gerincsérve. Pedig ez komolyabb mint egy kis kence!
4 napig kaptam napi 2 infúziót, amiben jócskán volt szteroid. Azóta 5 év telt el, és nem érzek semmit. Hála Istennek, gerincfájdalmat sem.
Szóval ehhez képest egy kis kence???
Egyébként miért olyan rettenetes szer a szteroid? Ti mit tudtok róla?
Üdv: Noni
Itt vagyok. El szoktam olvasni a leveleket, csak nincs nagyon mit hozzátennem a dolgokhoz. Még nem mehetek a Tomesába. Ja, egyébként a fejbőrrel, füllel mit csinálnak ott?
Hogy vagy Noni? Szerinted a diétától vagy tünetmentes vagy a kezeléstől?
Az a rossz, hogy pontosan tudom milyen mellékhatásai vannak a szteroidoknak, csakhogy ha 3 napig esténként bekenem, lefolpackozom, akkor eltűnik pár napra. Aztán kezdődik minden elölről. Nem tudok kikerülni ebből a mókuskerékből, pedig én is tudom, hogy csak pár hétig szabadna használni, de mit csináljak helyette?
Sziasztok !.....Napalm! A korpa szindrómáról egy reklám jutott eszembe, ami a lottót reklámozta a hedensoldersz sampont utánozva, úgy 2-3 évvel ezelőtt. ...........Pasikám a tengerparton egy hintaágyban, jó csajok legyezgetik, kaja, pia, havaj, pálmafák. Kamera közel hozza, Pasi: korpás volt a fejem, kipróbáltam a ... sampont.... Ma is korpás a fejem, de már egyáltalán nem érdekel. LOTTÓZZON ÖN IS! .....................Szóval szerintem nem nagyon veszik észre, ha csak pár pötty van. Talán kicsit eltúlozzuk, mert mi látjuk, ha egy újabb kijön. Én pl. egy szobában dolgoztam egy csajjal, és úgy fél év elteltével mondtam, hogy megyek a psoris dokihoz. Erre kiderült, hogy neki is van, ráadásul a kezén. Észre sem vettem, pedig én tudom milyen. Használ az a lesaroom tabletta!!!
Szép estét!
feleségemet 12 éve ismertem meg. ő már akkor pszoris volt. szegény stresszelte is magát miatta hogy mit szólok. mondtam neki hogy ne is foglalkozzon vele. ha engem nem zavar, őt se zavarja.
teltek-múltak az éve, aztán tavaly vagy azelőtt lekezdett fájni a derekam-hátam.
elmentem dokihoz felírt valamilyen ultrahangos kezelés meg tornát.
ez úgy ahogy használt is.
aztán rákövetkező évben a talpam kezdett fájni.
úgyanígy doki (rheumatológus), kezelés, gyügyszer (medrol), nem használt.
vissza hozzá, ekkor már szólt ez a doki az osztályvezető főorvosnak is.
na az megnézte a fejemet, látta miről van szó, oszt egyből ki is szúrta mi is az.
hozzáteszem egy-két piros pötty volt már rajtam, de ezek annyira picik voltak hogy én nem állapítottam meg hogy mik ezek, de ő egyből tudta.
szóval itt járok ;)
tehát nekem az ízületeknél indult el...
időnként ha nagyon kellemetlen a talpam (mint most is), bekapok egy-két Movalist aztán egy ideig elvagyok.
a hajmosót pedig úgy hívják hogy: "detergens sufuratum".
dokival írasd fel, úgy nem kerül sokba.
nos nem akarlak elkeseríteni, de valszeg még egy darabig így maradunk.
egy topiktárs javasolta a napi 3 leszarom tablettát ;)
mást egyenlőre nem találtak ki a lelki teherre.
el kell fogadnunk. eleinte nekem sem volt egyszerű.
a hajam zavart leginkább (korpa szindróma), de úgy néz ki a diprosalic oldat bevált (kopp-kopp)
Par dolgot összeszedtem a diprosalic és a dermovate oldatról...
(Nem az elrettentés a célom. :) )
" A mellékvesekéreg-hormon tartalmú gyógyszerek mellékhatássai (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, csontritkulás kialakulása), bár a bőrből történő felszívódásuk csekély, hosszantartó alkalmazásuk esetén az előbb említett mellékhatások kialakulásával számolnunk kell, ezért ne "írassunk" fel folyamatos használatra szükségtelenül ilyen készítményeket."
"Az javulás általában napok alatt bekövetkezik, 4 héten túl nem szabad alkalmazni, ekkor más kezelést kell fontolóra venni."
ha esetleg versenyszerűen sportolsz akkor orvosi igazolás kell, mert:
"
Tiltott készítmények és módszerek
A NOB 2003. január 1-től érvényes doppinglistája alapján:
- Dermovate kenőcs
- Diprosalic kenőcs "
Szóval én azt javaslom, hogy aki régóta használja ezeket a szereket, azoknak érdemes egy vérvizsgálatot megcsináltatni.
Biztos ami biztos alapon.
Sziasztok! Üdv minden új fórumozónak -- és persze a régieknek is.
Bazsiteri! Jó hogy visszajöttél! ------------------A pszori és az allergia valahol egy tőröl fakad. Mindkettő az immunrendszer eltúlzott reakciója valamire.
Henci!................Mi van a pöttyeiddel???......................Az étrend betartását az ünnepek alatt kicsit elhanyagoltam. De nem adom fel!!!
Csak jótanácsként: egy igen nagy szaktekintélyü bőrgyógyász szerint, aki hajlamos az allergiára és nehéz eset a szoriázisa, nem lesz jó a Michael's féle szer. Inkább ne adjatok ki rá feleslegesen ezreket!!! Egyébként dícsérte, csak persze szegény anyám ezt se használhatja.
Már régóta olvasgatom az itteni véleményeket, sajnos nyár óta engem is érint a dolog. Az utolsó hozzászólásokat a hosszuk miatt elég felületesen olvastam csak el.
Az én történetem: nyáron a barátnőmmel a Balatonon nyaraltunk.
Egyik nap írtóan viszketett a fejem ( soha nem volt korpás a hajam ), de akkor!!!! Nem írom le, mert tudjátok hogy néz ki egy ilyen fejbőr. Vettem egy csomó sampont, hajszeszt stb.. persze egyik sem használt.
Elmentem a bőrgyógyászhoz. Kaptam Locoid crelo-t, kénes sampont. Valamit enyhített a tüneteken de semmi extra.
Itt olvastam a Dr. Michaels-ről. Meg is rendeltem. Írtó büdös.
Szóval azóta is psoris vagyok, kezdek beletörődni. Pedig semmi lelki problémám nem volt ezidáig. Szerencsére a barátnőm is segít mindenben.
A táplálkozásom elég vegyes, amit minden nap eszem az a csokoládé.
Hello!
Olvastam a soraitokat és meglepődtem rajtuk. Miért kellene egyoldalúan "megfogni" a betegség lényegét, ha éppen az a poénja, hogy olyan összetett? Lehet, hogy minden szálon érdemes elindulni, mert ezáltal csökkennek a fenntartó feltételek, sőt biztos, hogy a táplálkozástól kezdve a lelki tisztázásokon is keresztül vezet a gyógyulás. Ehhez szükséges, hogy megfelelően tájékozottak legyünk, tehát kell az a bizonyos honlap, az is jó, ha leírjuk a kipróbált szerekkel kapcsolatos észrevételeinket. Épp abban rejlik az ereje a betegségnek, hogy annyira halmozottan vannak rajta bizonyos rétegek, hogy képtelenség őket lehámozni rendesen. Egyenként minden lehetőséget meg lehet és meg is kell ragadni, erre van egy életünk, és még persze mindannyiunknak az élete, aki ebben az áldásos betegségben szenved.
Kedves Mindenki! Szeretnék feltenni egy általános kérdést: Mennyire van többlet fogyasztásunk valamiből? Például, nem eszünk többet, vagy feleslegesen? Ugyanez vonatkozhat italra; vagy túlságosan sok a fertőtlenítószer, amit a takarításhoz használunk; vagy sok a műszál a ruháinkban; vagy sok dologban kell önmagunkat feladnunk, ha érvényesülni akarunk; vagy sok az autó kipufogógáza a levegő összetételében, vagy egyáltalán túl vagyunk mi emberek szaporodva; vagy sok a lexikális tudásunk gyakorlati megvalósítások nélkül; vagy annyiféle vallás van, hogy nem tudjuk miben higgyünk?
Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki találna valamilyen túlzó fogyasztást az életében, a bőség zavara talán éppen a betegség/ek előidézője. A mértéktartás szerintem ma a legfontosabb dolog az életben, mert borzasztó károkat okoztunk már így is, gondoljunk csak az állatfajok kipusztítására. Én szoktam böjtölni, nem valami hülyeségből, hanem mert utána olyan jól esik az étel, mint még soha, és ezt másban is lehet csinálni. Bármi amit megvonsz magadtól egy kisidőre, az utána édes lesz, mint a méz. Gondoljatok az ünnepekre, hétköznapok nélkül mikor beszélhetünk ünnepről? Mi lett mára belőlük? Karácsony? Hiszen nincs semmi, amink ne lenne már meg, mégis ha nem veszek a szomszédomnak is "ajándékot", sértve érzi magát, pedig az ünnep egyedül arról szól, hogy a rohanó életben erre az alkalomra összegyűlik a család, vagy a barátok, vagy akik közel állnak egymáshoz és egymás közösségében töltenek néhány meghitt órát, napot.
Ovica
Egyszerűen nem értlek titeket! Miért ugrottatok nekem mindketten? Nem tudok értelmezni egy hozzászólást, felületesen olvasok el mindent, stb. Száz oldalon keresztül nem volt egymással problémánk, beszálltatok és átment személyeskedésbe ez az egész. Ti semmit nem akartok felfogni abból, amit írok. Én nem azt mondtam, hogy ne tájékoztassátok az embereket, mert az rossz. Csak azt mondtam, hogy ami az egyik embernek jó, az a másiknak nem. Tehát ha ajánlgatjátok pl. a Michaelt, az ugyanolyan, mint mikor a bőrgyogyi próbál valamit felírni. Még azt is mertem mondani, hogy a dokik sem tudják egyenlőre gyógyítani. Hiába adatik össze az egyetemes tudás, pill. nincs rá gyógymód. Nem értem, hogy miért vitatkoztok ezen? Tök mindegy, hogy valaki tud-e erről mindent vagy sem. Vagy eltalálja, hogy mi jó neki vagy nem. Végleges gyógyulásra nem számíthat itt senki. Azzal sem érdemes szerintem vitatkozni, hogy a stressz ront az állapoton. Ez a hivatalos álláspont szerint is így van.
Szia Henci!.......................14 órakor érkeztem a dokinőhöz és 18-kor jöttem el. Megkérdezte, hogy mit ettem ma, tegnap, tegnapelőtt, stb. Közben jegyzetel. Milyen tüneteim vannak, milyen szokásaim, és én mit akarok elérni. Utána elmondja, hogy mit javasol és miért pont azt, minden kérdésedre válaszol, hülyeségeket is kérdezhetsz......................Logikus és érthető válaszai vannak. Tudja mi az a psori és szerinte is a stessz ( lelki tényezők) hozzák elő. Azt mondta, hogy a megfelelő étrenddel csak tehermentesíteni és/ vagy erősíteni tudod azt a szervet, amely feldolgozza a méreganyagokat. Nekem az jött le, hogy egy jó kis stresszes időszak kémiailag is termel "mérget" a szervezetben. Ha ezt ( stressz) nem tudod kiküszöbölni, a kaja oldaláról kell segíteni a " feldolgozást" egyrész a szerv tisztításával, másrészt olyan anyagok bevitelével, melyek segítik a szerv működését. ..........................Nem annyira személyes, hogy ne lehetne róla többet írni.....................Csak a dokinőnek évekkel ezelőtt volt egy találmánya, amit szépen elcsakliztak tőle. Ő szembeszállt, és ennek következményeit anyagi, erkölcsi, szakmai téren a mai napig viseli. Ezért nem akartam bővebben írni róla. Nehogy kellemetlenséget okozzak neki.
A 4 óráért 15 ezer Ft.-ot kért. 2 nap múlva felhívott, hogy átnézte az anyagom, és még ezt, meg azt javasolta. ................................................Hogy érdemes-e kipróbálni???.......................Kedves Henci! ..................Sima kenőcs, antibiotikumos kenőcs, étrendből törölni az állati fehérjéket, biorezonancia, antibiotikum kúra, nemeskő gyógyászat, ausztrál krém, 2 hetes lelki gyakorlat egy táborban, kinezoológia, májtisztító kúra. .............Próbálkozásaim sorrendjét is leírtam. .........Mindezek után, egy este fürdés után, de felöltözve ültem az íróasztalomnál. Néha kicsit vakargattam magam. Csak úgy véletlenül lenéztem és mintha egy fél kg. rizst szórtak volna szét körülöttem. Magam is megdöbbentem a látványtól. Bánatomban semmivel nem törődve vakargattam tovább a viszkető részeket. ITT ÜLÖK ÉS VAKARGATOM A SEBEIMET!- nagyszerű élet gondoltam. Aztán valamiért megismételtem többször a mondatot. Csak úgy jött. És VÉLETLENÜL rájöttem, hogy ennek más jelentősége is van. A " lelki" sebeimet sem hagyom gyógyulni. Ez valami fordulópont volt, -amitől úgy magamnak azt mondtam, hogy eddig ezt csináltam, de elég. Ez után jött a TOMESA és a mai napig is kereső vagyok. Mint már írtam, a könyvek is segítettek, de a fordulópont a felismerés volt, hogy nem csak fizikailag vakargatok. ......................................Mindezek ellenére azt mondom, mindent érdemes kipróbálni, kellő kritikával. A nemeskő gyógyászaton pl. egyszer voltam. Az ember valahol belül érzi, hogy mi lehet jó, és mi nem. Kipróbálni érdemes, annak ellenére, hogy már leírtam, a TOMESÁBAN azt mondták, étrendileg egyetlen hatásos módszer, ha nem eszel semmit. Üdv.: Noni
Szerbusztok!..............................Kedves RTH41!..............Nem elemezgetni akartalak, inkább "személyiség típus" alkotására törekedtem. Ha röviden le lehetne ezt írni... Szóval ( a rengeteg típus közül) vegyünk csupán kettőt. Az egyik akkor érzi jól magát, ha a környezete elfogadja, kerüli a legkisebb konfliktust is, társaságban inkább visszahúzódó. ..............Egy ilyen embert kevésbé visel meg az, ha nem mondhatja meg a véleményét, ha eleget kell tennie mások elvárásainak. .............A másik típus felvállalja és szereti elmondani a saját nézeteit, a társaság középpontja, nem viseli meg a konfliktus. Egy ilyen ember "szenved", ha túlzott, általa el nem fogadott alkalmazkodásra kényszeríti a környezete.................VÉGTELENÜL LEEGYSZERÜSÍTVE az egyik attól betegedhet meg, ha 20 ember előtt el kellene mondania egy verset, a másikat, ha nem mondhat el 20 ember előtt egy verset...............Persze ez nagy fokú általánosítás, ami csak arra példa, hogy a lelki, ( ezoterikus, boncolgató stb, stb.) szinten is különböző EGYÉNI megoldások vannak, és nem lehet azt mondani, hogy mindenki törjön össze egy poharat, ordítson, ha sérelem éri...........................................
Ha ezt érthetőbben is kifejteném 6 oldal lenne, és a jelenlegi szövegszerkesztés mellett nehézkes olvasmány. DE NEMSOKÁ JÖN A SZÁMÍTÓGÉP DOKTOR ÉS AKKOR E-MAIL-T IS TUDOK KÜLDENI. ( most sajna ez sem megy).......................................A LELKI ÚTRÓL ( ahogy ti nevezitek) senkit nem akarok meggyőzni. Lehet, hogy már a kifejezés, elnevezés sem jó. .....................Ha Te voltál agykontroll tanfolyamon, biztos ismered a citromos példát......... KÉPZELD el, hogy a hűtőből előveszel egy szép sárga citromot. Képzeletben szagolgasd meg, kezeddel érezd a héja redőzetét. Képzeld, hogy egy éles késsel ketté vágod, és a fejed fölé emelve a nyelvedre cseppentesz pár cseppet...... Összefutott a nyál a szádban??? ...Pedig nincs citrom sehol!!!.................Tudatosan előidézhető egy testi, fizikai hatás, csupán mert elképzeltél valamit. ................. Szerinted a düh, elkeseredettség, agresszió, félelem stb. stb. nincs hatással a fizikai testünkre?????? ..............Ha már megijedtél egyszer ( akár gyerekkorodban) tapasztaltad, hogy erősen dobog a szíved. .........................Nos én azt mondom ( ismét egy nagy általánosítás) hogy ha valaki fél a repüléstől, de a szülei unszolására pilóta lett, ne csodálkozzon, hogy pár év múlva szívproblémái lesznek. Elmegy a dokihoz, az felír neki valami gyógyszert, ami átmenetileg akár segíthet is. De a szív problémái ismét elő fognak jönni...........Ha a családban volt már szívbeteg, rásütik, hogy öröklött a betegsége...........Pedig egy ügyes orvos rávezethetné, hogy a szülei elvárásánek akarván megfelelni, elnyomta a félelmét. ÉS EZT NEM IS TUDJA!!!.................A tudat felszínére hozva ezt az elnyomott félelmet emberünk maga dönthetné el, hogy pilóta akar lenni, vagy egészséges........................Az ún. lelki utat én inkább tudatosításnak nevezném. ................................ÉRDEKESSÉG:........ Képzeld el, hogy az autódban égni kezd az olajnyomást jelző piros gomb. Elviszed a szervízbe, ahol a szerelő nemes egyszerűséggel kicsavarja a kis piros kijelző lámpát. ...............Elégedett lennél??????? És ha fáj a fejed, és a doki felír egy jó erős fájdalomcsillapítót nem ugyanezt teszi????.......................................
És még egy kérdés: Mitől múlt el a gyomorfekélyed???? Ugye valamilyen hókuszpókusztól.........................Bocs hosszú voltam! Üdv.: Noni.................................................Ui.: Nem akarltalak zrikálni, egy internetes " lehetőség" hogy mondom Neked, de tudom, hogy mások is olvassák, így mindenkinek szól. Bonyolult lenne a hozzászólásom úgy megfogalmazni, hogy ez mindíg egyértelműen lejöjjön,....... de nem személyeskedés akar lenni!
Először is az orvosokról: Én három éve, amikor az első tünetek jelentkeztek, mentem el bőrgyógyászhoz (jelzem ez 3 bőrgyógyászt takar, mert az újpesti bőrgyógyászatra jártam), és kb 8 fajta gombásodás elleni krémet, két fajta gyógyszert (ebből az egyik 4 ezer forint volt és ha jól emlékszem 6 szem volt benne!) próbáltak ki rajtam, majd mikor a fejemen is megjelent, akkor vetette fel először az egyik, hogy ez lehet hogy pszoriázis. Akkor kérdezte meg először hogy esetleg volt -e már a családban valakinek. Vagyis nekem fél év alatt jöttek rá a bőrgyógyászok (kb 10x voltam náluk), hogy mi az ábra. No és persze csak kénes sampont és hidratálót volt képes felírni.
Ezután mentem el az alapítvány doktornőjéhez, aki folytatta a próbálgatást, persze alkalmanként 1000 ft-ért.
Másodszor a gyógymódokról, szerekről: Azt mindannyian tudjuk, hogy jelenleg a betegség nem gyógyítható, viszont sok esetben visszaszorítható azaz tünetmentessé tehető. Nekem két ismerősöm is van akinek valamelyik szer bevált és azok használatával most tünetmentes. Az egyiknek a Michaels segített a másiknak a Christal holt tengeri iszap. Én azt gondolom, hogy mint ahogyan a kiváltó ok lehet más és más az egyes betegeknél, úgy az egyes gyógyszerek, gyógymódok hatása valakinek használ valakinek nem. Ezért csinálja az alapítvány doktornője is azt, hogy próbálgatatja rajtad a szereket, kenyőcsöket. (Megjegyzem, ő csak a végső esetben nyúl a szteroidokhoz, és akkor is csak rövid időre engedi használni, mert szerinte veszélyesek (a májat kezdik ki)).
Egyszóval jómagam is ezt teszem próbálgatom a samponokat remélve hogy egyik majd használni fog (A lábamról a Michaels kenőcs eltűnette a foltokat...).
Harmadszor "Azon az oldalon nyomják a Michaelt": Sajnos ebből az látszik, hogy csak felületesen vizsgáltad meg az oldalt. Mint ahogyan a hozzászólásokat is felületesen olvasod...
A portál célja hogy minden információt meg tudjon adni a betegségekben szenvedőknek. Köztük azt is hogy milyen gyógymódok és szerek állnak a rendelkezésünkre. Emmelett én azt is szeretném, hogy ha valakinek valami bevált, használt akkor az kerüljön fel az oldalra, hogy mások is esetleg kipróbálhassák.
Az oldal jelenleg kezdeti stádiumban van, mert hát szabadidőmben töltögetem fel. Ezért arra kérlek, hogy vagy jót vagy semmit az oldalról.
Köszi, hogy írtál egy kicsit a diétáról, de tényleg, mi alapján állapította meg a dokinő, hogy neked mi a hatásos kaja? Miket kérdezett? Szerinted lehet hinni a nőnek? Mert akkor erőt veszek magamon és elmegyek hozzá. De csak akkor, ha szerinted hiteles.
Tökre nem tudom, miről beszélsz. Én egyáltalán nem vagyok indulatos. Újra elolvastam amit írtál. Az én orvosaim, akik eddig láttak, tudták mi a bajom. Csakhogy ez a betegség, mint tudod, egyenlőre gyógyíthatatlan. Akkor is tele lennél pöttyökkel, ha rögtön mindent tudtál volna erről, mivel ez egy ilyen betegség. Egyszer tünetmentes, máskor meg nem. Van akinek csak egy pöttye van és úgy is marad egész életében. Nem az információ hiánya miatt van tele valaki. Jó, ok. tudjál mindent erről, én is azt mondom, de egyenlőre nincs nagyon mit tudni. Nincs egy tuti módszer amitől elmúlna, csak mi nem tudunk róla. Azon az oldalon nyomják a Michaelt, nekem egyáltalán nem használ. Sőt, a Tomesában azt mondták, hogy van akinek kifejezetten belobbant tőle. Na, akkor most mi van a tájékoztatással? Mit mondjon erre egy orvos? Próbálja ki kedves beteg, hátha használ, 12 rugó. Ők se tudják, hogy neked mitől múlik el. Megint megkérdezem, hogy te miért nem vagy tünetmentes? Szerinted azért, mert nem ismerték fel időben? Hát nagyon tévedsz. Mikor nekem elkezdődött, évekig csak egy pötty volt rajtam, rögtön mondták, hogy mi ez. Persze leszartam, egy pöttyel nem foglalkoztam. Most meg tele van a lábam szára, nem győzöm kenegetni a szteroidokkal. El tudom mulasztani pár napra, aztán visszajön. Nyáron szép, télen ronda. Nem tudok mit tenni, pedig mindent tudtam mindig erről a betegségről.