Köszi, de mit tudok vele kezdeni szerinted, mert a kedves most már ezekután néhai szerelőm kijelentette, Hogy ő most "szabin van, ami annyit tesz, hogy Ugyanúgy otthon van mint mikor dolgozik. Amúgy 10 házzal lakik feljebb az utcánkban. Most hűtöm magam, hogy ne rángassam ki :-(
Segítséget szeretnék kérni. Délben a nejem leparkolt a ház előtt. Most a kocsi meg sem nyekken gyújtásra teszem, indítóznék, de csak egy halk kattanás hallatszik. Az utóbbi időben mintha egy kicsit, mondjuk fél tekeréssel később indult volna el a szokásosnál. Mit nézzek meg, hogy leheljek bele életet, hogy legalább szerelőig el tudjam juttatni?
Új vagyok még ebben a topikban, mert most leszek újdonsült 807 tulaj. Igyekszem majd minél több infót begyűjteni az eddigi hozzászólásokból, de biztos lesznek kérdéseim.
Bár az autó még csak a héten kerül trélerre (Németországból jön), szeretném tudni, hogy a vezérlés cserén, fékbetét/féktárcsa cserén kívül mit érdemes rögtön cserélni? Benzines, 2.0, 2006-os manuális váltós. Tiszta lappal szeretném kezdeni, mert szervizkönyv nincs sajnos (tudom, hogy ez is rizikó faktor, de a rászánt összegért cserébe nem sok benzines manuális váltós példány volt, ami tetszett).
Még valami: olvastam itt korábban, hogy gondolkodik a társaság abban, hogy külön weboldalra költöztesse a topikot. Ha javasolhatnám, akkor érdemes lenne rajta külön altopikokat kialakítani (pl.: Problémák és megoldások/külső problémák - belső problémák; Utólagos extrák; szerviz ajánló; stb.)
Már ha feltétlenül tudni akarod, hogy mit hallasz. Nekem pl. lassan arra lesz jó, ha kiírja a szám címét, hogy tudjam, mit hallanak a többiek. :( Szemüveg nélkül viszont nem is tudom elolvasni a kijelzőn. :(
Megrendeltem a matricákat, 100.- Ft/db lett a vége (egészen pontosan 100,81 Ft/db, de ez nagyjából mindegy). Néhány nap múlva kész lesznek, és szállítják.
Valószínűleg a legolcsóbb megoldás, ha a távolabb élőknek beborítékolom és postázom, ehhez tényleg kellenének érvényes levelezési címek, de azokat már ne itt tegyétek közzé, inkább praktikusan valamelyik e-mailemre. Akik személyes ismerősök/szomszédok/közellakók, azok jelezzék, mert nekik elküldöm egy közös borítékban. A pestiek/budaiak/országjárók meg csak járnak valamikor a Liget környékén (Város, nem Nép), ha egyeztetünk előtte, kimegyek és odaadom.
Ha mindenképpen ki akarjátok fizetni, a levelekhez mellékelek mejd három számlaszámot (történelmileg három bankszámlánk alakult ki), és amelyikre a legolcsóbban tudtok utalni.
A bölcső át lett húzva semmi sem volt laza. Meg lett nézve a motortartó bakok féltengelyek meg nem is tudom már mi minden.
Egy gondolatunk van még, hogy a motortartó bakok gyengültek ki de nem látszik sehol hogy beleér valahova, meg egyszer kétszer lehetett hallani gödörbe is, ami nem kráter volt, hanem keresztborda az úton.
Jelenleg a torony szilent és a csonkállvány nincs még kicserélve az első futóműbe. Át lett mozgatva az egész első futómű, de nem mozog semmi. Ami csavar létezik az meg lett húzva. Aknán lett hallgatva hogy hol pattan, de az utastérbe erősebben hallatszik.
Mi kb 1 évig keresgéltük ugyan ezt a problémát, annyi difivel, hogy nekünk a hirtelen hátramenetnél is jelentkezett. Nálunk a bölcső csavarjai voltak a nyúlványban kiszakadva (az elsők) . Próbáld meghúzni a csavarokat lehet, hogy lazák lettek . Remélem nem lesz igazam, és egyszerűbb problémád lesz.
Ha valamit furán írtam volna, hívj telefonon, és megpróbálok segíteni.
Ahogy írjátok egyre inkább az az érzésem, hogy nem jó minőségű a toronycsapágy ami benne van kb 1 éve. Mi szilentre gondoltunk de lehet hogy nem az lesz.
Akkor az a megoldás, hogy nem neroval írom? Esetleg egy ID3 tag szerkesztővel csinálok címeket? Ugyanis közben rájöttem, hogy néhány dalnak kiírja az előadó/cím-ét, de csak azoknak amelyek pc-n meg nézve a fájl tulajdonságaiban már ott vannak az infok.
Van olyan cd írás mód, hogy a fájl nevében szereplő előadó infókat beteszi IDE tag-ba?
Nekem is hasonló tünetem volt. Itteni régebbi bejegyzésben olvastam hogyan orvosolható (ha nincs kéznél új toronycsapágy). Az alapján szétszedtem, kitakarítottam, újrazsíroztam és új csapágygolyókat tettem bele. Volt aki írta hogy ez f...ág, de szerencsére a csapágyház nem volt egyáltalán kopva (érdekes módon), és az "újragolyózás" óta (2 éve) nincs vele gondom.
Csütörtökön kiderül hogy kell-e klímához alkatrész, mert vagy a kompresszorom szarakodik, vagy a vezérlő, mivel ma is egyfolytában meleget fújt, majd a következő elinduláskor jéghideget.
Azért megírhatnád hogy mennyi lenne. Az enyém 2005-ös 2,2 HDI 128Le. A fényszóró mosó takarólapok megvannak?
Ugyanezzel a tünettel van a C 8 szervízben.Irányváltáskor egy finom kattanás,majd nem hallatszik semmi zaj.Ha előbb nem,a hétvégén kiderül,hogy rájönnek-e mi a probléma.Ja ez még nálam nem volt szétszedve.Jelzek,ha tudok valamit.Üdv Zoli
Érdeklődnék, hogy van a jobb első futóművemben egy pattanás, amikor hirtelen elindulok. Ha kigurulom és újra elindulok nem csinálja. De ha megállok hátra tolatok és újra előre akkor megint csinálja. Egyszer- kétszer előfordult gödörnél is.
A futóműbe ki van szinte minden cserélve. Gátló, torony csapágy, lengőkar, stab pálca, féltengely, bár ez bontott. Nem a csere után kezdte, hanem kb mióta meg lett piszkálva.
Köszi, már többször használtuk mi is bicós kirándulásra 1 trekking, 3 db 26-os monti + 1 db 24-es monti + 5 ülés, 5 személy. Nemrég tettem fel róla képet is, de most már nem merek:-)
Ha már a képeknél tartunk, én ezt osztom meg veletek.
Egyébként még annyit a képről, hogy az ülések benn maradtak az autóban, a középső sor szélső ölését csak csuktam és előrehajtottam. Így is simán benn volt a munkába járó bicajom, amin elől van egy kosár is. Ez a mutatvány két felnőtt és egy kis bringa esetében is megy. Próbáljatok csak rá Ti is.
Szóval: nem sértettél meg. Az autó első Mo.i üzembe helyezésű és az első szerviztől (számlájától) kezdve mindene dokumentált. Magyarul: első tulajos magyar autót vettem négy éve és néhány hónapja, viszonylag sok kilométerrel. A táblázatot a táblázat adta lehetőségekhez mérten töltöttem ki. Ha egyszer lesz még egy kis időm (talán ősszel) az összegek mellé odaírom a dátumot is, tehát látni fogod, hogy vannak 2003-as és 2004-es számláim is. A csip-csup dolgokat nem vezettem fel, mint pl. izzó cserét, vagy ablaktörlő folyadék utántöltést, mert nem láttam értelmét.
Nézegettem a táblázatot ki és mire költött javításra. Nálad van egy-két bejegyzés amit szerintem nem jól írhattál be. Szerintem te úgy gondolhattad a km bejegyzést hogy amit nálad töltött az autó. Gondolom ezt azért mert asszem a 0-50.000 km-en belül van a 80.000-es karbantartás. Ha így van akkor jól sejtettem és a skálázást nem így gondoltuk anno hanem a kocsi kilométerét gondoltuk viszonyításnak. Csak mert nézegetem mik a tipikus hibák és ahogy nézem te vagy egy új autót vettél vagy egy alíg használtat. Remélem nem sértettelek meg.
már bevontattam Szombathelyre a szerelőhöz. Amikor először hozzá vittem, megértettem vele, hogy az autó mostantól az övé, én mindent megveszek, mindent megcsináltatok, amit mond, de ha gond van, akkor ő teszi helyre. mivel mostanában többször jártam ott nála, úgy gondolom, hogyha nagy a baj pl. veérműszíjszakadás, akkor azt ő tegye helyre.
Olaj vagy hűtővíz? Behőkölt a motor vagy csak elment a "gyújtás"? Velem 1-2 hónapja történt egy lerobbanás Budapestről hazafelé Várpalota előtt. Nekem nem volt víz, se olaj de volt a hosszbordásszíjnak egy csapkolódó szála ami a motortér tetején egy kábelköteget helybenhagyott és egy kábelt elcsapott. Tudom neked más de mi van ha a szíj tájékán lenne gáz? Mondjuk ha olaj volt, akkor ránéznék a szervószivattyúra, szervóolaj szintjére. Ha minden rendben ott akkor vezérlés tájékon vízpumpa jönne nálam szóba. Nem okoskodni akarok de néha magad is rá tudsz jönni hogy mi a kehe és így magadat is és a szerelőt is megkímélheted a keresgéléstől, felesleges alkatrészcseréktől, kudarctól. Ha segített bármit is akkor már megérte leírni ha nem akkor sem hiszem hogy ártottam vele.
Nem tűnik túl praktikusnak, mert a transporterhez létra is szokott lenni a hátsó ajtón, hogy fel is tudjál jutni,de erre hogy? Letaposod a hátsó ablaktörlőt, vagy viszel létrát? Amúgy is lábbal előre kell bemászni, a fejed van a magasabbik részen. Inkábbszükségmegoldásnak néz ki, mint használható cuccnak.
sziasztok. sajnos tegnapi tapasztalat hogy milyen vontatva lenni. ulysse 2004 2.0 d.
a kocsi csiripelt, szerelő feszítőgörgőt cserélt. elmúlt. egyhét múlva újra előjött acsicsergés. szerelő mondta, generátor szabadonfutó lesz, de amikor hozzányúlt közölte, hogy valamelyik görgőt hagyta alap beállításon, azt beállította most, jó lesz.
jó volt. egy hétig. megint elkezdett csicseregni. visszamentem, 06.13..ra adott időpontot, az autót nyugodtan használjam. tegnap két falu között az egész családdal menet nagy rántás, elment az erő. leálltam. az önindító teker, nincs csapkodás, de folyik valami olaj a jobb oldalon, az autó természetesen nem indul.
A szerelő nem elérhető, bp.-n van.
Barát jön, Mondeo Kombival,és eszetlenül kb.60-nal vontat haza. semmi elektronika nincs, se index se fékszervo, se kormányszervbo. még az ablakot sem tudodlehúznui, mert Economy m,ódban van a kocsi, avészvillogózós fél óra miatt.
Akkor a tető megmaradt, csak ezt pluszba ráapplikálták (tehát nem lyukas ott az autó).. Tető nem horpad be? Ebbe kiskiflibe fér be két ember, vagy hogy kell elképzelni? Nem vagyok sátrazós típus.
Durva hogy camping kivitel és még csak navi sincs benn. Elsőre azt hittem hogy fullos, már amennyire lehet (tetőcsomagtartó kivételével). De még tolatóradar sincs. Az ára ezek miatt indokolatlanul sok. Igen az egyedi kialakítást meg kell fizetni de ez nem egy tisztességes lakóautó amit egész évben arra az egy-két hétre készítgetünk, tárolunk. Így év közben pont annyira lehet gond az extra camping (pl. ha beázik) mint amennyire "királyság" abban a pár hétben. Egyszerre csodálom hogy "ilyenisvan?" és egyszerre szörnyülködöm hogy ezt bele rakták de a gyári nagynavi és egyéb más "széria" extrákat pedig nem. Szerintem én inkább bérelek a többletből egy lakóautót és abban legalább kényelem is van, legalábbis ehhez képest.
A középkonzol alatti retesszel nekem is volt gondom. Kikopott a tartó fül, és elengedte. Rendeltem, kb. 500,-ft volt, kicseréltem, azóta jó. Érdemes még megnézni a rekeszt tartó műanyag pántot is (bal felől van, egészen lenn, de lehet látni, ha jól megnézed), az szokott még beakadni és nem engedi rendesen visszacsukni az ajtót.
Hát bizony régen sem volt szervó és a 40 kmh-t ezért is tarhatták meg. Különben nem nehezebb megállítani az Ev2-t szervo nélkül mint egy kisebb kocsit szintén szervo nélkül. Míg a személyautók csak a szervót veszítik el a motor leállásával addig a teherautó a komlpett féket. Ne aggódjatok lehet vontatni ezeket a kocsikat is és irányítani is. Lehet hogy könnyebben mint egy-egy kisebb kategóriás kocsit. Az 50 kilós nővérem el tudta vezetni a 3-as Espace-üket kormány szervó nélkül, igaz bele kellett kapaszkodnia a kormányba és csak úgy lehetett kormányozni ahogy oktatják: csak guruló kocsinál. Szóval cudar jól teszik a szervók a dolgukat az Ev2-ben és ezzel nagyon elkényeztetnek minket de ha neadjisten nem lesznek valami okból akkor is-kicsit fogösszeszorítva- irányíthatóak maradnak.
Szolgálati kozleneny: van még sok maradekom ( első, hátsó lökhárítók, lámpák, hűtők, klima kompresszor, szervo szivattyú, generátor, csövek, bal motoros tolóajtó, kipufogó hátsó dobbal, h.csomi ajtó...) a 807 bol, vicces áron adom őket,mivek a lanciahoz nem jó.. Esetleg tetőtartóért adnék sok hasznos alkatrészt...
A könyv (szerintem) téves. A vonórúd tényleg nagy súlynál, de légfékes rendszernél indokolt, főleg teherautóknál. Nem tudom a jogszabályi rendelkezést, de most csinálom a C jogsit és ott tényleg rúd kell. De a vontató jármű össztömegének felének kell lenni mint a vontatottnak, kivéve amennyiben üzemifék miatt kell vontatni, mert ez esetben tényleg csak rúddal vagy emelve lehet vontatni és itt 1:1 arányban kell minimum lenni az össztömegnek. Elméletben egy sima 1 tonnás kocsi már vontathatja a kocsinkat. Pl a Thalia a sofőrrel már simán.
Én is egy kis rekeszben tárolom a csomagtartóban, az izzókészlettel, e.ü.dobozzal, bikakábellel, hűtőfolyadékkal, ablakmosó folyadékkal, kukás mellénnyel, vontatókötéllel együtt. Mondjuk nekem van helyem, mert csak 5 üléssel járok.
Nekem sikerült vizet befolyatnom hátra, ami szép lassan előre szivárgott és az első ülések között a padlólemezben van elhelyezve a légzsák "agya" ami tönkrement. Nálam is ezzel kezdődött a hiba, hogy kiírta, hogy kivan kapcsolva a jobb oldali légzsák.
Helló! Én a jobb hátsó biztonsági öv alatti fedél alatt tárolom, ahol a jobb hátsó lámpa rögzítéseit találod és itt van a biztonsági öv szerkezete is. Remélem jól körülírtam és tudtam segíteni.
Ti hol tároljátok mondjuk az elakadásjelző háromszöget?
Én a padlón, és közlekedik is ide-oda. Egyszerűen nem találok neki olyan helyet, ahová elférne. De ez egyébként általános gond, hiába van mindenhol tárolórekesz, valahogy mindig van egy csomó tárgy, aminek nincs helye.
A középkonzol alján is csak bosszant a kinyíló rekesz. Egy félliteres ásványvizes flakonra nem tudom rácsukni. Illetve de, ha elfektetem, és kicsit megnyomorgatom - de olyankor is ki- kinyílik a súlytól, ha teli van.
Néha azt érzem, nincsenek a rekeszek igazán kitalálva.
Ha küldtök képet, belevarrom a matricátokba, nem áll sokból, a nyomda úgyis külön fájlban kér minden darabot. Esetleg írjátok be a táblázatba is a típust, tudom, hogy kigyűjthetném, de lusta vagyok és különben is bicikliket javítgatok a hétvégén. ;)
Végre megoldódott a rt3 memória elvesztésének a problémája. A backup battery volt halott. Mérve megvolt a 9 V,de minimális terhelés hatására lement 2,2 V-ra a feszültség. Mivel az eredeti 3 V-os elemek nem igazán található meg ,pláne nem rendelhető, így helyettesítettem CR123A típusú elemmel ráforrasztva a kis biztosíték ill. diódák.
Most már megjegyzi a beállított időt.
Pedig sok fórumon azt olvastam,hogy köze nincs a memóriához, de ezek szerint mégis.
Dinamikusan és rugalmasan alakul a helyzet, a nyomdászember szerint a QR-kód se biztos, hogy átjön rendesen az üvegen, elég, ha kicsit torzít, meg a színezett üveg, stb, szóval ajánlott egy masszív kültéri fóliát. Vagyis kívülre ragasztós lesz az egész hóbelevanc, fehér alapon fekete szöveggel, illetve... a kiskutya milyen színű legyen? ;)
Az enyémben az első szélvédő aljára szánom, ott nincs semmi, a kilátást se zavarja. Valószínűleg lehetne kívülre ragasztóst is kérni, ha elég sokan kéritek, akkor biztos olcsóbb is lesz. Módosítom a táblázatot, hogy ott is lehessen jelölni, milyen legyen.
lyss2, ez nem neked szól, hanem globális:
De ha most valaki azzal jön, hogy az asszony szeretne a ronda fekete keret helyett kis piros szívecskéket körbe, és különben is az ő autójuk metálzöld, és a matricán a képen is olyan legyen, akkor... nem tudom, mi lesz akkor...
Teljesen igazad van. Naivan azt hittem, hogy aki fent van a táblázaton tulajdonosként (=komoly érdeklődő), az kap egy névreszólót, plusz legyen 20-30 db üres a későn ébredők miatt, azt' kalap. De tényleg elszabadult a zsibvásár. Ezért aztán felvettem A Táblázatba egy új fület "Matrica" néven, aki tud szerkeszteni, az beírja magának, miből mennyit kér, aki meg (még) nem, az a szokásos módon kér és kap jogosultságot. Az eddigi igényléseket igyekeztem rögzíteni, de azért nézzetek rá, mert aki a clubot is dubnak olvassa, az más aljasságra is képes. ;)
Hogy az ellentételezést hogy tudjuk úgy megoldani, hogy ne fájjon mértéktelenül (lásd tranzakciós díj és tsai), még nem tudom, tényleg. Pillanatnyilag nem is érdekel, most kaptunk havi 40 Ft fizetésemelést a nándorfehérvári diadalig visszamenőleg, úgyhogy meg tudom finanszírozni a projektet, aztán majd megoldjuk.
Egy kérdés, nem kötözködni akarok meg minden, egy google doksit (táblázatot) nem lenne egyszerűbb csinálni neki? Neked írna privátban aki kér jogot szerkesztésre, és mindenki beírná, akinek kell, és hogy milyen kell.
Egyrészt így teleszemeteljük a fórumot, másrészt neked nagyon nehéz lesz követni, hogy kinek mi kell.
Megint egy másik kérdés. Milyen matrica lesz ez? Csak mert ha lehetne rá írni valamivel (filc, alkoholos filc stb), akkor nem kellene mindenkinek külön gyártani nick neveset, mindenki azt írna rá amit akar, egyszerűbb lenne az élet. Lenne egy vonal, hely a nick névnek a matricán. Tudom, gány megoldás, de egyszerűbb :)
Amúgy a domain regisztráció megvan, jelenleg ide irányít, a fórumra. Ha készül a weboldal, ez majd megváltozik.
Nagyon jó! Reméltem, hogy belülről lehet az üvegre ragasztani, de nem mertem megkérdezni :-) Én is megkérdezem, az anyagiakat, hogy rendezzük? Emailen elküldött bankszámlára, vagy miképpen?
Én is néztem már rezgéscsillapító anyagot,amivel a kárpitot lehetne stabilabbá varázsolni,csak mindig van sürgősebb.Azért egy komolyabb felépítésű hangszóró sokat javít az utazási élményen.
Az utóbbi időben egyre furábban viselkedett az öreg hölgy, de ma elkezdtem a visszapillantóba figyelni és azt látom, hogy ha meghúzatom akkor jelentős füstfelhőket ereget - ami elég érthetetlen annak fényében, hogy ugyebár mikroszűrő van benne (és tudom hogy nincs átfúrva), plusz úgy tűnik, alacsonyabb fordulatszám tartományokban mintha elment volna belőle az erő.
Turbó bekapcsolás után megy, mint szokott, de valami nagyon nem az igazi.
Az Ev2 sűrűségről csak annyit, hogy Móron kb. 8-9 db van, plusz 3-4 még a környékről is mászkál, el kellene kezdenem a fórumcetlit kiosztani, csak még nem töltöttem le.
A térképet elnézve (bár az csak a jéghegy csúcsa) a fórumtalálkozón lesz nagy az EV2-sűrűség.
Amikor délután sétálok haza a munkából, általában 3 darabot is látok 1 km-en belül (Bp. VII): C8V6 kolléga C8-asát, egy névtelen P807-est, meg a sajátomat. Néha parkol itt még egy további 807-es is, de emiatt nem biztos, hogy a Felvonulási térre kéne szervezni. Orfű, Balaton, mindegy, csak legyen árnyék is.
Tényleg, lassan a fórumtalálkozóra is gondolhatunk. Igen jó lenne, ha tudnám, hogy alakul a nyaram... De mivel ezt még maga Bürokráciaölő Szent János se tudja állítólag, ezért én is lebegek a nagy büdös semmi fölött.
Akinek több matrica kell, az most szóljon(, vagy hallgasson mindörökre).
Navis az auto es müködik is rendesen. Azert gondoltam a CD tarra, mert akkor ugy-e a navi CD-je folyamatosan benn kell legyen a fejegysegben, tehat ha hasznalon a navit nem hallgathatok CD-t. Vagy nem igy van? En meg ki sem mertem venni a navi CD-t nehogy vmit ujra kelljen programozni utanna.
Tehat akkor a 2003-as CD valtot hagyjam inkabb, vadasszak egy 2006 utanit?
Matricaügy: a keskeny, nevesített típusra kértem árajánlatot, úgy néz ki, hogy darabja olyan 200.- Ft-ra jön ki. Ennél a szétpostázás is majdnem drágább lesz, de megoldjuk valahogy.
Ilyen lesz:
Ha valakinek kell papír alapú szórócetli is, akkor egy .pdf-ben megosztom, és lehet nyomtatni.
Most picit beszorultam. A múlt héten lebeszéltem egy emberrel egy tetőcsomagtartót sínnel együtt. Ma mentem volna érte mert ma járok Budapest környékén és biztos ami biztos, felhívtam hogy akkor OK-e a dolog, erre közölte velem, hogy ja bocs, nincs tetősín. Köszi... Biztos nehéz lett volna egy telefont elereszteni :(
Szóval ha valaki tud ma egy eladó tetőcsomagtartót sínnel az kérem, ne fogja vissza magát!
Mivel nemsokára már nem lesz netem, aki értesítene, az legyenkedves, hívjon fel: +36205353636
Általában nem a hangszóróval van a baj az ajtókárpitban, hanem a beépítésével és a hangszórót körülvevő anyagokkal!
Én építgetem a saját zenémet. Az első szettet is cserélni fogom valószínű, de előszór megcsinálom a helyét rendesen.
Az EV2-nél alapvető kivitelezési hiba, hogy az ajtókárpitra van fogatva a hangszóró nem az ajtóra.
A lényeg hogy minél merevebb (az ajtókárpit sok műanyaggal nem az) felületre legyen felfogatva a hangszóró, mert akkor nem nyeli el a mélyközép rezgéseit, amitől szarul szól. Kevésbé telt hangja lesz nem olyan határozott és mély.
Ha a gyári hangszóró mögé fából (a legjobb az MDF) csináltok karikákat a műanyag sapka helyére, nagyot fog változni a hangja. Merevebb lesz a felfogatása kevésbé tud rezegni.
Ha van további kísérletezési, kedv, akkor be lehet fenekelni valamilyen mértékben, hogy a membrán csillapítva is legyen és akkor ég és föld lesz ugyan azzal a hangszóróval.
Több mint 2 eves keresgeles utan megtalatam a megfelelö Phedramat (2009, 2.0 diesel, RHR).
Vegigolvastam mar több ezer hozzaszolast, amik közt nagyon sok hasznos infot talaltam. Nem talaltam viszont semmit arrol, hogy az oldaljtoknak van esetlag allithatasi lehetösege. Nalam a jobboldali amikor eleri az elsö ajtot es befele kellene huzza, hogy zarodjon, megakad es hatra megy. Ha viszont nyitva van elsö ajto akkor rendesen bezar, de akkor sem szorul , simul olyan szorosan ra a karosszeriara mint a baloldali. A kocsi nem volt balesetes, eredeti fenyezes az ajton, meg körbe mindenütt. Nezegettem de nem talaltam, rajta allithatast. Örülnek ha vki segiteni tudna ebben. Ki lehet valahogy kapcsolni az elektronikat, hogy csak mechanikusan müködjön amig be nincs allitva az , mert tartok töle, hogy a sok felesleges ki - be csukodas miatt vmi tönkre megy. Erre sem talaltam a könyveben sem infot.
Egy masik kerdesen lenne, hogy szeretnek egy cd valtot tenni a kocsiba, mivel a kesztyütarto mögött nincs (lehet esetleg mashol ?), talaltam egyet a neten de nem tudom, hogy mivel az egy 2003-as kocsibol szarmazik, kompatibilis az en 2009-es fejegysegemmel ?
Bocs ha hosszu voltam.
Meg lenne egy-ket kerdesem , de majd szepen sorban.
Ez azt jelent, hogy laposabb szett kell bele? Nem jó az álagos mélységű? Sajnos nem néztem meg elég alaposan, amikor lebontottam a kárpitot, pedig nem láttam semmi olyat ami útban lenne.
Üdv.Azért a csere nem olyan egyszerű szerintem,főleg az első ajtóban,mert az a csőszerű szürke műanyag,ami az ajtóba vezeti a membrán levegő nyomását nem enged beépíteni akármit.Én nem raktam vissza ezt,nem is az igazi a mély.Valami horror áron van márkás csereszabatos szett.A z tény,hogy ebben a kategóriában a hifi rész nem etalon.
Nagyon szarul szól, bántó hangja van, zörög, torzít, nagyjából ennyi. Nincs kedvem felhangosítani, pedig szeretem a zenét , a 92-es F astrámban szebben szólt.
Fiat Ulysse 2003-as 2.0 TD elszakadt a vezérműszíja. Valaki tudna segíteni, hogy hol vannak a vezérlést beállító segítő jelek a főtengelyen és a szelepvezérlő keréken? Vagy tud valaki egy internetes elérhetőséget, ahol erről olvashatnék?
Bocs azt nem írtam oda hogy ilyen szett van Auchanban, Mediában , ha bp-re mész lehet, hogy egy autóhifishez is érdemes benézni hátha tud valami jót ajánlani akciósan. Szerintem ebből bontottat nem érdemes venni a gyári elég gáz.
Bár ezért az utolsó mondatért lehet, hogy kapok a pofámra:-)
Komplett új szettet alsó-közép kategóriásat 10-13 ezer körül már kapsz (Pioneer, JVC) 165 mm-es komponens megnevezésű, (külön mély-közép,külön magas, hangváltóval) gyári helyére be tudod tenni. Múltkor néztem, de nem emlékszem 3 vagy 4 csavaros-e, de ezeket úgy csinálják hogy be tudd rögzíteni. Ha valamilyet veszel légyszi írj majd róla véleményt, mert én is ki akarom cserélni, csak még nem döntöttem milyen legyen, mert a gyárinak nem tetszik a hangja
Bocsi, most úgy tűnik, hogy a két word doksiból csak az egyik nyílik meg a link mögött. Írjatok vissza hogy mindkettő látható-e Az egyik neve "Reversing camera modification parts 1 and 2.doc"
a másik neve "Reversing camera modification part 3 and other info.doc"
Tegnap voltam olajcserén, és klíma tisztításon, ahol az emberke észre vette hogy a belső légkeringető lezáró fedele egyfolytában zárva van. Volt valakinek hasonló gondja? Nekem a klímám vezérlése amúgy is rakoncátlankodik. Lehet ez is annak a műve? Vezérlőt lehet javítani, vagy csak cserélni? Horror áras?
Érdeklődni szeretnék, volna e valakinek 1997-es Fiat Ulysse 1.9 TD S használati utasítása akár papír akár elektronikus formában? Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem vagyok nagy biciklis (közlekedési eszköznek használom, nem hobbiból), de azért meg tudom érteni, hogy ha valakinek van egy jól beállított, karbantartott, kényelmes, könnyű bringája, akkor azzal akarja megkerülni a Tisza-tavat (plö), nem valami ott utánadobott vassal.
Nem kell tőle félni, nem esik le, maximum vonóhoroggal vagy tetővel együtt, de az nem a Thule hibája lenne...:-)
Na meg nem csak nyaraláskor használható, ha valaki sokat bringázik, családdal akkor visszahozza az árát hamar.... és a tetőbox is összességébe, szerintem megéri az árát, ha valaki sok cuccal jár,(mint mi, tudjátok milyenek a nők...mint a GÁZ, minden rendelkezésre álló teret kitöltenek, két boxot is feldobhatnék a tetőre, akkor is tele lenne minden).
Sziasztok! A tolóajtókon középtájt a hátsó szélén található a 807 esetén HDI vagy V6 domborított felirat. Kérdés: Próbálta ezt valaki már leszedni? HDI van az én esetemben, de találtam kék ajtót V6 felirattal. Át lehet ezt cserélni úgy, hogy azért még az ki is nézzen valahogy?
Biztos marha biztonságos de én mindig fosok ilyen után közlekedni (ahogy a tetőn tárolt kerékpáros autók után is).. Biztos én vagyok csóró de 100-150e ftért ez nekem úri huncutság lenne (ennyi pénzért hány évi nyaraláson lehetne helyben kerékpárt bérelni /most tekintsünk el attól hogy mucsaröcsögén nincs kölcsönző :) / ).
Ez a carlinke megoldás tetszik. Ez meg is szünteti az előző felvetést (nagykijelző cseréje tabletre), mivel így minden átjöhet ami kell, még obd kommunikációt is lehet a telefonra applikálni..
de ha már felmerült a "hangot AUX-on át", akkor jött az ötlet, hogy biztos van ennek video-s változata is, ami Screen mirroring-gal átveszi a képet is a telótól.
Ezt találtam, remélem, jó lesz. Ha nem, majd csinálok belőle olvasólámpát. ;)
A szemem csak közelre, olvasásra romlik, messzire még jó (a kezem rövid...).
A miénkben a tetőcsomagtartó mögött, a tetőből áll ki az antenna, egy kis 10 cm körüli vacak, azt hittük, mikor vettük, hogy kábé a felét rágták/törték le, de aztán láttam egy épet, és gyakorlatilag ugyanakkora.
Időnként bepróbálkozunk mi is a rádióval, de annyi reklám/kormányzati hirdetés/rossz hír/rossz zene van, hogy inkább viszünk ipari mennyiségű konzervzenét, azt legalább mi válogathatjuk össze. Ha meg minden kötél szakad, a gyerekek énekelnek.
Nem is háttámlát írt a kolléga, ha jól emlékszem, hanem az ülőlap hátulját (?). Az még rosszabb.
Ami a djsweetboy-féle webnode-os honlaptervet illeti, a szerkezete szimpatikus, biztos át lehet vinni arra a címre, ami végül is lesz, bár (szerintem) át kellene színezni, mert (megint csak szerintem) sok benne a narancssárga.
(Ha valaki p0l1t1ka-kritikai élt (is) tulajdonít a megjegyzésemnek, nem téved sokat, de ezt a szálat vagy privátban, vagy másik fórumon varrjuk el.)
Lehet, hogy ki kéne tenni azt a linket is, bár egy matricaterven kint van, de csak képen, hogy mindenki lássa, miről van szó.
Fú "gyerekek" de pörögtök, megindult a szófosás :)
TheSaurus szerintem a hosszúkás matrica a nyerőbb (asszem 3x15-öst írtál). A nappali menetfénynek anno utánajártam, volt is egy olcsó drl jelzésű általam "épített" elektronikával. Hála Istennek elhalt mielőtt műszakira ment a kocsi mert bár a rendőr csak a drl jelzést nézi de műszakin ez kevés, (asszem) e(4?)jelzésnek is kell benne lenni. A vilagitas.eu-n találsz olyan Osramot ami minden előírásnak megfelel. Utoljára mikor néztem 15-20 között volt. Szerintem ne spórolj rajta, nem éri meg mert a gyenge minőségűnek gyenge lehet a fénye meg szeidheted le majd rakhatod fel műszakikor. Megaztán az ilyen olcsó gyenge fényű ledek miatt szólják meg a nappalifényeket. Ha jót veszel még a vaksibb emberek (akik a club-ot dub-nak olvassák :) ) is még tudják állapítani hogy milyen messze vagy.
A kocsi antennája 2003-as Ulysse esetén (asszem a bal) hátsó kopoltyú ablakon van. Nekem is van transmitterem, de az enyém elől van bedugva (már ha használom) de van hogy még így is felé kell tartani a távirányítót viszont a rádió veszi problémamentesen. Nekem se cd táram se az mp3-at sem tudja mégsem használom a transzmittert, akkor inkább rádió, persze majd megőrülök ha az asszony osztrákot hallgat , nem tudom mi lenne velem fenn északon.
Gratulálok a weblap ötletéhez és hogy végre van aki kézbe vette. Régen állítólag volt valami oldal de aki csinálta nem tudta vagy nem akarta fizetni tovább.
Most lehet hogy én értettem félre de az nem normális ha a magasságállítás csak a háttámlát mozgatja. Legalábbis az enyém nem ilyen. 180 cm vagyok de én legfelső álláson használom akárcsak az asszony, csak előre-hátra állítjuk.
A légzsák a vezető oldalon egy hónappal ezelőttig nekem (is) hibát jelzett majd nekiugrottam szétszedtem az ülés alatt a vezetősínben lévő csatlakozót majd összeraktam, azóta egyszersem dobott hibát. Általában a vezető oldalra szoktak panaszkodni mert az többet van mozgatva. Asszem behoztam a lemaradásomat a szófosásban. :-)
Ennél a megoldásnál ha a CD váltó nem aktív gíárilag, akkor ahhoz hogy működjön a lejátszás azt aktiválni kell a gyári műszerrel. Ez gyakorlatilag egy virtuális CD váltó.
Én is ilyennel szemezek, itthon yatour néven találtam. Abban van USB, SD kártya olvasó ahonnan MP3-at is beolvas, és jack bemenet. De még nem szántam rá magam.
Nekem a suzukin (motor) tetszik a megoldás. Gyújtáson helyzetjelző kapcsolható, járó motornál világítás auto felkapcsol (reflektor kapcsolható).
<OFF>Nekem nem jön be. Van akinek tetszik, igaz a kormány mögül úgy sem látja hogy milyen a sajátja, másnak meg minek vegyek ha a hasznossága is megkérdőjelezhető. Többször előfordult már főleg a késő ősz kora tavasz közötti időszakban hogy szürkületkor a drl fényes, sötétszürke autó sebességét nehezen tudtam meghatározni. Tudom lesznek vérprofi vezetők akik majd hozzászólnak, de akkor is ez a véleményem. Eddig minden alkalommal mikor elfelejtettem tompítottat kapcsolni városon kívül (nappal) a szembejövők jelezték (auto funkció :) )
én egy picit drágábbért vettem mint szokásos, mert 5-5 különálló LED egyenként külön foglalatban, de 5kHUFkörüli ártól a csillagos égig elég nagy a szórás.
Pedig nincs kényelmesebb megoldás. Azóta egyáltalán nem kell nyúlnom a világítás kapcsolóhoz.
Régebben mindig elfelejtettem felkapcsolni amikor kimentem a városból, most meg már nem kell, sötétedéskor meg az alkonykapcsoló felkapcsolja a világítást, erre pedig a menetfény lekapcsol. Azóta volt már műszakin, csont nélkül át is ment
Nem ismerem a lelkivilágukat, és nem is szeretem őket. Egy haver rakott anno az autójára, de ott csak 2 szál vezeték volt semmi vezérlés meg hókuszpókusz :)
Ha felkapcsol-ja :P a világítást vagy én kapcsolom fel akkor lekapcsol a menetfény, de ezt már a menetfény doboza oldja meg, eleve így lehet a legtöbb menetfényt kapni.
Ezért kell a 2. képen látható vezérlő szálat belenyálazni a helyzetjelző tápjába.
nem, itt is dec vegen van, csak hat most vettem egy okostelefont, plusz a kipufogojat kellett kicserelni ennek a dognek, ugyhogy erre a felevre ennyi volt, kb. Azert lehet hogy osszesporolok egy ilyenre valot. :)
De ha nem tetszik a hangja, ne engem szidj. ;) Ja, a rádióantenna meg ugye a hátsó ülések fölött van valahol, azt - gondolom - tudod. Bár nálam nem látszott/hallatszott, hogy bezavarna a távolság, meg a tető, pedig valami meg is rágta az antenna végét.
Bár tavaly csináltam, de gondoltam megosztom veletek, ha már valakinek a kérésére dokumentáltam és tán a táblázatban sem lesz rossz helye. A téma nappali menetfény bekötése
Sikerült olyan lábat találni a motortérben a jobb fényszóróblokk mögött a homlokfalon lévő biztosítéktáblában, amin van folyamatosan feszültség egészen addig, amíg jár a motor. Amikor pedig nem jár, akkor 2-3 másodperc elteltével leveszi róla. Még átverni sem kell a bus-t ellenállással - mintha lenne rajta komolyabb fogyasztó, úgyhogy tökéletes.
aha, szoval akkor a radionak nem is kell blutuszosnak vagy minek lenni, hanem a radioja fogja a transzmitter jelet. ergo, nem kell kicserelni a radiot, hanem eleg ez a 10 euros vacak. hat ez szuper jo hir! koszonom szepen! akkor veszek egy ilyen transzmittert, es meg van oldva az egesz problema. (regebben ha jol emlekszem, egy ilyen telefon kihangosito szereles 50 ezer volt)
Az izében van a mikrofon ilyenkor. Mármint az veszi a hangot. Itt egy link, nem reklámnak szánom, csak nekem ilyen van, ha lehántod az ömlengést meg a dicshimnuszt, akkor tűrhető leírás arról, mit csinál.
Hülye kérdés nincs, csak hülye válasz, remélem, ez nem az lesz.
Azért FM transmitter, mert beolvassa a zenét telefonból/SD kártyáról/USB-ről, és átsugározza a rádió antennájára ... na várj, a rádiód működik, csak a CD-t ette meg? A rádión beállítod azt a sávot, amin a kütyü ad, és kész. Mondjuk külön távirányítója van, tehát plusz vacakolás, ha léptetni akarsz, meg ilyesmi, továbbá itt többek szerint nem olyan jó a hangja, de hát ők hallanak (én egyre kevésbé :( ).
És igen, ha telefonálsz, a hangrendszerből hallod a másik felet. Azt már/még nem tudom, hogy ilyenkor melyik mikrofon játszik: a telefoné, a kütyüé vagy a hangrendszeré. Valaki biztos tudja.
aha, megtalaltam, amit be kell dugni a szivargyujtoba. eleg hulyen neznek ezek ki, nem? de mer fm transmitter? radiot is fogja? es hogy tudja kihangositani a telefont? akkor a hangszorobol hallatszik az ellenfel? es nekem akkor hova kell beszelni? csak ugy? ebbe a transzmitterbe van a mikrofon?
Sajnos elég hülyén vannak megcsinálva az ülések, mert a szivacsra van ragasztva a kárpit de legalább a szivacs szar minőségű, így elég hamar szétmálik. De, hogy a kollegámat idézzem "A remény hal meg örökre", úgyhogy hajrá :-)
A múltkor valaki emlegetett itt a fórumon egy borostyán nagykereszt érdemrendet annak aki talál egy szép bontott sofőrülést ev2 -hez. Lehet, hogy a tiéd lesz a díj? :-) ;-)
Én nemrég vettem valami 3k+ magyar pénzért egy transzmittert, ami egyben telefonkihangosító is volt. Amikor bekapcsoltam és párosítottam a telefonommal, habozás nélkül elkezdte lejátszani a telefonon lévő zenéket, egész tűrhető minőségben. (Csodálkoztam egy kicsit, aztán rájöttem, hogy azért, mert a telefon meg úgy volt beállítva, hogy ha valami Mm eszközt talál, akkor kezdjen el zenélni.)
<off> Valamikor huszonéve dolgoztam valami ingatlanügyön, és le kellett írnom azt a szót, hogy haszonélvező. Harmadikra sikerült, és ha most leírnám az első két verziót, kitiltanának a fórumról. ;)</off>
Naszóval. Akik szerepelnek a táblázat első oldalán, mint tulajdonosok, azoknak tudok nevesített matricát csináltatni, a többi üres. Közben rájöttem, hogy ha a lista végére beszúrok vagy 50 üres sort (na jó, nem teljesen üres, hanem van benne egy szóköz, hogy a rendszer értelmezze), és akkor csak kétfélét kell rendelni, keskenyet meg tömzsit. Ahol van név, ott szerepelni fog, ahol meg nincs, ott csak üres hely lesz, és aki akarja, oda írhatja a nevét.
2005 (végi - elvileg, tehát lehet, hogy 2006 modellév)
Hát igen, engem is meglepett, hogy manuális az ülés, pláne, hogy feleségemmel gyakran váltogatjuk, hogy ki vezeti az autót, ezért nekünk is pluszpont, ha memóriás ülések vannak benne - remélem, cserélhető lesz bontott elektromosra.
Ehhez a matrica-temahoz nem tudok hozzaszolni, - igaz nem is kerte senki :) - , merthogy itt eszakon nem sok hasznat vennem. Ellenben ujabb kerdesem merult fel: Vettem egy okostelefont, mer ma mindenki basztatott, hogy ez kell. Na jo. De ha mar van, kene zene is a kocsiba - az utolso cd-met megette a gyari radioja, szoval ki kellene cserelni. CSak azt nem tudom, hogy mindegy, hogy milyet veszek bele, csak blutuszos legyen (asszem ez kell ha a telefonon levo zenet akarom hallgatni a kocsiban), vagy specialisan a tipushoz valo kell? Ha csak egy sima, akkor utana stimmelni fog a csatlakozo? Es kimutatja majd a radiot azon a hulye kis kijelzon fent?
Még az jutott az eszembe, hogy a kinézett autóban manuális az ülésállítás, az ülésmagasság-állító csak a ülőlap hátsó részét emeli. Ez ilyen, vagy valami el van törve a mechanikájában?
Igen, azt. Ha csak nem jön közbe valami, de nem hinném.
.com végűnél nem lett volna ilyen bonyolult a helyzet, mert az egész processz kb negyed óra, de a .hu domaineknél kell még kézzel aláírt doksikat csatolgatni.
Nekem jobban tetszik az ev2forum.hu, egyrészt mert visszautal a kiindulási helyre, másrészt meg a club-ot folyton dub-nak olvasom, ami mondjuk az én problémám, de hátha másnak is romlik a szeme...
Pár ezresből bőven be regisztráltathatod a kívánt domaint két évre ( domain.hu ) ev2club.hu , ev2fanclub.hu , ev2forum.hu vagy amit akartok, de ezt már írtam múltkor is. Ezt át lehet egyelőre ide irányítani, aztán ha lesz mögöttes tartalom akkor meg oda.
Mi nem átrántani és/vagy megosztani akarjuk a fórumozókat egy saját honlapra. A fórum maradna itt, ott pedig lennének olyan kisokosok, linkek, leírások, elérhetőségek, amik miatt itt 80-100 lapot kell visszapörgetni, keresgélni. Más szóval szinte csak A Táblázatot bővítenénk ki valami kezelhetőbbre. Valamint lenne egy könnyebben megjegyezhető és elérhető címe, onnan viszont ide lehetne ugrani.
Mert onnan már csak egy lépés az, hogy mindenki fogjon egy vastag fekete alkoholos filcet, és írja fel a szélvédőjére kívülről (vagy belülről tükörírással), hogy "Fórum. Keresd az Interneten!" ;)
Nem mondom, ez is egy megoldás, de nem lenne méltó se a kocsikhoz, se a tulajokhoz.
Köszönöm a tetőcsomagtartós válaszokat, úgy néz ki, meg is lesz csütörtökön 50kHUFért a sín és a "spoiler", már csak minél nagyobb rátehető boxhoz kellenek 5letek :)
Na ezért akarom letölteni a videókat, mert ahol esetleg elkezdem bütykölni, ott nincs internet, illetve olyan 0,5 Mbps körüli, jó esetben. De egy laptopon ki tudom vinni a garázsba vagy az udvarra.
Sajnos nem tudom megmondani mert nem én javítottam, és a hátsó ajtó burkolatát még nem szedtem le, viszont a múltkor a tükröm lötyögött és a videó segítségével leszedtem az első ajtóét, meghúztam a csavart, összeraktam és nagyon büszke voltam magamra:-)
Rugóerő nálam is érezhető volt, viszont a jobb kilincshez képest hiányzott a végén lévő "kattanás" amikor valóban megmozdítja a zárat, ha nálad is van különbség a két oldali kilincs érzete között akkor valszeg könnyen javítható lesz.
Ezt saját tapasztalatból tudom.Amikor elmentem megnézni a kocsimat, akkor néztem, hogy minden gombról és a belső kilincs felől is működött az ajtó de kintről semmi reakció, érzésre sem mozdított semmit belül. A kereskedőnek mondtam, hogy ha megcsináltatja áll a bolt. Peugeothoz bevitte, és elég hamar meg is volt.
Tudod a szándék megvan csak a hozzáértés hiányzik sajnos. Ezért is írtam,hogy nézzetek rá. Ez a webnod-os annyival lett volna jobb,hogy könnyebb szerkeszteni. (nem kell hozzá weboldal szerkesztő program)
De,ha te így jobbnak látod,akkor legyen. Megbízom a szakértelmedben.
Lexia vagy pps a gyári diag. Az univerzálisak elég sok fals infót hoznak. Ismerősömmel egy vócwágenes szerelő rákölttetett 200e ft-ot egy 807-re és még mindig rossz volt, utána elvitte egy gyári diagos szerelőhöz, és kiderült, hogy egy 6000ft -os swirl szelep volt kilyukadva, és a turbónál két cső fel volt cserélve amiatt tiltott le folyton. (ha ez a turbócső dolog baromság akkor szóljatok)
OK, akkor videót nem tárolunk, de más hasznos anyagokat igen.
Nekem most csak egy URL kellene, ami nem ért ide, pedig biztos elindult.
djsweetboy, ha negyedórán belül nem jelzek, hogy ideért, akkor valószínűleg nem is fog, áthidaló megoldásként beírod a táblázatba? Ott biztos meglesz, mondjuk ahol a térkép és a kézikönyvek linkje van.
Holnap reggel (ha lesz időm) átszerkesztem a matricaterveket, ez az árajánlatot nem érinti, mert csak a szöveg és a QR-kód fog kissé megváltozni.
Elvileg megoldható, a youtube-os videók letöltése és ott tárolása viszont nem célszerű. Egyrészt mert nagyok, másrészt videolejátszót kellene beágyazni, vagy letölthető videókat kreálni belőle (valami avi-t vagy hasonlót). És ugye azt csak úgy lehet megnézni, hogy letöltöd a gépre, megnézed stb... A youtube pont erre való ugye, ezért találták ki. Ha van olyan félelem hogy törlik az eredetit, akkor esetleg letölteni, majd feltölteni más account-al inkább. De nem jellemző hogy egy jó bemutató videó eltűnik, kicsi rá az esély.
Az egyéb tartalmi elemek valóban könnyebben megtalálhatók lennének, legfőképpen a táblázat, amit az új fórumozók soha nem találnak meg (én is eltettem inkább a kedvencek közé, mert nehéz előkeresni a linket).
Szóval részemről OK, ha van domain név ötlet, akkor regisztrálom, aztán az egyik tárhelyemen elkezdem szerkeszteni. Esetleg ha van valakinek ötlete egy menü struktúrára, vagy konkrét elképzelése hogy hogyan lenne jó az egészet megvalósítani (milyen menüpontok legyenek, milyen tartalommal), juttassa el hozzám. Publikus a mail címem.
A design nem érdekes, mert ha összeáll a váz, akkor oda olyan design születhet amilyent akarunk.
Lényeg, hogy én benne vagyok, de határidőket előre ígérni nem tudok :), elég sűrű napjaim-heteim vannak.
Mondjuk a migrálás tényleg nehéznek tűnik, esetleg a könnyen megjegyezhető URL lehet az előnye, meg olyan anyagok tárolására tudnánk felhasználni (ha van hozzá kapacitás), amiket se itt a fórumon, se a táblázatban nem tudunk letenni. Például a youtube-os videókat letölteni és ott tárolni, hogy ha az eredetit törlik, akkor is megmaradjon.
Sőt, a táblázat egy részét (a kisokos jellegűeket) át lehetne oda mozgatni, könnyebben meg lehetne találni, mint így, és persze mindig szem előtt lenne a link, ami ide mutat.
A fórum maradhatna itt is. Lehetne leírásokat készíteni képekkel az egyszerűbb javításokhoz hasonlóképpen mint a táblázatban. Videók linkjeit kitenni.... Stb.
Ha valaki,mint te értessz hozzá és lenne kedved vele foglalkozni, megköszönnénk.
Ezen én már sokat gondolkodtam, de nem biztos hogy sokat nyersz vele. Nem tudod átmigrálni az itteni fórumról az infókat. Márpedig anélkül nehéz lenne átterelni egy teljesen új helyre a beszélgetést, itt már rengeteg témát boncolgattunk (inkább boncolgattak) a kartársak.
Én meg tudom csinálni, mellékállásban ezzel foglalkozom (amúgy szoftver tervező-fejlesztő vagyok), de senki sem látogatná. Lásd facebook csoport, hiába van, mégis inkább itt társalog mindenki.
Ha egy-két napon belül (mondjuk: a héten) keletkezne belőle legalább egy URL, ami első körben ide van átirányítva erre a fórumra, akkor még le tudom cserélni a QR-kódokat a tervekben, és akkor már az örökkévalóságnak dolgoztunk. ;)
Ok. Én azért belekezdenék egy saját oldal létrehozásába. Nem kötelező azonnal használatba venni. Szerkesztgetjük és,ha úgy gondoljuk közzétesszük. Majd készen lesz valamikor.
Ne csináld, már elküldtem ezzel a QR-kóddal. ;) Egyébként tényleg menőbb lenne egy saját lap és fórum, talán tudnék is benne csinálni ezt-azt, de közeleg a nyár, és olyan helyen szoktunk nyaralni, ahol a sávkeskenység is csak névleges, térerőhöz pedig fel kell mászni egy magasabb fára.
Holnapra ígértek árajánlatot, amit végül is úgy kértem, hogy 50 db keskeny egyforma, 50 db tömzsi egyforma, 50 db keskeny nevesített és 50 db tömzsi nevesített. Ehhez a táblázatból nyertem ki a nickneveket (31 fő, a többi üres), aki kimaradt, lemaradt, legfeljebb egy alkoholos filccel feliratkozik magának.
Mivel ismerőst találtam, ezért valószínűleg ki tudom hagyni a játszmából a Cofidist és társait. ;)
Első körben a legegyszerűbb egy saját domaint regisztrálni (ev2forum.hu - 1600Ft/2év), és átirányítani ide, nem? Így meg van az egyszerű url amit rakhattok matricára is akár. Aztán ha van idő/kedv/pénz akkor lehetne akár saját fórumot is indítani.
A műszaki részéhez nem értek sajnos, típushibák jellemzően a dízeleknél vannak, 3.0 -ás tudtommal csak egy van itt a fórumon C8V6-nak de neki is csak április óta van meg. A vezetőülés comb és oldaltámaszai elég csúnyán el tudnak fáradni már viszonylag kevés km-nél is. Sajnos nehéz javítani. A bajuszkapcsolók szoktak még rendetlenkedni, de van itt a fórumon aki tudja javítani. Diag nélkül állítólag nem érdemes elindulni megvenni. A bal tolóajtó külső kilincse szokta megadni magát, de márkaszervizben max 10-ből kijavítják. Lejjebb megtalálod a táblázat linkjét, ott láthatod a futómű- fék, és egyéb kopó részek javításait km állásokkal. Ha sikerül egy igazolható előélettel rendelkező példányt találnod nem lesz vele több gondod, mint bármi mással, sőt a rozsda sem jellemző rájuk, viszont nagyon kényelmes, biztonságos, szerethető autók.
Igen tetszetős mindegyik. Én valami olyasmire gondoltam,hogy mi lenne,ha létrehoznánk egy saját weboldalt. Mondjuk EV2-Fan Club.
Vannak ingyenes domain szolgáltatók. Cserébe pár reklámért. Én vállalnám,hogy létrehozom,de a szerkesztésbe segíteni kellene. Mennyivel jobban mutatna a matricán egy saját weboldal címe,mint egy index.hu fórumé.
Plusz az infókat,videókkal képekkel is fel tudnánk tölteni.
Felvettem a kapcsolatot egy nyomdával, elküldtem nekik a matricaterveket, és ígértek egy árajánlatot. Lassan ideje lenne, ha Ti is látnátok, mit képzelegtem el, esetleg még szavazni is lehetne. Négy lehetőség van:
Ha már így pörög a topik, feltenném a következő kérdést a régi tulajoknak: családi autó csere előtt állunk, felmerült a 807 is, abból is a 3.0-ás. Le tudnátok írni, hogy mire érdemes figyelni, milyen típushibái lehetnek, mennyire drága a fenntartása, melyik a jó szerviz?
Természetesen nemcsak a 3.0 jellemzői érdekelnek (amiket eddig olvastam a népítéleten, hogy szereti megenni a Sagem trafókat), hanem a motorfüggetlenek is - pl. amit kinéztünk, az tetőablakos, és a beázásra is sokan panaszkodtak - az itt olvasottak alapján ezekszerint ez típushiba a megfelelő leeresztőcsatorna híján.
Mennyire szervizigényesek ezek az autók? Eddig Dodge Caravanunk volt, az tipikus amerikai annyiban, hogy a motor túlméretezett, nagyon igénytelen (a szó jó értelmében), a váltó 150 ezrenként felújítandó, ezen kívül csak apró hülyeségek vannak.
Szerintem buszmágusz már nem fog válaszolni,ugyanis 2013-ban eladta a bálnáját.:-( Esetleg szakszervízben érdemes érdeklődni,mert volt rá visszahívás és lehet, hogy bevállalják, ha még nem vett benne részt, bár egész minimális esélyt látok egy jóindulatú szervíz megtalálására.
Nekem is onnan csöpögött a víz a váltó alá, bár az enyém nem tetőablakos. A megoldás a szélvédő cserés volt és 1 pici lyuk marad a szélvédő ragasztón és ott ázott be.
Nem is a beázás miatt említettem a repedést, hanem mert az egy olyan fícsör, ami a legoptimistább autótulajdonos hangulatát is visszametszi egy kicsit.
Kérnék egy kis segítséget ha van fotó,vagy ha pesti vagy te is akkor összefuthatnánk valamikor,és megfizetném,ha segítenél,mert nem vagyok egy ezermester..
Én utólag vettem hozzá, bontóban érdemes körülnézni.
Sínnel együtt nekem 50 volt.
A takaróléc is egy sínben van (ha jól emlékszem), de az a sín nem alkalmas a tetőcsomagtartó megtartására.
Ezért kell sínnel együtt venni.
Ezen kívül a csavarok sem egyeznek meg, mert süllyesztett fejű kell, hogy a tetőcsomagtartó mozgatható legyen előre hátra.
Nekem sajnos elfelejtették odaadni a csavarokat, viszont ha jól emlékszem a gyári pár száz forint volt és hamar megjött.
Ez után már csak fel kell szerelni a sínt és a tetőcsomagtartó mozgatható szabadon, a tetőboxhoz könnyen be lehet állítani.
Arra érdemes a boxnál figyelni, hogy elég széles a keresztrúd, nem minden tetőbox rögzítés éri át. Csak egy mérés mielőtt feleslegesen előkerül a box a padlásról vagy a kölcsönzőből és már csak a felrakásnál veszitek észre, hogy nem is passzol. Mint ahogy én is így jártam vele :)
A központi zár gombját hosszan nyomva tudod ki és bekapcsolni a menet közbeni automata bezárást , aminek a státuszát gyújtás ráadáskor ki is írja .Lehet ,hogy a beázáskor állítódott el . A riasztóra szerintem mielőbb keress egy jó riasztóst ,és amíg nincs behangolva rendesen, addig csak kulccsal zárd be a kocsi testi épsége miatt. A tetőablakok beázására a link a táblázatban is bent van, de bemásolom ide.
Az újabb fórumozók közül nem biztos, hogy mindenki tudja, de a táblázatot TheSaurus62 azért linkeli be ilyen sokszor, mert ki lehet tölteni mindenkinek, aki szeretné. Hozzáférést ő tud adni.
Konkrétumot a szereléssel kapcsolatban nem tudok sajnos, mert nekem fent volt amikor vettem a kocsit,de megnéztem és 5 csavar fogja a tartósínt a tetőre. Itt a fórumon valaki már szerelt fel ,és mintha azt írta volna, hogy a műanyag takarósínt csak le kell pattintani és alatta vannak a rögzítőcsavarok helyei gyárilag. Eszerint a ˝Spoilert˝ a rögzítősínnel és csavarokkal együtt megveszed felszereled és kész (:
Ha elmegy mellette a troli vagy egy hangosabb jármű,akkor beriaszt.Tehát túl érzékeny.
Ma reggel kaptam az egyik kedves lakótól egy gépelt levelet a szélvédőmre az alábbi szöveggel:
Lehet hogy én nem hallom,de egész éjjel vak riasztásokat csinál az autóm,és ha nem csinálok vele valamit,akkor ne csodálkozzak rajta,ha véletlenül kár fogja érni az autómat,ugyanis fordult már ilyesmi elő ezen a környéken
Nekem egyszer kellett kényszerített regenerálást csinálni januárban.
A műhelyajtó kinyit, regenerálás elindít, pár percen belül olyan szikraeső jött a kipufogóból, mint egy görögtűz. Odakint a -10 ellenére kb.2-3 négyzetméteren elolvadt a hó és a jég. Elég érdekes látvány volt. Amúgy nagyjából 800-900 km -enként regenerált a gép szerint.
Tetőcsomagtartó kérdésem lenne. Keresgéltem, de egyértelműen nem találok válaszokat, itt sem. Valaki akinek van tapasztalata a témában, megtenné hogy részletesen, esetleg linkekkel megtűzdelve leírja hogy mit érdemes? Az alapvetés az, hogy a kocsin (807) nincs spoiler, csak egy műanyag csíkkal van lezárva a tetőn lévő vályú.
Júliusban mennénk 6-an nyaralni az autóval, szóval kellene pót pakoló hely, minél nagyobb.
Szóval bővebben a FAP szűrőről és a regenerálásról :)
2004-ben vettem 307SW-t, 2.0HDI RHS motorral. Akkoriban baromira érdekelt a téma, és rá is értem, úgyhogy elég sokat olvastam utána. Amit leírok, az ezekre a motorokra igaz, de szerintem a későbbiek (amik Eolys-osak) sem változtak ezen a téren:
A lényeg:
Ez a rendszer nem olyan, mint az AdBlue, nem az "üzemi körülmények" befolyásolják az Eolys fogyását.
Ez a rendszer teljesen másként dolgozik.
Alapvetően a részecskeszűrő (FAP/DPF), egy tök egyszerű mechanikai szűrő (kerámia), ami fizikailag megfogja a kormot.
És idővel eltömődik tőle.
Van a differenciális nyomásszenzor, ami méri a szűrőn eső nyomást, és ebből következtet az eltömődöttség fokára.
Ha azt érzi, hogy már "jelentősen" eltömődött a szűrő, akkor a BSI regenerálni akarja a FAP-ot (és ha az üzemi körülmények engedik, akkor regenerálni is fogja).
Regeneráláskor a befecskendezés módosításával eléri, hogy a FAP 450 Celsius körüli hőmérsékletre melegedjen, ami jelentősen melegebb, mint az üzemi körülmények.
Az Eolys folyadéknak két szerepe van (https://www.dieselnet.com/papers/9909rhodia/) egyrészt növeli a FAP hatékonyságát a 100nm alatti méretű részecskék tekintetében, másrészt katalizátorként a koromszemcsék elégetéséhez szükséges hőmérsékletet is lecsökkenti (ennek köszönhető, hogy a 450 Celsius elegendő a korom elégetésére, amúgy bőven 700fok feletti hőmérséklet kellene a korom elégéséhez).
Ezért kell, hogy pontosan meghatározott arányban keverjék az üzemanyaghoz.
Ez minden egyes tankolásnál megtörténik. (Ha elromlik a tanksapka jeladó (első szériás EV2 tipikus problémája), akkor akár "fölösbe" bepumpálhatja a komplett rendelkezésre álló Eolyst...)
A használati körülmények befolyásolják, hogy a szűrő mennyire képes tisztulni.
Ha csak rövid utak vannak, akkor sok korom keletkezik, hamar eltömődik, és a szívás az, hogy a regenerálás sem tud végigmenni, ezért tényleg hamar szűrőhalál lesz.
A másik lényeg:
az Eolys magában nem elég a boldogsághoz, attól még lesz korom a szűrőben, nem ég el üzemi körülmények közt.
A befecskendezés módosítása magában szintén kevés, attól sem fog elégni a korom, ha nincs rajta az Eolys.
Diaggal megnézve látsz egy paramétert, ami az utolsó regenerálás óta megtett km-et mutatja.
Meg van egy, ami a két regenerálás közti átlagos km-et is tárolja.
Ezekből lehet kicsit következtetni a FAP állapotára (csere előrejelzésre).
A diaggal lehet kényszerregenerálást is indítani. Ez álló autónál is elindítja a regenerálást (egyébként asszem 60km/h feletti sebesség, és megfelelő hűtés kellene neki)
Mivel ilyenkor durván nő a motor és egyéb alkatrészek hőmérséklete, és az álló autót még a menetszél se hűti, ezért ez elég kockázatosnak mondott művelet.
Azt is mondják, (bár lehet, hogy ez már az urban legend része), hogy ilyenkor üzemanyag kerülhet az olajba is.
azt látom, hogy mindkét oldalra nyomja a vizet, de két irányba, vagy csak a vízbekötéstől hátra?
(Hiteles magyar fordításban: hány helyen jön a víz? Azon a kettőn, ami most is látszik, vagy négy lyukon?)
Nekem most egy kisipari van fent, ami nem jó, mert a Phedra ablaktörlője bentről kifelé töröl, kvázi nem párhuzamos a két kar. Viszont a fej standard, ergo az egyiknek a lapát elé spriccel, a másiknak meg mögé.
Használ valaki gyári fejegység mellett mélyládát erősítővel? Ha igen,az erősítőnek a remote bekötését hogyan oldotta meg? Gondoltam keresek az akku melletti biztosítéktáblán valami gyújtáskapcsoló utáni pozitívot,de ha van jobb ötletetek, szívesen fogadom.
Érdekel valakit ablakba ragasztható fórummatrica? Ha elegen összegyűlünk (nem tudom, mennyien kellene ehhez lennünk), akkor elkezdek keresni valami költséghatékony gyártót, aki megcsinálja. Tervem van néhány, de biztos Nektek is lennétek jó ötleteitek (pl. egységes tartalom: fórumnév, URL, autókép, QR-kód, vagy adatbázisból olyan, amin rajta van még a tulaj nickneve is, stb.)
Tegnap voltun k a törökmezői kalandparkban, ott láttam egy sötétkék Phedrát, csak a tulajt nem tudtam kiszúrni, hogy megkérdezzem, fórumtárs-e. Bezzeg, ha lett volna az ablakában egy matrica...
A legelterjedtebb DPF-regenerálási módszer az, hogy valamilyen módon (mondjuk nyomáskülönbség mérésével) a motorvezérlő figyeli a DPF eltömődöttségét, és ha az elér egy bizonyos szintet, akkor többletüzemanyaggal, vagy szándékosan "elrontott" befecskendezési idővel elrontja a motor hatásfokát, megemelve ezzel a DPF-be áramló gázok hőmérsékletét. Így a DPF-ben lévő koromrészecskék begyulladnak, elégnek, tisztul a DPF.
A PSA Eolysos rendszere ezt nem így csinálja. A tartályból MINDEN tankolásnál (persze lehet, hogy csak minden 3-4 alkalommal, erre most fejből nem emlékszem, és nem találtam róla hiteles infót) adagol egy kis Eolyst az üzemanyaghoz, így tulajdonképpen folyamatosan fogy a cucc. Nem érdekli a motorvezérlőt, hogy kell-e éppen regenerálni, adja a cuccot és kész. Ezzel azt éri el, hogy ha egyébként üzemmelegen járkálsz, az adott arányú keverékkel nem nagyon gyűlik fel korom a részecskeszűrőben, hiszen mindig újra és újra kiég a korom.
A gond akkor van, ha sokat jársz hidegüzemben, rövid utakon, mert akkor még ezzel a folyamatos adalékolással sem sikerül megszabadulni a begyűjtött koromtól. Ilyenkor segít ez az adalék, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint az Eolys, csak - mivel a gyári adaghoz öntesz még - töményebb lesz. Ezzel eléred azt, hogy akár 300-350 fok körül is meginduljon a regeneráció, meggyulladjanak a koromrészecskék.
Normálisan ezt egyébként a gyári rendszer is kezelné, többlet-Eolys bejuttatásával. Ezt a többletet lehet megspórolni ezzel az adalékkal. Így a normál üzemben ugyan fogy a tartályból a cucc, de a regenerációhoz szükséges adagra nem lesz szükség.
Mint említettem, hosszú távon nem éri meg a használata. Arra viszont jó, hogy ha rövid utakra vagy kényszerítve, vagy esetleg már gondod van a DPF eltömődésével, akkor használd, és segít.
(Egyébként alapvetően nem a PSA-autókhoz van kitalálva, hanem éppen azokhoz, ahol nincs gyárilag Eolys-adalékolás, ott előírás szerinti adalékolással gyakorlatilag teljesen szükségtelenné teszi a regenerációs ciklust.)
Családi autó csere előtt állunk, felmerült a 807 is, abból is a 3.0-ás. Le tudnátok írni, hogy mire érdemes figyelni, milyen típushibái lehetnek, mennyire drága a fenntartása, melyik a jó szerviz?
Mennyiért tudnánk megoldani a dolgot budapesti átvétellel vagy postázással?
az mp3 lejátszást CD-ről meg lehet oldani valami felokosítással vagy az audió kimenetre kötött mp3 lejátszóval vagy transzmitterrel (mondjuk a rádióm még nem működik)? :-)
Többen írták, hogy diag nélkül a tolatóradar tesztelhető füllel is. Már kezdtem azt hinni hogy velem van a baj, de nem... Feltételezem az összes full CAN kommunikációs autóban ugyanúgy működik a dolog, ha valamelyik szenzort hibásnak érzékeli, akkor az _egész_ elektronika lekapcsol, így esély sincs arra hogy füllel megállapítsd melyik a jó/rossz szenzor.
Nekem kettőt hibásnak írt a diag. Kicseréltem, 1 napig jó volt, most megint hol hibás hol nem, de hogy melyik azt nem tudom mert nincs diagom. Legfeljebb veszek még két szenzort...
Ha nem találták a szervizben az üzemanyagszűrőt, akkor valószínűleg a tiéden nincsen. (egészen pontosan csak az a szűrő van benne, ami a tankjeladóba épített üzemanyagpumpán van - a tankban.)
Mindkét megoldás létezik. Ha van külső szűrő, akkor az a tank környékén van.
Hogyha az üanyagban van a koromégéspont-csökkentő, akkor honnan tudja a komputer, hogy nem kell adagolnia az eolys tartályból regenerálás előtt? Egyáltalán megcsinálja a regent, ha nincs lötty a tartályban? Ha meg van lötty, és adagolja is, akkor minek az üanyagba keverni a szörpit? Ezt egyáltalán nem értem, de gonodolom neked elmagyarázták a gyárban. Mehr licht, bitte :)
Lancia Phedra GPS frissítést tud valaki (teljes Európa)?
Hogy lehet, hogy a légzsák hiba kiolvasáskor az egyik gépen kormány és jobb függönyt jelez, míg egy másik gépen ővfeszítő patronokat? Vándorol a hiba?! :-) Vezeték érintkező vagy más lehet a baj?
A bal oldali ajtóhoz motort tudna valaki jó áron? Az audio kimenetre kötött mp3 lejátszó működhet vagy transzmitterrel oldottátok meg? :-)
A keréknyomás ellenőrzés kiiktatható, ugye (csak hogy télire is lehessen másik négy felnit beiktatni)?
A pótkerékhez gyártott már valaki lapolt kulcsot / vagy ráhegesztettetek (mert a műanyag betét a gyári kerék kulcsban nem viszi)?
Kiírta a fedcompom, hogy "falevélszűrő hibám" van és lefullasztotta a kocsit (kb 15/80 liter volt a tankban). Rátankoltam félig és elmúlt a hiba, majd vissza is jött. Gondoltam, hogy benzinszűrő eltömődés lesz, ezért szervizbe mentem, de ők és a Google sem találták meg a benzinszűrőt!!!!! :-) Hol van szerintetek (motortérben, tankban)? :-)
Nagy szerviz, nagy nehezen elvégezve! Komplett vezérlés csere (vízpumpával), hosszbordás szíj csere szíjtárcsával.
Motor tartó bakok cseréje, csavarokkal!Szűrők, és olaj csere!
Egy százasban állt meg a végösszeg munkadíjjal együtt peugeot szalon szervizben.
De a lényeg!
Ki halott arról, hogy jön az új környezetvédelmi törvény a diesel autókra vonatkozóan?!
Lényegében a részecskeszűrős autók mentesülnek a dieselekre kivetendő külön környezetszennyező adó alól.
Amelyikben nincs iulyen részecskeszűrő az Köbcenti utáni különadót lesz köteles fizetni.
Alvázszám alapján kérik le a gépkocsik adatait, hogy részecskeszűrős-e vagy sem.
Ami részecske szűrősen került forgalomba az csak akkor kaphat műszakit, ha a rendszer üzemképes.
Azaz nincs kiherélve, szoftveresen kitakarítva. Ellenkező esetben nem kaphat műszakit csak az eredeti állapot visszaállítása után.
Az utakon a KPM-es ellenőrzésnél is bebukhat majd a kocsi, ami azonnali forgalomból való kizárással járna
és nem utolsó sorban tetemes környezetszennyezési büntetés kiszabásával. (Ez egyébként már több tőlünk nyugatabbra fekvő országban működő rendszer)
Ennek a törvénynek mielőbbi a megalkotása mellett lobbizik szinte minden autó gyártó! Egyetlen ellenálló a Magyar Autóklub, akik a törvény minél későbbi
életbe lépése mellett foglalnak állást, ill. a jogalkotókat arra kérik, hogy legyen egy 1 éves türelmi időszak, az esetleges felkészülésre a tulajdonosoknak!
Ezeket az infókat ma mondták a szalonba, ahol a szerviz vezető félig meddig ismerős!
A kis flakonos kiszerelést igen. Itt van előttem, hoztam magamnak egyet kipróbálni. Azt írja, hogy 1:1000 arányban kell tölteni normál esetben, és minden 3-4 tankolásnál kell csak használni.
Ez egy karburátor-tisztító spray lehetett, ilyesmi.
Ne tévesszen meg a neve, nem csak karburátorhoz jó :)
Elég kényes dolog, tulajdonképpen valami nitrohigító-szerűen agresszív anyag van benne, ami tényleg le tud marni minden szennyeződést - viszont ha kontroll nélkül nyomod, előfordulhat, hogy valami kényesebb műanyag alkatrészt megmar. Ráadásul lemossa az olajfilmet úgy, mintha ott se lett volna soha
Én gyáva vagyok, csak úgy merném használni, hogy megküldöm kicsit, aztán lemosom féktisztítóval, de ezt is csak rövid ideig, aztán járatom a motort, hogy visszaolajozza a hengerfalat, és utána esetleg újra jöhet a spray.
Vagy kiszerelve az EGR-t, fojtószelepházat, meg amit még el akarok mosni.
Folyékony autószerelő az nem létezik, ezt azért tudni kell.
Nekem a gumi membrán volt átszakadva, ezért elveszett a vákuum, és folyamatosan magas turbónyomással letiltott. Mióta kicseréltem, azóta ez a hibajelenség megszűnt!
Nekem is pont ez a fajta van, viszont igen drága cucc ahoz, hogy kisérletezek vele, hogy ez e a hiba. Ezért gondoltam, hogy valahogy szétvarázsolom és megjavítom. A hibajelenség nálam az, hogy időnként gondol egyet a venti és hiáb tekergetem a szamályzót, a kijelzőn változik, de a venti kiakad. És van, hogy full gőzön pörög, akérmit csinálok. A diagnosztika szerint a ventillátor követési feszültsége nem megfelelő... Na köszi... és az mi a fene...
Ha valaki találkozozott már ilyennel és tutira tudja mi a baja, vagy tudja hogyan kéne javítani, please help!
A swirl szelep egy csappantyú,ami alacsony fordulaton a beszívott levegő áramlási sebességét hivatott növelni úgy,hogy útját állja a levegőnek. Ezzel tökéletesebb lesz az égés. Szerintem,ha nyitott állapotban ragadt be neked,az még jó is lehet. Sőt. De ha zárva van és nem mozdul,akkor valószínű,hogy lenne hibakód. Majd az okosabbak leírják,hogy pontosan milyen hibakódot dobna a kocsi,de szerintem a túl magas turbónyomásra panaszkodna.
Egyébként,ha zárva lenne,akkor lenne teljesítményesés is,mert nem tudna magasabb fordulatszám tartományban elég levegő bejutni a hengerekbe.
De persze ez az én elméletem. Majd kijavítanak,ha hülyeségeket írtam.
Renaultban én is cseréltem már párszor ilyent. Ilyen volt a te autódban, vagy a keresztreferencia adatbázisok adatai alapján gondolod, hogy ilyen van a 807-ben?
múltkor láttam egy videót 406 HDI szervizelésről (szűrők/olaj), az úgy kezdte, hogy leszedte a légszűrő fedelet, beindította a motort, és egy "EGR spray"-t nyomatott bele közvetlenül a fedél-csőbe.
nyomta vagy 3-4 percig, mire kifogyott, utána még 15 percig járatta (a járatás alatt cserélte a szűrőket).
ilyesmiről van infód? pár perces kereséssel nem találtam ilyet, inkább csak azokat a fajtákat, amiket a tankba kell tölteni.
ha van, akkor ér is valamit, vagy csak pénzkidobási lehetőség?
Tegnap az autopalyan kozlekedve elvalt a kozepso kipufogodob a csovetol, aminek az lett az eredmenye, hogy hazaig huztam. Mondjuk a fekvorendorokon volt viccesebb, lehetett pattogtatni. Na nem is ez a lenyeg, hanem hogy raktam fel masikat - utangyartott, es csodak-csodaja odafert, nem kellett kiflexelni egy darabot a karosszeriabol, mint pl. a nepek altal amugy vakon szeretett tojota carinanal... Hanem hogy a hangja eleg buzi. Ez lehet hogy mert az utangyartott ban belul a lemezek mashogy vannak? Vagy ez hulyeseg, es egesz egyszeruen elbasztam, es ennyi? Pl trutymot szokas tenni, vagy eleg ha bilinccsel osszefogatjuk? Egy bilincs eleg? Marmint termeszetesen nem a ket toldasra osszesen :)
a hét elején Hamburgban jártam az SCT Germanynál, akik - többek között - azt a DPF-adalékot is gyártják, amit az Eolysról írt hozzászólásban említettem.
Kérdezősködtem. Az derült ki, hogy: - a kis flakonban tökéletesen ugyanaz van, mint amit a tartályba töltesz, és ugyanazt is csinálja - csökkenti a koromrészecskék gyulladási hőmérsékletét, így alacsonyabb hőfokon (=akár hidegüzemben is) begyulladnak, elégnek, mint amikor a motorvezérlő a gyári tartályból Eolyst adagol az üzemanyaghoz. Így tulajdonképpen az történik, hogy a tartályból nem fogy a cucc. Akár folyamatosan is lehetne használni, de nem éri meg és felesleges is. Minden harmadik-negyedik tankoláshoz lehet tölteni, és ezzel gyakorlatilag megspórolható a tartály kifogyása - mivel az anyag TÉNYLEG tökugyanaz (=ugyanattól veszik nagy tételben, akitől a PSA), meggyőztem őket, hogy érdemes volna ezt literes kiszerelésben, töltő-excájggal és árusítani, hiszen igény az volna rá, az ár pedig igen kellemes lehet.
Szóval nagy valószínűséggel lesz Mannol gyártmányú, de a gyárival azonos tartalmú és minőségű Eolys (176 egyébként) nálunk, hozzá való hóbelevanccal, kellemes áron.
Két éve voltam náluk a Thaliával, megnézte a klímát, kicserélt két tömítést, feltöltötte*, jó volt**. Aztán egész télen nem ment a klíma (de ebbe most ne menjünk bele), tavasszal meg nem hűtött. Elmentem megint, azt mondta, nem érti, miért van ez, de feltölti ingyen, és ha megint nem hűt, menjek vissza, megcsinálja. Azóta semmi baja, télen megint alig ment (az autó is alig), most kipróbáltam, rendesen hűt.
Szóval egy próbát megér.
*Nyomáspróba, UV, mindenféle varázslás volt.
**Nem adminisztráltuk túl a dolgot, így 10eFt alatt fizettem.
Sziasztok, ma jártam egy másik klímásnál. Igazából a szerelő akihez hordom ide szokta vinni az autókat klíma ügyben. Nyomáspróbázták, ami alkalmával nagyon kis nyomásesést tapasztaltak. A szivárgás helyét nem találták meg sajnos. Majd feltöltötték. Most újra használható a klíma. Azt mondták, hogy akár az egész szezont is kibírhatja :). De ha mégsem így lesz, akkor szét kell szedni sajnos. Még a végén lehet tényleg a hűtő a ludas. Ez most 13 eFt volt, mégse 95, mint az első ajánlat, igaz ez nem is ígér végleges megoldást. Egyenlőre jó így.
Na most megnéztem, és nem a motorháztetőn van a fúvóka, nem is a lapáton, hanem mintha az ablaktörlők fészke fölötti rács peremében lenne. Nem próbáltam ki, de nagyon úgy néz ki. Létezik?
Tényleg, Zolysys, múltkor szórakoztam a tempomattal, és eszembe jutott, hogy nem lehetne-e összekötni a navival? A navi szól, hogy lakott terület vagy se, a tempomat meg beáll 55 vagy 99 km/h-ra. Esetleg, ha jó a térkép, a kormányszervóra is rá lehetne kötni. ;)
Ezzel csak az a gond, hogy a lapátok "zsanérjai" is kopnak és azért kell lapáttal együtt cserélni. Különben oldal irányba kotyognak a kopástol és nem merőlegesek a szélvédőre. Ez igazán télen probléma fagy esetén.
Én eddig mindig csak gyári lapátot vettem és ugyanúgy baszaxik azzal is. A szálvédőt is zsirtalanittottam, akkor sem változik. Igazándiból végzi a dolgát rendesen, csak nekem túl sűrűnek tűnik a törlés enyhe, szemergő esőnél. Nekem bőven elég kb 5 másodpercenként, de kb 1 másodpercenként törölt.
Kamionos boltban ablakmosó fúvókát vettem, 4 irányba szór, rátettem a karra, innentől kezdve bármilyen lapátot lehet venni. 5. éve üzemel így hibátlanul.
Pont 2006-os, és úgy rémlik, mintha itt is a motorháztetőről jönne a lé. Sajnos (?) felváltva hajtom a Thaliával, és a fene se nézi, hogy melyiknél honnan spriccel, amíg spriccel. De remélem, az olcsóbb verzió jön be.
Biztos le van írva valahol, én nem tudom pontosan a méretet, de ha leméred bele lehet tenni a táblázatba :-)
650mm-re emléxem, de ez nem biztos, az unixnál katalógusból keresték ki. Amire figyelni kell, hogy fúvókás legyen. Így a választék kb. 2-3 gyártóra esik vissza, és vagy drága lesz vagy még drágább.
Akkor veszek rá két nyári gumit. ;) Le van írva valahol, hogy milyen hosszú, széles, stb kell hozzá? A csomagoláson általában olyan apró betűk vannak, hogy már szemüveggel se bírom elolvasni.
Az automata ablaktörlő csak tökéletes állapotú gumikkal működik korrektül ez a tapasztalatom. Ahogy az ajánlás is írja fél évente cserélni kellene és akkor az automata is jól végzi a dolgát. Az egyetlen fájdalom, hogy egy normális ablaktörlő lapát pár 15e körül van rá, azok miatt a lapátot spriccelő fúvókák miatt, így az ember halogatja amíg csak lehet. Ha már túlhalogatta, akkor jön hogy szar lesz az automata :-)
Semmi különleges neve nincs neki. Annyi van ráírva hogy "HD MULTIMEDIA PLAYER". Rákeresel az ebay-en és felhoz egy rakattal. Kb. ötezer Ft körül mozog az ára házhozszállítással együtt. Annyit viszont tudni kell, hogy csak 220-as hálózati adapter van hozzá. Amúgy 5 V-ról üzemel, én egy autós telefontöltőt alakítottam át hozzá.
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha tud valaki érdemben hozzászólni. A múltkor láttam egy videót a neten, hogy egy Phedrában a kesztyűtartóban lévő RCA bemenetre rácsatlakoztattak egy multimédiás lejátszót. Gondoltam én is veszek egyet, így legalább pendrive-ról szólhat a zene, esetleg még videót is nézhet a család menet közben. A gondolatot tett követte és megrendeltem az ebay-n egyet, ami házhoz szállítással 5.000,- Ft volt. Annak rendje és módja szerint be is kötöttem, kipróbáltam és tökéletesen szólt a zene és filmet is kiválóan játszott le a középső kijelzőn. Tette ezt mindaddig, amíg el nem indultam az autóval, ugyanis amikor mozgott az autó, automatikusan videó módból navigációs módba váltott át és a videó menü inaktívvá vált a kijelzőn. Amikor megálltam, újból aktívvá vált a funkció. A menüben a beállításoknál nem találtam erre semmi megoldást. Hogy lehetne ezt beállítani? A youtube-os videón egyébként menet közben használták és ott működött. Előre is köszönöm a segítséget.
Köszi megvan. Ez tényleg egyszerű volt. A parkszenzort is kiszedtem, na az teljesen össze gyógyult, a régi szenzor mintha szétrobbant volna hosszában, Jelenleg kint van már de a lökhárítóban lévő szenzortartó műanyagot rendelnem kell rá.
Jól sejtem, hogy ennek a fedélnek nem csak esztétikai funkciója van? Nálam is hiányzik mindkettő, most, az olvasottak hatására eldöntöttem, hogy ha szerzek is valaha, a festegetés helyett ragasztok rá egy-egy fehér vagy sárga macskaszemet, hogy legyen valami haszna is, ha már más színű. Lehet, hogy ronda lesz... :(
A tapasztalatok alapján a két legvalószínűbb ok, ilyenkor a klíma vezérlő panel hiba, vagy a fűtőventilátor. Nálam 1 hónapja a fűtőventilátor volt a hunyó.
Lámpamosó fedelet bontottat szerintem sehol sem fogsz venni azok már a behozatalkor eltűnnek az autókról.
Lehet venni gyárit kb. 5000,- Ft/pár és azt lehet fényeztetni kb az is 4-5 ezer.
Jó móka mikor a festőmester eléd rakja a színkártyát, hogy a szürke hányadik árnyalatát szeretnéd, /lesz ez is 50 :-) / ráaadásul mind tök egyformának látszik.
A fényszórómosó bal oldali fedlapom, önállósította magát és elrepült, egy gyorsforgalmi részen, így esélyem se volt megkeresni. Nincs valakinek ilyen grafit szürke árnyalatban? Mellékelek egy képet az autómról, a szín miatt. Persze ha nem lesz beérem mással, majd átfestegetem.
A klíma kommenteknél olvasom hogy itt vannak hozzáértő emberek, az én autóm néha nyomja a hideget mint az állat, néha meg csak sima levegőt keringet, a ventilátort is hol lecsökkenti, hol meg elkezdi nyomni a levegőt majd nem fullon. Az automata üzemmódba még megérteném de manuálba is ezt játssza, így hol fázunk, hol meg izzadunk. Van valakinek ötlete?
A fényszórómosó bal oldali fedlapom, önállósította magát és elrepült, egy gyorsforgalmi részen, így esélyem se volt megkeresni. Nincs valakinek ilyen grafit szürke árnyalatban? Mellékelek egy képet az autómról, a szín miatt. Persze ha nem lesz beérem mással, majd átfestegetem.
A klíma kommenteknél olvasom hogy itt vannak hozzáértő emberek, az én autóm néha nyomja a hideget mint az állat, néha meg csak sima levegőt keringet, a ventilátort is hol lecsökkenti, hol meg elkezdi nyomni a levegőt majd nem fullon. Az automata üzemmódba még megérteném de manuálba is ezt játssza, így hol fázunk, hol meg izzadunk. Van valakinek ötlete?
Sajnos a Kelle-ben már nagyon nem "full", a full felújítás.
Szépen megcsinálják a házat és belül csak azt cserélik, amit muszáj. (persze a csapágyak és a kefék újak azért) Arról nem is beszélve, hogy már nem is ők csinálják, hanem kiadják bérmunkába ide-oda.
Volt pár eset, amikor mentem vissza reklamálni. :-(
Egy teljesen új utángyártott gyakran jobban megéri. (szerintem)
Úgy, ahogy ők csinálják, én is megcsinálhatom, csak sokkal olcsóbban. (manapság már meg is csinálom)
30.000 ft a full, de nem cserélték a szíjgörgőt, az + 8500 ft. Székesfehérvár Berényi út indycar, vagy Kelle kft Budaörs. A delphi feszszabályzót nem mindegyik BSI ECU(?) szereti.
Segítséget szeretnék kérni hátha ismerős valakinek a probléma. A vezetőoldali ajtó fokozatosan kb. egy hét használat alatt megereszkedett 3-5 cm-t.
Nincs fellazulva a sarokpánt ill. egyik csavar sem az ajtóban, a csapszeg nem mozog. Ami feltűnt, hogy a nyíllal jelölt helyen mozgatásra mintha előre-hátra mozogna egy kicsit. Bezárni már csak úgy tudom ha a kilincsnél megemelem. 2002 Ulysseről van szó.
mullergy, A leírtak alapján arra tippelnék, hogy nem nyomta a fékpedált és bele erőltette P-be, vagy a fékpedál nyomása nélkül, ki erőltette P-ből. Valami retesz törhetett el jobb esetben, de hogy ez mi módon javítható, vagy mi ment szét? Szerintem itt senki sem tudja a megoldást, néhányan vagyunk csak automatások, aki meg nem aut. váltószerelő, az fél tőle mint a tűztől. Az egy teljesen külön szakma, igen kevés jó szakemberrel.
A váltó ezen kívül problémamentesen működik. Semmi rántás akadás, szépen finoman vált. A kart fel is tudom tolni addig hogy érzékelje hogy "P" ben van, de annyira már nem hogy vízszintesen el tudjam tolni.
(a probléma azóta jelentkezik mióta apósomnak kölcsönadtam :) Mintha azt mondta volna hogy amikor leállította nem rakta "P" be)
mullergy, jó volt az a vált egyel talán? A többi fokozattal hogy boldogult eddig? Finom rántások, akadozások, vagy csúszások hogy voltak?
Kb. kismillió oka lehet az ilyennek, és abból egyik sem jelent semmi jót. Lehet csak parkolófék probléma, vagy váltó kar elakadás, de ezeknek mind van előjele. Szerintem eljött az ideje felkeresni egy váltószakembert, ez pont olyan hiba, amit csak műszeres valós idős méréssel lehet meghatározni.
2x a parkolóban álltunk, és már csak a nyomukat láttuk, 1 alkalommal mi parkoltunk ép, és belénk jött egy fiesta, aztán egy másik alkalommal egy kereszteződésben jött belénk egy escord. (itt mi is hibásak voltunk kicsit)
És persze a Peugeot millió árnyalatban készített kék karosszériát...
Parkolóba mentek beléd, hogy nem kaptál betétlapot?
Nekem a pech sorozatom a tolató szenzorral van. 2 elfáradt, kicseréltem (újra, élettartam garanciával...), 2 napig működött, most már megint parkszenzor hibát jelez... Na most vagy másik 2 vagy 1 hibás, vagy az új(ak) mentek tönkre.. A füleléses hibamegállapítás nekem nem megy..
pech sorozatom következő állomása a fél autó kicserélése mellett: 12 hónap alatt 4-szer jöttek már belénk! 3 alkalommal a jobb hátsó ajtót és a mögötte lévő kerékjárati ívet hajtogatták a jelenlegi állapotába. --> nagyon szép és egyedi.. Na de érdemes megcsináltatni (betétlapot egyszer se hagytak, vagy telefonszámot...)? Ha eladom egyszer, garantáltan törés mentesként fogom hirdetni :)
Nem tudom, akár oda is tartozhat a kóccal és a piapamocsokkal együtt. Viszont csak egy van belőle a rendszerben, ezért csak egyes számban kellene emlegetni.
Ne vedd magadra.Lehet,hogy nem neked kellett volna válaszként írni,csak simán következo hsz-ként.
Csak pont ma délután töltöttem egy megane II klímáját,most vette a tulaj,semmit nem tudott róla,de ezzel a kiszáradt tömítéssel jött elő.Annyiszor hallom ezt a kamu dumát,hogy már feláll a szőr a hátamon tőle.
"cimbora Seatjából is elment a "téli pihenőn" a gáz. Betöltő csonkot akartak vele cseréltetni, horror pénzért. Tanácsomra csak feltöltette UV-val, hogy legalább lássák tényleg, ott megy-e el.
azóta se cseréltek nála semmit, és nem is kellett újratölteni.
(és azóta nem kapcsolja ki télen)"
Pl: egyszerűen valamelyik töltőcsonkjánál a szelep alá( kb olyan mint az autógumi szelepe) került valami szennyeződés,ezért akarták cseréltetni.
Mikor rácsatlakoztatják a klíma csatiját,ezt megnyomja,majd nitrogénes nyomáspróbán/vákuumozáskor/töltéskor ez valamerre távozott,és lőn csoda............
Tudnék még példákat,de a kiszáradt gumigyűrű egyikben sincs. :)))
Nekem se megy el a gáz a klímáról, pedig nem használom télen. Max 1-szer indítom el. A Fiat a 2. telét vitte végig így és most is működik. A Corsám 9 éve van meg, szitén nem használom a klímát, egyszer lett eddig gáz töltve, akkor se sok hiányzott. Fater Yarisa szintén zenész, meg a régi céges autóim is.
Ez 5 autó és sok éves tapasztalat. Lehet, hogy szerencsés vagyok?
2 fém közé szorított gumin mi tud kiszáradni? Semmi! Miért érdekes itt a rendszeres indítás? Semmiért!
Van olyan hely ahol mozgó alkatrészt kell tömíteni? Igen! A kompresszor tengelytömítése, azaz a tömszelence! Hogyan működik ez? A belső nyomás ráfeszíti a tengelyre a tömszelencét! Hát itt kell az olajfilm, ami segít a tömítésben!
1 tél volt, amikor 1 hónapra kikapcsoltam. Tavasszal nem is volt benne gáz.
feltöltötték, (nem cseréltek semmit), azóta jó.
Ha akkor elment, és nem a tömítések száradása miatt, akkor miért?
köszönöm
cimbora Seatjából is elment a "téli pihenőn" a gáz. Betöltő csonkot akartak vele cseréltetni, horror pénzért. Tanácsomra csak feltöltette UV-val, hogy legalább lássák tényleg, ott megy-e el.
azóta se cseréltek nála semmit, és nem is kellett újratölteni.
Én már 6 telet nyomtam a pug 807-el és sosem kapcsoltam klímát. Kétlem, hogy kóccal tömítették volna a csatlakozásokat, mint régen a házak radiátor rendszerében, mert azok tényleg kiszáradtak, ha nem kaptak nedvességet.
Viszont bemondásra tényleg nem szabad hallgatni, ha csak nem parafenomén a klímás...... :)
"A rendszerben lévő olaj ken. Ha nem forog, akkor a tőmítések kiszáradnak és elmegy a gáz"
Hagyjuk már ezt a :tömítések kiszáradnak, városi legendát.Itt mindenhol gumi tömítések vannak,amik két alu közé vannak vannak összeszorítva a csavarral.
Ha télen néhány hetente,havonta bekapcsolod az bőven elegendő.Ez a kompresszor védelmében nem árt,mert valóban a rendszerben lévő olaj valamelyest "leülepszik".
Megerősítem a hűtő gyengeségét, 1 hónapja cseréltem.. Szerencsére kifogtam egy akciót, és 30eft körül megkaptam egy Delphi hűtőt 2004 évjáratú 2.2 hdi 807-hez
A szervizes fickó azt mondta, francia betegség a hűtő kilyukadása a ventillátor alatt. Mindjárt mutatott is egyet, amit tegnap cseréltek...
Lehet inkább adok neki még egy esélyt, feltöltetem és hallgatok rád, télen is járatom... Aztán ráérek jövő nyáron hűtőt cseréltetni, ha tényleg lyukas...