Szerintem tesztelj egyet-kettőt, és akkor meglátod, hogy a véletlenszám-generátortól függ csak. Én egyszer csináltam egy kis szcenáriót, ahol ezt teszteltem, és hibahatáron belül volt az eltérés a megadott esélyekhez képest.
1850-re? :) Akkor az szoros lesz az enyémmel mérve össze! :) izgulok kicsit! :))
Amint írtam, nekem is megvolt 1850-re, csak amikor a győzelmi üzenetet kiírta, akkor már lent a sarokban 1852-t mutatott, tehát én e szerint könyvelem: 1852...
én több próbajátékon túl vagyok. Volt ahol az első Archerem meghozta az ML-t és Archer Armym lett, mert vas még sehol sem volt. de most alegutóbbiban, csak a tankok idejére jött össze egy vezér.
nekem az a gyanúm, hogy az ML-ek kiosztását befolyásolja a játék állása. vagy nemtom mi. Hiába a szöveg, hogy csak ez-meg ez számít. szerintem nem.
Egyébként most alegelején kigolyóztam az Amikat. az inkákat meg amikorra lettek Cavlaryim.
kb. 1150 BC-től folyamatosan republicban vagyok, van pénz dögivel :). Érdekes módon egyáltalán nem találkoztam háború ellenes tüntetéssel (kiv. persze ha anyaországot támadtam). Ennek talán az lehet az oka, hogy sok rövid (5-10) körös csetepaték voltak, azután béke. Néha aljas módon újra háború pár kör múlva :) no igen ez nem tett túl népszerűvé. Az igazi nagy háború csak most kezdődik, majd meglátom hogyan bírja a nép. mindenesetre ha kell pénzt fordítok a luxury-ra, remélem tartani tudom az államformát. Universal Suffrage is van-amióta Berlin az enyém.
Az én játékomban egyébként nem igazán volt nagy háború a kontinensemen kívűl-lehet hogy nem volt rá idejük. Az oroszok lettek a legerősebbek, dehát gumi nélkül nincs infantry-juk se :) körönként egyébként 3-4 tankot gyártok, de csak 5-6 várost használok haditermelésre.jelenleg kb. 40 tankom van, 5 army mind oroszföldön. Odahaza kb 5 warrior és néhány lovag látja el a védelmet, de ez is elég mivel minden városomhoz elérek vasúton szóval kizárt, hogy bármilyen partraszálléás sikeres legyen. Veszteségem gyakorlatilag alig van hála a technikai fölénynek. A tank armyk aratnak.
nekem csak az amcsik deposolnak. De Ők nagyon. Kultúrájuk 3x nagyobb.
A végén 1 szigetre visszaszorultak.
Ne ez is bosszantó, mikor Washington visszaáll. A szigeten (3 koceka) 1 város és kb 30 barbár nyüzsög. nem tudok partraszállni.
VAS: kénytelen voltam az inkáktól elvenni. Délen van hozzá ló is. Egy hajó + 2 Elit Swords ment oda. Ahogy lehetett kikötő és máris volt vas. Addig az amcsiktól vettem.
AD1000-ben nem állnak jól a dolgok, bár scoreban vezet a birodalom.
Na azt hiszem én is befejezem a JAV#1-et lassan. A gyorsított játékban 3 köre estem neki a gyengébb indiának, ők alaposan le vannak maradva. Viszont a Kínaiak is le vannak maradva rendesen, minkettőjükkel Mutal-om van. Vagyis volt. Amerika, Ausztrália, Európa az enyém Afrikában 1 indiai város van, amit a dzsungel miatt nehéz elérni.
India meghódítása után kegyetlenül ellátom Kína baját. :-))
Modern tankjaim vannak. Érdekes az Armyjaimat mindig elnevezem.... :-)
Ez azért nem véletlen. Sokak szerint - szerintem is - pl az AC plusz hp-ja elég erőssé teszi az egységet... A keresztes lovag 5-ös támadóereje is sokáig nagyobb, mint bárki másé lehet...
Kérdeznék valamit. Az én játékomban Egyiptom (Egyiptom már elfoglalta Kínát!!!) és Németország erős. Az egyik a Zeusz szobrot, a másik a Knight Templar-t építette fel, a két egységgyártó csodát. Mindenki játékában azok erősödnek meg, akik ezt a két csodát birtokolják, vagy csak véletlen, hogy nálam így alakult?
A hosszú hétvégén elég sokat játszottam, újrakezdtem a jav#2-vel.
Mivel számítottam rá, hogy a modern háború feltétlen szükséges a hódításhoz ezért mindent alárendeltem a technikai fejlődésnek. A kutatásaim: alphabet,writing, code of laws, philosophy-ajándék republic, kb minden mást szerencsésen elüzletelgettem és amikor ide eljutottam (1200 bc. kb :-) ) a republicot és a philosophy-t odaajándékoztam majdnem az összes Civ-nek teljesen ingyért, kiv. Inca és amerika természetesen... őket próbáltam a kőkorszakban tartani. elég hamar elindultam felfedezőútra, az első hajóm 2000 BC indult és sikeresen megkerülte Afrikát, 900 BC környékén behajózott a Földközi tengerre :) és mindenkivel sikeresen felvettem a kapcsolatot. a középkor kb innentől kezdődött :), mint ahogy a Washington elleni háború is. a technikai fejlődés gyorsaságát jelzi, hogy mire megépült a great library már jóideje elavult volt :-D
Az első csata Amerikán kívüli területen a Japánoknál folyt 1200-as évek elején-3 teljes körön át tartott. Itt került bevetésre az első tank army-m :DD. Utána nyomás Németország, majd Oroszország megtette azt a szívességet, hogy maga üzent hadat. Europából és Kínán keresztűl keletről rohantam le kétoldalról.
Jelenleg itt tartok, azért a háború még eltart jóideig, de odahaza ontjuk a haderőt, nemsokára elkészűlnek a modern armorok és nem lesz olyan civilizáció (rajtam kívűl persze), akinek mech infjei vannak/lesznek.
Elismerem elég sokat töltögettem állást a játék során, de ez most egy amolyan maximalista hozzáállással készült :).
Igen, elég rendesen, azt hiszem... Mindenesetre én a nagyvárosokban az atom után 1-2 körrel csak pár és sebzett (!) egységet találtam - ezeket többnyire még tovább pusztítottam légierővel, így a tankok csak 1 vagy 2 "pirosra" csökkentett egységgel "küzdöttek" meg... :)
Conquest győzelem: 1852-es dátummal (1850-ben már egyedül voltam, de kellett entert nyomni... és csak így lett kihírdetve, 1852-vel)
Mit ne mondjak, féltucat atom elég "nagyot szól", szegény oroszoknak utána nem maradt már olajuk sem, és egységük is alig. Tulajdnképpen csak az első körükben támadtak, akkor 20 TOW-jük jött a Kaukázusban, de az sem ért el semmit.
Én gyorsan haladtam - romboltam. Végül a brit szigeteken, Ausztráliában és Madagaszkáron voltak az utolsó orosz ellenállások, Na és fent Szibériában...
Remek játék volt ez számomra, szinte végig izgalmakkal, fordulatokal (mármint, hogy kit támadjak, hogyan... :))
Kíváncsian várom, mások milyennek élik meg...
(az állást küldöm Mayannak, score: 4296, dátum: 1852)
Én a gyorsépítkezést csak a hajóm megépítéséhez használtam (inkább mint várjak 15 kört) és így nagyon korán elindultam felfedezőútra. pontosan nem emlékszem a dátumra de kb 1700-1800 Bc körül indult a hajóm. Japán, kína, india, egyiptom... :)
Egy játékon belül viszonylag keveset töltök vissza állást, de nagyon sokszor kezdtem újra, ha valamivel nem voltam elégedett :)
Asszem vissza kell töltenem egy nagyobbat megint. Későn kezdtem a Nagykönyvtárat előépíteni. Ha így maradna, lenne vagy 10AD mire kész lenne. Addigra a többiek már a középkor elején, én meg siethetek a piacgyártással, miközben a sereggyűjtésre is kevesebb idő lenne. Habár elég jó kis birodalmam van már így 700BC körül. Most kötöm be az 5. luxot.