Minden diplomáshoz hozzá vágják most diplomáját nyelv vizsga nélkül, mindegy mikor végzett, mert Viktor így döntött most a vírus ideje alatt. Tehát aki abszolvált X éve, és azóta nem volt képes nyelv vizsgát prezentálni, az is megkapja most a diplomáját, nem csak az aki most végzett/végez ;-)
Akkor meg ne nyavajogjanak ! A lehetöség adott mindenkinek . Én 54 évesen kezdtem nyugaton ( Nokia tönkrement ) , mert itthon aprópénzért és a fönökök állandó morgását hallgatni nem volt kedvem . Azt gondolom , hogy már csak azért is érdemes lenne minden fiatalnak legalább egy-két évet kint ledolgozni , hogy a nyelvet , az új technológiákat , berendezéseket , szerszámokat és föleg a munka menetét elsajátítsa .
A nyelvtanulás eléggé akaratfüggő... Alapvetően csak segg kell hozzá. De azért az a 75ezer aki képes volt lediplomázni, (nem víz-gáz-fűtésszerelők) ellenben egyszerűen csak lusta disznó a nyelvvizsgát megcsinálni... Nem idegen nyelven írni-olvasni beszélni! Nyelvvizsgát letenni, ami egyszerűbb, pláne, hogy volt már huszonezer diplomentő mentőjének a mentőjének a pótmegmentője ingyenhitelesen és tanfolyamosdisan, továbbá egy csomóan hirtelen felmentettették magukat diszlexiával... Plusz aki idén végzett ahhoz csak úgy hozzávágják. Vicc az egész, tényleg.
Azért ez érdekes . Mi annak idején oroszul tanultunk . Múlt év végén Pffarkirchenben dolgoztam a Stadler cég részére az ukránokkal egy cégnél . Pár nap után már elfogadhatóan értetük egymást . Természetesen voltak szavak , amiket azért körül kellett írni , a pontosítás végett . Kérdezem én a mai fiatalok angolul és németül tanulták alapból azt a nyelvet , amit választottak , vagy amit éppen az az iskola kínált , ahova jártak . Miért ne tudnának kint beszélni a megrendelövel . Sok M.o.-i fiatallal is találkoztam oda kint és azért elég jól elvoltak . Aki akar , az kint is érvényesül . Azért azt is figyelembe kell venni , hogy 20 napot dolgozol ( 200 óra ) 10 napot meg itthon vagy . Ha itthon dolgozol , akkor se szombat , se vasárnap . A szállás általában ingyen van , én nem fizetek érte , pedig 9 éve kint dolgozgatok , most nem mert a vírus címü játék folyik ( most a fiam házát csinálom cakli-pakli ) . Amit fizetek az az utaztatás . Nem mindegy , hogy ilyen feltételek mellett és 17-20 eurós számlázási órabérért ( iparban , nem házaknál való munkáról írok ) inkább kimegy külföldre , aki tervez valami nagyobbat a jövöre nézve .
"A követelmények semmivel se magasabbak,mint Magyarországon."
Ebben igazad van, de a teljesítés terén vannak a nehézségek :D
Ezért nem tudom mióta vagy itthon, vagy mennyire vagy képben az itthoni szakmai ellátottsággal, de ha te egy ilyen elvárásokkal teli hirdetést feltennél itthon, arra nyugodj meg 1szál ember sem jelentkezne. :D
Ezért itthon a hirdetés szövege redukálódott erre: Keresek víz gáz fűtés szerelő mellett már dolgozott embert.
Nemhogy befejezett végzettség... az is jó ha láttál már valakit ilyet csinálni! :D
Én pl ilyet se találok magam mellé, akiben meg lehetne bízni.
Úgyhogy maradjunk annyiba, akinek ilyen szintű tudása van, mint ami neked az elvárás, az nem megy ki, mert itthon megkeresi ugyan ezt, sőt még többet is, főleg itt Pesten. Akinek meg még jogosultságai is vannak, mint nekem, Az meg elvből nem megy el másnak dolgozni. Max egy süldő gépész technikus srácot vegyél magadhoz, az ki fog menni. Csak az meg félő, hogy betanítod az lepucol...
Esetleg egy varniscső ráhúzása nem árthat, vagy édesmindegy? (kb. 350°C kellene kibírnia, néha megszalad az átalánydíjjal üzemelő gázsütő...) Persze ha alulra teszem a mérőt ott nem fogja olyan sok hő érni, csak meg kell szokni amennyit mutat az mennyinek felel meg magasabban.
Hello! A hirdetésdre reagálva most kaptam ajánlatot Bp melletti szerelésre honi szerelőtől. 2 napos játszma 200 e ft..szerinted ilyen fog elmenni, távol otthontól havi 6-7 ért amiből hétvégi szállást levonják?:) vagy kalányos koklerék?:)
Alulról ugye nyitott a dolog, valamilyen csövön keresztül fel lehet küldeni úgy, hogy a vezetéke ne süljön szét? Az elektromos sütők mérője hol van elhelyezve?
Nekem a feltöltönek a zárókupakjával lehet nyitni és zárni a csapot . Egy sima négyszög cca . 7mm x 7mm-es , azon van a jelölés is , hogy melyik irányban van a csap ( zárva , vagy nyitva ) .
A fönti képhez.... nem kéne oda is egy elzáró csap a légtelenítő elé? A töltő-ürítőnek is mintha nem lenne csapja. Gondolom, a tiéd sem pont ugyanilyen, mint a képen.