Ha már szóba jött hogy ki hól s mint fog motorozni, mit szólnátok ha megpróbálnánk pár közös programot szervezni így a fórumon keresztül. Felrakok egy eseménynaptárt, hátha kedvet kaptok valamelyik programhoz. A mi társaságunk a piros eseményeket látogatja meg.
A 2006-os eseménynaptár:Dátum:Esemény:Egyéb:2006. február 18.Yeti-RacePannónai-ring2003. március 1.Budapest Motor Kiállítás2006. március 1.-5. Hungexpo Budapesti Vásárközpont
2006. március 26.
MotoGP
Spanyol Nagydíj (Jerez)
2006. április 24.
Phoenix-racing nyíltnap
Pannónai-ring
2006. április 7.Interwheel2006 április 7-9.-én jubileumi, 15. Interwheel!
2006. április 8.
MotoGP
Katari Nagydíj (Doha)
2006. április 30.
MotoGP
Török Nagydíj (Isztambul)
2006. május 14.
MotoGP
Kínai Nagydíj (Sanghaj)
2006. május 21.
MotoGP
Francia Nagydíj (Le Mans)
2006. június 4.
MotoGP
Olasz Nagydíj (Mugello)
2006.Június.08
7. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál
H.O.G. Budapest Chapter, Alsóörs
2006. június 13.
Phoenix-racing nyíltnap
Pannónai-ring
2006. június 18.
MotoGP
Katalán Nagydíj (Barcelona)
2006. június 23.XV. Devils meeting2006. június 23-25. Újszilvási motorostalálkozó
2006. június 24.
MotoGP
Holland Nagydíj (Assen)
2006. július 2.
MotoGP
Brit Nagydíj (Donington Park)
2006. július 12.
Phoenix-racing nyíltnap
Pannónai-ring
2006. július 16.
MotoGP
Német Nagydíj (Sachsenring)
2006. július 23.
MotoGP
Amerikai Nagydíj (Laguna Seca)
2006.Július. 25-30 Hungarian Beek WeekStray Dogs MC, Sirok
2006. augusztus 11.
Phoenix-racing nyíltnap
Pannónai-ring
2006. augusztus 20.MotoGPCseh Nagydíj (Brno)
2006. szeptember 10.
MotoGP
Malajziai Nagydíj (Szepang)
2006. szeptember 15.
Phoenix-racing nyíltnap
Pannónai-ring
2006. szeptember 17.
MotoGP
Ausztrál Nagydíj (Phillip Island)
2006. szeptember 24.
MotoGP
Japán Nagydíj (Motegi)
2006. október 22.
MotoGP
Portugál Nagydíj (Estoril)
2006. október 29.
MotoGP
Valenciai Nagydíj (Valencia)
Saját motorom nem volt még egy gs500-al mászkáltam, meg robogóval egyik sem volt az enyém igazából nagyon kezdő vagyok, és ennek megfelelően igen nagy tisztelettel bánok az er6n-nel.
A szélvédelemhez: szerintem korrekt a cucc a gs500-on szentendrei úton 90 km/h nál küzdelmesebb volt számomra mint ez ezzel igazából ekkora sebességnél nincs semmi probléma persze az erősen szubjektív ki mit nevez problémásnak de számomra ez több mint okés. Egyébként én tervezem a kis gyári plexit megvenni hozzá mondjuk jövőre, mivel nagyon tetszik nekem azzal a motor, és nagyobb sebességnél biztos jól jöhet (bár nem tervezem autópályán használni igazából nyári munkába járónak meg hétvégi kiránduló motornak vettem szerintem balatonnál messzebb nem fogok vele menni egyhuzamban, bár azért lehet hogy mégis nagyon vonz egy horvátországi túra, de idén biztosan nem fogok ilyen hosszú útra vállalkozni vele).
Szerintem a szél miatt ne aggódj, vagy ha igen akkor vegyél ER-6f-et, elvégre azt pont erre találták ki, akinek meg megfelel a naked bike stílus, és a vele járó nagyobb menetszél, az ezt a típust veszi. Amúgy egyszer mentem vele 140 km/h-val, és egyáltalán nem volt zavaró a menetszél. A tesztek is azt írják hogy 140-ig kifejezetten jól terel a km óra, a felett meg a kategória velejárója a nagy menetszél.
90 felett nem tudom mennyivel rosszabb a helyzet,mert még csak 17 km van benne,de addig sem tereli túlságosan a szelet.Szélvédővel biztosan jobb.Túrák nem hiszem,hogy gondot jelentenének,én ezzel akarok nyaralni menni Horvátországba nyáron.Ha nem autópályázol,akkor szerintem nem gáz a naked sem.
Talán a kis méretek amik határt szabnak a hosszú utaknak,ott jobb ha van kisérőautó ami viszi a cuccokat is.
Én remélhetőleg egy leendő ER6N tulaj vagyok de lenne egy-két kérdésem, amire szeretnék választ kapni: Mennyire tereli a levegőt a műszerfal? Azt olvastam itt, hogy olyan 80-90ig nem gáz, de ez csak annyit jelent, hogy nem fúj le a motorról a szél, vagy mi? :) És 100 felett (gondolok itt az 1000res szervizen túlesett kollégá(k)ra)? Szélvédővel próbálta már vki? vagy esetleg gondoltatok már rá?
Nagyon teccik a motor (messziről és rajta ülve is), de nem csak városi szaladgálásra használnám, hanem mondjuk Balatonra vagy a Mátrába elugrani is jó lenne vele...nem tudom, ilyen célra mennyire felelne meg szerintetek?
Köszi a válaszokat, és igen egymás melletti, az enyém a 187-es. A vas finom :) tegnap nem mentem vele sehova csak hazagurultam vele a garázsba ma reggel megtankoltam és elmászkáltam vele (70km) amit már sokan leírtak, hogy kezdőkenk is való azt egyelőre igaznak találom a kezelésével nem volt semmi gondom. Ja tegnap annyi gondom volt vele, hogy nem igen találta az újjam az index kapcsolót nem értem miért ott van ahol kell lennie persze azóta már megszoktam.
Pénteken esek túl az 1000-es szervízen. Elöljáróban annyit mondtak hogy 15e körül lesz. Hétfőn pontos árat tudok mondani. A motorba 960 km van és ezen a héten csak nézegetni tudom. Egyébként cool.
Én is elhoztam tegnap,közvetlen utánad.Még láttalak is fentről a szalonból,mikor elmentél.Egyébként az én motorom állt fent a szalonban a tied mellett,ugyanolyan ezüst.Talán még a rendszámunk is egymás utáni(enyém a 186-os).
Láncot 300-500 km-ként kell kenni,de ha például esős,vagy sáros helyen használod,akkor nem árt sűrűbben.Lehet kapni rengeteg féle láncsprét,azt kell ráfújni.
Hogy ízlik így elsőre a vas?
Nekem a hvg-re kapott Ducati után nagyon kicsinek tűnt,de viszont tök jól húz már alulról és nincs is rossz hangja(tiszta V2).
Alig várom már,hogy lehessen 4000 fölött menni vele.
Sziasztok, elhoztam végre a motoromat (tegnap estére elhárult minden bürokratikus akadály), kérdeznék egy két hülyét :). Szerintetek, a láncot milyen gyakran kell olajozni, és ti mit használtok erre? Motoroknál zöldkártya nincs?
De jó lenne, ha az időjárás egy kicsit kiszámíthatóbb volna, akkor már a 7végére vihetném köztes olajcserére a motort, de ahogy az égre nézek semmi biztosat nem tudok!
Valaki volt már 1000-es szervízen? Van valakinek valamilyen tapasztalata a szervíz után?
December végén amikor a motort vettem az árak:
Kawasaki ER-6n :1.595.000,-Suzuki Sv650 :1.698.000,-Suzuki Sv650 S :1.798.000,-
Azért mifelénk ezt olcsóbbnak hívják, még ha, valóban nem is sokkal.
Egyik barátomnak pár hónappal idősebb az SV-je, de megeszi az ideg, mert sokkal jobban tetszik neki az ER6N!!! Olcsóbb, kissebb, szebb! És ugyanazt tudja!
U.i.: Én azért az SV650 hátsó lámpáját azonnal elfogadnám az ER6-on!!!
Olvastam egy összehasonlító tesztet 2005 nyarán az ER6N-ről és az SV 650-ről.
Az SV motorja kb 5-6 LE-vel erősebb, ugyanakkor az ER-nek jobb az áttételezése, így szinte azonos a gyorsulás, végsebesség stb. A többi már a pilótán, kipufogón, stb múlik.
Szerintem azért jó V2-es motort könnyebb készíteni, mint sor2-est. Amúgy mind az SV mind az ER motorját eltalálták, de azt hiszem az SV motorja erőteljesebb és vehemensebb. Ennek az a hátránya, hogy nem passzol össze a viszonylag "gagyi" futóművel. Ja és a V2 kiterjedése miatt nem könnyű rajta jól elhelyezkedni.
Az ER egy sokkal harmonikusabb "csomag".
Az SV tulajoknak nincs okuk semmiféle lenézésre. Sem motorhang, sem motorteljesítmény miatt. Amíg egy ER-t megnéz mindenki, addig az SV beleolvad a környezetbe :)
Ma véletlenül találkoztam egy Suzuki SV650-essel. A hangja ugyanolyan mély és dörgös mint a er6n-e. Furcsa volt, hogy lenézték a soros motort. Kérdeztem ismerik-e az ER6n-t? "Ó.. igen, de az egy más kategória... soros motor..." Mit gondoltok erről?
Kawasaki ER-6n Országos Teszt Hétvége 2006. április 1-2.Ezen a hétvégén az ország összes Kawasaki Márkakereskedésében kipróbálhatod az ER-6n-t. Próbáld ki és megérzed, hogy mi a motorozás lényege.A tesztelés feltételeiről, és hogy milyen motorokat próbálhatsz még ki, érdeklődj a legközelebbi Kawasaki Márkakereskedésben.
És ha megtetszett...Vásárlói akció:
A 2006. április 1-7. között megrendelt motorok melléminden vásárló ajándékba kap egy kulcstartót
valamint az alábbi csomagok közül választhat:
1. csomag Dainese Venice Beach férfi / női kabát + ER-6n Tankpad
2. csomag Hátsó doboz + konzol
3. csomag Bukógomba + visszapillantó tükör (Sports vagy Style)
azért ez nem rossz akció! Én meg ezt hittem decemberben csípem meg a legkedvezőbben!http://www.kawasaki.hu/index.php?c=301
Kawasaki ER-6n Országos Teszt Hétvége2006. április 1-2.Ezen a hétvégén az ország összes Kawasaki Márkakereskedésében kipróbálhatod az ER-6n-t. Próbáld ki és megérzed, hogy mi a motorozás lényege.A tesztelés feltételeiről, és hogy milyen motorokat próbálhatsz még ki, érdeklődj a legközelebbi Kawasaki Márkakereskedésben.
És ha megtetszett... Vásárlói akció
A 2006. április 1-7. között megrendelt motorok mellé minden vásárló ajándékba kap egy kulcstartót
valamint az alábbi csomagok közül választhat.1. csomag Dainese Venice Beach férfi / női kabát + ER-6n Tankpad
+2. csomag Hátsó doboz + konzol +
3. csomag Bukógomba + visszapillantó tükör (Sports vagy Style)
+