Keresés

Részletes keresés

Huso huso Creative Commons License 2007.06.07 0 0 253

Sziasztok!

 

Van egy falam, ami a 2. ütemmel határos. Az elmúlt napok nagy viharai alatt csúnyául beázott, méterenként foltos. Esetleg valaki már is tapasztalt hasonlót, vagy egyedi az eset? Sorstárs kerestetik...

 

Az egyik erkély ajtónk (az udvar felöli) nekünk sem nyílik/csukódik ha rásüt a nap. Már reklamáltuk, amennyit lehetett állítottak rajta, de még mindig nem az igazi. Csak annyit tudunk tenni, hogy újra reklamáljuk, újra reklamáljuk, és újra reklamáljuk, meg húzzuk-vonjuk-rángatjuk, inkább most romoljon el teljesen és véglegesen (hogy cserélni kelljen) mint a garancia lejárta után.

 

Üdv:H

Huso huso Creative Commons License 2007.06.07 0 0 252

Tároló helyiséget vennék a Viza apartmanház 1. ütemében. A D lépcsőházhoz való közelség előny, de minden elhelyezkedésű és méretű érdekel. Ha véletlen valaki eladná a tárolóját kérem hívjon a 20/312-7057 számon, vagy írjatok e-mailt.

nagyfiu76 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 251
Kíváncsi vagyok, hogy más is tapasztalt-e hasonlót:
Az erkélyajtók, ha rájuk süt a nap, vagy jó meleg van, szorulnak. Középen, ahol a keresztmerevítés van, a meleg miatt kitágul a fém, ami a műanyag burkolat alatt van, és emiatt se kinyitni, se becsukni nem lehet az ajtót, attól függően, hogy hogy érte a meleg az ajtót, nyitva vagy csukva. Amikor lehül a levegő, a jelenség elmúlik. Elsősorban azokat kérdezem, akiknek az ajtajára rásüt a nap.
nf
bondie Creative Commons License 2007.06.04 0 0 250

Szia,

oké, írok!

Jaffa_hu Creative Commons License 2007.06.02 0 0 249

Bondie, lehet, hogy hülyén hangzik, de nem nézhetném meg a T-Home TV-t működés közben? Van T-Online ADSL-ünk és szeretnénk T-Home TV-t is, megnézném, hogy működik, milyen kütyüket hoznak, stb. Szóval amolyan "referencia-látogatás-féle".

 

Dobj egy e-mailt, ha mehet: jaffa_hu@freemail.hu

 

Thx

Jaffa

(B I/4)

Előzmény: bondie (248)
bondie Creative Commons License 2007.06.01 0 0 248

Hali,

nálunk meg már megy a T-Home-os TV.

 Eddig jól nyomja, vannak rajta ugye mindenféle kütyük meg funkciók, mint digi TV szolgáltatások. :)

Donszili Creative Commons License 2007.06.01 0 0 247

Sélli!

 

Telefonon a szar call centerükön keresztül megrendeltem a UPC direktet.

Másnap hívott a UPC szerelője, hogy délután jönne szerelni.

Mondtam, hogy ok és kihozta a dobozt valamit felnyomta a tányért és lőn világosság.

Akciós volt a téma: havi 3.990 ft 2 év hűséggel és 400 csatorna.

Azóta semmi gond vele.

 

Gyerekek Magyarországon vagyunk, ahol mindent lehet, csak akarni kell!

 

 

Előzmény: sélli (246)
sélli Creative Commons License 2007.06.01 0 0 246

Szió!

Egy bajom van tulképp, hogy ha lehet UPC-t szeretnék, nem T-Comot, meg T-Kábelt. UPC-hez meg nem tudok kontaktot még egyenlőre. De jön még kutyára kamion :))

Előzmény: Wireman (245)
Wireman Creative Commons License 2007.05.31 0 0 245

sélli,

hívd a Somoskői Helgát, ha megfelel átmenetileg a T-Com/T-Online, és ő intézi a telefont/internetet és a TV-t. Lejjebb beírták/beírtuk a számát.

sélli Creative Commons License 2007.05.31 0 0 244

Ne viccölj! Tényleg van tv-d??! IGAZI tv-d? Nézhető csatornákkal???? VÁÁÁÁÁÁÁ! Nekem is kell!!! :) De most komolyan! Kit kell keresni, telefonon-levélben-emailben-galambpostán-akárhogy is, csak elérjek már valami értelmes embert aki CSINÁL is valamit nem csak fékevesztett stílusban tessékel a susnyásba, hogy nem tudja???!!!

 

Tegnap én is megtaláltam a postaládában a nékem címzett levelet, miszerint közösktg-előfűtés stb-t fizessek. NEM FOGOK!!! Megvárom míg kijön a csekk, beslattyogok a Reaxba és majd kifejtem, hogy miért is nem! Május 20-tól vagyok  hajlandó közösköltség témakörben fizetni, mivel 20-tól van működő képes állapotban a lépcsőház. Addig meg... fel sem idegesítem magam :)

 

Abszolute támogatom a közös szeánszot! Nem érdemes az első lakógyűlésig várni, mert lehet az idén nem is kerül rá sor...!!!

Előzmény: Donszili (243)
Donszili Creative Commons License 2007.05.30 0 0 243

Sziasztok Lakótársak!

 

Március óta vagyunk a D lépcsőházban. Most jutottam el odáig, hogy a meló és a lakásberendezési teendők mellett pennát tudok ragadni.

TV+net: a beköltözésem első napjától van UPC direktem, amit 1 nap alatt a megrendeléstől kötöttek be. Havi 3.990 ft 2 éves hűséggel. Abszolút korrekt digitális (400 csatorna) műsort kapok.

Internetet ugye szintén nem lehet bevezetni a T-Com miatt (csak vezetékes telefonnal együtt lehet), ami kb. havi 10-11 ropi körül jönne ki. Céges korlátlan telefonom van így pláne egy nagy szar a tcom árukapcsolása. Most 1 éves hűséggel aláírtam a T-Mobilenál adatkártyás internetes megoldásra (HSDPA) ami 3,6 megás sebességgel jön igaz, hogy filmeket most 1 évig nem nagyon tudok majd fájlcserélővel letölteni, mert havi 2 giga a letöltési korlát, de havi 8.000 ft-ért abszolút jó szélessávú netem van, s a laptoppal bárhol tudok netezni az országban.

 

Közös költséget biztosan nem fogok fizetni a semmiért, még a kötbér 40%-ával is lóg nekem a REAX. Valamilyen szeánszot kellene szerveznünk Nekünk lakóknak, hogy közösen tudjunk fellépni közös ügyeinkben!!!

 

Ne legyünk restek!

 

Szép napot Mindenkinek!

 

Wireman Creative Commons License 2007.05.30 0 0 242

Hahó,

egyetértek, szinte semmit nem szolgáltattak a közös költségért eddig, főleg az "első időkben". Azt nem tudom, milyen jogi eszközeik vannak a behajtásra.

Egyébként meg van adva vmilyen emberke száma, akit ezügyben keresni lehet.

A Riverside-ban a lakásoknál is alacsonyabb a közös költség, és ugye elég sok mindent szolgáltatnak érte, uszoda, fitneszterem, portaszolgálat.

 

Az óraleolvasással kapcsolatos beírással teljesen egyetértek, ha hívjuk azt az emberkét, mi is fogjuk mondani ezt a dolgot. Olvassák le először az egyéni mérőket, és számlázzák ki, ne becsüljenek fel semmit.

 

Lakógyűlést hivatalosan szerintem nem tarthatunk amíg nincs használatbavételi, meg albetétesítés. Viszont nemhivatalosan akár össze is gyűlhetnénk valamelyik nap, nem?

 

jaffa,

azon ne aggódj, hogy hideg van a lakásban, hamar be fog melegedni. Itt már nagyon meleg volt az utóbbi napokban.

Nekünk megy a telefon, meg az internet is. Vagyis megyeget, volt már vagy három leállás. Kétszer magától helyreállt vagy félóra múlva, egyszer jelezni kellett az ügyfélszolgálton, és helyrehozták. Somoskői Helgát kell hívni a bekötés miatt.

 

Muslicaszerű bogarak itt is vannak, nem tudom, hogy miért. Talán a Duna közelsége miatt? Itt is csökkent a mennyiségük Chemotox nélkül. :) Ha valaki tud vmilyen vegyszer nélküli riasztást, írja már meg! :)

dr.ungi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 241

Sziasztok!

 

1. A bogarak valószínüleg az eső miatt lettek kevesebben:), de sajna én is minden nap porszívozom a tetemeket az ablak alatt...

2. Már működik a telefonom és ma hozták ki az DSL csomagot is, amit még össze kell állítani, de remélem működni fog. Vki itt a fórumon ajánlotta korábban Somoskői Helgát telefon/internet ügyben (T-Com/Online) 06-30-388-3228 és tényleg nagyon rednes volt.

3. Én nem csak a fűtés fizetésen lepődtem meg, hanem a garázs közös ktsg díján is , ami szerintem nagyon magas....főleg, hogy a Riversideban 1.600.-Ft/hó.

4. Hideg/Meleg/Fűtés....amíg nem lesz tele a ház, vagyis minden lakás, addig a fura hőmérsékletek nem meglepőek, mivel a falak is másképpen működnek/reagálnak egy bebútorozott lakásban, mint egy üresben...

 

Üdv,

M*

csak33 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 240
Sziasztok!
 
Csak azt szerettem volna megkérdezni, hogy azt valaki érti, hogy a fűtésszámlát most miért a központi gázóra állása szerint akarják kiszámítani (és négyzetméterre lebontani)??? És állítólag majd augusztusban kompenzálják a lakás egyedi hőmennyiség mérőjének leolvasása után... Kérdéseim (hátha valaki jobban érti):
 1) Miért nem olvassák le a lakáshoz tartozó hőmennyiségmérőt most? Ha kell, én szívesen segítek a REAX-nak: leolvasom a sajátomat és beküldöm nekik... A lakáskereséskor számomra az egyedi fűtés kiemelt szempont volt, mert elegem volt a légköbméterre leosztott horrorisztikus fűtésszámlákból.
 2) Ki fogja fizetni a még be-nem-lakott lakások fűtését? Azokat a négyzetmétereket ugyen nem osztják szét "tévedésből" a lakók között?
 3) Hogyan fogják fiogyelembe venni a négyzetméterre történő leosztáskor a beköltözés dátumát? Vagy aki májusban költözött az ugyanannyit fizet négyzetméterenként mint aki a télen?
 4) Átadás-átvételkor nekem korrekten megmutatták a lakás hőmennyiségmérőjét és fel is írtuk az állását. De semmilyen központi órát nem mutattak, nem tudom hogy az mennyit mutatott amikor beköltöztünk. Ti láttátok? Egy soha nem látott mérőóra alapján fizessek?
 5) Tényleg, ti befizetitek?
 6) És ha rajtam kívül is valakiben ez ellenérzést váltott volna ki, akkor egyenként fogunk a REAX-hoz szaladgálni veszekedni velük, vagy láttok esélyt egységes fellépésre? Esetleg van a házban valaki, akinek képzettsége, szakértelme, gyakorlata van ilyen ügyek intézésében, legalább egy szép kerek levél megfogalmazásában amit a jogilag kevésbé felkészültek (pl. én : ) is aláírhatunk és együtt küldhetünk nekik? Nem is kell rögtön tiltakozni, kijelenteni kerek-perec hogy nem fizetünk (biztos kell valamit fizetni, az tény hogy fűtöttek, és az nincs ingyen), csak szeretnénk érdeklődni, megtudni, hogy mit és mi alapján készülnek kifizettetni velünk. Csak ennyit szerettem volna kérdezni...
Jaffa_hu Creative Commons License 2007.05.29 0 0 239

A másik fórumra bár már írtam (kevés sikerrel :-) ), azért ide is megteszem: B I/4. - 3 fővel - 2007. május 3 óta megtelt.

 

Azóta már van vezetékes telefonunk is. Bár nem ez volt a cél, hanem az internet, ez már az első lépés a kánaán felé.

 

Kérdéseim:

  • van valakinek T-Online ADSL (működő)? Esetleg T-Home TV szolgáltatás?
  • nálatok is hideg van este? mi fázunk...kint 30 fok, a lakásban kb 20, vagy inkább alatta. (tudom, más örülne, hogy légkondi nélkül ilyen jó idő van, de elég hülyén néz ki, hogy 2 takaróval alszunk)
  • valaki átvette már a tárolót?
  • mikor lesz az első lakógyűlés? elég ciki úgy sétálgatni a házban, hogy fogalmam sincs, ki lakik ott, ki csak ott dolgozik, ki jött látogatóba.

Jaffa

(B I/4.)

 

sélli Creative Commons License 2007.05.29 0 0 238

HAHAHAHA! Leheet hogy felszámítaná, de hogy egy fillért nem vagyok hajlandó fizetni, az is tuti!!! Már elnézést, de mikor februárban beköltöztem a lépcsőházban még vagy egy hónapig nem volt rendesen világítás (elemlámpa rulez), a szemétszállítás nem volt megoldva - a konténerben történő szemételhelyzés nem ér -  a takarítást hagyjuk, mert 3 lábtörlőn keresztül kellett bemennem a lakásba, hogy ne vigyek be 1 kg szemetet csak felet, a lift egy hete működik, uhogy nem igazán értem milyen közösköltséget akar felszámolni....

Mellesleg ha jól tudom: nincs házszám... nincs kábeltévé... nincs internet.... nincs telefon... nincs a szolgáltatókkal szerődés kötve (ELMŰ, stbstb) MAJD ha ezek mind készen lesznek, MAJD akkortól. Addig részemről nincs miről beszélni :)

 

Nálatok is alábbhagyott már a zöld bogár effektus? Múlt héten még annyi volt, hogy nem tudtam ablakot nyitni. Be-Chemotox-oltam mindent, uhogy nem tudom, hogy attól vagy csak simán elmentek, de most hétvégén már nem láttam annyit mint eddig.

Előzmény: Wireman (237)
Wireman Creative Commons License 2007.05.28 0 0 237

Sziasztok?

Mit szóltok hozzá, hogy a Reax már a lakás átvételétől kezdve felszámítaná a közös költséget? Mit szolgáltattak ezért?

Igazából lépcsőházat takarítani/szemetet elszállítani elég rendszertelenül, illetve ritkán szoktak. A lift is vagy egy-két hete jár.

psr640 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 236
Ok, megy az e-mail.
Előzmény: dr.ungi (235)
dr.ungi Creative Commons License 2007.05.22 0 0 235

szia psr640,

adj egy email címet vagy írj légyszíves az m_ungar  kukac hotmail pont com email címre és megbeszéljük.

Köszi,

M*

Előzmény: psr640 (234)
psr640 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 234
Engem érdekelne, a közelben lakom. Mennyi a havi bérleti díj?
Előzmény: dr.ungi (231)
bondie Creative Commons License 2007.05.16 0 0 232

Hi,

itt se melegedett a víz. késő este.

 

Tárolót vett már át valaki?

b.

dr.ungi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 231

!!!!GARÁZS!!!!!

 

Sziasztok!

 

Még mindig KIADÓ a garázsom, ha vkit érdekel vagy tudtok vkit akit érdekel, szóljatok légyszi!

Előre is köszi,

M*

ps: C-ben már működik a lift, de a burkolás baromi ronda...:(

brekidown Creative Commons License 2007.05.16 0 0 230

Használatbavételi engedély be van adva, ápr.4-én kelt; ápr.10-én vette át a hivatal.

60 napon belül döntenek.

Előzmény: Wireman (229)
Wireman Creative Commons License 2007.05.15 0 0 229

Hahó!

 

sélli, sajna redőny ügyben nem tudok infót.

Itt már le is állt múlt héten a lift (A), talán burkolás miatt...

 

A víznél megfigyeltem, hogy úgy éjfél-fél egy után nem melegszik. Most vasárnap vagy tíz percig igencsak langyos volt zuhanyozás közben.

 

A biciklitároló jó ötlet, vagy egy kis fitnesz-szoba egy-két kardiogéppel.

 

Azt nem tudjátok, tesznek-e egy-két játékot az udvarra, hintát, csúzdát, stb. ?  Az is jó lenne!

 

 

Beszélt esetleg valaki Rokolyával használatbavételi beadása ügyében? Én néhány hete hívtam, akkor még mindig nem volt beadva....

sélli Creative Commons License 2007.05.02 0 0 228

Üdv minden 'régi' és 'új' lakónak!

 

A liftet illetően: a héten már  a B-ben is és a C-ben is lesz lift!!! Pénteken csináltak próba kört, de mától vagy holnaptól már nálunk is működő képes lesz a felvonó (na nem mintha az elsőre olyan sokat használnám :)))

 

A melegvíz nálam is a 20-30 mp-es felmelegedős kategóriába tartozik. Nem tudom nálatok mi a helyzet, de én úgy vettem észre, hogy a beköltözés utáni 'por szag' eltűnt a vízből. Vagy nálatok még lehet érezni? Most már lassan de biztosan kezd fogyaszthatóvá válni a víz :)

 

A D lhban a másodikon valaki csináltatott rolót...!!! Én is nagyon szeretnék, nem tudjátok véletlenül, hogy ki-mikor-mennyiért-stb csinálta, csináltatta?

 

A közös helységeket illetően én is gondoltam már arra, hogy esetleg bicikli-tárolót vagy valamit lehetne csinálni (mármint ha van egyáltalán olyan, hogy közös tároló).

Előzmény: Wireman (227)
Wireman Creative Commons License 2007.04.28 0 0 227

Hahó,

dr. ungi, üdv  a már benntlakók közt!

 

Sajna nekünk úgy öt-tíz percig sincs meleg víz, csak langyos.

 

Itt az A-ban már működik a lift is.

 

Nem tudjátok véletlenül, valamelyik közös helyiségben nem lesz estleg egy kisebb edzőterem? A tetőn is van vmilyen ismeretlen rendeltetésű helyiség, meg talán a földszinten is.

dr.ungi Creative Commons License 2007.04.27 0 0 226

Sziasztok!

 

Üdv. mindenkinek...április 9-én végre beköltöztem:) (C 3/1)

 

Nagyon hasznosak az infók, maiket irogattok...T-Com ügyben már telefonáltam is, köszi!

 

Pár gondolatra reagálva:

- a fürdőben a melegvíz nekem is csak 10-20 mp. múlva érkezik, de a többi helyen ok.

- a hálóban totál repedezettek a falak, de (külsős mesterek) megnyugtattak, hogy ez normális, mert a ház mozog és mire újra festetek (3-4 év múlva) utána már ok. lesz....remélem

-nekem sem adták át a lakást (bérlőként szerepelek) és a kötbért is csak a használatbavételi/banki ügyek után utalják....persze ami maradt, mert (sajna) nekem annyi lett, hogy kértem egy garázst is.

-tényleg szép a park...én azt hallottam, hogy a XIII. ÖK. csak úgy adott építési eng.t, ha parkosítanak...végül is mindegy, hogy miért szép, lényeg, hogy gondozzák!:)

- a C-ben sajna nem működik még a lift (élmény volt a 3. ra így költözni...) és a postaládál sincsenek fennt, de Szekeres úr szerint 1-2 hét és minden meg lesz...?!?!

 

-visszatérve a garázsra, nekem ma szóltak, hogy át lehet venni....ti hogy álltok?

Nekem egyenlőre nincsen rá szükségem, és szeretném kiadni asap., ha vkit érdekel szóljon lgyszi. (lehajtás után balra, a jobb oldalon a harmadik...elvileg!) Köszi!

dégyézé Creative Commons License 2007.04.25 0 0 225
1138
forrás: www.posta.hu

Mért nem a http://www.vizahaz.inf.hu/-t használod? :(
Előzmény: Jaffa_hu (224)
Jaffa_hu Creative Commons License 2007.04.25 0 0 224

Mi az irányítószámunk? Az utca egyik oldala 1137, a másik 1138.

 

Tudja valaki biztosra?

 

Köszi

 

(Egyébként mi is átvettük a lakást múlt héten, május első hetében jól be is költözünk! B 1/4.)

dégyézé Creative Commons License 2007.04.23 0 0 223
Sziasztok!

Május elején átköltözöm a lakásomba, spártai körülmények lesznek, se konyha, se ágy, de az enyém.

Korábban létrehoztam egy portált a Viza Apartmanház lakói, leendő lakói és az érdeklödök részére 2006 őszén. Ez volt a http://vizahaz.uw.hu .
Szép lassan hamvába holt, fő oka valószínűleg, hogy sokszor nem volt hozzáférés a szerverhez.
Sajnos gyakran túlterhelt volt a portálnak otthont adó Ultraweb szerver v. mesterségesen fogták vissza a működését, miután ez egy ingyenes szolgáltatás. Ezért gyakran nem lehetett elérni az oldalt a kurrens időben :(.

Most tavasszal előfizettem a Mediacenter webtárhely szolgáltatásra és elhatároztam, hogy nemcsak a cégemnek, hanem nekünk, a Vizaház lakóinak is biztosítok itt egy portált, amelyhez a hátteret a Drupál tartalomkezelő renszer biztosítja.
A portál helyet ad fórumnak, hirdetőtáblának, virtuális közgyűlés helye lehet, szavazásokat bonyolíthatunk vele, közös fellépést adhat a kezünkbe, információkat oszthat meg és érdekeink koordinálásában is segíthet.

A legfontosabb, hogy a szerver min. 99%-os rendelkezésreállást ad. Tehát állandóan elérhető, nem úgy, mint az előző ultraweb.hu .

Próbáljátok ki, teszteljétek és költözzetek át.

Fő előnye az index.hu fórumával szemben, hogy temetikusan besorolható, kategóriákba rendezhetők, így egy adott kérdéskör jobban átlátható, követhető. Nincs az, hogy egyszer a kötbér, egyszer az építkezési problémák v. a upc (stb) témái követik egymást rendszertelenül. Az index fórumon, miután időben lineárisan jelennek meg a hozzászólások sokkal nehezebben lehet egy kérdést, problémát követni.
Az eddigi index fórum hozzászólásai sem vesznek el, az információt adó hozzászólásokat átportolom a Mi portálunkba.

Akkor hát kattintsatok, ne legyetek gyáva nyulak: http://www.vizahaz.inf.hu/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!