Írtad, hogy nagy darab vagy, nos én is.... 195 magas és kb 100 kg vagyok, nem tudom Te milyen magas vagy. Mert kiváncsi lennék hogy magas embernek is kényelmes-e az alacsony ülés. Pl a hátsó fékbe beleért a lábam, mikor ráültem.
Légysz írj erről :)
A fogyasztás nem sok. Szerintem nem fog 7 l fölé menni sportos használatkor sem.
Jól látod, valóban nem így történt. Én személy szerint 500 km-et tettem a mociba, úgyhogy elégedett vagyok. Ahogy már eddig is sejtettem a moci nagyon jó, élvezett vele menni. Nekem ami legjobban tetszik az a hangja. Nagyon endurós, legalábbis alacsony fordulaton 4000-ig húzatva. A motorféknek is qrva jó hangja van. Egyszóval a hangjával nagyon elégedet vagyok, de minden mással is! Nagyon könnyedén lehet vele mozogni, pár kilométer után megszokható. A bejáratás miatt vigyázok hogy 4000-nél ne húzzam tovább, ez kb. 95km/h. Egyszer egy előzésnél húzattam ki 6000-ig, ekkor 140 km/h megvolt. Nagyon intenzíven gyorsul s még intenzívebben lassulegyszóval király a fékje. Én egy elég nagy darab srác vagyok (115 kg) és az öcsém is 80kg, így már ketten nehezebbek voltunk mint maga a motor, de érdemi különbséget nem éreztem, a motor ereje nem gyengült. Kb. 60km-et utaztunk ketten, de kényelmes maradt így is. A fogyasztás, hát igen, itt azért egy kicsit meglepődtem, ugyanis 5,5 litert benyelte. Bár ha belegondolok mekkora sújt kellett vinnie, talán nem is rossz. A motoros ismerősök meg azt mondják hogy a bejáratos motorok amúgy is többet fogyasztanak. De szerintem ez inkább nőni fog, ha már 4ezernél tovább lehet húzatni. Kicsit féltem hogy el fog alattam veszni a motor, de ez már nem is igazán érdekel, annyira jó ez a kis gép!
Tegnap végre eljutottam a győri Kawa kereskedőhöz.
Egy ragyogó sárga (vagy milyen...) színű er6 volt kiállítva.
Épp akkor érkezett egy ezüst er6n és egy szintén ezüst er6f.
Az f gyönyörű!!! De nem hinném, hogy rászánnék +150 ezret...
Alkudni tudtam egy keveset, az üzembehelyezési ktg-et egyből elngedték.
Most van vmi kiegészítő csomag akció is, lehet válogatni tükör, bukógomba, doboz, kabát meg még mittudoménmik közül.
Azt mondta az eladó csaj, hogy a Kawa gyárt egydül japánban motort, és Európát egy holland központból szolgálják ki. ebből nem tudom mi igaz, de érdekes :)))
A magasított ülés +60 ezer Ft lenne. Ráültem a gépre, de a lábam elég rondán beleért fékpedálba, nem tudom hogy ez állítható-e, mert ha igen, akkor nincs nagy gond amúgy :)
A barátnőm vett nekem karácsonyra egy kawás polót náluk, és azt mondta rendesek voltak. Én voltam a standjukon a motorkiállításon, és ott nekem nemtörődömnek tűntek. A szervízükről sajnos foglamam sincs.
Ha KP-ra veszi a motort az ember, akkor alkudni szinte lehetetlen. Én hitelre veszem, de a listaár így is mindenhol fix. ABS-el akartam, szal' ennek a felárát akartam leredukálni, de sajna nem ment. Az egyedüli amivel tudtam bízniszelni' az ajándék kiegészítők (amúgy ha ápr. 01-07 között megrendeli az ember, akkor három vagy négy ajándék kiegészítő csomag között választhatunk, pl. bukógomba+tükőr, vagy csomagtartó..stb - Naked Motors és Kawa Duna Motorcentrum ), ezen felül még ígéretet kaptam az üzembehelyezés elengedéséről (kb. 50-60e ft) a Naked-nél...
'Szal engem az érdekelne, hogy van e valakinek tapasztalata a Naked Motors-nál...mennyire simlisek, milyen a szervizük, stb...
Sajnos ettől féltem, hogy a kereskedőnek nem érdeke az egyben kifizetett vételár. Még nekem se volt hitelem, ha van pénzem egyben akarom kifizetni.Igazolás az megoldható.
Ha nem jelented be a hitelintézetnek ha mondjuk összetöröd , vagy ellopják , akkor fizetheted a részletet rendesen..... de ha bejelented akkor egyösszegben követelik.... ez egy ilyen világ sajnos....
Hitelre vételnél tényleg jobban jár a kereskedő.....
Ha van annyi pénzed akkor vedd meg , úgy a legolcsób, nincs rajta a kamat.
Ilyen "olcsó" motorból nem igen tudnak sokat engedni , de ha meg sem próbálod akkor meg is érdemled :-)
Szerintem az a legjobb, ha valaki egyből kifizeti kp a full vételárat.
Kölcsönnél ugyebár fizetjuk a nominális kamatot, a végösszeg tuti hogy nagyobb lesz, ha kiszámoljuk a jelenértéket. Na ezt jól megaszontam :)
A legnagyobb gáz ott van, ha összetöröd a motort (lényegtelen hogyan)... a bank egyszerre fogja követelni a hitel fennmaradó részét, mert fél hogy egy roncs után nem fogsz részletet fizetni. A fedezet a motor, ha nem fizetsz, azt veszi el a bank. Törött gépnél ez elég "vicces" ... Ja a biztosító megint egy külön fejezet, de szerintem nem is kérdés, hogy nem szeretnek fizetni, mindig kitalálnak vmit :)
Az egyösszegben kifizetett vételár semmilyen előnyt nem jelent (ez az én tapasztalatom) a kereskedő mindenképpen egyösszegben kapja meg a motor árát csak ha hitelre veszed akkor egy hitel intézet utalja a pénzt ha meg nem hitelre akkor meg te utalod a pénzt (sőt lehet hogy a hitelek után a kereskedő kap a banktól valamiféle üzletkötői jutalékot is). A hitel esetében persze 1-2 héttel később kapja meg a pénzt a kereskedő viszont ez alatt az 1-2 hét alatt nem is kezdi el a motor nevedre iratását csak miután megérkezett a kereskedő számlájára a pénz. Én is úgy gondoltam mielőtt motort vettem volna, hogy a kereskedő jobban örül annak ha kp fizetsz és ezért hajlandó kedvezményeket is adni de nem ez a tapasztalatom, más fórumokat is olvasok ott azt írják, hogy ha hitelre veszed a motort akkor mondjuk bele lehet alkudni az árba 1-2 kiegészítőt (persze azt is írják hogy valójában a kiegészítők árát is megfizettetik a törlesztés alatt tehát valójában azt a kedvezményt adják hogy a kiegészítőket is hitelre veheted), igazából hitelekkel személyes tapasztalatom nincs. Szerintem ha teheti az ember mindenképpen kp vegyen motort mert így jön ki a legjobban. A jogsis kérdést én is feltettem az eladónak (a kérdésnek nem volt sok értelme mert esetemben rendelkezésre állt a jogsi) azt mondta, hogy lehet jogosítvány nélkül is motort venni + névre iratni a motort, de az ügyintézéshez mindenképpen 2 db fényképes igazolványra van szükség általában a személyit és a jogsit szokták lemásolni, de pl. játszik az is ha nincs jogsi, hogy személyi és útlevél másolattal intézik az ügyeket. Viszonylag sokat alkudni olyan motor árából lehet (tapasztalatom szerint) ami már viszonylag régóta ott áll a kereskedőnél és azért hogy szabaduljon tőle hajlandó némi kompromisszumra, de er-6n szerintem még egyik kereskedőnél sem áll ott régóta, sőt én úgy látom hogy nagyon szereti a nép ezt a motort és viszik mint a cukrot.
Van valakinek tapasztalata a Naked Motors-nál motorvásárlás és szerviz téren? Ők adták a legkedvezőbb ajánlatot er-6n-re, szal' valszeg' náluk venném meg...
Itt még nem mondott semmilyen részletet, úgyhogy nem tudom hogy meg fogja-e érni, de mondjuk ha nem lesz túl drága, akkor lehet egy hétvégére kihozom mielőtt megvenném... Remélem, hogy végre lesz egy értelmes kereskedő aki felfogja hogy mi az érdeke, és nem ezen akar majd nyerészkedni. (eddig egyébként velük volt a legpozitívabb tapasztalatom a kawa kereskedők közül, segítőkészek,és készségesek voltak, amit sehol máshol nem tapasztaltam)
Eddig amiket hallottam tartós bérlet ügyben , az ugyanolyan "átverés" szagú dolog volt mint a többi bankos fogás.....
Gondolom fizetni kell egy összeget bérlés címén , és mikor már bőven kifizetted a motor árát és az ő hasznukat , akkor olyan 7-8 száz ezer forintért meg is veheted...... :-(
Én is voltam pénteken a CSB-ben nyálat folyatni.:) Kaptam egy érdekes infót, megosztom hátha másnak is az lesz. Szóval azt mondta a srác aki szaladgált az aprilia meg a kawa részleg között, hogy valószínűleg létrehozzák a tartós bérleti lehetőséget ott náluk. Azt mondta lesz pár napostól egész szezonos bérlet is, és ha utána ott megveszi az ember a motort, akkor a bérleti díj valamilyen részét beszámítják a vételárba. Állítólag március végén lesz valamilyen konkrétum az ügyben... Én mindenesetre szerintem tartóstesztelem egyet az er-6n-t mielőtt beruházok, márha tényleg megadják a lehetőséget...(bár nem hiszem hogy ki tud magából ábrándítani.) ;)
Hát ja, rengeteg boldog ember lehet ahogy láttam, hogy mennyi er-6n-re van ráragasztva az eladva matrica...