Van a kertemben egy nagyobbacska tó, és van egy rakás mészkövem. Ha beszórom a tóba, akkor Elvileg nem árthatok a vízminőségnek, sőt inkább javítja. De gyakorlatban vajon nem fog túlságosan bealgásodni a tó? A víz minősége eléggé eutróf, van benne bőven nitrogén, foszfor... Van valakinek ezirányú tapasztalat ?
Nem tudom, már nagyon régen jártam így, érzékenyebb akváriumi halaknál. Az aranyhalakra nem jellemző a haldoklás. Hátha valaki okosabbat mond, nekem hamarjában ennyi jutott eszembe.
Nagyjából elmondtak már mindent; én leszedném a köveket, aláásogatnék kicsit a fóliának a tó szélein végig, hogy a kövek többé-kevésbé a víz alá kerüljenek.
Nem csak azért, mert akkor takarják a fóliát, hanem azért is, mert a körben kiemelkedő perem természetellenes látvány.
Ha meg már úgyis aláásol, szerintem is játszhatnál még valamennyit a formával is.
Úgy....úgy.....ahogy a többiek is mondják! Ha a köveket folytatod néhol a víz felé is, az majd oldja ezt a (nekem túl szabályos) formát.....és növény, növény, növény. Látod, még nálam is látszik egy darab cső, de a menta ripsz-ropsz megoldja. Jó munkát és sok örömöt az eredményben!
Szerintem a fólia eltűnik amint rendesen feltöltöd. Színig. :D Tényleg nem kellene így hagyni, részben nem szép látvány a csupasz fólia, részben a napsugárzás előbb-utóbb kikezdi. A nagy kövek alá a belső oldalra ahogy ivaan is mondta, növényeket dugdosnék. lizinka, vizimenta, ajuga és társaik. Nyár végére nyoma sem lenne a most kilátszó fóliának.
Lehet kapni kavicsos fóliát pl azzal eltüntetheted a parton a fóliát vagy ha türelmes vagy akkor a szélső kövek alá lizinka szerű nővényt gyömöszölsz ami benövi a kövek alatti részt ... gondolom ez zavarja neked is a szemed , de tehetnél bele egy uszadék fából kis hidat, hogy megbontsd a szabályos formáját, de mindenképpen több nővényt raknék a partjára a kövek közé.
Elsőnek is a fóliát tüntesd el mert a napfény nem tesz jót neki meg még sok minden más, egyszóval felszeded az összes követ és csinálsz egy kis 6-7cm lépcsőt pluszba és azokra helyezed a köveket!
Sziasztok! Rég óta olvasom a fórumot, nagyon sok jó ötlettel és gyönyörű tavakkal találkoztam itt és most tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Tavaly készült ez a kis tavacska és kíváncsi lennék, hogy Ti szakértő szemmel milyen ötleteket tudnátok adni, hogy ennél tökéletesebb legyen.
Új vagyok ezen az oldalon, egyelőre még a 2002-es hozzászólásokat olvasgatom. Segítenétek nekem? Béna vagyok, és nem tudom megnézni az általatok feltöltött képeket. Hol találom őket?
Jaj ezek a kövek....."hogyha nékem sok pénzem lesz"...hozatok 50 tonna követ, és többé nem nyírok füvet. Dogfüggő ebben annyira profi, hogy csak tátom a számat a fotóin, pedig volt szerencsém élőben is látni mire képes.
Köszönöm, örülök, hogy tetszik. A szép csobogó titka (szerintem) az, hogy megfelelő méretű és formájú köveket találjon az ember. Kis kövekből nagyon nehéz természetes hatást produkálni. Nekem szerencsém volt, mert ezek a nagy méretű példányok a 80-as évek óta a bokrok alatt eldugva, és patinásodva várták, hogy egyszer kitörjön rajtam a tavas-láz. Úgy látszik ennek most jött el az ideje! :-))