Keresés

Részletes keresés

tofe99 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 6434
Mivel végig kell nyomni az ellent, én azt mondom, a kommunizmus...
Előzmény: eisx (6433)
eisx Creative Commons License 2005.05.18 0 0 6433
Megmondaná valaki, hogy az államformák közül melyik jobb a fasizmus, vagy a kommunizmus? (Esetleg maradjak demokráciában ezen a hódítgatós pályán?)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 6432
Szerintem tesztelj egyet-kettőt, és akkor meglátod, hogy a véletlenszám-generátortól függ csak.
Én egyszer csináltam egy kis szcenáriót, ahol ezt teszteltem, és hibahatáron belül volt az eltérés a megadott esélyekhez képest.
Előzmény: sztyopka_remixx (6428)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 6431
Éppen azért van nagyobb esélye az aztékoknak a líderre, mert militarista. A véletlenszám-generátort okold.
Előzmény: Százbolha (6427)
VS Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6430
1850-re? :)
Akkor az szoros lesz az enyémmel mérve össze! :) izgulok kicsit! :))

Amint írtam, nekem is megvolt 1850-re, csak amikor a győzelmi üzenetet kiírta, akkor már lent a sarokban 1852-t mutatott, tehát én e szerint könyvelem: 1852...
Előzmény: Százbolha (6423)
VS Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6429
én a magam részéről monarchia és kommunizmus államformában voltam, lévén feladat a háború volt... és nem szeretem a 6-8 körös anarchiákat...
Előzmény: Százbolha (6425)
sztyopka_remixx Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6428

én több próbajátékon túl vagyok. Volt ahol az első Archerem meghozta az ML-t és Archer Armym lett, mert vas még sehol sem volt. de most  alegutóbbiban, csak a tankok idejére jött össze egy vezér.

nekem az a gyanúm, hogy az ML-ek kiosztását befolyásolja a játék állása. vagy nemtom mi. Hiába a szöveg, hogy csak ez-meg ez számít. szerintem nem.

Egyébként most  alegelején kigolyóztam az Amikat. az inkákat meg amikorra lettek Cavlaryim.

Előzmény: Százbolha (6427)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6427

Az azték háborús nemzet. Csak most jutott eszembe...

Talán ezért kevés a Leader?

Előzmény: mzprox (6426)
mzprox Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6426

kb. 1150 BC-től folyamatosan republicban vagyok, van pénz dögivel :). Érdekes módon egyáltalán nem találkoztam háború ellenes tüntetéssel (kiv. persze ha anyaországot támadtam). Ennek talán az lehet az oka, hogy sok rövid (5-10) körös csetepaték voltak, azután béke. Néha aljas módon újra háború pár kör múlva :) no igen ez nem tett túl népszerűvé. Az igazi nagy háború csak most kezdődik, majd meglátom hogyan bírja a nép. mindenesetre ha kell  pénzt fordítok a luxury-ra, remélem tartani tudom az államformát. Universal Suffrage is van-amióta Berlin az enyém.

Az én játékomban egyébként nem igazán volt nagy háború a kontinensemen kívűl-lehet hogy nem volt rá idejük. Az oroszok lettek a legerősebbek, dehát gumi nélkül nincs infantry-juk se :) körönként egyébként 3-4 tankot gyártok, de csak 5-6 várost használok haditermelésre.jelenleg kb. 40 tankom van, 5 army mind oroszföldön. Odahaza kb 5 warrior és néhány lovag látja el a védelmet, de ez is elég mivel minden városomhoz elérek vasúton szóval kizárt, hogy bármilyen partraszálléás sikeres legyen. Veszteségem gyakorlatilag alig van hála a technikai fölénynek. A tank armyk aratnak.

Előzmény: Százbolha (6425)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6425
mzprox:
Milyen államformát választottál a folyamatos háborukhoz?
(ontják az egységet)
Előzmény: mzprox (6417)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6424
Gratula!

(Bocs, elöbb még nem olvastam, hogy végeztél is. ICBM-et még sosem alkalmaztam...)
Előzmény: VS (6411)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6423
VS: Egész jól haladsz!

jelenleg 1850-re tervezem a #2 játék befejezését.
Előzmény: VS (6409)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6422
nekem csak az amcsik deposolnak.
De Ők nagyon. Kultúrájuk 3x nagyobb.

A végén 1 szigetre visszaszorultak.

Ne ez is bosszantó, mikor Washington visszaáll.
A szigeten (3 koceka) 1 város és kb 30 barbár nyüzsög.
nem tudok partraszállni.

VAS: kénytelen voltam az inkáktól elvenni.
Délen van hozzá ló is.
Egy hajó + 2 Elit Swords ment oda.
Ahogy lehetett kikötő és máris volt vas. Addig az amcsiktól vettem.

AD1000-ben nem állnak jól a dolgok, bár scoreban vezet a birodalom.

Százbolha
Előzmény: sztyopka_remixx (6376)
Százbolha Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6421
Urak!

500 évet háboruztam...
van vagy 15 elit egységem.
Mindig a tűzvonalban vágták az ellent.

1 (értsd egy) Leadert kaptam. Azt is az Inkák kiírtása után.

Ilyen még nem volt....

Százbolha
Master Szaki Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6420

Na azt hiszem én is befejezem a JAV#1-et lassan. A gyorsított játékban 3 köre estem neki a gyengébb indiának, ők alaposan le vannak maradva. Viszont a Kínaiak is le vannak maradva rendesen, minkettőjükkel Mutal-om van. Vagyis volt. Amerika, Ausztrália, Európa az enyém Afrikában 1 indiai város van, amit a dzsungel miatt nehéz elérni.

India meghódítása után kegyetlenül ellátom Kína baját. :-))

Modern tankjaim vannak. Érdekes az Armyjaimat mindig elnevezem.... :-)

tofe99 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6419
Ez azért nem véletlen. Sokak szerint - szerintem is - pl az AC plusz hp-ja elég erőssé teszi az egységet... A keresztes lovag 5-ös támadóereje is sokáig nagyobb, mint bárki másé lehet...
Előzmény: eisx (6418)
eisx Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6418

Gratulálok a győzelemhez!

Kérdeznék valamit. Az én játékomban Egyiptom (Egyiptom már elfoglalta Kínát!!!) és Németország erős. Az egyik a Zeusz szobrot, a másik a Knight Templar-t építette fel, a két egységgyártó csodát. Mindenki játékában azok erősödnek meg, akik ezt a két csodát birtokolják, vagy csak véletlen, hogy nálam így alakult?

mzprox Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6417

A hosszú hétvégén elég sokat játszottam, újrakezdtem a jav#2-vel.

Mivel számítottam rá, hogy a modern háború feltétlen szükséges a hódításhoz ezért mindent alárendeltem a technikai fejlődésnek. A kutatásaim: alphabet,writing, code of laws, philosophy-ajándék republic, kb minden mást szerencsésen elüzletelgettem és amikor ide eljutottam (1200 bc. kb :-) ) a republicot és a philosophy-t odaajándékoztam majdnem az összes Civ-nek teljesen ingyért, kiv. Inca és amerika természetesen... őket próbáltam a kőkorszakban tartani. elég hamar elindultam felfedezőútra, az első hajóm 2000 BC indult és sikeresen megkerülte Afrikát, 900 BC környékén behajózott a Földközi tengerre :) és mindenkivel sikeresen felvettem a kapcsolatot. a középkor kb innentől kezdődött :), mint ahogy a Washington elleni háború is. a technikai fejlődés gyorsaságát jelzi, hogy mire megépült a great library már jóideje elavult volt :-D

Az első csata Amerikán kívüli területen a Japánoknál folyt 1200-as évek elején-3 teljes körön át tartott. Itt került bevetésre az első tank army-m :DD. Utána nyomás Németország, majd Oroszország megtette azt a szívességet, hogy maga üzent hadat. Europából és Kínán keresztűl keletről rohantam le kétoldalról.

Jelenleg itt tartok, azért a háború még eltart jóideig, de odahaza ontjuk a haderőt, nemsokára elkészűlnek a modern armorok és nem lesz olyan civilizáció (rajtam kívűl persze), akinek mech infjei vannak/lesznek.

Elismerem elég sokat töltögettem állást a játék során, de ez most egy amolyan maximalista hozzáállással készült :).

billy76 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 6416

Gratula !

Én elég lassan haladok, Amerika enyém, most hezitálok, legyen e demokrácia v cavalrykkal támadjak neki EuAfrázsiának...

1500 köröl én "vezetek", a németek katonailag, India kulturálisan tartja magát, de ha kijátszom őket 1más ellen nyerő vagyok...

sztyopka_remixx Creative Commons License 2005.05.16 0 0 6415
a legnagyobb részeét igen. maradhat 3-4 védő még legyengülve.
Előzmény: iloz (6412)
VS Creative Commons License 2005.05.16 0 0 6414
Visszanézetm hozzászólásaimat... 100 év kelett az Amerikán túli világ elfoglalásához... :) vagyis 50 kör (ugye?: 1750-1850)...
VS Creative Commons License 2005.05.16 0 0 6413
Igen, elég rendesen, azt hiszem...
Mindenesetre én a nagyvárosokban az atom után 1-2 körrel csak pár és sebzett (!) egységet találtam - ezeket többnyire még tovább pusztítottam légierővel, így a tankok csak 1 vagy 2 "pirosra" csökkentett egységgel "küzdöttek" meg... :)
Előzmény: iloz (6412)
iloz Creative Commons License 2005.05.16 0 0 6412

Gratula!

Ha atomot dobsz egy városra, akkor az kinyírja a városvédőket is?

VS Creative Commons License 2005.05.16 0 0 6411
Gotm16

Conquest győzelem: 1852-es dátummal
(1850-ben már egyedül voltam, de kellett entert nyomni...
és csak így lett kihírdetve, 1852-vel)

Mit ne mondjak, féltucat atom elég "nagyot szól",
szegény oroszoknak utána nem maradt már olajuk sem,
és egységük is alig.
Tulajdnképpen csak az első körükben támadtak,
akkor 20 TOW-jük jött a Kaukázusban, de az sem ért el semmit.

Én gyorsan haladtam - romboltam.
Végül a brit szigeteken, Ausztráliában
és Madagaszkáron voltak az utolsó orosz ellenállások,
Na és fent Szibériában...

Remek játék volt ez számomra,
szinte végig izgalmakkal, fordulatokal
(mármint, hogy kit támadjak, hogyan... :))

Kíváncsian várom, mások milyennek élik meg...

(az állást küldöm Mayannak, score: 4296, dátum: 1852)
VS Creative Commons License 2005.05.15 0 0 6410

Gotm16

1836

Nos, eljött a nagy pillanat... Ketten maradtunk, és...

Katalin, minden oroszok cárnöje követei által követelt... gumit.

Kalkulálható válaszom után pedig hadat üzent, és kezdetét veszi

a III. világháború...

Én még vártam volna 3-4 kört... de azért némiképp felkészültem így is:

2 ICBM

2 tactical nuke

50 bomber

10 tank army

30 arty

kész bevetésre Európában

Az alábbi oldalon látható némiképp a haderö,

és a színes célpontok az elsö atomcsapások tervezett helyei,

mindegyik 20-asnál nagyobb orosz metropolis...

VS Creative Commons License 2005.05.15 0 0 6409

Gotm16

1800:

Már úgy volt, hogy akkor nekimegyünk az oroszoknak,

de Egyiptom nagy hirtelen követelte a Rocketry-t,

amit nem adtam, erre nekem jött.

Rájöttem, hogy ez nem is baj, mert közben már volt nekik vagy 5 tankjuk,

miközben ugye Katalinnak nincs gumija...

Így aztán egy fordulattal MPP az oroszokkal,

gondoltam, 20 körig hadd legyen nagy "szerelem",

addig elintézzük azt az áspiskígyó másik nöszemélyt...

Nos, 10 kör alatt ez lett:

Vagyis Egyiptom megroppant.

Immár tulajdonképpen az oroszok ellen készülök,

és mintegy mellékesen azért elfoglalom Afrikát,

mert ugye a gumi-kérdés... csak nekem lehet! :)

Épp mostanra meglett a Manhatten-project,

úgyhogy az oroszok elleni kezdetre már lesz

tactical nuke, és a végére meg ICBM,

az majd felgyorsítja a lezárást... :)

Arilian Creative Commons License 2005.05.13 0 0 6408
Na ugydontottem A WOW szerverleállások közben énis bepróbálkozom :)
mzprox Creative Commons License 2005.05.13 0 0 6405

Én a gyorsépítkezést csak a hajóm megépítéséhez használtam (inkább mint várjak 15 kört) és így nagyon korán elindultam felfedezőútra. pontosan nem emlékszem a dátumra de kb 1700-1800 Bc körül indult a hajóm. Japán, kína, india, egyiptom... :)

Egy játékon belül viszonylag keveset töltök vissza állást, de nagyon sokszor kezdtem újra, ha valamivel nem voltam elégedett :)

Előzmény: dode (6402)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 6404
Asszem vissza kell töltenem egy nagyobbat megint. Későn kezdtem a Nagykönyvtárat előépíteni. Ha így maradna, lenne vagy 10AD mire kész lenne. Addigra a többiek már a középkor elején, én meg siethetek a piacgyártással, miközben a sereggyűjtésre is kevesebb idő lenne. Habár elég jó kis birodalmam van már így 700BC körül. Most kötöm be az 5. luxot.

Alszok rá hármat aztán meglátjuk...
eisx Creative Commons License 2005.05.13 0 0 6403
Akkor marad a kutyagolás. Szerencsére van egypár lovasom is. Reszkess Inka Birodalom!
Előzmény: dode (6402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!