Bocs, hogy beleszólok, de ez a Téli gumi szétrobbanása azért nem egy általános dolog.
Csakazért mert valahol, valamikor, valakinek egy agyonnyúzott téligumija szétdurrant nyáron, nem kéne azt az általános következtetést levonni, hogy az összes téli gumi ezt teszi. Kétségtelen tény, hogy a puhább és más anyag összetétel jobban kopik és a nagyobb surlódás miatt picit jobban is melegszik, de egy hibátlan guminál nem fordulhat elő robbanás emiatt.
bocs hogy beleszólok. a legnagyobb problémát nem a kopás okozza, hanem a téligumi eltérő anyagösszetétele. szerencsésnek mondhatod magad, hogy a nagy melegben nem robbant szét eddig! menet közben, mondjuk úgy130-nál necces lenne. szerintem ne kockáztass, nem éri meg.
Bacar chiptuningbox:50000ft Székesfehérvár: Hifivár Azt mondták,hogy a Boxot Olaszországból hozzák elötte lekérdezték az autóm paramétereit. a gyári csatira tették fel, a szervíz előtt lehúzni a csatiról és visszaál a gyári értékre. 1 év garancia van rá.Holnap megyek az Utazás Kiállításra , legalább kipróbálom komoly forgalomban is. /www.hifivar.hu/
Néhány gondolat: Cee'D: főként 1,4 B és 1,6 D: végül is nem nagyautó, tényleg nem 160-ra, ezek a (Viszonylag) erős gépek, hasonlóan a motorkerékpárokhoz, a szükséges menetdinamika (és biztonság)miatt erősek, a végsebesség csak adódik. Sztem a messze 200 feletti végsebessége pl mociknál SOSEM szabadna kipróbálni. Kövezzetek meg, de pl Fabia óra 240-ig megy, minek? Elég lenne 140 és kész, mutató ütközik, lekorlátoz elektronika. Téli gumi ha fenn marad, mondjuk fél év, meg a nyári is, és sokat megyünk, ekkor lesz optimális a gumihasználat, elkopás és elöregedés közelít egymáshoz. A nyári a több napsütéstől amúgy is jobban örgeszik.
Én is gondolkodtam, hogy a nyári gumikat feltetessem, de március 15-én lesz egy marovásárhelyi utam, 2 hegyen is át kell menni. Ha havas lesz esetleg az út, akkor, az ESP mellet, is biztonságosabb a téli gumi.
Ha esetleg meleg lesz, egy kicsit jobban fog kopni, de ki nem sz@rja le? Ennyit a biztonság érzet csak megér!?
Robi! Megvan a Box!!!! Még csak 50km-t mentem vele de érezni,hogy erősebb nyomatékosabb. Alacsonyabb fordulatról is jobban húz. Fehérvárról hazáig 100-as tempóval 4,7l volt az átlag. Majd Szép lassan kitapasztalom.
Most olvastam: "Kissé meglepő, de a BMW X3-as nem hozta az ötcsillagos eredményt az Euro NCAP töréstesztjén. A műszerfallal és az ajtókkal is akadtak gondok. Hiába a kiváló minőség és megbízhatóság, a törésteszten ez nem számít, a BMW X3-as csak négy csillagot szerzett. " Még jó hogy nem ilyet vettem!!! :-)))
Multkor valamelyik Nissan terepjáró szerepelt nagyon xarul.... úgy látszik nem is olyan egyszerű azt a Fünf sternét elérni!
Ha az elemi kár nincs a Cascodban, akkor egy sz@r biztosításod van. Több autót ver össze a jég, dől rá fa, esik rá cserép, stb., mint amennyit ellopnak. (szerintem)
Na látod, ebben szerintem nincs igazad. Egy olyan autó nem arra lett kitalálva, hogy 160nal száguldozzanak vele. Mint ahogy a Kia sem. De még mindig nagyobb biztonságban vagy egy alacsony, széles és 205ös gumikkal szerelt autóban, mint a lentebb leírtakban.
"A hét közepétől – egyre növekvő valószínűséggel – télies időszak következik" csak eszembe jutottál, a metneten találtam az előrejelzésnél, jövő hétre...