Ezek persze nem a legutóbbi koncertekről szólnak, szerintem azokat leginkánn te látnád az újságosnál, ha lennének. :) De talán majd a mai és holnapi párizsi koncertek után megjelennek cikkek - de ezek már túl későiek lesznek, a jövő héten... Mondjuk én amúgy sem nagyon (pontosabban: nagyon nem) érteném ezeket. :)
A www.cooperation-online.ch/melua címen hallható kis francia nyelvű próbálkozása egészen hitelesnek hangzik, bár én aztán igazán nem tudom megítélni, mennyire jó Katie francia kiejtése. :) De az valószínű, hogy ezt szépen megtanulta, mert egyébként nem beszél franciául, legalábbis interjút csak angolul ad nekik is:
Sajnos ezek a multrol szolnak, a màr egyszer emlitett Coop cikket most kaptam kézhez. Katie a Coop szàmàra (is.... bizonyàra IS...) adott interjut, az Arénàban tortént fellépése elott.
Alica Keys juliusi Jazz Fesztivàlon valo részvételérol cimlapfoton értesulhettem ma (Montreux-ben lesz), James Blunt fellépésérol az Arénàban (www.blunt.20min.ch), Mylene Farmer szeptemberi fellépésérol a Genfi Stadionban..., és most sorolhanàm, ki mindenkirol talàltam cimlapfotot, vagy csak cikket. Ma csak egy ujsàgàrushoz tudtam elmenni, az elado ràm szolt, amikor àt akartam lapozni a lepedonyi nagysàgu Tribune de Genéve-t. Erre kimentem az utcàra, és az ott talàlhato, - vàsàrolhato - ujsàgot àtlapoztam. Cikket nem talàltam KATIE koncertjérol. Viszont az ujsàg felét elfujta a szél :) :), ezért megvettem a semmit. Néha ugy érzem belefàradok minden kérésbe, - keresésbe.
Holnap még bemegyek a vàrosba, - hàtha hétvégi szàmban talàlok valamit Katie koncertjérol. Majd àtlapozok egy két képes magazint is. Talàn rossz helyen keresem?!! Az nem lehet igaz, hogy nem jelent meg cikk Katie Melua sikeres koncertjérol! Vagy csak én kerulom el? :(
Ezek azt hiszem Katie Melua összegyűjtött fellépései a Taratata Show-ban. Legutóbb Asa-val együtt volt ott, akinek a lemezeit most adja ki a Dramatico a briteknél. (Pl. "Fire On The Mountain")
Jim Watson (Piano) Frank Gallagher (Keyboard, Streichinstrumente) Luis Jardim (Percussions) Katie Melua (Guitars, Vocal) Tim Harries (Bass) Luke Potashnick (Guitars) Henry Spinetti (Drums)
Katie ugy 21 ora 27-28 perc korul kezdte koncertjét.
Egymaga, gitàrral a kezében.
A ràadàs nélkuli koncert utolso szàmàt kb. 22 ora 50 perckor kezdte.
22 ora 40 korul jàtszotta a Spellbound-ot.
Nagyon tetszett, hogy eloszor a zenekar, - ha jol emlékszem - mintegy hatalmas gyékény (àtlàtszo) fuggonyon kinagyitva jelent meg, és amikor ezt a fuggonyt felhuztàk, làthattuk meg Katie zenekaràt.
Izlések és pofonok kulonbozoek...
En kimondottan orultem, hogy Mike Batt màr sehol sem volt.
(Màr a Love Cats-bol is elfelejtettem a jo pa-pa-paramozàsàt :) )
Ugyanis Jamie Cullum sokkal jobban csinàlja!
A zenekar bemutatàsànàl leesett a tollam, és a korom sotétben a làbaknàl kotoràszva kerestem elo.
Ha most hibàznék, kérlek nézzétek el nekem, de egyàltalàn nem biztos, hogy pontos a jegyzetem, sooot...
Abban reménykedem, hogy Patreides majd Te helyére raksz mindent...
Szoval ismét megvilàgitott kisebb "gyékény" fuggonyoket leengedve a zenekar tagjait nem csak szoban mutatta be Katie.
Szerintem az elso nev feliràsa lemaradt, toll keresése miatt...
A sajàt krix-kraxaimon alig tudok eligazodni, ezért leirom, amit hirtelen leirtam korom sotétben..., és majd Ti szortiroztok :), és Patreides valos adatokat kozol...
Luke
Frankle
Lavis
Texas Tin
Fingers Jim
En ugy éreztem a legelso kirobbano hatalmas siker, és tombolàs a Mockingbird eloadàsa utàn volt. Persze ez nem azt jelenti, hogy az osszes tobbinél ne lett volna vastaps.
A Mockingbird alatt négy àtlàtszo megvilàgitott "gyékény" fuggonyre vetitve a dalra break-eltek, és tàncoltak, hatalmas hangulatot adva az eloadàsnak!
A hallgatosàg nagyon hàlàs volt, igazàn ekkor éreztem igazàn kirobbano sikert, oromot, vastapsot.
Nagyon tetszett a ràvetitett àtlàtszo fuggonyokre a mindig aktuàlis szàmhoz ràvetitett filmrészlet (pld Mary Pickford, Scary Films), vagy diszlet!!! Pld Ghost Town, If You Were A Sailboat. No és még sorolhatnàm...
Amikor a zenekart bemutattàk, Katie a Thank You Stars-t énekelte el.
Hatalmas szolot jàtszott bendzson (?) a zenekar régi tagja, azt hiszem o furulyàlt is a Nine Million Bicycles eloadàsa soràn is, hatalmas sikerrel. (Nem csak tegnap este, hanem a YouTube-ra feltett videok tobbségében is).
No vastapsot kapott az uj szologitàros is, és a zongorista is, sot a basszus :) is
Csak nem hagyok ki valakit....!
Es ami a legfontosabb, igazàn nem tudom honnan ebbol a kis vékony, teremtésbol ez a gyonyoru orgànum :)
Az On The Road Again még soha nem tetszett ennyire, mint tegnap!!!
A ràadàs màsodik szàma a Cosmic Blues lehetett :)
Koszonom az azonnali segitséget!
Koszonom Katie Meluanak a szép, - felejthetetlen estet, és Nektek is Katie Melua rajongok, hogy meghallgattatok!
Ha jol emlékszem vagy 8500, vagy 9500 nézoje, - hallgatoja lehet az Arénànak.
Ha csak a http://www.geneva-arena.ch -ra mész rà, és ott a palettàn "vàlogatsz", minden kérdésre vàlaszt kapsz.
Még a székeket is làthatod.
Ha pont az U 14-et nem is :)
A fene sem gondolta, hogy ez mit jelent...
Nem mondjuk 10.sor 14. szék... :)
Nem voltunk benyomoritva, a késon jovoknek sem kellett felàllni, hogy odajussanak helyukre. Viszont nem elonyos, hogy egy szinten helyezték el a széksorokat. Nem ugy a galériàn.
En csak oriàsokat làttam magam elott :)
Egyébként az Aréna kivulrol rendkivul mutatos, belulrol nekem egy hodàlynak tunt :), a szurke falak egyhangusàgàt a ciklàmen szinu korlàtok oldjàk.
A szipad két oldalàn két hatalmas kivetito biztositotta, hogy mindenki làssa Katie-t is, ne csak az oriàsi nagy fejeket :)
En viszonylag koràn érkeztem oda, a legnagyobb tomeg nagyon is fél 9 elott egy-két perccel ozonlott be. Addig lazàn kinn soroztek, szendvicset ettek, vàsàroltak, beszélgettek.
Egyedul én izgultam, - de nem annyira, mint amire szàmitottam :)
Foként felismerve a helyzetet, gyorsan lepasszoltam a fényképezogépemet a szintén "oriàs" ismerosunknek. Hatalmas ko esett le a szivemrol, legfeljebb csak azért izgulhattam, hogy a sok sor elfogyasztàsa utàn még legyen kedve fotozni is :)
En viszont élveztem a koncertet, csak az ujabb szàmoknàl a korom sotétben "jegyzeteltem" a szàmok cimét, és egy-egy szot hozzà, ami szàmomra fontos volt.
Az én jegyem egy elozetes szuletésnapi ajàndék volt a lànyomék részérol, és 89.- SFR-be kerult. Ehhez még kaptam valamennyi zsebpénzt is szintén a lànyomtol, igy egy album, egy Katie-s polo, egy naptàr, és a végén az utcàn vàsàrolt 2 poszterrel egyutt + 90 SFR-t "dorbézoltam" el, ami szuletésnapi ajàndék!
Fogalmam sincs, hogy mondjuk az elso sorba mennyibe kerult egy jegy, de meglehet, hogy a duplàja.
Vagy fennt a karzaton pàholy szerut làttam, fogalmam sincs, hogy oda mennyibe kerult egy jegy.
Ugyan már!Van közöttük olyan is amelyiken még Katie is felismerhető....:) Jó,ez csak egy hülye poén volt. Különben is,inkább köszönjük,hogy megosztottátok velünk.
Egyébként telt ház volt a koncerten?Ha igen ,akkor ez kb. hány emebert jelent?Ja ,és ha szabad kérdezni mennyi volt a jegy? Egyelőre ennyi kérdésem lenne:)
A koncertrol részleteiben is lesznek hireim, de most mennem kell...
Viszontlàtàsra kedves Katie Melua rajongok!
Remélem Ti is talàltok a képek kozott hasznàlhatot, és nem csak én vagyok elfogult, hogy azért jok is akadnak benne....
A Képeket csalàdom baràtja készitette, - mint irtam is, miutàn felismertem, hogy én csak az elottem ulo oriàsok fejét vagyok képes fényképezni, àtadtam gépemet neki szives hasznàlatra.
Szerencsémre :)
Mert igy a koncertet még élveztem is hatalmas orommel!
Kozel 62 évesen vastapsoltam, àllva unnepeltem, ujjongtam, énekeltem, és minden orom, ami belefér!
A lànyom, Barbara tette fel a képeket az elozoben.
Az igéret szép szo :)
Ez aztàn vegyes, vannak benne nagyon rossz fotok, és szerintem jok is.
Kérlek szorjàtok ki a rosszakat, és forditsàtok helyére, ami fejre àllt a nagy izgaomban )
Szeretném megkoszonni a hozzàszolàsokat, igazàn jol estek!
Nagy szeretettel kuldtem élményeimet, és még mindig van mondanivalom...
Eléggé fàradt vagyok, nem tudom helyes-e belevàgnom...
Elso hirem, hogy a koncertet két Tv felvette, messzire ultem ahhoz, hogy leolvassam melyik adok.
Nem tudok utàna nézni, de Patreides Te ugyis megtalàlod!
Kovetkezo hirem, ami màr fàraszto...
A kozeli bevàsàrlokozpontban 3-4 féle ujsàgot is megnéztunk az elobb, és egy sort sem talàltunk a tegnap est koncertrol. Nem hogy cimoldalon...
Màr-màr arra gondolok, mindez csak engem "kerulget".
A tegnap esti hatalmas tombolo tomeg, a fergetegesen sikeres Katie Melua koncert, a vastaps, az àllva unneplés, visszakovetelése Katie-nak, hogy "kérjuk a ràadàst "kérem szépen :)" , a koncert vége felé a szinpad korul lecsodult Katie Melua rajongok, -imàdok - ellentmond mindezen hireknek!
Hiszen nagyon is népszeru Katie Melua Genfben!
Egyik nap az Allen (svàjci baràt) felesége talàlt a Coop ujsàgjàban egy cikket, félretette nekem.
Holnap keresni fogom az ujsàgokat, a cikket a koncertrol, - ha lesz kozzéadom.
Örömmel olvastam a koncertbeszámolót,biztos nagy élmény lehetet látni,hallani élőben a Meluáék Katiját:-) Remélem egyszer én is részese leszek az élménynek.u.h. kedves művésznő,valamikor tessék szépen ellátogatni kis hazánkba is:)
Nekem otthon màr meg van az oly sokat emlegetett Mary Pickford, és a Piece By Piece is. A Call Of The Search volt még kaphato.
Nekem azért nagy orom volt hozzàjutnom, mert a 3. dal a The Closest Thing To Crazy, a 6. a Blame It On The Moon, a .10. dal, a Tiger In The Night, ami koztudottan a kedvencem.
Nagyon jo polokat is lehetett kapni :), és Katie dalaibol kottàt, az elobb emlitett albumokrol.
No és kalendàrumot.
Meg bizonyàra még egy csomo màst is.
A koncert végén hatalmas plakàtot, az Aréna elott - a lànyom osszehasonlitàsa alapjàn màs koncert utàni plakàtok vételéhez viszonyitva nagyon olcson...
Gyonyoru rajta Katie!
En két plakàtot vettem :)
Az Arénàban két oldalrol hatalmas kivetiton reklàmoztàk minden félét, a koncert kezdéséhez kozeledve Katie albumjait.
Es bejàtszottàk Asa dalàt is, nem tudom a pontos cimét.... Mountain....
Hàboru ellenes.
A koncert alatt Katiet is kivetitették, hàt sugàrzo szépség.
Ez a koncert mennyivel élvezetesebb lett volna szàmomra, ha értettem volna amit Katie mond, és énekel...
Tehàt mindenkinek jo szivvel azt a tanàcsot adnàm, hogy ha még nem beszéltek idegen nyelvet, akkor tanuljatok, és ne kovessétek el azt a hibàt, amit én elkovettem.
Azt azért tobben tudjàk, - akik ismernek, hogy az elmult hosszu évek alatt nekem sokkal fontosabb célom volt ittléteim soràn, mint az, hogy megtanuljak franciàul.
No ez nem mentség!
Még mindig tudnék mirol irni, de majd talàn lesz idom folytatni holnap...
Vagy ma...
Vagy amikor arra idom lesz, miutàn kialudtam magamat, és az unokàimnak is meséltem magyarul! :)