nekem kicsit drágának tűnik a thomyfólia ára. itt érden, ugyan ezzel a fóliával, több mint 10év tapasztalattal, ugyan ugy kiszedett üveggel, azthiszem 7év garival, műbizonylattal minden ablakot, mi toyota kombinkat 35-ből megcsinálták. lehet azóta itt is felment az ár, bár nem hiszem.
Kötelessége a biztosítónak fizetni... de szerintem akkor is, ha nincs CASCO-d.
Csak abban az esetben fizet a Mabisz, ha a károkozó ismert, de nincs érvényes biztosítása. Ha a károkozó ismeretlen soha, semmilyen biztosító nem fizet egy fillért se, csak a saját cascódra tudod az ilyen kárt megcsináltatni!
Több biztosító még az elemi kárt is kizárja , az alap-Cascóból..
Igen. Tudtommal a CASCOnak van egy olyan része, ami elemi károkra és olyan károkra vonatkozik, ahol a károkozó kiléte ismeretlen. Kötelessége a biztosítónak fizetni... de szerintem akkor is, ha nincs CASCO-d.
Hát nem így van, sajnos, a biciklire nincs kötelező biztosítás, a saját kötelező biztosítónak ilyenkor nincs (és miért is lenne) kötelezettsége. Maximum, ha van a biciklisnek olyan valamilyen (ház ,élet-) biztosítása, és anak van felelősségbiztosítási rsze, akkor lehet azt a biztosítót elővenni. De ehhez kell a károkozó biciklis konstruktv együttműködése is.Magyarán el kell árulnia, hogy van ilyen és bejelenti a biztosítójánál.
Tegnap vegre atvettem az autot ceed sw hike green. Olyan kerdesem van, hogy most vettem eszre, hogy a fenyezes ugy nez ki, mintha ilyen boros lenne. Nalatok is ilyen, vagy csak az enyem?
Akkor perelni kellett volna a biztosítót. Olyan helyen álltál (parkoltál!!!!), ahol nem tilos... akkor hogy lehetnél te a hibás? Csak a k*cs*g biztosítód nem akart annyit fizetni.
Nekem 5 éve törte TK-ra a kocsimat egy rendőrkapitány fia, ha nem fényképezek a helyszínen, akkor lazán rámverik a balhét a "független" rendőrök. Így is 2 évig pereskedtem, mire kaptam pénzt! :(
Nekünk simán kihozták!!! Parkolo auto érd egyik mellékutcájában,egy biciklis fényes nappal beesett a hátsó szélvédőn....80eFt a kár. felelősség:50-50 indok: miért állt ott (tábla nincs stb) volt rendőr és azt is mondta,itt nem kérdés kia hibás!!(nem mi!)
na egyik szálítónk elfelejtette hozni a ledeket. másik hozta, kb 6 darabot. jelen állás szerint 17 van és még van kint. szerintem meglesz a berendelt darabszám(max hozok egy másik nagykerből)
Nekem sajnos volt/van rossz élményem ezzel,2007 szeptemberében a parkolo céges automba beletolattak 600eFt a kár,a tettes elment,de egy élelmes igazságügyi kárszakértő végignézte és dokumentálta az eseményeket!! Azota 3x voltam a rendőrségen,de mindig az volt a válasz,h várjak türelemmel,majd küldik a papirokat... erre elvileg 30+30 napjuk van....
Az előző kocsimra. Ez már sötétített, bár hátulra gondolkozom, a gyerek miatt. Attól függ milyen fóliát rakatsz fel. 35 körül, ettől csak drágább lesz... szvsz.
Persze, hogy nem, csak ha nics rendőr a helyszínen, és a delkivens utólag mégsem ismeri el, nagyon nehéz és macerás bizonyítani, kinek van igaza. Sajnos egyre többen játczanak erre, hogy megnyugtassák a károsult felet a helyszínen, elismerik, aztán rendőri intézkedést megúszva másnaptól más egész mást mondanak.. Neked szerencséd volt, és sose legyen másképp sőt, ne is legyünk soha károsultak!
a riasztóról: én ugy vettem észre, hogy semmit nem tud, mintha ott se lenne. kinéztem egy másik risasztót ezt:itt van valaki nem ismeri?itt van elég jónak tűnik
Nekem négyszer volt káreseményem és egyszer sem volt gondom utána. Rendőr egyszer volt jelen, akkor a jegyzőkönyv a 4-ik oldallal kezdődött. A többi valahogy nem volt meg.
Te voltál a beige ismerősöm. :) Ha jól tudom, neked is volt problémád a vásárláskor (nem jött az autód) :o) Az ezüst KPG sem érdi (még), csak ő is ott vette. (mint ahogy én sem vagyok tatabányai)
Háát.. nem akarok én vészmadárkodni, és persze normális esetben ez így működik, ahogy írod, de... szóval, pláne ,ha nem is a tulaj vezette, de az ő kötelezője kárára íródik, "egy okkal több" az utólagos variálásra, A tanú pedig a bejelentőt hitelesíti, nem a felelősség elismerését. De mondom, alapesetben korrekt károkozóban fel sem merül az utólagos sumákolás..
5-en ültek a kocsiban, ráadásul nem a tulaj vezetett... Közülük az egyik írta alá, mint tanu. Aki vezette olyan volt, hogy inkább nekem kellett félnem... Szóval ennyi csak elég lesz, hogy utólag is elismerjék.
Nem mondom hogy megnyugtattál, de okosabb lettem legközelebbre, ami remélem nem lesz. Remélem nem gondolja ezek után hogy nem ismeri el!
Igen, feltétlenül! Az, hogy a helyszínen elismeri nem jelenti azt, hogy a biztosítójánál is elismeri. Azt szokták mondani, hogy az ijedtségtől, és /vagy a másik féltől való "félelem" hatására ismerte el, de nyugodt fejjel másképp ítéli meg. És feltétlenül le kell az esetet fotózni. Pláne akkor, ha egyetértés hiányában elhagyja a helyszínt. Mondjuk akkor meg pláne rendőrt kell hívni!
Megjegyzés rovatban ki van töltve hogy elismeri. Szerencsére eddig kimaradtam ezekből, de akkor azt mondod mindenképpen rendőrt kellene hívni ilyenkor?
Igen, de ha nincs rendőri helyszínelés, és otthon meggondolja magát,akkor van gáz! A biztosítója kérni fog tőle nyilatkozatot, ő meg arra már azt írja, hogy nem volt hibás, vagy ki se tölti! Megteheti! Sajnos..