Ha az elemi kár nincs a Cascodban, akkor egy sz@r biztosításod van. Több autót ver össze a jég, dől rá fa, esik rá cserép, stb., mint amennyit ellopnak. (szerintem)
Na látod, ebben szerintem nincs igazad. Egy olyan autó nem arra lett kitalálva, hogy 160nal száguldozzanak vele. Mint ahogy a Kia sem. De még mindig nagyobb biztonságban vagy egy alacsony, széles és 205ös gumikkal szerelt autóban, mint a lentebb leírtakban.
"A hét közepétől – egyre növekvő valószínűséggel – télies időszak következik" csak eszembe jutottál, a metneten találtam az előrejelzésnél, jövő hétre...
De éppen ez sem így van, mert nemcsak az önrészt kell peresíteni hanem a teljes kárösszeget, mert bár először a saját Cascód terhére megy, az nem jelenti azt, hogy az ismert károkozó mentesülne jogilag a kártérítéstől, te is perelheted, a teljes kár miatt, de a biztosító is perelheti. Mert ha valami kár a Cascód "rovására" megy úgy, hogy más hibájából történt, neked abból az önrészen felül is van anyagi károd, a Cascobonusz visszaesésével, ill. a következő év magasabb cascódíja miatt. Nem beszélve a biztosítóról, aki fizet(jó esetben)
Nem erről volt szó, ilyet senki nem állított, hanem ismeretlen károkozóról , ha beazonosítható a károkozó biciklis, polgári perben követelheted a károd megtérítését.
Hát itt van ígért képek. Enzo H, króm csavar (nem polír, nem nikkel), króm szelepek+sapkák kerékőr, szerelés 89000 Ft. Gumis megszenvedett a "csoda michelinnel", forgatta vagy negyed órákat és mindig 70-100 grammokat kért. (üres felnik 10-25gramm közt voltak) Utána sikerült úgy forgatnia, hogy 20-40 gr. között voltak. Pedig az enyém angol és nem török michelin.
Nem erről van szó. Természetesen a jog melletet áll, de hangsúlyoznám hogy MAGYAR. ami azt jelenti hogy ha bringával szétcseszed a kocsim akkor beperellek és kb. 4-5 év alatt lezárja a biroság és fizetned kell. nos ha van cascom (és pl. 1 elem sérült kb. 3-400.e huf a kár azaz az önrész 30.e forint lehet hogy ezért kár 4-5 évet várnom! pláne hogy a biroság meg eldönti hogy nekem van egy 4 millás kocsim nekik meg 3-uknak 1 bkv bérletük... akkor még szociálisan is érzékeny lesz és nem fogja elkobozni a TV -jüket...
legalábbis nekünk nem ajánlotta az ügyvéd hogy vágjunk bele.
Ezek szerint, ha én bringával vagy gyalog nekimegyek, szétverem a kocsidat te elkapsz, akkor is te fizetsz? Ilyen esetben magántulajdon ellen elkövetett károkozás címszóval feljelentést kell tenni. Utána kárfelmérés és a kár megfizetésének kötelezése.
A "sárga vagyonőr" védelmében kérdezném, vajon miért barom ? Mert 160 al ment ? És aki utána eredt ? Annak az autónak 160 a gyári adatok szerinti végsebessége, tehát erre alkalmas a futómű és természetesen a fékrendszer is. A fékút növekedése persze négyzetesen arányos a sebesség növekedésével, de nem kéne azt gondolni, hogy kizárólag a ceed mehet 160 al. Amúgy a sebesség túllépése sokféleképpen megitélhető, de azt sem szabadna elfelejteni, hogy sok esetben előfordul, hogy egy kis autóval rendelkező tulaj pl valóban siet valahova és ezért megy gyorsabban, nem pedig magamutogatás miatt. Való igaz a "vagyonőrök" végsebesség tájékán már nem igazán biztonságosak, de én is előztem már pl S6 os -t mert a sofőr éppen csajozott és mobilozott. :-) és hátszelem is volt.
Ez igy van! Nejem autóját is elütötte egy bringás....
mivel pont a leirt helyzet volt igy maradt a casos javitás, ahol elvileg peres uton be lehet hajtani az önrészt de elég necces amikor a srácnak nem volt egybe a bringánál sőt a családban se volt kocsi.... igy mi fizettük a 10% os önrészt.