Nem akarom nagyon szapulni az embert, mert kitűnő gitáros, és nemsokára random valaki meg fogja jegyezni, hogy seggemet verném a földhöz ha a tizedét tudnám - ami igaz is természetesen -, ellenben aki úgy gondolja hogy a r'n'r-t hifi fülessel a fejen kell nyomni, hááát.
Ez egy fair kritika. Bár, szerintem, erikdzsonszon témái önmagukban sem olyan izgalmasabb, de ami még unalmassá is teszi, az a játékának szoftisága. Ö olyan föltürtujjas-vállbetétes-zakós-frufrus-lebiggyedö-csuklós stílusban nyomul. A g3 lemezen - pedig ott mindenki hangzása elég csapnivaló - a legszembetünöbb nála a dög hiánya.
Nem t'om, nekem Eric az a fickó aki az utolsó szögig tudja hogy kell blues-t meg gitárhirót játszani, fantasztikusan pontos, meg gyönyörű a hang ami kijön belőle, de a lemezét (lemezeit) hallgatva sírva könyörgök egy kicsit koszosabban megfogott hangért. Olyan mint egy laboratórium: steril. Csak egy laborban vannak néha félresikerült kísérletek, amik nagy felfedezésekhez vezetnek.
Elég autszájder vagyok a témában, de Satriani-fanok hogy állnak a '95-ös lemezhez? Nekem speciel az az egy nagyon bejön. Nagyon kilóg a többi lemez közül?
Hát az új Satriani albumot még nem hallottam, de mostanában volt szerencsém Eric Johnson - Bloom című lemezéhez, és az utóbbi év gitárhős albumaiból nálam magasan ez vezet.
en kozben azon spekulalok hogy a baj ott van hogy a "dobgepek" rateszik a tempo-t a wav -ra , valahogy , ha ez nincs meg akkor lejatsza problema nelkul . Mert a gitarsavokat lejatsza , a dobbal van oda . En meg a dobokat haromszoros haromszoros paternal csinalom hogy meglegyen a triolet , sextolet leirasi lehetoseg direktbe ne keljen kezzel allitgatni . Ezeket nem szereti az ACID , az 5 -os megvan de meg kell kapjam a SONY tol a seriaszamot. Allitolag sok plusz ez az van rajta , de a nagyobb BPM jol jonne.
Én is végighallgatom naponta egyszer-kétszer. De... Egy Extremist, vagy egy Surfing után... Értem, és jó hogy más a lemez, de úgy vagyok ezzel mint Pista újabb dolgaival: Inkább a régiek, ott igaz hogy sokat teker, de azért voltak nóták.
Hi Karpi! Én SB Audigy2-vel használok Acidot, de be lehet tenni sima wavokat is, (Acid 5) amik nem loopok, meg a tempot is fel lehet húzni 300-ig. Nekem azért jött be mert egyszerű, és amire nekem kell tökéletesen megfelel. Viszont a KX projectes drivert nem ajánlom, nálam elég sok problémát csinált, mondjuk volt gondom a sima Audigy driverrel is....
Ezek nem tünnek rosszak, de nekem nem ez kell, ezek tulzottan ki vannak gitárra hegyezve.
Nekem ténylegesen egy Hangkártya kell, mert a Laptop-on csinálom az alapot, és az be a keverőbe, gitár is be a keverőbe a POD-bol, és a kimenetet a keverőből pedig felvételre...
Namost a laptop saját hangkártyája olyan szépen viszi a számítógép egyéb zajait tovább minth kifejezetten arra lett volna kitalálva hogy a Winchester hangja is hallatszódjon :)
Sikerült végre megszereznem álmaim gityóját, igaz nem Gibson és társai, de így sem rossz, egy Washburn J-6S....a harmony-centralon igen jókat írnak róla, amit én is alátámaszthatok mostmá'.
Hat nagy disznosag mert akkor mit hulyitenek a szuper convertorral ha a program lerontja a hangkartya minoseget .
Vagy kene mas "driver" , de ez csak a program gyartoktol johet vagy a mastol is de a programra gyartott kall hogy legyen.
Az Audigihez most talaltam miutan mar nem hasznalom hogy van valami "KX Prpject" akik drivereket adnak ingyen Creative lapokhoz is , da mas lapokhoz is , es ugy ertettem hogy Direct X modszerrel letitltja a nem hasznalatos kanalisokat igy a CPU nem figyeli azokat erre megno a munkasebesseg .
Na de SB Live 24 bit -re meg nem gyartottak "drivereket"
Valami ilyenje lehet az ACID-nak .
Delutan megprobalom a stereo athallast megmerni , az Adobe Audio-nal van jele az athallasnak ,most kivancsi vsgyok hogy ez megmarad e az ACID ban ?
Majdnem vettem egy E-MU 0404 -et , csak a vegen meggondoltam magam inkabb feljavitom a PC-t mivel 5 -szor dragabb mint a SBLive 24 bit.Es ugye az egesz zsakbamacska .
Azt olvastam hogy az IDE ( vagy PCI) lapok a leggyorsabbak , de a PC belso konfiguracioja nem egyforma , nem minden "slot" ( busz foglalat) egyenrangu , ugy hogy lehet hogy felcserelva egyes lapok helyet az alaplapon ,megjavul a dolog.
Egyes "foglalatok " olyan busz-on vannak ahol mas adat forgalom is van es ha annak nagyobb elsosege van mint a , modjuk , hangkartyanak akkor a hangkartya varhat a sorara es nem mukodik jol.
Ha megvan meg az E-MU 04040 kiprobalhatod
meg a netten ha van " Kx Project" driver, lehet hogy megindul. Megis 192KHz/24bit jol hangzik.
ACID-nel en megis egy digitalis sztereo kep "tisztitora" gyanakszok valami DOLBY felere , mert ugyanaz a lap mas programmal nem szol olyan tisztan .
Ez érdekes. Velem pont fordítva történt. Én most cseréltem le a SB-met egy E-MU 0404-ra mert megkeserítette az életemet. konkrétan a kukába dobtam....pedig 4 éve volt 38e ft. A mostani 30e ft és csilliárdszor jobb....
Aha tehát, az SB live összehasonlíthatatlanul jobb mint az Audigy, az ACID mixere pedig sokkal jobb mint mondjuk a Cubase SX-é. Mit is mondhatnék? Inkább semmit.
vettem egy SB Live 24 bit ...super jo.Sokkal jobb mint az Audigi 5.1 . Osszehasonlitva 48Khz /16bit -en .Nem is lehet egy napon emliteni.
Na de most 10 napja ,raszorultam az ACID 4 hasznalatara , es lass csodat az eddigi legjobb mixer minoseg amit talaltam !!
Egy hete , le vagyok dobbenve nem is jatszottam majdnem semmit csak probalgatom meregetem osszehasonlitom, es az ACID a legjobb , hogy a fene egye meg , meg kell tanulnom, A baj ott lenne hogy nem tudok egyes dobokat lejatszani rajta ?? A vacak ACID keresi a TEMPO signaturet es honnan ? ha nem ACID tipusu file , es nem lehet lejatszani.Egyes anyagot bemasoltam a Soundforge-ba es ACID loop-ot gyartottam de nem mind sikerul.Ha nagyobb BPM -en mint 200 van a dob csinalva akkor nem lehet behozni semmivel ?
Amugy nehezkes kezdetleges program , de a legjobban szol ...mitol ???
Probaltam atallitottam "Windows type Wave Maper "-rol a SB Live 24 bit -re es ugyanolyan jol szol . meg kell probaljam az USB Device-el is (most jutott eszembe).
Probaltam Sonar-al , Adobe Audition , Caclewalk Guitar , Cubase xx , egyik se olyan jo ...??
Nem tudom elhinni , plane azt hogy az ACID -ban kell kinlodjak ezentul .
Uraim, egy nagy - és sürgős - segítségre lenne szükségem: Szekeres Tamás - Midnight train c. dalának szövege kellene, mert játszanánk koncerten, lassan próbálnánk is, de egyszerűen nem tudok mindent kihallani az albumról.
Ha meglenne vkinek és tudna szkennelni, beírni vagy linket küldeni, ahol megtalálom - merthogy eddig sehol nem találtam a neten.
A gitár-centrikus rockzene híveit megszólító rendezvénysorozat 2006. március 26-án jelentkezik idén először. A gitárt, mint a rock-zene jelképévé vált vezető hangszert végig középpontban szerepeltető műsor több részből áll. 18 órától Szekeres Tamás koncertje indítja az estet, majd 20 órától a Dreyelands zenekar lép a WigWam Rock Club (Bp., XI. ker. Fehérvári út 202.) színpadára. A formáció saját programján túl pályakezdő muzsikusokkal más előadók világhírű számainak bemutatására is vállalkozik. A program várható befejezése 22 óra.