Pedig az az egy szem mikrofon füllent a legkevesebbet. Ha ahhoz belövitek a hangzást, meg hangerőarányt, akkor egy kis klubban (ahol alapokról kell szólni) eleve jobb eseéllyel indul a beállás, megszokjátok hogy esetleg nem halljátok egymást, vagy magatokat.
Illetve a legnagyobb melóhoz, az "ének-producereléshez" azaz, hogy fölvegyünk vokálokat ACIDdel az otthon összerakott kis alapokhoz, hogy halljuk, hogy mivel van gáz, mi a jó, egyáltalán, hogy halljuk, hogy mi van az énekkel, mert próbán nem lehet ezzel úgy dolgozni.
Vész esetén meg lehessen vele éneket felvenni rendesen is.
Tehát mik vannak, mennyiért? Amire szükség lenne szerintem több bemenet, 48/24-es felvételi lehetőség... semmi extra, mintha lenne egy Audigy 2-esed csak USB-vel.
Szerintem meg nem. Legalább sztereó legyen, mert anélkül kivehetetlen fos az egész. Az énekesünk szeretne ilyet összedobatni, szerintem elég az alaphangkártyába betolni egy keverőről levett sztereómixet, de hát ha megkért, hogy kérdezzem meg, akkor megkérdezem.
Erre (véleményem szerint) tökéletesen megfelel egy mikrofon középre lógatása, és monó felvétele. Különben csak piszmogás van, és azt már érdemesebb egy kis stúdióban csinálni.
Cackewalk es a Sonar szokott olyanokat hogy nem latja az elotte feltelepitett dolgokat , vagy az utanna feltelepitetteket.
Attol fuggoen hogy milyen sorrendben telepitek egy egy "crach" utan , hol latja a Soundforget, a hangkartya "Wave editor"-jat , hol meg nem. Nem figyeltem hogy a WaveTable-t latja e mert nem hasznaltam.
Es nem talaltam "refresch" gombot.
Lehet ez a baj oka ?
Most nincs peldaul ,Sonar-om , uly hangkartyam DirectX 9 -el mukodik , a Sonart most a hangkartya utan akartam telepiteni ,,, NEM MEGY...nem lehet mert a Sonar fel akarja tenni a DirectX 8-at , a DX( meg nem hagyja magat kiszedni , vagy atirni , igy egyszeruen nem birom a Sonart feltelepiteni.
Az ez elotti telepiteskor eloszor a Sonart tettem fel DX8 al aztan a hangkartyat ami feltette a DX 9 -et es igy mukodott a Sonar .
Szoval ilyeneket csinal a Sonar !!! ( Cackewalk)
A szelektalaskor ra kell kattintani a tablazatban levo "device"-re meg ha egyedul is van csak akkor OK , nekem is sokaig kiirta hogy no Midi ...selected , es ott volt a tablazatban , es a sorrend jo volt en nem kattintottam hanem OK jovahagytam , es erre kiirja a meset ..." NO MIDI....selected" , muszaly rakattintani , es csak utanna az OK ..
En evekig mentem No Midi ---vel mert nem kelett , aztan mikor kelett rajottem sok vacakolas utan .
szerintem ennek fussal neki meg egyszer :-) milyen hangkartya? milyen tipusu csatlakozas? stb.
(en mar egyszer majdnem eladtam egy tokeletes cuccot, mert lehetetlenseg volt installalni, aztan fel ev elteltevel egy esos delutan nekiugrottam ujra, es rajottem, hogy ha otodjere is ujrainditottam volna a gepet akkor mukodott volna mar az elejen is :-]
Való igaz, nem egy Extremist - már ami a nótákat illeti -, de tényleg jól szól, van hangulata is. De az utóbbi évek dolgaihoz képest javulást látok. (a crystal planet óta nem nagyon hallgatom a lemezeit) ;)
Sonar/Cakewalk nem latja a hangkartyam MIDI generatorat. Mi a rakot lehet csinalni ilyenkor? A menuben Options-> MIDI Devices csak a Microsoft MIDI Mapper-t hozza fel mint Output device-t, viszont azt hiaba valasztom, jon a popup, hogy No MIDI Outputs selected:-( Verzio 5.0
Frutty loops latja a Microsoft MIDI Mapper-t is es a Microsoft GS Wavetable SW Synth-et is. Hangkartya beepitett laptop REALTEK AC'97...ez van:-) Hangkartya driver-t mar ujrainstalltam parszor, de semmi valtozas.
Rohadtul jó a keverés, de ez nem meglepő az utóbbi 3-4 album -on is már zseniális volt, marhára meghallgatnék egy ujracsinált Extremist-et ezzel a keveréssel.
Ugy tünik kicsit most ilyen Garázs Rock feeling -et célzott meg, kicsit Funky-s dobokkal.
Első hallgatás után kicsit hiányoltam a massziv vezérfonalat a számokban ami jellemző. Valahogy most nem érzem azt amit szoktam hogy a gitár helyettesíti az énekest hanem inkább egy végigszólózott albumnak tűnik.
De majd a 10. hallgatás után meglátjuk, eddig ez mindig igy volt kesobb kapott el a dolog...
Az persze már most is láccik hogy Autopályára király lesz :)
sajnos a sztrató zajos, szegény Szilveszter most mutolgatja a lukakat, ugyanez az overheadekkel is a helyzet, kicsit a basszus vonaljában is van ez-az. meg a szaxofont elpakolászni hátra, mert a Pista örömében telefújta az egészet:) néha olyan, mint egy Kenny G. paródia.
viszont összességében jó hangulatú este volt, meglátjuk, mi jön át a felvételből. Besenyei Csabi az egyik legjobb folk-blues előadó, ha nem a legeredetibb.
Már meg is válaszoltad, én a dráj alatt azt értem, hogy mellékeverhetnéd (mondjuk) egy splitteren keresztül a tiszta hangzást is (dry signal - tiszta jel, wet signal - effektezett jel). Amúgy kafa a dolog.