Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

T.Z. Creative Commons License 2002.01.23 0 0 18
Én Bosch +30-at vettem kb. 2 hónapja, aztán másfél hónap működés után az egyik belső forrasztása elengedett. A fénye tényleg nagyon jó, nem nyeli el a vizes úttest sem, de egy kicsit magasabb élettartamot vártam tőle. Lehet, beruházok egy Osramra :-)).

Üdv:
Zoli

Előzmény: kivi (17)
kivi Creative Commons License 2002.01.23 0 0 17
kidman,
a korszerű kocsik 99%-ában relézve van a fényszóró, tehát a kormánykapcsolón csak egy minimális (néhány mA) áram folyik keresztül. Viszont a lámpatestet (ha gyárilag 55/60W izzóhoz tervezték) könnyen kicsinálhatja egy 80/100-as. Főleg azokat, melyekben műanyag a 'foncsor'.

Egyébként van egy másik izzós topic, akit érdekelnek a tapasztalatok nemcsak az Osrammal, azoknak érdemes elolvasni.

Egyébként (véletlenül) pont tegnap hallottam, hogy állítólag az új H4-es (55/60W) Osram izzó nagyon jó. De kiváncsi lennék az élettartamára is.

eugen73 Creative Commons License 2002.01.22 0 0 16
MiSaab!
nem szep dolog a kulfoldit dicserni a hazaival szemben, plane egy saabosnak! Lattal Te mar svedeket nemet lazacot enni??? :-P
Előzmény: MiSaab (15)
MiSaab Creative Commons License 2002.01.22 0 0 15
Nekem +50% OSRAM SilverStar vagymi figyel már a lámpámban kb. fél éve.Előtte a Tungsram +30% volt.
Nappali fénynél cseréltem ki őket persze csak a felét.Nagyságrendekkel volt jobb az OSRAM még nappal is!!!! Nekem bejött. KB. 5-6e HUF.
Amúgy jobb is lehetne csak nekem már szar a foncsorom (21 éves :D ).
Wartburg311 Creative Commons License 2002.01.22 0 0 14
kidman!

Rizsszem izzó, 12/50-100mA, de a rizsszemnél vastagabb kb 4 mm átmérőjű, az autó műszerfalába kellene. És hol van márkabolt? Nyitvatrtás? (az első kerületben lakom, és Érdfelé járok melózni)

Sz.

kidman Creative Commons License 2002.01.22 0 0 13
Írjatok bátran ha valmilyen izzot nem találtok vagy ha valahol elakadtok!!
kidman Creative Commons License 2002.01.22 0 0 12
JANCSI bá-nak

Ha egy mód van rá kerülje a nagyobb teljesítményű izzo használatát!!!!!!!!!
Egyébként milyen tipusú a kicsike??

luc72 Creative Commons License 2002.01.22 0 0 11
Hali

Az Osram bolt a Shell kut mellett van, vásároltam náluk én is. Pl Robogoba izzot, nekem be jött, sokmindenben segit a bentlévő srác.

Előzmény: Koltai Péter (9)
kidman Creative Commons License 2002.01.22 0 0 10
Hogy nem tesz kárt ezt nem lehet kijelenteni mert a müanyag az műanyag és a fényszoró egy tartós üzamű berendezés természetesen sokkal biztonságosabb a hagyományos telj.(60/55) izzo használata sőt ezt is javasolom J A N C S I bá-nak.Egyébként ha jo egy fényszoro és értem ez alatt a foncsort és a beállítást egy jó izzoval tökéletesen látható az út mármint ha az évszaknak a legmegfelelőbb izzot választjuk!A nagyobb teljesítményű izzot egyébként a KRESz sem engedi de a fentiek értelmében erre nincs is szükség.
Koltai Péter Creative Commons License 2002.01.22 0 0 9
Látom te már jártas vagy ebbe!
Na ez így ebben a formában nem igaz... :)

Valoban van +30%-os izzoja az osramnak?
Nem tudom, csak kérdeztem. A konkurens gyártóknak van, ebből gondoltam.

de már kijött és most kapaszkodj a p l u s z 50%-os is amit H1,H4 és H7-be lehet az osram márkaboltba kapni
Mennyire megy ez a plusz fényerő az élettartam rovására?
Pl. H4-esben mekkora teljesítménnyel gyártják? (Csak 60/55W, vagy esetleg van nagyobb is?)

(I.ker a Mammutnál)ennyit súghatok!
Szerintem nyugodtan írhatsz pontos címet is...

Szóval akkor szerinted nem tesz kárt a nagyobb teljesítményű izzó a műanyag fényszórókban?

Előzmény: kidman (8)
kidman Creative Commons License 2002.01.22 0 0 8
Koltai P-nek

Látom te már jártas vagy ebbe!Valoban van +30%-os izzoja az osramnak?de már kijött és most kapaszkodj a p l u s z 50%-os is amit H1,H4 és H7-be lehet az osram márkaboltba kapni(I.ker a Mammutnál)ennyit súghatok!A gyártástecnologiárol viszont nem tudok pontosat mondani!!

Koltai Péter Creative Commons License 2002.01.22 0 0 7
Ha beledumálhatok:
Janibácsinak szerintem nem lesz gondja a relével... :)))

Ezekre a +30%-os izzókra gondolsz?
Ott nem az izzószál vékonyításával növelik a fényerőt?

Előzmény: kidman (6)
kidman Creative Commons License 2002.01.22 0 0 6
Jani bacsi-nak

A hö termelésében még valóban nem lenne gond,ám az autokat a gyártok a névleges (gyári) teljesítményű izzohoz számolják és ebbe beleértjük a kormánykapcsolot is hiszen a világítás működése közben ezen folyik át az áram ami a telj. növvekedésével nő és károsan befojásolja azt.Tehát itt lehet gond erre lehet megoldás a relé!De ezt az autovillamosságis tudja kezelni igazán!!Másik megoldás nagyon jó emelt fényű izzokat gyárt az OSRAM.

Koltai Péter Creative Commons License 2002.01.22 0 0 5
Kedves Koltai úr!!
Megtisztelő... :)

Nem tudom hogy melyik boltba történt ez az eset,és azt sem tudom hogy mit neveztek osram boltnak!
Szerintem valamelyik motorosbolt volt a Nagymező utca környékén. Nem minden sarki autósboltban árulnak robogóba való izzót. Szerintem nem osram márkabolt volt, ha ez számít...

Amit leírtál az tényleg kicseszés!
Így is lehet nevezni.

Arra sajnos nem tudok válaszolni miért küldték el haverod!
Pedig Ő nagyon udvariasan kezdve, azt kérte, hogy cseréljék ki az Ő izzóját, illetve a bolt készletét, hogy más ne járjon így... Enyhén zöld fejjel tette le a telefont, mikor elküldték a francba...

Kérdezd meg hol történt az eset!köszi.
OK, holnap megkérdezem...

Miért is nulla?
A hozzáállás miatt... Miért érzi úgy minden nagy cég, hogy bármit megtehet a VEVŐvel szemben, pedig ha apránként is, de belőlük él. Kíváncsi lettem volna a hozzáállásra akkor, ha ugyanilyen hibával pl. egy autógyár reklamál. :)))

Előzmény: kidman (4)
kidman Creative Commons License 2002.01.22 0 0 4
Kedves Koltai úr!!

Nem tudom hogy melyik boltba történt ez az eset,és azt sem tudom hogy mit neveztek osram boltnak!Amit leírtál az tényleg kicseszés!Arra sajnos nem tudok válaszolni miért küldték el haverod!Kérdezd meg hol történt az eset!köszi.Miért is nulla?

Koltai Péter Creative Commons License 2002.01.22 0 0 3
Egy kérdés: ott dolgozol?

Egy történet az osrammal kapcsolatban...

Egy kedves barátom vett a robogójába kétszálas izzót. Örült, beszerelte, bekapcsolta, egy villanás és annyi... Kivette, megnézte és azt látta, hogy az izzószál és a tartója szemmel láthatóan rosszul van összerakva. (Azt hiszem ponthegesztés.) Visszavitte a boltba, ott ki is cserélték volna, de a dobozban mindegyik! szintén szemmel láthatóan rossz volt. Telefonon felhívta az osram képviseletét, mérte az izzó cseréjét, de elküldték melegebb éghajlatra... :(

Nem nagyvárosi legenda, ott voltam, láttam...
Megkérdezem, hogy megvan-e még az izzó, mert akkor lesz fénykép is...

Szerintem egy ekkora cégnek inkább bocsánatot kellene kérnie, kicserélnie és változtatni a minőségellenőrzésén... Mindenhol lehet hiba, de nem letojni kell, hanem megoldani úgy, hogy a VEVŐ is jólérezze magát...

Előzmény: kidman (-)
Janibacsi Creative Commons License 2002.01.22 0 0 2
Bazzeg Koltai, de gyors vagy...:o(

Jano

Előzmény: Koltai Péter (0)
Janibacsi Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1
Oké. Azt mondd meg, hogy egy műanyag lámpatesben, amibe gyárilag 55/65-ös H4-es izzó való, tesz-e kárt egy nagyobb teljesitményű(80-90W-os)? Elvileg ugye nem 0-val több hőt disszipál...

JAno

Koltai Péter Creative Commons License 2002.01.22 0 0 0
Az osram egy nagy 0!
Előzmény: kidman (-)
kidman Creative Commons License 2002.01.22 0 0 topiknyitó
Hali!Írjatok ha valami kérdésetek lenne a verdába való bármilyen izzoról!
Megpróbálok segíteni!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!