Elnézést a topiklakóktól, hogy ilyesmivel hozakodom elő, de muszáj megkérnem kalligráfus 4hozzászólás urat, hogy a cigányozást hagyja a topicon kívül.
Köszönöm.
ps. ha netalántán vannak kevésbé szigorú országban élő ismerőseitek, szerintem hívjátok fel a esetre a figyelmüket. Most még kevés info van a dologról, de gyűlik.
A skac egyébként már valóban a TASZ (azaz Pelle Andreáék) ügyfele.
A területen jártas jogász szerint ránézésre a fiú tényleg elkenhető a termesztésről szóló információk miatt, ez valóban sért hatályos magyar jogszabályokat és igazándiból ezt még ártalomcsökkentésként sem nagyon lehet értelmezni.
üdv hölgyeim és uraim!
azt hiszem most jól jönne egy gyászkeret ennek a topicnak, de legalább egy
fekete csík (egy utcányi:) először nem igazán akartam elhinni, hogy mi
történt, "ez csak valami rossz vicc lehet", de úgy tűnik mégsem nevethetek.
már nagyon régóta látogattam a lapot, a srác hozzáállása abszolút pozitív,
objektív és részrehajlás nélküli. de ebben a ultrakommunista országban
(ekkora diktatúra még rákosi idején sem volt, haljak meg!), ahol ávós
módzserekkel (nem! nem vagyok csurkista:)) egymást nyomják fel az emberek -
van egy gyanúm, hogy nem a "drog előállításának elősegítése" miatt nyomultak
rá a srácra, hanem a fideszes beszólása miatt. "fidesz? ó, igen? hát most
megtudod mi a fidesz (hűvösretesz). amúgy nekem szerencsém van, mert a régi
jópajtás rendszer alapján én is csókos vagyok ovinál, ti. nagynéném az
osztálytársa volt orsós viktor (vajda) úrnak:)
szóval példátlan, ami itt folyik, és tényleg nagyon abszurdnak tűnik nekem az,
hogy pont az internet szabadságáról, meg a hippik virtuális birodalmáról
beszélgettetek, erre bumm! derült égből a kormánycsapás. olyasféle kósza
gondolatok kóricálnak a búrámban, hogy ezt az esetet nyilvánosságra kéne
hozni a világ előtt, mint "szegény magyar kertbiólogust kínoz a (párt)állami
karhatalom", "veszélyben a virtuális szabadság", "magyaroszág újra felhúzza a
vasfüggönyt:)", stb...
köszönjük neked amerika! köszönjük neked billi "nemtüdőztemle" clinton! éljen
az amerikai világrend!
kalligrafi (shroooom:))))
mentsük.meg.a.kultivátort.alapítvány.elnöke
köpcös! nem olvasol te véletlen kretént?:))) vagy kijártad politikus-képzőt?
fish:láttad te az amerikai kormány hivatalos marihuána propaganda filmjeit?
"marijuana, the killer drog". bután nevetgélő, bubifrizurás fiatal lányok,
ingujjra vetkőzött ugrabugráló fiatalemberek szivogatnak, mígnem elborul az
agy, törik a zongora, para on, gyilok elő, vér és rettegés las vegasban -
mindez egy kis fehér rúd elfüstölése után. szóval vigyázat! ez a potenciális
pszihopata gyilkosok gyülekezőhelye - warning, warning! aki magyar gyorsan
tanul.....
extrás ügyben annyi infom van, hogy a srác védelmét Pelle Andrea fogja intézni, szóval a legjobb kezekben lesz.
jung, a legalizás kérdését hamarabb le lehetne zárni, mint azt sokan hiszik. egy intenzív és hiteles tájékoztatási/oktatási programmal a következő 1-2 generáció után már természetes dolog lenne a drogok mindennapi kezelése, kb úgy mint az alkohol. a kampány simán megtérülne a legális termesztés után bevasalt adókkal.
520 : hát az ha napi egyel számolom akkor is 1,5 évre elegendő lenne, es akkor télleg kész lennék folyamatosan. Bár ennyiből tuti olajat, sütit kéne csinálni.
Amúgy meg elegem van. Nem akarok POLGÁR lenni. Bárcsak lerohadna a kezem, mert ekkora balek ikszelést még nem követtem el. (Igaz akkor ixelhettem először.) Ha meghallom ezt a szót, már felmegy a pumpa. Kedvenc vezetőnk jól intézi az ügyeit. Aki ismeri régről azt odaülteti az asztalhoz, nehogy má valami turpisság kiderüljön régről (pl.:egyetemi buli, ahol rakétakilövés volt). Nézzétek meg. Katonasági jóbarát: elnöke a malévnak, és mostmár a molnak is. Szívesen találkoznék egy-két politikussal este egy sötét sikátorban, kettesben (vagy ott lehet egyszer több is). Mostanság az egyik leghőbb vágyam, hogy előkerüljön valami régi kép V-ről, és T-ről, amint a Dokkban buliznak Prinzcel, és éppen a kóla fölé hajolnak, vagy megy körbe egy dzsó, és füst lebegi körbe őket. ÚTÁLOM AZ ÖSSZES POLITIKUST!
Álláshirdetés: Tud folyamatosan beszélni úgy, hogy közben igazából csak egy mondatot fogalmaz meg többféle képpen ? Szeretne nagyon hamar, nagyon gazdag lenni ? Érzi, hogy az emberek mit szeretnének hallani magától ? Ki is tudja mondani azt, még akkor is ha tudja, hogy úgysem igaz ? Nem érdekli csak a saját és családja jövője ? Jöjjön ! Várjunk közöttünk ! Az ideális munkahely önnek a parlament. Legyen ÖN is képviselő !
Köpcös
ui.: ha kicsit összevissza a mondandó, akkor gondoljatok a mondatok közé káromkodásokat, szidásokat, kilátásba helyezett inzultust, meg amit akartok. úgy látom délben megint sétálnom kell majd, hogy megnyugodjak....
Hát igen ez itt a probléma: van aki még mindig felteszi a kérdést, - Mi az,hogy a drogokat helyesen használni? Miért többféleképpen is lehet?
Ugyanakkor sajnos azt hiszem ez a kormány szarik arra, hogy ki használja a drogokat "helyesen" vagy nem "helyesen", a cél egyelőre az,hogy ha valaki valaha is bármilyen drogot használt bármilyen módon, és az bármilyen hatást is váltott ki belőle,azt szeretné a kormány a társadalom szemében megbélyegezettnek tudni. Sajnos a butító dokumentum filmekkel, a félinformációkkal sokaknál sikerül is ezt a hatást sokaknál elérni. De én még mindig azt mondom egyre többen vannak, akik egyre többet tudnak erről az egészről és annak ellenére, hogy talán ők maguk nem élnek semmivel, nem tartanak bennünket a társadalom söpredékének. Nem egy ilyet ismerek, és gondolom még ennél is többen vannak. Szóval, habár tudom, balszerencsés körülmények között akár nagyon pórul is járhatok, de én ezt az egész drogtörvény mizériát nevetségesnek tartom itt és most. Úgy értem: mindez ugye ők sem gondolják teljesen komolyan?
itt nem is a paranoia a lényeg, hanem hogy ilyet egyáltalán megcsinálhatnak... :(((((
Én viszont úgy gondolom, hogy amit tilos azt tilos.Nem szabad a tüzzel játszani...
Nem azzal van a baj, hogy ezeket a dolgokat megteszi az állam, hiszen a törvényeket ö hozta - hanem hogy ilyen törvényeket hoz.
Nem akarom védeni a törvényhozókat, de képzeld mi lenne ha szabadon lehetne drogozni bárhol. Én asszem nem szeretnék ott élni.
Most már nem magamtól félnék, hanem azoktól akik nem tudják kezelni a drogot.
Nem hiszem hogy az emberi kapcsolatoknak a drog lenne a közvetitöje. Ha szereted az embereket akkor nem az alapján döntöd el, hogy ki a barátod, hogy drogozik-e vagy sem.
Az a baj, hogy az emberek nem tudják eldönteni, hogy kell-e a drog vagy inkább hogyha van drog akkor hogyan tanitsuk meg az embereket a helyes használatra.
Örök kérdés marad szerintem.
No majd csak lesz ez valahogy, én mondjuk nem sok kapcsolattal rendelkezem a téren, de spirituális energiáimat nem kímélve dolgozom az ügyön.
Más.
Ma láttam két arcot a metrón, és volt náluk egy példány a Pszichedelikus Sámánizmusból. De hát elég furcsán is néztek ki. Mintha a fejüket valamilyen savba mártották volna. :)
Más.
Nagyon jól érzem magam, és boldog is vagyok emellett mostanában, csak valahogy nem tudok már rendszert találni az _egészben_, pedig még szeretnék. Olyan valószínűtlen és bizonytalan minden, pedig nem fogyasztok illegális kábítószereket (csak a nővérem unokabátyjának a ...).
Üdvözletem! Kérlek tedd fel a lapodra a http://www.nodrog.hu linket! Az az álláspontom, hogy azoknak akik még nem szálltak be, mondjuk azt hogy ne is tegyék. Vélhetõen azok között is van erdeklõdés a veszélyek iránt akik csak a drog azonnali hatásához ragaszkodnak. Célszerünek tartom, hogy az "utazók" kapják meg a címeket, telefonszámokat ahol segíthetnek. A leszakadás, a kilépés, a gyógyulás lehetõségét mindenkinek fel kell mutatni! A NODROG site-ot folyamatosan bõvítjük. A határozott drogellenes érvelés mellett felrakunk ismereteket, kapcsolatokat, adatokat amelyek hasznosak a témával foglalkozóknak, de a drogot fogyasztóknak is. Megköszönöm, ha a http://www.nodrog.hu linket a Te oldalaidon elhelyezed.
Márfai Péter
Ps.: Mostanában országgyûlési képviselõ vagyok, és a "drogellenes" bizottság tagja. Találkoztam sokakkal... Kell a segítség!
-----------
Tue Dec 16 20:01:16 MET 1997
Márfai Péter
Felraktunk néhány uj, angol eredetu anyagot a http://www.nodrog.hu oldalra. (Szuloknek... stb) Kerek véleményeket! Udv.: M. Peter
a mocskos, kábitószeres svájci törvényhozás milyen hülyeségekkel foglalkozik! :))) nemhogy lecsuknák az összes állampolgárjukat, akik kiejtik a szájukon, hogy "fü"... de most komolyan, nekünk mé mindig az amcsikat kell utánoznunk???
Jung, itt nem is a paranoia a lényeg, hanem hogy ilyet egyáltalán megcsinálhatnak... :(((((
Az internetrendörség meg jót röhög mikor ezeket a beszólásokat olvassa..
"Jól beparáztattuk a kis szarosokat! : ))"
Nehogymá átvegye a paranoia az uralmat a topicban.
Emlékeztek: ne állj szembe a sárkánnyal, ülj fel a hátára és engedd hogy vigyen...
na most erre mit lehet mondani... Cellux, pont tegnap mondtad, hogy addig létezhet a Net, amig szabad... erre tessék!
egyébként itt ugyanez a cikk a Magyar Hirlapból:
Az elsö online-os rendörségi drogügy
2000-06-22 (a nyomtatott MH cikke)
A rendörség kábítószer-termesztés elösegítése címén eljárást indított az ellen a budapesti fiatalember ellen, aki az interneten keresztül egy magyar nyelvü leírást tett közzé a hasiskender szobai és kültéri termesztéséröl. Lapunk úgy tudja, ez az elsö eset, hogy a világhálón megjelent szövegért valakit kábítószeres büncselekményért vonjanak felelösségre. A gyanúsított egyébként maga nem termeszt és nem is fogyaszt cannabisterméket.
Gyanúsítottként hallgatták ki tegnap azt a fiatalembert, aki néhány héttel ezelött az interneten keresztül a hasiskender termesztéséhez, felhasználásához adott kifogástalan és részletes leírást. A gyanúsított elismerte, hogy ö készítette az összeállítást, ám úgy érzi, nem követett el jogsértést.
A Btk. 283/A paragrafusa tavaly március óta rendelkezik a kábítószer termesztésének elösegítése miatti felelöségre vonásról, három évig terjedö szabadságvesztéssel fenyegetve az elkövetöt.
Az ominózus weboldal a mai napig fenn van a világhálón (EZ UGYE MÁR NEM IGAZ... SHROOOOM). A köszöntö sorok között láthatjuk: "Aki illegális kábítószerek fogyasztására ösztönzésként értelmezi az itt olvashatóakat, az vagy fideszes vagy forduljon pszichológushoz." Az érdeklödök teljes hátteret olvashatnak a marihuánafogyasztás jogi megítélésröl, valamint megismerkedhetnek egyes hazai szakértök álláspontjával is. Feltételezhetöen azonban az olvasók többségét a hasiskender palántázásáról, öntözéséröl, trágyázásáról, metszéséröl, megvilágításáról és feldolgozásáról szóló fejezetek foglalkoztatják. Szakemberek szerint a leírások, a beszerzendö eszközök felsorolása még a legamatörebb termesztönek is elegendö segítséget nyújt a növény felneveléséhez és a sikeres aratáshoz. Ez pedig megalapozhatja egy eddig példa nélkül álló büntetöeljárás megindítását.
A tájékoztatóról lakossági bejelentés révén értesült a rendörség. Ilyenformán egyáltalán nem kizárt, hogy az említett oldalon kívül több más hasonló tartalmú, akár büntetöeljárást eredményezö oldalak találhatók a világhálón.
Az interneten egyébként évek óta olvashatók hasonló és bövebb leírások - angol nyelven. Az amerikai törvényhozás néhány hónapja lépett is az ügyben: olyan törvénytervezet áll elfogadás elött, amely szigorúan szankcionálná minden droggal kapcsolatos információ közzétételét - söt, még azokat is büntetnék, akik ilyen weboldalra mutató linket helyeznek el saját honlapukon.
A tervezet ellen az utóbbi hetekben médiakampány bontakozott ki az USA-ban. Egy ilyen jogszabály ugyanis lehetetlenné tenné a hiteles információk megjelentetését, büncselekménnyé válna például a tücsereprogram "reklámozása". A tervezet ellenzöi szerint pozitív hatása viszont alig lenne a dolognak: a cannabistermesztésröl például számtalan szakkönyv szól, ezek megrendelhetök, fellelhetök a könyvtárakban, de a trükkök egyetemi képzés keretében is elsajátíthatók.
Velkombekk, hiányos volt nélküled a lista, nekem meg különösen hiányoztál, mert úgy érzem csúnyán viselkedtem veled és ez rosszul esett nekem :-))))
Ahogy én is "csak" követek valakit, úgy bárki, aki ebben a dolgoban (önmegváltás) követni akar, utánam átléphet a kapun. Mindent elmondok, ami ehhez kell, csak az utolsó lépést nem...
Ez azt jelenti, hogy te már átléptél a kapun? Esetleg sok egymást követő kapu van? (nekem sokszor úgy tűnik) Vagy egy kapu, amin viszont hosszú folyamat átlépni? Szóval... a kapun való átlépés "megérkezést" jelent?
És az, hogy mindent elmondasz ami ehhez kell, az azt jelenti, hogy tudod hogyan kell önmegváltani? És ha én szeretnélek követni nekem is meg tudnád mutatni az utat? Vagy neadjisten az egész topicnak?
Már megint sokat kérdeztem... Nagyon szeretném jól érteni amit mondasz és asszem elég messze vagyok ettől...:-(
A birkák nagyon tetszenek, tényleg jó modell, de azért a közösség mégiscsak _valami_. Valószínű, hogy minél előbbre jár az ember az úton annál kevésbé támaszkodhat a közösségre, viszont a közösség annál inkább rá. Vagy nemtom. Nekem sok-sok mikrogramm LSD-vel felérő inspirációt, biztatást, pofont, örömet, szomorúságot ad ez a topic. Csak azért nem mondom, hogy olyan mintha templomba járnék ide, mert nem igaz :-)))
"Marihuánát foglaltak le a vámosok Röszkén
2000. június 22., csütörtök, 14.33
Ötszázhúsz gramm marihuánára bukkantak a vámosok a röszkei határátkelőn egy jugoszláv személygépkocsiban szerdán.
Két jugoszláv fiatalember az egyikőjük édesanyjának autójával jelentkezett belépésre Röszkén. Mindketten úgy nyilatkoztak, nincs vámkezelnivalójuk. A pénzügyőr ennek ellenére a tételes vizsgálat mellett döntött. Az elrejtett kábítószert a kocsi hátsó ülése alatt találták meg. Az 520 gramm kábítószer értéke több mint 200 ezer forint. A marihuánát magáénak valló fiatalember a jegyzőkönyvi meghallgatás elől megpróbált elmenekülni, ezért a vámos testi kényszert alkalmazott, és megbilincselte.
(MTI)"
Valaki osztja a füleseket? Vagy mi ez a dömping?
:-((((( 520gé, az majdnem elég egy évre :-)
Honnan tudod, hogy mi van a fejemben? Csak ebben az egy hozzászólásodban megfogalmaztál több olyan dolgot, amin mostanában én is sokat rágódom.
Bár szavakba tudnám önteni én is önteni!
24 éves fiú, a saját lábán védekezik, mert infokat közölt, egy olyan növény termesztéséről, melynek "gyümölcse", csak illegálisan fogyasztható...stb.
:-o Was? Tessék? Ilyet csak úgy lehet?
Egyébként nem hiszem, hogy mi is szarban lennénk! Már közvetlen szarban. Az országgal, a régióval, a világgal van a baj. Talán ami még rosszabb, az emberekkel. Jaj, de soká lesz ennek még vége!
A többiek már elmondták mit gondolok hosszútávon :-)
Blackhole!
Bocsika, nem egyszerűen élek mostanában, majd jelentkezem... IRL No.2-jeligére!
Forr a topic :-) Dehát hőmérsékleti rekordokat döngetünk, nem csoda.
miért tulajdonítotok a kábítószerezésnek ekkora jelentőséget...
Nagyon jól jött nekem ez a kérdés, ideje volt elgondolkoznom rajta :-)
Én asszem 2 ok miatt:
- mióta drogokat használok, erőteljesen átalakult a világról alkotott képem (ha tiszta vagyok akkor is át van alakulva :-), és úgy érzem, hogy nagyszerű, fontos, sőt, legfontosabb dolgokra éreztem rá, és igyekszem ezeket feldolgozni és ha lehet másokkal is megosztani. Ebben az a vicces, hogy ezekben a feleszmélésekben amiket a drog hozott magával, az a felismerés is benne van, hogy a drogok nem fontosak, sőt... Nem a drog a fontos, hanem amit megláttam a segítségével, a cuccost legszivesebben el is hagynám (nem egy aszkéta önmegtartóztatásával, de nem nyomok már minden 7végén bélyeget :-)
- azok a cuccok amiket drogos pályafutásom alatt beszedtem többé-kevésbé addiktívak. És a függőség cseles, homályos dolog. Lehet kicsit függeni, lehet nagyon, lehet fizikailag, lehet pszichésen, stb. A függő ember csak a legritkább esetben gondolja, hogy na én most függő vagyok, de a gondolatai gyakran a szenvedély tárgya körül kalandoznak...
Hát... ez a két körülmény együttesen elég jól megmagyarázza, hogy miért tulajdonítok a kábítószerezésnek olyan nagy jelentőséget. Pillanatnyilag arra hajtok ( úgy érzem sikerrel:-), hogy miután az agyammal beláttam, hogy a cuccos maga elhagyható (elhagyandó?), tényleg el is hagyjam. Az absztinenciától persze épp annyira (vagy még jobban) irtózom mint a függőségtől.
Csupa csapda az egész :-) Mer' ugye, ha nem cuccozok akkor akár be is állhatok a sorba... A Nagy Spirituális Felismerések ápolása is élvezetesebb trip formájában mint felelősségteljes/isten felé forduló/tisztességes/spirituális/kozmikus/jó (nem kívánt törlendő) élet élésével, vagy mi...
és te mivel ill. mitől váltod meg magadat? ezt nem értem. nem értem miért tulajdonítotok a kábítószerezésnek ekkora jelentőséget...
nem hiszem, hogy ebben akár csak egy (józan) pillanatra is meg lehet találni az élet értelmét
Ha Te, vagy akárki más úgy gondolja, hogy kábítószert szed, akkor annak valóban _kábító_ lesz a hatás.
Holist valóban nem vitatkozott Veled... csak nem figyeltél arra, amit írt.
A drogos közösség nem egyenlő az őskereszténységgel. Nem fogjuk megváltani a világot.
Én önmagamat váltom meg. Ahogy én is "csak" követek valakit, úgy bárki, aki ebben a dolgoban (önmegváltás) követni akar, utánam átléphet a kapun. Mindent elmondok, ami ehhez kell, csak az utolsó lépést nem... de addigra már tudni fogja a kapu előtt álló, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy átlépjen.
És ennek a végeredménye (de csakis az) lesz a lázadással megvalósult összeolvadás. Mindenki külön és így együtt.
Aki meg akar mást váltani, az lényegében visszahúzza azt saját egojának vonalába... a birkák is szeretik a közelséget, mert akkor kevesebb az esélye, hogy mindegyiküket megeszi a farkast: csak a külsők bánkódhatnak, hogy őket mikor kapja el... így hát újabb birkákat szereznek maguk köré. Aztán egyszercsak a középső birka megéhezik, mert már nincs elég fű, és belülről kezdi el a nyájat megenni. Bravó.
Az élet értelme nem [(csak :)] a drogokban van (bár ezt már tényleg nem tudom, ki állította... gyanítom, hogy senki). Viszont, amíg nem találta meg valaki a saját életértelmét, addig akár a drogokban is lehet... :)
Nyugi, az index nem fogja kiadni az adatainkat a rendőrségnek, nem hülye akkor abban a pillanatban oda lenne az olvasóinak a fele.. Másrést a logokat nem őrizgetik, nincs akkora winchester amint azok mind elférnének. Arra kell vigyázni, hogy semmi személyes adatot ne adjatok ki magatokról itt a topicban. Ennyi.