Keresés

Részletes keresés

Psycho Dad Creative Commons License 2010.09.01 0 0 27
Ez a Dávid Ferenc a gyurcsány-reszim alatt cikkeket írt a népszavába. Ennyit erről!
Santa_cruz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 26

Nemzeti konzultációt, együtt müködést igért Orbán. Mára ebböl kimaradtak:

Munkaadók, munkavállalók, nyugdijasok és a közalkalmazottak.

Maradt az Alkotmány sértés amit Borsik emlitett!

Előzmény: Törölt nick (23)
pert2 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 25
Lesz abból a szeptemberből október is, nem lehet mindenféle egyeztetésekkel megzavarni az önkormányzati választásokra készülődő polgárok fejét.
Előzmény: Törölt nick (-)
kutato Creative Commons License 2010.09.01 0 0 22
Türelem..
Idővel, minden rendben lesz, amint már volt is..
Pedig 1998ban sem volt rózsás (inkább csak szekfűs..:) s :(( a helyzet:
OV

"A miniszterelnök első, 1999-ben megtartott országértékelő beszédében öt dolgot jelentett be:
(1) tandíj eltörlése,
(2) adók és járulékok csökkentése,
(3) gyermekek után járó családi adókedvezmény,
(4) lakásépítkezés utáni forg. adó egy részének visszatérítését
(5) alanyi jogon járó családi pótlék újbóli bevezetését.
"Akkor ez óriási vállalásnak tűnt." Azonban ezt összevethetjük a tavalyi évvel, - amikor is útjára indult a Széchenyi Terv, az otthonteremtő program és a szociális bérlakások építése.

2001-ben

(1) 2x-re emelkedett a minimálbér és
(2)kormány bevezette a diákhitelt.
(3) Elindult a népegészségügyi program,
(4)sikerült korlátok közé szorítani a gyógyszer-áremeléseket
(5)megszületett a kórháztörvény.

(6)A szept 11-i terrorcselekmény után megerősítették a rendőrséget. 2001-ben a bűncselekmények száma Magyarországon 460 ezer volt, míg pár éve Budapesten mindennaposak voltak a robbantások, a bűncselekmények száma pedig 600 ezres magasságban járt.

(7) Megszavazták a földtörvényt és
(8) elindult a családi gazdálkodói rendszer.
"Elértük, hogy a magyar termőföld magyar kézben maradjon... A sokszor becsapott és hitegetett vidéki emberek - a volt téesz-tagok - végre hozzájuthattak a jussukhoz.
(9) Eddig 152 ezer polgártól vásárolta vissza a kormány a szövetkezeti külső üzletrészeket" - szögezte le a miniszterelnök.

(10) az ösztöndíjas cigány diákok száma 13x-ra növekedett.
(11) felújították a dunaföldvári hidat,
(12) újra áll a Párkány-Esztergom közötti Mária Valéria híd
(13) újjáépült az árvízektől szenvedett Bereg is.
Előzmény: Santa_cruz (20)
Santa_cruz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 20

Orbán nem mer leülni az OÉT tagjaival tárgyalni. Ismertetnie kellene a gazdasági tervét. 8 év alatt nem sikerült elkészítenie!

Előzmény: beorn (16)
Powersystem Creative Commons License 2010.09.01 0 0 18
Így van monda a devizahiteleseknek :)
Előzmény: Törölt nick (14)
mac.m Creative Commons License 2010.09.01 0 0 17
And Riska!

Lassan váltottál nicket a nullázáshoz...:DDD
Előzmény: Santa_cruz (1)
beorn Creative Commons License 2010.09.01 0 0 16
"A karaván meg halad."

Ahogy mondod. 221,66...
Előzmény: Törölt nick (11)
Santa_cruz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 15

Van határidő a törvényben! A kormány megalakulásától számitott egy hónap ( 28,29, 30, 31 nap) Ez már rég lejárt.

Orbán alkotmányt sértett és a Nemzeti Együtt müködési nyilatkozatnak is betett!

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.01 0 0 13
A Liga elnöke Gaskó. Borsik az Autonómoké.
Előzmény: Santa_cruz (10)
Santa_cruz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 10

Momentán Borsik a Liga szakszervezetek elnöke. Kemény akciókra készülnek. Gaskó már július óta várja a kormány válaszát!

 

Gaskó az OÉT összehívását kezdeményezi

Megjelent: 2010.07. 1. 14:47 Frissítve: 2010.07. 1. 14:46

A Liga várhatóan még ma Orbán Viktorhoz fordul azért, hogy elinduljon a társadalmi párbeszéd.
Előzmény: Qqberci (4)
Santa_cruz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 5

OÉT-ben 1/3 -a van a kormánnak. Munkadók, munka vállalók érdek képviselöi ülnek vele szemben.

Orbán a Nemzei Együttmüködési Nyilatkozatot megszegte. Saját szava..

Qqberci Creative Commons License 2010.09.01 0 0 4
Hová lett Gaskó elvtárs?...
Santa_cruz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 3

Alkotmány sért Orbán!

 

A szakszervezetek és a munkaadók is azt szeretnék, hogy a kormány mielőbb hívja össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT), mivel lassan négy hónap telt el a legutóbbi tanácskozás óta. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke kedden az MTI-nek hangsúlyozta: a kormány - annak ellenére, hogy tagja az OÉT-nek - négy hónapja nem hajlandó részt venni az OÉT munkájában.

A kormány írásbeli konzultációt kezdeményez az oldalak képviselőivel az OÉT további működésének koncepciójáról.

Borsik idézte az alkotmány 36. paragrafusát, amely szerint feladatának ellátása során a kormány együttműködik az érdekelt társadalmi szervezetekkel.

Hozzátette: az elmúlt négy hónapban számos olyan törvénymódosítás volt, amelyről a törvényeknek megfelelően egyeztetni kellett volna az érdekegyeztető tanácsban. Példaként a végkielégítések limitálását és a háztartási munkát említette. Utóbbi álláspontja szerint "munkavállaló- és társadalom-ellenes", és inkább a feketefoglalkoztatást segíti elő.

Emlékeztetett: az OÉT-ről szóló törvény előírja, hogy mely témakörökben kell konzultálnia a kormánynak a munkaadókkal és munkavállalókkal, így egyeztetni kell a foglalkoztatás-, és bérpolitikáról, a munkajogi szabályozásról, a munkavédelemről és még számos kérdésről, amit azonban a kormány nem tett meg.

Borsik János szerint ezzel "a kormány törvényt sértett az elmúlt négy hónapban", és a munkavállalók érdekeit sértette meg. Hangsúlyozta: az Autonómok nem hívei az informális egyeztetésnek - ezt az előző kormány idején is visszautasították -, mivel annak komoly hiányossága, hogy - jegyzőkönyv, emlékeztető és nyilvánosság hiányában - nincs felelősség, így a felek az ott elhangzottakat saját érdekeik szerint értelmezik utólag.

Borsik János hangsúlyozta: a szakszervezet a kormány összetételétől függetlenül mindig a partnerséget hirdette. Elmondta: hivatalos értesítést és egyéb tájékoztatást sem kaptak arról, hogy az OÉT új kereteiről tárgyalna a kormány. Véleménye szerint első helyen a magyar munkavállalók idei és jövő évi foglalkoztatási és kereseti feltételeiről kellene tárgyalni, ennél nincs fontosabb. Hozzátette: a kormánynak a törvény szerint konzultálnia kell az OÉT-tel a jövő évi költségvetés tervezetéről, valamint október 31-ig be kell nyújtania az érdekegyeztető tanácsnak a 2011. évi bruttó keresetnövelési ajánlását. További fontos, megvitatandó kérdésként említette a korengedményes, és a korkedvezményes nyugdíj kérdését.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára az MTI-nek elmondta: éppen ideje, hogy összehívják az OÉT-et, és "szomorúan vették tudomásul", hogy a júliusi adótörvényekkel kapcsolatban figyelmen kívül hagyták a munkaadókkal és a munkavállalókkal való egyeztetést. Emlékeztetett: a miniszterelnök korábban megígérte, hogy augusztus végén vagy szeptember elején összehívja az OÉT-et.

Nagy Anna kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: a kormány írásbeli konzultációt kezdeményez az oldalak képviselőivel arról, hogy az OÉT tagszervezetei megosszák a tapasztalataikat, javaslataikat az eddigi munka alapján.

Az írásbeli konzultációra vonatkozó leveleket a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden megküldte az OÉT tagszervezeteinek, amelyeknek a szeptember 25-ig kell eljuttatniuk javaslataikat a minisztériumhoz.

A kormányszóvivő ismertette: a kormány a javaslatok alapján az oldalakkal együttműködve alakítja ki az OÉT további működésének koncepcióját, majd ezután kezdődhet meg az érdemi kérdések tárgyalása. A jelenlegi rendszernél hatékonyabb, gyorsabb és költséghatékonyabb rendszert szeretne kialakítani a kormány az érdekegyeztetésben - hangsúlyozta.

Arra a mindkét oldal által felvetett kijelentésre, amely szerint a kormánynak törvényi kötelessége lett volna egyeztetni a munkaadókkal és a munkavállalókkal az utóbbi 4 hónapban az őket érintő törvényekről, Nagy Anna úgy reagált: ágazati egyeztetések voltak több szervezettel is, tehát "az érdekegyeztetés működött".

Forrás: MTI

T.Howard Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2
Gyors bögre
Előzmény: Törölt nick (-)
Santa_cruz Creative Commons License 2010.09.01 0 0 1
0r0sban
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.01 0 0 0
0rban
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.01 0 0 topiknyitó
Elege van a kormány által folytatott levelező tagozatból és az időhúzásból az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói oldalán helyet foglaló Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkárának. Dávid Ferenc a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában felháborodását fejezte ki, hogy a kormány szeptember 25-éig kéri a munkáltatókat, hogy az OÉT továbbfejlesztésével kapcsolatban küldjék meg javaslataikat. Dávid Ferenc úgy véli, az OÉT működéséről már van törvény, amit a szakállamtitkár is elfogadott, így neki is tudnia kell, hogy a kormányváltást követő egy hónapon belül már össze kellett volna hívni.

A kormányszóvivő tegnap azt nyilatkozta: a jelenlegi rendszernél hatékonyabb, gyorsabb és költséghatékonyabb rendszert szeretne kialakítani a kormány az érdekegyeztetésben. Ezt Dávid Ferenc nem tudja értelmezni, mint mondta ahelyett, hogy adóról, bérekről és járulékokról tárgyalnának, költséghatékonysági ötleteket vár a kormány, melyre azt mondta: nem is érti, mit akarnak, tán kevesebb pogácsát?

Szerinte az új kormány időhúzásra játszik. Úgy fogalmazott: miután Orbán Viktor kormányfő augusztus végére, szeptember elejére ígérte a plénum összehívását, még tíz napja van, mert Dávid Ferenc szerint ennyi fér bele a „szeptember eleje" időtartamba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!