Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.08.13 0 1 981

Rendben.

Előzmény: alnibell (980)
alnibell Creative Commons License 2020.08.12 0 0 980

Bár a téma eddig a kutyát nem érdekelte, sőt ...

Ha a GeoJaunt képes egy adatbázis mezőben lévő egynél több, valamilyen szeparátorral elválasztott karaktersorozat közül egyértelműen kiválasztani a keresettet, akkor a TuHu térképi adatbázisát alapul véve létrehozható egy olyan egységes turistaút-nyilvántartás, amely a megyei leválogatáson túl lehetővé teszi a turisztikai szempontból elhatárolt tájegységeken belüli megfeleltetést is.
Ehhez minden részinformáció adott.

Ha az indító kérdésre pozitív a válasz, akkor semmi korlátja nem lenne a fonódások, a jelalakok és színek kezelésének és csupán egyetlen új adatbázis mezőt igényelne.

_ZE Creative Commons License 2020.07.17 0 1 979

Akkor a TuHU-s fórumokban jelezd, mert ott hamarabb találsz megfelelő támogatottságot, ha valóban fontos a TuHU-s közösségnek is. (A támogatottságban lehet, hogy tévedek...?)

Előzmény: alnibell (977)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.17 0 1 978

Jó.

Előzmény: alnibell (977)
alnibell Creative Commons License 2020.07.17 0 0 977

Az érdekes az lenne, hogy mi kell hozzá és hogyan lehetne megcsinálni?
De ezt csak akkor fejtem ki, ha a TuHu felől érdeklődnek.

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.17 0 1 976

Remek.


Előzmény: alnibell (975)
alnibell Creative Commons License 2020.07.17 0 0 975

Minden megvan ahhoz, hogy a TuHu térképein megjelenjenek a töltések, a bevágások, a letörések.
Eleddig csak az akarat hiányzott, hogy mindez meg is valósuljon.

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.17 0 0 974

"Kettőtökre már nem pazarolok további szót. "

 

 

Másfél hétig bírtad? :D:D:D:D

Előzmény: alnibell (973)
alnibell Creative Commons License 2020.07.17 0 0 973

"... alnibell nem kíván túl nagy koncentrációt"

 

Ez a hozzáállás meg is látszott a korábbiakban is. Azért lehetett irdatlan baromságot feltételeznetek.

Előzmény: annyi baj legyen (972)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.08 0 0 972

Pár perces üresjáratokba belefér, azért  alnibell nem kíván túl nagy koncentrációt  🙂

Előzmény: olahtamas (965)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 971

Bye-bye, javaslom itt folytasd: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9244206 - ígérem, nem fogunk beleszólni, sőt reagálni sem arra,a mit írsz :-)

 

Előzmény: alnibell (969)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 970

"Úgy kellett"? Kellett? Az egódon kívül valaki megbízott vele? Értelmes fejlesztő ilyenkor azt mondja, hogy ilyen és ilyen módosítások nélkül a feladat nem oldható meg. Gányolásra ugyanis nincs mentség. Tudod valamit vagy rendesen megcsinál az ember, vagy hagyja a fenébe - te meg erőlteted a gányolást - ráadásul úgy, hogy az is kiderült, hogy a tényleges felhasználó/igényló felé (MTSz) nem is jelezted...

 

"az általam már a felvetésben is jelzett korlátok megszűntek volna" - és az egész motyó hozott volna eg tonna egyéb problémát -amiket már kiveséztünk korábban.

Kérlek, döntsd el végre, hogy elengeded a brbigyót, és nem hozod del újra 1-2-néhány hét múlva, vagy sem? mert ha elengedted, akkor zárjuk le a témát: neked nem fontos (írtad...), senki sem fogadta el - így nincs miről beszélgetni. Ha nem akarod elengedni, akkor légysives ebben a topicban folytasd:
https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9244206

Köszönjük.

 

 

Előzmény: alnibell (967)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 969

Kettőtökre már nem pazarolok további szót. 
De az se érdemli meg - több okból sem - aki immár másodjára beleszólt az üzenetváltásba.

Előzmény: _ZE (966)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 968

Trolltáp-túltengés lehetett (nálam is, bocs.) :-D Megyek is, és nézek valami rajzolnivalót a TuHu-n OSM-en :-) (nem tudom, hol lehet a tuhus mapeditem... úúúgy sajnálom...:-P)

 

Előzmény: olahtamas (965)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 967

Ha az istennek se akarod sokadjára se megérteni, hogy úgy kellett megoldást keresnem, hogy a meglévő rendszer egyetlen elemét se kelljen a megvalósítás érdekében módosítani, akkor ismételten csak azt bizonyítod, hogy nem vagy vitaképes, csak újfent provokálsz.

 

Ráadásul a meglévő eszközök egyike lehetővé teszi a szükségszerű módosítások grafikus felületen végrehajtott elvégzése után a nyilvántartáshoz tartozó adatok kinyerését. Ennél több meg nem is kell(ene).

 

A GeoJaunt már a jelenlegi állapotában képes egyértelműen kezelni azt az adatbázis mezőt is, amely felsorolásszerűen tartalmaz adatokat.

Mivel ez működik, felteszem, semmi problémát nem okozhatott volna ennek kiterjesztése a BRYGO-kódok kezelésére. Ha ebben kaptam volna egy csöpp segítséget, akkor az általam már a felvetésben is jelzett korlátok megszűntek volna. (Azonos színű- illetve többszörös fonódások kezelése.)

Előzmény: _ZE (964)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 966

"Amit cáfolatként aposztrofálsz, az csupán kinyilatkoztatások sorozata." - Miért, a te állításaid micsodák? Egyébként egy dologra írtam, hogy cáfoltuk ("Te állítottad azt, hogy az OSM és a TuHu adatok nem férhetőek hozzá szabadon - ezt cáfoltuk.") - ha neked "csak kinyilatkoztatás" ageofabrik-ra mutató link, amire rákattintva a legutóbbi nap végi OSM állapotot letölthető. Abban igazad van, hogy a TuHu-ról a nyers adatokat kinyerni nem igazán lehet (én nem találtam meg, hogy hol lehetne zárolás nélkül letölteni bármelyik tájegységet...) "sima"regisztrációval), de ezen gondolom megfelelő kommunikációval lehet segíteni.

 

"Azzal soha nem volt bajom, ha valakinek az enyémtől eltérő véleménye volt valamiről és azt érveléssel alá is tudta támasztani."

Bagoly mondja... A te állításaid mellett hol voltak érvek? Kinyilatkoztatásaid voltak (hogy az általad használt kifejezéssel éljek), érvelés nem volt, alátámasztás kérésre sem volt - úgyhogy tessék tükörbe nézni, de gyorsan.

 

A tudásszintedet látjuk, ismerjük - az alapján amit írogattál, meg ahogy kommunkálsz... Nos, nem adnék a kezedbe egy otthoni könyvtár nyilvántartása című fealdatot sem (pedig az kevésbé nívós helyen következő órára elkészítendő házi feladatnak sem túlzás...)

"És nem vágtak ki a TuHu-ról. Ahhoz, meg a tájékoztatáshoz is gyáva volt az, aki a korlátozásomat bevezette." - Pedig korábban mintha ez is elhangzott volna a topicban... Nem kivágtak, hanem "korlátoztak"... Ugyanaz, csak ez utóbbi szebben hangzik... :-P

Előzmény: alnibell (963)
olahtamas Creative Commons License 2020.07.08 0 1 965

"Nekem például sokkal több nyomvonal feltöltésem van az osm-re, mint neked a tuhura."

Van aki dolgozik, van aki meg csak a száját jártatja :)

Csak arra vigyázz, hogy ne hagyd a magad erőforrásait az utóbbira pazarolni egy olyan felesleges diskurzusra, mint ami itt kialakult!

Előzmény: annyi baj legyen (957)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 964

Tehát nincs magyarázatod arra, miért jó, ha az összeetartozó információk külön vannak tárolva. Jó.

Előzmény: alnibell (962)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 963

Amit cáfolatként aposztrofálsz, az csupán kinyilatkoztatások sorozata. Bizonyítva nincsen, érvek híján egyszerűen csak leírtátok.

 

Azzal soha nem volt bajom, ha valakinek az enyémtől eltérő véleménye volt valamiről és azt érveléssel alá is tudta támasztani.

De itt ez egyáltalán nem jellemző. Itt érvelés nincs. Helyettesíti a tudásszint és egyáltalán, a személy minősítése. 

 

Lelked rajta, csak fenyegetőzz. Ezt is tapasztaltam már. Ez se meglepő.

Ettől persze nem lesz egységes turistaút-nyilvántartás. Sem teljesen automatizált, sem anélküli. 

És nem vágtak ki a TuHu-ról. Ahhoz, meg a tájékoztatáshoz is gyáva volt az, aki a korlátozásomat bevezette.

A többiek? Ők kussolnak.

Előzmény: _ZE (961)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 962

Nem tudsz bevinni ebbe a zsákutcába.

Előzmény: _ZE (960)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 961

Te állítottad azt, hogy az OSM-en illestztési hibák vannak, de nem tudod/akarod az állításodat alátámasztani. Te állítottad azt, hogy az OSM és a TuHu adatok nem férhetőek hozzá szabadon - ezt cáfoltuk. Állítottad azt, hogy "lerabolta" az adott hsz.-ban meg nem nevezett személy a TuHu-t, de ezt sem magyaráztad meg/támasztottad alá tényekkel.  Az, hogy a TuHu-n -más adatforrás hiányában- track-ek alapján megy a rajzolás, az tény, mint ahogy az is tény, hogy az OSM-en meg jellemzően a kommersz GPS-ek pontosságát bőven tudó georeferált légifelvételek alapján, és csak azok kerülnek fel track-ből, amik a fotón nem vagy nem jól láthatóak.

Szóval ha volnálé szíves tényeket tenni az állításaid mellé, akkor a jelenleginél egy bolhafingnyival hitelesebbnek tűnnél - bár még az is kevés ahhoz, hogy bárki, bárhol komolyan vegyen.

 

Az viszont látszik, hogy nem érted/nem fogadod el azt, hogy ODbL-es lett a TuHu, hogy nem úgy táncol ott mindenki, ahogy te fütyülsz, nem vagy hajlandó mások szakmai véleményére érdemben és vitaképesen reagálni, nem tudod elfogadni, hogy ásnak más a véleménye mint neked - és nem látszik, hogy bármilyen hasznos, építő jellegű tevékenységet folytatnál itt. És valami ilyen volt az oka annak, hogy a TuHu-ról kivágtak,m int macskát nagy dolgát végezni. Itt is elérhető ez a szint, csak szólok - és közel vagy hozzá.

 

Előzmény: alnibell (959)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 960

Miért nem indokolja, illetve miért jó, ha két független adathalmazt kézzel kell szionkronban tartani? Azt, hogy nem érted, miért és mire jó az relációs adatbázis, azt is írhatod - nem szégyen beismerni, hogy a dBase+Clipper szinten leragadtál - bár ezt eddig is tudtuk: az eddigi "munkásságod" tökéletesen bemutatja, hogy mennyire dilettáns vagy a témában...

Szóval miért jó elválasztani egymástól az összetartozó (MTSz oldalról szerintem "must have" infó az, hogy adott útszakasznak ki a karbantartója) információkat? Nem, a 123 darab excel-fájlban megoldja, akinek szüksége lesz rá nem jó válasz, mert a darabszám 1234-re és még többre fog hízni, és senki nem lehet biztos abban, hogy melyikben vannak a pontos és helyes adatok...

Előzmény: alnibell (958)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 959

Nem vagy Te számonkérésre feljogosított. Így vagy elfogadod vagy sem, amit leírtam, de a bizonyítását nem követelheted meg.

 

A tapasztalatok alapján írtam le a véleményem.

 

Lám ráérsz kutakodni, hát tedd továbbra is. Amit a TuHu oldalán találsz, az nem fedi a valóságot. (Nem részletezem, hogy miért.)

Kettőnk tevékenységének összevetése nem vetíthető rá a TuHu, illetve az OSM keretén belül végrehajtott trekk-feltöltések összességére.

Előzmény: annyi baj legyen (957)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 958

Ritka nagy öngól.

Már többször leírtam, semmi nem indokolja a teljes automatizmus megvalósítását.

Előzmény: _ZE (956)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.08 0 0 957

 "bármikor utánanézhetnél magad is"

 

Te állítasz valamit, akkor nálad a bizonyítási kényszer.

 

"eleve nincs módom a számokat prezentálni."

 

Akkor mi módon mered ezt állítani?

"Az OSM-nél is. Ott, ahol a terepi felmérés igencsak elenyésző."

Nekem például sokkal több nyomvonal feltöltésem van az osm-re, mint neked a tuhura.

Előzmény: alnibell (945)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 956

Akkor hol tárolod, és hol kapcsolod össze az útvonallal, te nagytudású?! (Úgy, hogy a kezelése, karbantartása ne n+1 adatbázis/adatforrás kézzel történő szinkronban tartásával járjon)

Előzmény: alnibell (955)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 955

"Minthogy az útvonalhoz tartozik egy karbantartó szervezet (illetve ezt is tárolni kell valahol), így célszerű azt itt tárolni ..."

 

Legyen ez a végszó!

Ez akkora hülyeség, hogy még az Index fóruma se nagyon viseli el.

Előzmény: _ZE (954)
_ZE Creative Commons License 2020.07.08 0 0 954

Minthogy az útvonalhoz tartozik egy karbantartó szervezet (illetve ezt is tárolni kell valahol), így célszerű azt itt tárolni - bár én itt is egy karbantarto_id-vel operálnék, hogy a karbantartói adatokat (szervezet/karbantartó neve, elérhetősége, stb.) optimálisan lehessen kezelni - Igen, normalizálás, és hiába tartod hülyeségnek, kell - igaz, a használatához tanulni is kell: adatbázisok I. témakört javaslom ismét és újfent - hasznos lenne, ha a szakmában szeretnél még valami értelmeset és időtállót alkotni... (Nem, a Gizike által huszonéve használt clipperben tákolt nyalvántartóprogram nem az...)

Pinus Nigra-ról nem tudom, kicsoda, de az látszik, hogy egyrészt (veled ellentétben) ő (is) konyít valamit a relációs adatbázisok gyakorlatához, illetve az is látható, hogy megunta etetni a topic aktuális trollját, és ignorálja az egész topic-ot.

Ja,most épp nemnormalizálni fogok, hanem egy aprócska 3 node-os clusterből veszek ki egy node-ot karbantartás céljából :-) Az is jó móka, hidd el :-D

Előzmény: alnibell (952)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 953

"A második bekezdésedet meg nem tudom hová tenni..."

 

Sehová. Járj el aszerint!

Az egy oldalról jövő, egy konkrét téma kapcsán kifejtett véleményeket nem árt egyeztetni, ha azok ellentétesek egymással.

Előzmény: _ZE (951)
alnibell Creative Commons License 2020.07.08 0 0 952

"A "túrajel" mezőben a "k+" az tényleg baromság, ..."

És ismét csak a mellébeszélés, mint úgy általában.

Nyilván sejted, de megint csak kerülgeted, hogy miről is van szó.

Segítek.

A karbantartó mező beillesztése az, ami nevetségessé tette az egészet. Ezt tételeztétek föl, ezt adtátok közre Pinus Nigra közvetítésével.

 

Csak normalizálj tovább, ha ahhoz van kedved. De inkább hallgass, ha már elismerni nem vagy képes a saját hülyeségedet!

Előzmény: _ZE (950)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!