Ablaktokba gyapotot teszek (kőzet vagy ásványgyapot a jobb???). Lehet butaságot kérdezek, de a tetőcserép alól kimaradt tetőfólia jó lehet? A tetejére OSB lapot tennék. Mást nem?
Néztem , hogy hogyan csinálják . Az egyik viszi fel a glettanyagot , a másik a hálót ráhelyezte, majd addig simította , míg éppen hogy maradt valami a hálón és látszottak a négyzetek . Amikor egy darabon leszakítottam nekik a már száraz felületről a hálót , akkor az EPS-en csak ott maradt némi glett , ahol a négyzetek voltak . Az erős simítás hatására a háló alól is kinyomódott a glettanyag . Mikor kérdeztem tőlük , hogy szerintük jó így ? Csak megvonták a vállaikat .
A kérdésem a következő. Adott egy tégla társasház földszinti lakása, melyet felújítva vettünk. Egy év után kiderült, hogy a konyhaszekrényem mögött régen egy ablak volt, ami lichthoffra nézett. Ezt elegánsan befedték egy gipszkartonnal és felszerelték elé a konyhaszekrényt. Penészedni kezdett mögötte, ekkor fedeztük fel, hogy a gipszkerton mögött egy ablak van, ami a szabadba nyílik. Belülről nem bántanám, a terv az lenne, hogy kívülről szigetelném az ablak helyét, elképzeléseim szerint valamilyen gyapottal. Mi lenne a helyes megoldás és rétegrend?
Frissen vásárolt kádárkockámat készülök szigetelni- rezsicsökkenteni ezért visszaolvastam ezt a fórumot elég rendesen az elmult pár napban+ sok videót megnéztem.Sok választ kaptam de még biztos fogok kérdezni.
Szerintem Mekk Elek egy üldözési mániás sérült figura, néha írt értelmeset de olyan nagyképű mindenkit lefitymáló stílussal hogy már azért kijárna neki a tiltás.Soha nem ismerte be az egyértelmű tévedéseit hiába, (ami laikusként is egyértelmű) inkább röhejesen kitalálja ezt a "gonosz kóklerek" összeesküvés elméletet mint Bástya elvtárs a békaembereket.
Azok a kóklerek akikre gondol írni is alig tudnak, ide írni meg nincs is nekik mivel, és egyébként is van bőven munkájuk. A youtube-on Kömkel vagy a Szakiellenőr lenne az igazi ellensége a kóklereknek, nem ez az elméleti "szakember" aki idejár oktatni és ettől érzi magát valakinek.
Ha jól tudom , akkor 3 milliméteres a glett vastagsága . 1mm a glett , 1mm a háló és 1 mm a glett a háló felett . Nálam a falon soha sem látszanak a dűbelek bármilyen is az időjárás , mert igyekeztem a glettanyagot egyenletesre felhordani , majd belesimítani a hálót úgy , hogy a kis négyzetek ne látszódjanak a hálón .
"Tudással tényekkel gyere, azt elismerik. nem csak itt. "
Mekk Elek éveken át azt vizsgálta, hogy hogyan lehet akár több millióval csökkentei egy családi ház/lakás építési költségeit, úgy hogy ettől az épület műszaki tartalma lehetőleg semmivel se legyen rosszabb, vagy még jobb is legyen. Csak akkor tett javaslatot egy módosításra, miután utánajárt, hogy a változtatás a kívánt végeredményen nem, vagy csak jelentéktelen módon változtat. Ezek mindegyikét megvizsgálta fizikai, szakmai szempontokból is. Érthető, hogy az építőipar területén tevékenykedő csalók/kóklerek megpróbálták elhallgattatni BÁRMI ÁRON. Szakmai érveik nem lehettek, mert a fizika törvényei mindvégig Mekk Elek pártján álltak, így maradtak az aljas módszerek: bármit is mond, azonnal ellenkezni, tagadni, (nem tényekkel érvelni, mert abból kiderül, hogy az ellenkező nem ért saját szakmájához). Sok buta embert érvelés helyett sajnos ennyivel is félre lehet vezetni, néhányan (gondolkodó képesség híján) lelkesen csatlakoztak is a "Mekk Elek egy hülye" klubhoz. Mellette szinte soha senki nem érvelt, valószínűleg ez okozta vesztét.
"Az ok , hogy már először felviszik a glettanyagot és abba ágyazzák a hálót , csak utána a másik kolléga addig simítja a hálót , amíg nagyon vékony réteg marad csak a falon ."
Egy időben elárasztotta Magyarországot az olcsó (állítólag Ukrajnából) csempészett polisztirol, ami nem felelt meg az EU előírásoknak (nem volt önoltó). Az árérzékeny magyar piacon valószínűleg szinte mindenütt ezt használták. A híres lakástűz után nem találtam nyomát az interneten annak, hogy történt-e tesztelés: azon a falon önoltó polisztirol volt-e. De egy ennyire korrupt országban nem szabad azon csodálkozni, ha egy tesztelés "vélettlenül" elmarad :)
Az elhíresült lakástűz óta csalók ezrei próbálják bizonyítékképen felhasználni: na ugye, a polisztirol ég mit a zsír.
Mekk Elek idevágó trükkje: aki azt hiszi, hogy a polisztirol nem önoltó, az vásároljon egy tábla minőségi (nem illegális gyártású) polisztirolt és próbálja meg elégetni egy szál gyufa segítségével :)
Ha nedves időben járod a várost , ahol hőszigetelve vannak a tömbházak és odafigyelsz , akkor az árulkodó jeleket láthatod , hol volt hibásan kivitelezve a rendszer . A jel , az a dűbelek nedves pontjai, amiket látsz a falakon . Nagyon vékony réteg glettelés . Az ok , hogy már először felviszik a glettanyagot és abba ágyazzák a hálót , csak utána a másik kolléga addig simítja a hálót , amíg nagyon vékony réteg marad csak a falon . Így lehet aztán spórolni az anyaggal , amit a lakóközösség kifizetett és ezt máshol újra kifizettetni .
bevallott tudásom: okl. építőmérnök=statikus, műszaki ellenőr, fel.műszaki vezető
Élő példa újra arra, hogy aki a diplomáival dicsekszik, kérkedik, bizonygat az alapjában egy fogalmatlan logikátlan hülye.
Tudással tényekkel gyere, azt elismerik. nem csak itt.
Nem tudom mi lehetett a konfliktusod valójában elekkel, de az, hogy csak ennek a genynes tüskének a nyalogatásán kívül semmi másra nem használod a fórumot, most már sokakat zavar.
az EPS pillanatok alatt, szerkezete/állékonysága összeomlik és mérges gázokat ereget.. elég nagy különbség, ha a gyerekedet akarod menteni a tetőtérből és közben ég a konyhaablak alatt a natúr (bocs, festett) EPS. a tűz és mérgesgáz hamarabb ér fel a csecsemőhöz, mint te rohanva a lépcsőn.
Nagyobb épületeknél vannak "tűzterjedési" előírások, de ezek is java részt a minősítésekhez kötődnek. Tehát a papír a lényeg.
Gyártói minősítés CSAK RENDSZERRE ad ki a gyár, erre van a papír. Amint eltérsz ettől, tehát más gyártó ragasztóját, dűbelét, akármilyét használod, már nem is kerül pipa a sorban e-mellé.
Tehát mikor terbont bűncselekménnyel vádolja eleket, mert a családiháznál javasol bármit akkor aljas hazugság mögé bújtatott gonoszságot olvasol. Ennyi.
Gyakorlatban pedig tényleg semmi gond nincs. Nem úgy a csempészett ukrán magában égő EPSekkel pl.
EPS: én nem azt mondtam h az "EPS-t nem lehet használni házon, mert tűzveszélyes", hanem azt h, "EPS-t nem lehet hálós glett nélkül szabadon hagyni, mert tűzveszélyes". aki nem érti a kettő között a különbséget, azzal nincs miről beszélnem. az számomra szellemileg hülye.
aki nem képes az építőipar és kimondottan a tűzvédelmi szabályokat elolvasni, értelmezni és megérteni de engem basztat, h keressem ki neki és írjam le, különben hazug pöcs vagyok: azzal sincs miről beszélnem. az egyszerűen "senki" a számomra. megbízol, kifizeted, konkrétan kikeresem neked és bőrkötésben átadom (ebben a sorrendben). vagy megpróbálsz beiratkozni egy tanfolyamra (írás-olvasás készséget elvárnak!).
és általában: én a napelem és rekup.szellőzés kiváncsiságom miatt keveredtem a fórumra kérdezőként.. de aztán gondoltam visszaadok egy kis segítséget másoknak ott, amihez én értek.
bevallott tudásom: okl. építőmérnök=statikus, műszaki ellenőr, fel.műszaki vezető (mellette imádom a jogot és a közgázt). és ahogy peter írta magáról: a "hobbim a szakmám".
eszembe nem jutott más nicket használni.
egyébként szarok az egészre.. és csak remélem h a kimirszennél is nagyobb tudású eleké lesz az egész fórum. és majd 4-5 új nickjével önmagában elbeszélget. ez nekem csak előny, mert tele lesz az ország épületkárokkal, amiken én halálra keresem magam :)
ha meg a híradóba is bekerülnek a halálesetek, akkor simán árat is emelhetek, mert félni fog a póórnép :)
az ilyen elekféléket szoktuk kitiltani az építkezésről.. egy haverom megfenyegetése után meg a TEK ébresztette ajtóstul a nagyszájút hajnalban, a síró 3 gyerek előtt.. szerencsére a fórum még nem tart itt.
lehet h megyek kömkel után (akiről én lemaradtam).. erre nekem nincs szükségem, nekem nem az életem a fórum