Keresés

Részletes keresés

FISH Creative Commons License 2000.06.24 0 0 2896
Untermann,

Ezen már én is gondolkodtam, de azt hiszem, hogy a törvény értelmében a drogtörvény megszületésekor le kellett volna vennie a weblapot a netről.

Előzmény: untermann (2868)
Harmatos Creative Commons License 2000.06.24 0 0 2895
Hoppá a Trainspotting!!!!!!
Gjunior Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2894
Jó estét!

Tegnap egy ping-pong asztalon álltam, megérintettem a csillagokat. /igaz Fish? :-))/ Ma itt vagyok veletek. Mindkettő nagyon jó.

off
Kikapott a Kalocsai, akiről megmondom őszintén, nem hallottam még, s profi boxolóként, kénytelen bizt.őrként melózni. Végig jobb volt, a 12.-ben lecspták, elfáradt. Egyszerűen csak sajnáltam.
on

A csillagokat a rácson keresztül is el lehet érni!

gjunior

Előzmény: organic (2893)
organic Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2893
jelentem beszarok. pont olyan krixkraxokat sikerült beirkálnom, amelyek eltüntették a mondatom felét : )
Vagy ez már a világméretu ellenorzés elso jele : ))))

Remelem hozzászólásom megérkezik:
Organic

Előzmény: organic (2892)
organic Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2892
Meg van már az szervezve : )(már mint a világméretu ellenorzés) I mean.
A szálak a ....##&@@&&#l...<<ÁÁÁÁ neee
Előzmény: aromo_ (2883)
organic Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2891
Figyelem! Ezt a beszélgetést szigorúan tilos komolyan venni!

Tehát:
Az, az!
Arra!

Előzmény: blackhole (2888)
blackhole Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2890
Ja, ott van...hiába, öregszem. Nem a régi már a látószervem...ÉgbúváR barátunk.

Előzmény: blackhole (2889)
blackhole Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2889
Hihihi!!! Megjelentünk!

Ki is írta anno?

Előzmény: technocol (2886)
blackhole Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2888
Ja, így már értem!!!! :)))
Csak 1 kérdésem van: MIRE is gondolsz "EGÉSZEN pontosan"?
Előzmény: organic (2887)
organic Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2887
: )
igyekszem:
EGÉSZEN pontosan arra gondolok : )

Előzmény: blackhole (2885)
technocol Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2886
http://index.hu/kultur/mozi/tiger
Ezt mar lattatok? :)

Es egyaltalan >>LATTATOK-E! mar ma?
Oder was?

ma0

blackhole Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2885
Kicsit pontosabban nem lehetne?
Előzmény: organic (2884)
organic Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2884
pontosan arra gondolok
aromo_ Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2883
Kemény :-)))

De azért az Internet az istencsászár, mer' szerintem technikailag is lehetetlen (mostmár) világméretű ellenőrzést megszervezni.

A cookiekat meg vagy kikapcsolom, vagy sütök bele okosságot és megeszem ;-)

aromo_

Előzmény: blackhole (2882)
blackhole Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2882
Szorri, itt van a felirat helyesen:
Csak ezt át NE vegyék az amiktól!!
blackhole Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2881
blackhole Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2880
Na, szereztem pár tippet paranoiaügyileg Molnár Esztertől, a Drog Stop munkatársától.

1:
A fogyasztás bűntette 3 év után elévül...

2:
"Ezzel azt szeretném mondani, hogy nem tartom valószínünek,
hogy egy ilyen interneten tett kijelentést felhasználnának bárki ellen - leginkább
praktikus okokból, hisz a rendőrségnek is érdeke okosan gazdálkodni az
erőforrásaival."

blackhole@collecting.infos

Harmatos Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2879
ha minden igaz akkor aromo-val sorstársak vagyunk,engem sem érdekel a tv,a tv-t sem érdeklem én..
Előzmény: aromo_ (2877)
Harmatos Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2878
Valahogy kezd az egész topic zöldülni,nem mintha baj lenne...Néhányan heti rendszerességgel megvilágosodnak? Lehet.Én lassan belekezdek az "Éljen át Ön is egy tiszta hetet!" kampányba,remélem menni fog.FISH!Ha komolyan nem ő az akit a képen küldök/most/akkor velem vannak a gondok,és tényleg kell a kampány.
aromo_ Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2877
Szia kalligráfus.úr!

A cigányozás/nemcigányozással kapcsolatban dicsekednék egy kicsit offtopic:

Életem egyik legkellemesebb érzése, hogy kitartó, szívós (és helyenként nem túl fair) munkával elsüllyesztettem ezt a topicot:

A romák helyzetéről a Törzsasztalban

Javarészt parttalan, oktalan, buta fröcsögés alkotta :-)))

aromo_

Előzmény: kalligráfus.úr (2871)
aromo_ Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2876
Szia doodoo!

Mostmár látom, hogy én voltam a hülye, hogy eddig nem kérdeztem pontosabban, elkerülhettem volna a félreértéseket (mármint azt, hogy félreértselek téged.) Köszönöm a választ.

Röviden egy-két szó az én "utamról", hogy te is teljesen képbe kerülj:

Ahogy nemrég írtam, az én személyes utam kezdete (látszólag) egybeesik a drogfogyasztásom kezdetével. Hallucinogén szerek hatása alatt olyan élményeket éltem át amelyek elindítottak egy úton. Csakhogy ezek, ahogy a nevük is mutatja, "hallucinációkat" vagy "illúziókat" keltenek.

Egy kívülálló számára egy trip csak annyit jelent, hogy valaki bevesz valamilyen szert és ezután egy darabig olyan dolgokat érez, érzékel amelyek nem léteznek. Ez a túlnyomó többség álláspontja. Én persze másképp vélekedem erről, hiszen megdöbbentően sok olyan élményem volt amely ellentmond annak, hogy a cuccos hatása alatt csak "képzelődöm" (főleg kollektív hallucinációk, rövidesen bekövetkező dolgok megérzése, állatok "visszajelzései").

Ettől függetlenül - mivel alapvetően kételkedő vagyok - fenntartom a lehetőségét annak is, hogy élményeim a használt szerek csalafinta és alig-alig ismert hatásmechanizmusainak játéka, más szavakkal: amit istennek gondolok, az csak biokémia.

Többek között ez az oka annak, hogy nem tudok eléggé magabiztos lenni az úton. Nem akarok pusztán misztikus élményeimre hagyatkozni, hiszen lehet, hogy ezek hamisak. Bármennyire meg vagyok győződve valódiságukról, elképzelhetőnek tartom, hogy tévedek.

Mindezek miatt olyan támpontokat keresek, amelyek a pszichedéliától függetlenül is, de annak nem ellentmondva érvényesek, és megpróbálom döntéseimben _nem_ figyelembe venni misztikus meggyőződésemet (ez lehetetlen, de igyexem). Ezeket a támpontokat pedig általános, közhelyes igazságokban vélem megtalálni: szeretetben, jóságban, segítőkészségben, szerénységben, együttérzésben stb.

Mivel a környezetem 95%-a nem pszichedelikus szemmel nézi a világot és én nem akarok tőlük elszakadni (biztosan azért nem akarok, mert nem is tudnék) kénytelen vagyok ezt a stratégiát követni.

Megpróbálom szintetizálni a kintet és a bentet, az istenest és az istentelent, a XX. század utolsó napjait és a végtelent :-)))

Téged olyannak látlak, akinek nagyon erős meggyőződése van és ezt nem is titkolja. Bevallom, eleinte tudatlanságot, vagy inkább korlátoltságot sejtettem magabiztosságod mögött. Sajnálom. Elnézést nem kérek, mert ezzel nem neked ártottam, hanem magamnak :-)

Még mindig nem tudom magabiztosságod okát, de vannak ötleteim:

- olyan tudás birtokában vagy, amely megkérdőjelezhetetlenül eloszlatja a kétségeidet
- a te utad olyan út, amely feltétlen hitet követel meg (ilyen Jézus tanítása, nem ilyen Buddháé - szóval értéksemleges értem a dolgot:-)
- egyszerűen ilyen vagy, elfogadod mások igazságát és feltételezed, hogy mások is elfogadják a tiédet

Megközelítettem valamelyikkel a valóságot?

Amiken már én áthaladtam, azokról tudok beszélni (de igazán csak annak, aki már szintén áthaladt ezeken), ill. tudok segítséget nyújtani, kivéve az utolsó lépést.
[...]
Én addig tudok utat mutatni, amíg valaki mellettem halad.

Szeretném, ha segítenél. Nem akarok ugyan letérni a saját utamról - te is óvtál ettől -, de szeretném megismerni a te utadat amennyire csak lehet. Nem kíváncsiságból, hanem azért, mert biztos vagyok benne, hogy akár így, akár úgy, de tanulnék belőle.

Szóval arra kérlek, hogy mesélj azokról a kapukról amelyeken áthaladtál. Azt írod, hogy igazán csak annak tudsz mesélni aki már áthaladt ezeken. Hát nem tudom, hogy én áthaladtam-e rajtuk. Valamiken áthaladtam, az biztos. Hogy ugyanazokon-e, azt nem tudom, majd kiderül abból, hogy mennyire értem azt amit mondasz.

Megpróbáljuk?

aromo_

ps.:Röviden egy-két szó az én "utamról"
A "röviden" visszavonva, szori :-)

Előzmény: doodoo (2870)
kalligráfus.úr Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2875
az alapján válogatni meg a barátainkat/ismerőseinket ugyanolyan
mérvű ökörség, mint faji/nemzeti hovatartozás alapján. ezt ugye te sem
gondoltad komolyan (jungfrau)? az emberi kapcsolatokban semmiféle
diszkriminációnak nincs helye, én abszolút pozitívan állok hozzá
mindenkihez (tegnap este is két idegennel beszélgettem az utcán, az
egyik egy full illuminált szivar volt, a másik meg egy - jajj, most
megint kapni fogok:) - cigány csávó, és nahát, milyen jól el lehet
bárkivel dumálni, ha úgy állsz hozzá...). ami a parát illeti - én
őszintén megvallom, sose szoktam parázni (azért a kamerás, vagy
rohamkocsis helyeket igyekszem elkerülni..), és eddig még semmilyen -
KOPP-KOPP-KOPP- konfliktusom nem volt. nekem ez olyan természetes,
mint a levegővétel, én nem teszek különbséget munkahely, otthon vagy
szabadtér között: amíg nem zavarok valakit, addig azt csinálom, ami
nekem jólesik, és ebbe beletartozik az is, hogy akkor, azzal és arról
beszélhessek, amikor és ahogyan akarok. még sose tapasztaltam, hogy
valakihez mosolyogva, csupa jószándékkal mentem volna oda és
nagykéssel esett volna nekem. nincs drog. nincs bűn. és ehhez tartom
magam. bűnösöket csak kreálni lehet, de senki nem lesz az magától.
egyébként doodoo nagyon jól mondta: ne okozz zavart se magadban, se a
világban. ezt mintha én mondtam volna:)
na ennyi. pá.
gjunior:köszönöm. ez legalább olyan jólesett, mint amennyire az előbbi
fájt. :)))
Shroooom Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2874
Jungi, hidd el, én se szeretném ha minden 15 éves srác betépne a matekóra elött, aztán az érettségin meg szép sorba esnének ki (ha nem elöbb)... de azért én se szeretnék börtönbe jutni, mert itt irogatok az interneten, ami ugye elvileg az "információk szabad áramlásának a megtestesitöje"...

nem vagyok benne biztos, hogy mi nem a tüzzel játszunk, hogy ide irogatunk (mégha mindig megpróbálunk óvatosan fogalmazni is). tudod, a jog nem az az egyértelmü dolog, ki igy értelmezi, ki úgy... aztán aki jobban csürte-csavarta a szavakat... :(((( és ha most ezt a srácot lecsukják, akkor mán megvolt a precedens értékü itélet, onnantól aztán reszkessen mindenki... lehet, hogy megint túlparázom az egészet, de szerintem itt most tényleg nem "csak" erröl a srácról van szó...

"Nem hiszem hogy az emberi kapcsolatoknak a drog lenne a közvetitöje. Ha szereted az embereket akkor nem az alapján döntöd el, hogy ki a barátod, hogy drogozik-e vagy sem."
ööö, ilyet szerintem senki sem állitott, persze, hogy nem a drog alapján döntök (meg szerintem itt a topicban senki sem, ugyeeee?). :)))

egyébként szerintem itt ha valamit akarunk kezdeményezni, akkor nem a drog részéböl kéne elindulni, hanem az "internet-szabadság" korlátozásásból, bár lehet, hogy most nagy hülyeséget mondtam...

Shr:o(ooom

Előzmény: Jungfrau (2857)
Gjunior Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2873
Spájbl!

Szerintem, mert valaki Orbán helyett Orsós-t ír, íly módon célozva a hatalom aránytalan koncentráltságára, még nem kell neki Hitler-bajuszt rajzolni! :-)

Legalább ezt ne gyerekek! Most ne!

Köszönettel:

gjunior

Előzmény: spájbl (2866)
Gjunior Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2872
Köszöntöm a drogosok ismerőseit!

Nagyon kemény ez az egész!
Nincs most időm, csak egyetlen asszociáció:

Mozogtam olyan körökben, ahol belülről hallhattam storykat a jelenlegi ország-vezetőségünkről.
Íme az egyik:

Már képviselő volt D. Tomi, mikor, a mostani jó haverommal, olyan szinten szívták szét az agyukat egy nyáron keresztül, hogy a nevét nem tudta. Utána sokáig csak koxszal bírta az iramot.

Mikor O. Vikink beb@szott egy bulin, rászívott, nem keveset, rosszul lett, majd miközben kihugyozott a 3. emeletről, azt üvöltötte: "Kinek mi köze hozzá b...tok meg?! Itt a belépőm a farzsbembe b..meg!"
Vajon az Országházi belépőjére gondolt? A dátum 1994!!!!!!!!!!!!

Egy volt általános iskolás osztálytársam, anno, a D-ék sütijétől lett rosszul, 14 évesen. (Akkoriban D-ék a szemben lévő házban laktak, ő tanított ping-pongozni)

Na ezekről ennyit. Mennem kell, lélekben itt vagyok.

kalligráfus.úr Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2871

kedves spájbl, miért döftél tőrt a szívembe??? soha, soha nem
gondoltam, hogy valaki cigányozással fog engem vádolni.... azt hiszem
kevés nálam nagyobb cigánypárti van ebbben az országban - és ez nem
vicc. nem tudom, honnan vetted ezt a rágalmat, de teljes mértékben
kikérem magamnak! amúgy nincs harag, csak félreértés:)
taves vitu! (sorry for tha topik!)
doodoo Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2870
Szia aromo_!

Nem teljesen pontosan fogalmaztam...

Valóban: több egymást követő kapu van. Amiken már én áthaladtam, azokról tudok beszélni (de igazán csak annak, aki már szintén áthaladt ezeken), ill. tudok segítséget nyújtani, kivéve az utolsó lépést. Amiken még nem léptem át, azokról is tudok beszélni, de "felfelé" inkább kérdezek, mint "okoskodom"...
A "megérkezés" alatt természetesen mást értünk, de azért valamiben közös is: én azt a pontot nevezem "megérkezésnek", "önmegváltásnak" (és még rengeteg elnevezéssel illethetném), amelynek során kilépek ebből a karmikus körforgásból. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel átkerülök egy másikba, de az már egy nagyon másik Most lesz... és jelenleg csak azzal a Mostommal foglalkozom, amiben létezem: szemléletes példa erre egy ködös időben megmászott lépcső: előre is és hátra is csak pár lépést látok... nagyon hátul lévő dolgokről már nem akarok beszélni (hiszen azt már "elfelejtettem", azóta akár le is omolhatott a lépcső), előre meg szintén csak pár lépcsőfokot látok. Tök mindegy merre megyek, mindig lehet újat találni, ha akarok - viszont amint megállok és/vagy lelépek a lépcsőről egy másik útra... a lépcső mindenestül megszűnik számomra.
Ha nincs emlék, nincs jövő... csak az örök jelen és benne az Én, mely örökké a Te (tükür-)képét nézi.

A harmónia, stb.....

Én addig tudok utat mutatni, amíg valaki mellettem halad. Csakis azt az utat tudom megmutatni. Senki kedvéért nem térek le a sajátomról: és ugyanezt adom át - Te se térj le a sajátodról a kedvemért. Kölcsönvenni bármit lehet, de azzal adod vissza, hogy önállóan döntesz a végén.

A közösség számomra azon emberek összessége, akik miközben saját útjukat csinálják, nem zavarják a többieket - esetleg még szórakoztatóak is. Néhol segítenek egymásnak 1-1 lépcsőfokon, majd a végén megvalósítják saját harmóniájukat. Nincs "felelősségtudatuk", mert az egyenlő a bűntudattal, és úgy nem lehet megállni... Színtiszta bizalom egymás iránt, amely önmagunkba vetett hitből _és_ tudásból táplálkozik.
Pontosan az a tudás különbözteti meg a többi "társulástól" az énáltalam ismert közösség fogalmat, amely képes elengedni azt, amit már felesleges tartani...

Végül egy kis modern példabeszéd... :)))
"- Doktor úr! Többször szeretkeztem már, de nem tudom biztosan, hogy volt-e orgazmusom...
- Akkor nem volt..." :)

Valahogy így megy: aki nem tudja biztosan, hogy elért-e már valamit, az még nem érte el...

Előzmény: aromo_ (2845)
doodoo Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2869
Szia yahel!

Saját megváltásom lényege, hogy ne érezzek bűntudatod semmi miatt. Kicsit tágabban értelmezve: ne zavarjon semmi.
Az út számomra egyirányú, és már egy ideje elindultam rajta. Ezt én tudatosodásnak hívom. Tehát nem azáltal "tűnik el" a bűntudatom, hogy felelőtlen vagyok (becsukom a szemem, "nem-tudatos" vagyok), hanem azáltal, hogy a lehető legtudatosab mértékben átlátom a körülöttem lévő világot. Ezáltal már én magam leszek az a világ, és közben azt is megoldom, hogy ne zavarjam saját magam (ami azért szintén elég komoly feladat).

Aki bármilyen pillanatában rájön az "élet értelmére", az már nincs is itt a következőben... és nem is volt itt az előzőben. Amit én "élet értelmének" hívok, az annak a Most-nak a tudatos megfogása, amiben élek.

Az élet értelmét "valamiben" megtalálni csak úgy lehet, ha azt a valamit Mindenné tesszük és ezáltal az Semmivé válik. Tehát végső soron a semmiben való "kutatással" lehet eljutni oda, ahová akarok, de közben igencsak a Mindent kell átvizsgálni ehhez... Egy eszköz nem egy irányt határoz meg, az összes együtt vagyok én.

Most így pár mondatban leírva nem gondolom, hogy teljesen érthető voltam... aki még nem tart itt, az előbb-utóbb eljut ide; aki meg már igen, annak úgyis hiába írom... :)

Előzmény: yahel (2839)
untermann Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2868
Kinyílt a bicska a zsebemben, kicsit szúr.

Az ominózus oldal már elég régóta (~1997?) fenn van. Az biztos, hogy a törvény születése előtt én már láttam. Nem értek a joghoz, de nem védekezhet a srác azzal, hogy amikor publikálta, akkor ez még nem volt bűntetendő?

P.A. errefelé népszerűbb lett Michael Jackson-nál. Szegény meg nem tudja, miért csuklik folyton. :-)

Előzmény: aromo_ (2865)
CaMeL Creative Commons License 2000.06.23 0 0 2867
m2 délután vmikor hétfőn, műsorajánló. Tudjátok most sok a drogellenes műsor, ebből válogattak. Nem pontosan idézem az emberkét, de nem is ez lesz a lényeg:
- Könnyű dolgokkal kezdtem mint más, cannabis, hasis (vágás nélkül mondja tovább). Bla bla.... egy idő után egyre keményebb anyagokhoz nyúltam pl. heroin, és ezekből egyre több kellett. Így egy idő után teljesen szétesett az életem.

m1 kb 8h, főműsoridő: Drogellenes műsorainkból ajánlunk önöknek:
Ismét emberünk beszél:
Könnyű drogokkal kezdtem mint más, cannabis, hasis. (VÁGÁS) Így egy idő után teljesen szétesett az életem...

Azt hittem lefordulok a székről. Csak semmi ferdítés, csúsztatás... ugye? Ez ám a korrektség. És ezt az ajánlót szerintem többen látták, mint ahányan a műsort +nézték elejétől a végéig...
Király(i) ez a TV ! :(

Kedves "Figyelő emberek"! A következő gondolatom szigorúan viccnek szánom, még véletlenül sincs valós alapja !! (Ez van, meg kell válogatni a mondandónkat...:( )
Vajon mennyit érhet egy fotó, melyen a még fiatal(abb) miniszterelnökünk éppen egy jointot tart a kezében. Nemis ! Bongból szív, az félreérthetetlenebb..... :)) Eszembejutott néhány vicces headline is ehhez, de ezt már végképp nem merem leírni :)))

Támadunk !!!

CML@sunshine&happiness

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!