Keresés

Részletes keresés

újszuper Creative Commons License 2023.08.18 0 1 140

Önimádó nárciszok vádolják egymást kölcsönösen. Mindketten a másikat, de éppen azzal, amit ő maga művel. És egyik se veszi észre, hogy ezzel csak saját magát ássa egyre mélyebbre.

Előzmény: Oldskin (139)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.18 0 0 139

Az én megfigyelésem az, hogy csupán az írásaid reklámozása miatt jársz ide, és az összes többi topikba is. Mert a kutya sem olvassa a műveidet.

Érdekes! Nekem pont ez jött le RÓLAD a topikjaid alapján. Más szemében a szálkát.... esete. :)

Előzmény: szuperfizikus (136)
újszuper Creative Commons License 2023.08.18 0 0 137

Bagoly mondja verébnek . . .

És vice versa.

Előzmény: szuperfizikus (136)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 134

Saját magadat kellene tanulmányoznod. 

Meglepődnél az eredményen.  ;)

Előzmény: Cleaning Cloths (133)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 132

Mindenki a maga szintjén. 

Előzmény: Oldskin (130)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 131

Ha csak ezért jártál ide, akkor nem fogsz hiányozni. 

Előzmény: Cleaning Cloths (128)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.18 0 0 130

Na most már be is kedvencelem a topikot.

Szappanoperaként fogom olvasni. :)

Előzmény: gépelőember (99)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.18 0 0 129

Köszi szépen a háttérinfót!

Nem régóta olvasgatok ilyen topikokat, tehát nem vagyok tisztában egyes nickek életútjával. :)

Előzmény: újszuper (69)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 126

"Ez itt erősen összefügg a tudományos tévhitek és logikai hibák miatt Einsteinnel is. "

Einstein elméletében annyi logikai hiba található, hogy számodra egy valóságos aranybánya lenne, ha ismernéd. 

Csak egy tudományos tévhit, hogy Einstein elmélete logikus és összhangban van a tényekkel. 

Ezt sulykolják bele az emberekbe, és a sokan el is hiszik.  

"Te meg le is vagy késve a témáiddal, mert sokan mások már rég megírták és sokkal jobban, mint azt te megtehetnéd már. "

Ebben tévedsz. Az időzítés nagyon fontos. Akkor kell előjönni vele, amikor már másokat is foglalkoztat a téma, így sok ember fogja elolvasni, amit írtam. Egyébként meg amit én írtam, annak nagy részét előttem még nem írta le senki. (vagy legalábbis sehol nem olvastam)

Miért érzem azt, hogy csöpög belőled a rosszindulat? Azt írod, hogy "már rég megírták és sokkal jobban".

Az én írásaimat még nem is ismered, de tudod, hogy már sokkal jobban megírták? Hol van ebben a logika?

Mintha az irigység beszélne belőled. 

Előzmény: Cleaning Cloths (124)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 125

"Te miért tartod Gödel tételét jónak???"

Én nem tartom jónak, mert nem is foglalkoztam vele. De elhiszem neked, hogy nem jó.

Erről nem akarok vitázni, mert nem az én témám.  

"A relatívítás, tehát a viszonyítás, sokkal régebbi bizonyított és tényszerű fizikai jelenség..."

Az rendben van, hogy a mozgást és a sebességet kell valamihez viszonyítani. 

De a relativitáselmélet nem erről szól, hanem éppen arról, hogy a fénysebesség nem kell viszonyítani, mert mindenhez viszonyítva, minden rendszerben ugyanannyi. 

De erre nincs semmiféle kísérleti bizonyíték.

Sőt, éppen az ellenkezőjét bizonyítják a kísérletek.

Tehát a relativitáselmélet alapjaival van nagy probléma. 

De ezt csak az érheti meg, aki mélyebben megismeri Einstein elméletét, nem csak a közbeszédből, a TV-ből és a netről szerzett felszínes ismerettel rendelkezik. 

Azt pedig te is elismered, hogy az az érvelés hibás, hogy sokan elfogadják Einstein elméletét, tehát nem lehet rossz. Attól nem lesz valami igaz, hogy sokan elhiszik. 

Előzmény: Cleaning Cloths (122)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 123

Én pontosan tudom, hogy kik egyengették Einstein útját. 

Svájcban Grossmann, Németországban Planck és Laue, Angliában Eddington a számmisztikus és csillagász, Franciaországban Madam Curie és Langevin volt a segítője. 

Szerintem te Planck-ra gondolsz, mert ő volt a főszerkesztője az Annelen der Physik fizikai folyóiratnak, így Einsteinnek korlátlan publikálási lehetősége volt. 

De miért vagy ennyire titokzatos?

Inkább kérdezzél, ha ne vagy biztos fizikai kérdésekben. 

Előzmény: Cleaning Cloths (119)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 121

Látod, már mások is rájöttek, hogy az Einstein relativitáselmélete tévedés.

Én ennek örülök.

Te miért vagy még egy hibás mellett?

Előzmény: Cleaning Cloths (120)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 0 0 120

Nézd csak ezt is. Minden jel szerint a sokadik vagy csak a témádban:

"

Találtam egy nagyon jó cikket arról, hogy Einstein  ekvivalencia tétele (áltrel alaptétele) tök rossz. 

https://vixra.org/pdf/2305.0102v1.pdf

"

"Equivalency's Fallacy

Kenneth Gonder

kgonder0@gmail.com

5/13/2023

(Gonder, viXra, Equivalency's Fallacy O1A 10a.pdf)

Abstract Einstein asserts a "principle of equivalence" from his inference that inertial mass is no different from gravitational mass. This has him concluding that acceleration/braking and rotation actually create gravity that's the same as natural, mass-created gravity. But just a cursory comparison quickly reveals they're not even close to being similar, let alone equivalent. Equivalency's explicit fallacy is not insignificant. It poses a serious challenge to relativity and the big bang, threatening to invalidate both in their entirety. ...

Előzmény: szuperfizikus (118)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 0 0 119

Fejtsd meg, nézz utána, hogy ki is volt az. Már aki Einstein publikációi előtt egyengette a szabad utat.

A ~ 450 ezer fős fizika csoportba kell egy érvényes facebook egyéni profil regisztrációdnak lenni és azzal lehet a csatlakozás gombra kattintani. Jeleztem előre neked, hogy nem neked való, nagyon nem vagy járatos és oda rutin kell. Neked meg minden jel szerint még facebook profilod sincs. 

Előzmény: szuperfizikus (118)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 118

Azt kérdezem, hogy én hogyan tudnék belépni a fizika csoportba?

Melyik haverre gondolsz?

Előzmény: Cleaning Cloths (117)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 -1 0 117

Már éppen kiléptem belőle. 

Viszont figyelmedbe ajánlom Einsten életrajzában egy másik haverját, aki az akkori tudományos szakfolyóirat führerje volt. Tehát Einstein könnyen tudott publikálni ilyen helyeken. 

Előzmény: szuperfizikus (116)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 116

A fizika csoportba hogyan lehet belépni?

Előzmény: Cleaning Cloths (115)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 -1 0 115

Ja már írtam is annak az adminnak, aki meghívott az adott 450 ezer fős fizika... csoportba:

Köszönöm a meghívást. Beléptem és körbenéztem. Valószínű kilépek onnét. Mert ott nem alapkövetelmény a helyes érveléstan betartása. Úgy meg társalogni eléggé értelmetlen.

Előzmény: Cleaning Cloths (114)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 -1 0 114

Pedig ha logikus dolgot írsz és bizonyítani is tudod, akkor az előbb-utóbb átmegy a köztudatba, a sok-sok ellenkező ellenére is. 

A gond éppen ott van, hogy egyesek kifacsarták a logikát. Eltorzították. Aztán erre az eltorzított logikára építenek légvárakat, kártyavárakat. Az ŐsRobbanás elmélet memetikus elterjedésének ez az oka. Normál esetben ezt többszörösen körbe kellett volna röhögni a tudós társadalomnak. 

Ezért fontos Einstein volt haverjának, egy matematikus első nemteljességi tételének az elvetése is. 

Előzmény: szuperfizikus (113)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.18 -1 0 113

"A hivatalos tudomány mérhetetlenül több, mint Einstein két elmélete."

Ez így igaz. Rengeteg olyan ága-boga van a természettudománynak, ahol senkit nem érdekel a relativitás.

De a "modern" fizikát, a csillagászatot, a kozmológiát sajnos Einstein téves elméletei uralják. A hivatásos tudósoknak kötelező ehhez igazodni. 

"A lényeg, hogy a tudomány tudja, hogy itt valamit marhára nem ért."

Én nem így látom. A legtöbb nagyokos meg van győződve, hogy ő már mindent ért. Az ilyen elnevezésekből is jól látszik: Mindentudás egyeteme. A relativitáselméletet örök igazságként kezelik.

Pedig már nem sok ideje van hátra. 

Előzmény: Patreides (89)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 112

Pedi:

"Óriásit fejlődött ezen a téren a számítástechnika."

Előzmény: Cleaning Cloths (110)
újszuper Creative Commons License 2023.08.17 0 0 111

"átmásoltam neked egy részletet, ahogyan volt."

Egy fenét!

"Lefordíttattad" magyarra.

De ha te értenéd az angol szöveget, akkor eszedbe se jutna betenni egy fordítóprogramba.

Szánalmas.

Előzmény: Cleaning Cloths (110)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 -1 0 110

Egyszerűen nem foglalkoztam vele ... átmásoltam neked egy részletet, ahogyan volt. 

Az látszik, hogy engednek olyasmi témákat felvetni és közölni, ami neked fontos.

Ami engem igazán érdekel, ott lefordítom magamnak pontosan, vagy pontosabban  is. 

Egyébként meg felraktam egy 2004-es  újságcikket magyarul és akit érdekelt nagyon is jól lefordította. Pedig kép volt. 

Amúgy meg inkább a filozófia oldalon leszek többet. A fizikain körbenézek kicsit és lehet ki is lépek. 

Előzmény: újszuper (109)
újszuper Creative Commons License 2023.08.17 0 0 109

"Ez a körülötte lévő teret szerződésbe, és itt az ideje a tágulásnak."

Na ennyit ér egy szakszöveg gépi fordítása!

Badarságot csinál belőle.

És te ezt észre se veszed?

Én ugyan nem olvastam az eredetit, mégis rögtön látom, mi állhatott itt az eredetiben, melyik angol szó relativitáselméleti jelentését cserélte fel a jogászi zsargonban alkalmazott jelentéssel, melyiket a köznyelvi jelentéssel, és hogyan fordította félre a birtokos szerkezeteket.

Persze a többi mondat túlnyomó többségéből is nevetséges korcsokat szült.

Előzmény: Cleaning Cloths (106)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 -1 0 108

A hasonlóakat írtok messze nem azonos az "ugyanazzal" !!! 

Előzmény: szuperfizikus (107)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 107

Valóban sokan felismerték már a relativitáselmélet tarthatatlanságát, de még senki nem tudott, egy konzisztens kerek elméletet kidolgozni helyette.

Az általad idézett szövegben is sok a tévedés. A cartesian fizika nem vált be, és Lorentznek sohasem volt relativitáselmélete, mert ő mindig az éter létezésében hitt. 

Ez meg egyenesen zagyvaság: "Ez a körülötte lévő teret "szerződésbe", és itt az ideje a "tágulásnak". "

Neked ez nem tűnik föl, mert nem ismered az előzményeket.

Ezért látod úgy, hogy ugyanazt mondjuk. Pedig csak abban értünk egyet, hogy a relativitáselmélet marhaság. És ezt szerencsére egyre többen felismerik. 

Előzmény: Cleaning Cloths (106)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 -1 0 106

Jómagam most olvasgatom és ilyenek is vannak benne:

"A muon egy szubatomikus részecske, amely nagyon rövid élettartamú, mindössze 2,2 mikroszekundum a Földön.Mégis, amikor az űrből jön, tovább tart, és képes eltalálni a Földet.Einstein Relativitása azt magyarázza, hogy ez azért van, mert a muon közel fénysebességgel halad. Ez a körülötte lévő teret "szerződésbe", és itt az ideje a "tágulásnak". Ezért hosszabbítják meg 2,2 mikroszekundumos élettartamát, hogy időt adjon neki a Földre való eléréséhez ...

De akkor elrendeli, hogy tömegek nem haladhatnak olyan gyorsan, mint a fény, mert abszurd mennyiségű energiára lenne szüksége.És így a relativitás bonyolult és tele van ellentmondásokkal. ..

A sötét anyag felesleges.- A galaxis forgását a galaxis szupermasszív fekete lyukának levegő-éterének örvénye okozza.- Soha nem volt egyetlen Big Bang, és a távoli galaxisok sem öregebbek. Csak távolabb vannak.- A hosszabb telomereket a világűrben a föld éterétől való szabadság okozza.Ezekkel biztonságosan eltávolíthatjuk Einstein Relativitását, mivel a klasszikustól a kvantummechanikáig, a kvantumskálától a makro skáláig mindent szépen és intuitívan magyaráz a Cartesian Fizika.Helyette az eredeti Lorentz Relativitásával cseréljük le, amely a téridő tömeges görbülése helyett az éter által okozott térösszehúzódás fogalmát vezette be.A Lorentz relativitás csak az elektromágnesesség perspektívájára vonatkozik, és nem a fizikai anyagra (föld éter vagy erős erő), ahol a Newtonian Mechanics uralkodik.A Lorentz Relativitás hasznos a levegő-aéter (közvetlenül) és a tiszta éter jellemzőinek levezetésében."

Sokan írnak hasonlóakat, tehát te itt csak egy lennél közülük.

Előzmény: szuperfizikus (102)
újszuper Creative Commons License 2023.08.17 0 0 105

"Gödel tételei egymást is cáfolják"

Ezeket a marhaságaidat nevezed te "szaktopiknak"?

Nem értesz te egy kukkot se a Gödel tételekből. Soha életedben nem láttad a bizonyításukat. Csak fecsegsz róluk.

Előzmény: Cleaning Cloths (100)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 -1 0 104

Oda a Fizika... csoportba egyszerű volt. Jelentkeztem és felvettek. 2 másodperc alatt. 

A ~351 ezer fős Great Philosophers  csoport macerásabb volt. Ott felvételiztettek. Várakoztattak is aztán vagy 2-3 napot. . Viszont ott be kell tartani a helyes érvelés szabályait. Nekem az meg nagy előny. 

Öt témát akartam kirakni és négyet átengedtek, de egy még várakozik. Viszont a van valamiféle értékelő pontozás is és a ~351 ezer tagból aszerint már a 82-ik legeredményesebb tagnak számítok. Cirka 8-9 nap alatt. 

Tehát van előnye és hátránya is annak, hogy szabadon bármit feltehetsz, vagy sem. 

Valahol megengedik, valahol meg előzetesen átnézik. 

Viszont ha a facebookon nincs rutinod ... több éves, akkor csalódás lesz a dolog a számodra. Tudni kell és ismerni bizonyos alapdolgokat. 

Előzmény: szuperfizikus (102)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 103

"Van róla külön szaktopik. Ott olvashatod és ott a link is a teljesebb kifejtésre. "

Gödel tételei egymást is cáfolják

Szerintem is jobb lenne, ha Gödelt ott tárgyalnátok ki, mert ez a topic a publikálási lehetőségekről szól. 

Előzmény: Cleaning Cloths (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!