Szerintem csak próbálgasd keresni az oldatot, előbb utóbb lesz. Én már hónapok óta mindig tartok magamnál receptet, és igy kérdezgetem, ha patikában járok. A kenőccsel is igy van, most érdekes módon azt lehet kapni, de tavaly olyan ritka volt, mint a fehér holló.
Azt mondták a patikában, hogy csak pár darabot kapnak mindig, igy ha jön is hamar elfogy.
Esetleg próbáld meg az Elocom oldatot, vagy a Dermovate oldatot. Drágábbak, és nekem pl nem olyan hatásosak. De arra számíts, hogy időnként ezek is hiánycikkek.
Nem tudom, miért vonták ki a Freederm sampont, annak a kátrányosa nagyon jó volt.
Az az igazság, hogy a Diprosalic oldatnak úgy néz ki, beszüntették a gyártását, úgyhogy helyette valamivel mindenképpen kezelnem kell a hajas fejbőrt...ez van.
Samponként a T-Gel nagyon bevállt egyébként...kár, hogy drága.
Apsorin oldat a neve. Most kísérletezgetjük, hogy milyen hatással van ránk. Nézd meg lejjebb, megírtam az elérhetőségüket. Krémet szerintem még ne rendelj, mert én egyenlőre nem látok változást magamon. Mindig azt hiszem, hogy történik valami, aztán kiderül, hogy nem. Az oldat egyenlőre hatásosnak tűnik. Van honlapjuk is, azt is megírtam már, olvasd el, ott tudsz rendelni oldatot. Nem akarlak felültetni, még mi sem tudjuk, hogy mi lesz az eredmény.
Vidéken, még megyeszékhelyeken sem találtam! Maximum kenőcsöt lehet kapni, dehát azzal bajos kenni a hajas fejbőrt ugye, meg úgy tapasztalom, hogy másképp hat...hosszabb távon, nem olyan intenzíven, mint az oldat...
Pesten lehet még kapni oldatot?
Nem tudtok valamit, ami helyettesítheti a Diprosalic oldatot?
Ez a fázós tecccik:))) A jógához nem tartozik egy toleráns filozófia is????
Háát, most elég rázós a suliban, mert úgy virítok, amióta kenem, ahogyan még soha sem:))) Én is szörnyen viszketek (is).....
Azért bizakodom, mert a gyógyszerekből, meg a szteroidos kencékből elegem van.
Remélem, hogy lesz türelmem kivárni a javulást, és nem kezdem el kenni a régivel....
Végül is, nem a saját bőrünkben lévő anyagot juttatja vissza, mert ugye nekünk a beteg területen az hiányzik....
Nálam az is okozhat akár visszaesést is, hogy előtte szteroidossal kentem, és azt ha abbahaggya az ember lánya, akkor erősen visszatérhetnek a tünetek....
Közgazdaságtant (minden félét, de főleg elméletit).
Azért ne add még fel, mert hol van az még a több hónaptól..., mert nem egyformán reagálunk!!!!
Hát én már elég szkeptikus vagyok ezzel a krémmel kapcsolatban. Állandóan cseszegetem a forgalmazót, ő meg nyugtatgat. 3 hete kenem, nem sok eredménnyel. Nekem is ilyeneket mond, hogy dolgozik a krém. De szerintem ez hülyeség, mert ha ez a saját bőrünkben lévő anyagot juttatja vissza, akkor mitől viszket? A saját anyagomtól nem viszketnék. De lehet, hogy már allergiás vagyok magamra, ezért viszket.:-)) Viszont akinek csak a fején van, szerintem rendelhet is, mert onnan tényleg hamar elmúlik. Nem tudom, hogy ezzel a viszketéssel mi lesz, mert éjjel szétvakartam a lábam, nappal is majd megőrülök tőle.
Suliban elég szar lehet így neked. Mit taniccc?
Ma elmentem jógázni a lelkem helyrebillentése érdekében. Állig felöltözve. Hát mit mondjak, nagy élmény volt. Mondtam, hogy nagyon fázós vagyok.
Hát, én nem kövezlek meg napalm a kisérletezgetésért:))), magam is ezt teszem, amióta rájöttem, hogy az orvosok is csak kisérletezgetnek velem.....
Azt a kenőcsöt nem ismerem, ill. nem emlékszem, mert kaptam én már minden félét....
Mai helyzetjelentés: égő vörös a képem az érintett helyeken (dolgozóban elájultak tőlem:)), vizes bekenés után pár perccel elkezd feszülni, égni, fájdogálni, viszketni, mikor hogy, majd megrepedezik a bőr, én meg piszkálom lefele, eléggé el nem ítélhető módon:)))
Telefonáltam a terjesztőnek, aki azt mondta, hogy egy ideig még így lesz, nappal is vizezzem, kenegessem, dolgozik a krém....., hát ezt nagyon ajánlom is neki!:))))
egy-két kisebb foltocska elmúlt a (szerintem a michael hatására).
néha önkísérletet tartok (bár lehet hogy nem helyesen, de ne kövezzetek meg), lemosom a lemosóval (michael);)), utána diprosalic oldat, majd miután megszárad jöhet a krém (michael), majd a kondiciónáló (ez is michael).
bár ezt régebben alkalmaztam. sajna nem figyeltem meg hoyg ekkor tűntek-e el a kisebb foltok.
van valakinek tapasztalata a "Daivonex (korábban Psorcutan) kenőcs"-el?
még azon gondolkodom hogy ezt kipróbálnám.
a diprosalic fejre bejött (ott sem mindenhol), de testre abszolút nem.
Most olvasom a hét végi írásokat, és borzasztóan fontos dolgot írtál!
Többet szeretnék róla tudni, mert én is fogyózok mostanában, és szerintem azóta romlott a pszorim, főleg mióta szénhirátszegény diétát tartok! Hiába kérdezgettem a dokikat, nekik nem rémlett kapcsolat, de én már egy ideje gyanakszom!
Most sajnos rohannom kell munka miatt, de holnap netközelben leszek, figyelmesebben elolvasom, amit írtál.
De hát akkor mi legyen, hogyan tartsam a súlyomat?
Az a helyzet, hogy nekem is baromira viszket. Egyfolytában nyaggatom a Gézát, hogy mikor lesz már valami. Jövő hétfőn megyünk a kutatóhoz megint. Meg szeretné nézni, hogy milyen a bőröm. Amióta nem dörzsölöm le, hámlik a teteje. Szóval egyenlőre nem sok pozitív dologról tudok beszámolni. De ne veszítsük el a csüggedésünk!:-))
A szememre marad a szteroidos csepp, de hála Istennek, eddig csak kétszer kellett, és 2-4 hét alatt rendbejön teljesen...
Most nagyon elszánt vagyok, így kitartok, ha kell 1 évig is..., csak nem vertek át azzal, hogy eddig még mindenki meggyógyult!!!
Amúgy, rettenetesen vörös, és ég, meg viszket, remélem, hogy dolgozik a krém, akkor megbocsátom neki:))))
Tényleg furcsa, hogy nem tudnak segíteni rajta, de azt hiszem, hogy ez egy komplex betegség, tehát most pótoljuk a hiányzó vegyületet, meg igyekszünk stresszmentesen és egészségesen élni, pozitívan gondolkodni, hinni és remélni..., már ha hagynak:))
Tényleg, a szemeddel mi lesz? Az nem is kenegetheted. Talán ezt is meg kéne kérdezned. A viszketés nekem is visszajött. Nem annyira piros, de azért nem vagyok elájulva magamtól. Illetve de el vagyok.:-))) (hogy milyen ronda lettem)
Ilyen hülyeséget! Az egyetemes tudás következtében itt beszélgetünk, de egy ilyen apró problémát képtelen megoldani az ember.
Te legalább, ha nem is szívesen, de járhattál oda. Én már teljesen reményvesztett lettem a Tomesával kapcsolatban. Mióta beszéltem az O.E.P.-es nővel, tudom, hogy csak májusban dől el, hogy mennyi támogatást kap a Tomesa. Nem sok remény van rá, hogy bejussunk oda.
Egyébként pont nőgyogyihoz kéne mennem, de félek, hogy mit szól, ha levetkőzöm. Nem is tudja, hogy ilyen bajom van, mert eddig nem látszott.
Arra lennék kiváncsi, hogy a Tomesában mit kezdenének az én arcommal???
Azt mégsem lehet 25 kg tengeri sóba beáztatni...:)))
A szemem és a szám környékén is van, sőt a szaruhártyára is ráhúzódott kétszer.., szteroidos szemcseppeket adott a szemész, de ő sem mondta egy szóval sem, hogy mi ez.....
A közvetlen környezetemmel semmi probléma, elfogadnak, természetesnek tekintik - ceterishez hasonlóan én magam stresszelek a dolog miatt.
Egyébként néhány kivételtől eltekintve az orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal is jó tapasztalataim vannak, a háziorvostól kezdve a fül-orr-gégészen át a nőgyógyászig általában mindenki felismeri, kérdezget róla, tanácsokat ad, receptet ír fel. A kevés kivételek egyike viszont sajnos az egyik Tomesás nő volt, ezért nem jártam oda túl szívesen.
A közvetlen környezetemmel nekem sincsen bajom, de ha bemegyek valahová vásárolni, vagy új emberekkel találkozom, akkor bizony sokan furcsán néznek..., ha pld. egy szülő, akkor meg tudom mondani neki, hogy mi ez és ne féljen, bár ált. felkészültek a srácok jóvoltából:))
Örülök, hogy javulsz!!! Ez a miért pont én dolog mindenkiben felmerül, azt hiszem, enéél súlyosabb kórságoknál még inkább......, de én tudom, hogy valószínűleg örököltem a hajlamot + a stressz gyerekkoromtól fogva...., azzal szoktam vigasztalni magamat, hogy súlyosabb szervi bajban is manifesztálódhatott volna...., ez végül is nem halálos, iil. leszámítva a viszketést (időnként), "csak" ronda:))))
Nekem ma nincsenek jó híreim (eddig!), mert vizes kézzel bedörzsöltem este a krémet, ahogyan ajánlották, de reggelre megint viszket és behámosodott, sőt össszefüggőben virít:((
Azért is le van fütyülve..., ezt is a gyógyulás jelének tekintem:))))
Nekem szerencsére nincsenek ilyen durva történeteim. Olyan orvosokkal találkoztam, akik megértették a problémámat. Az ismerőseim sem undorodnak tőlem, drukkolnak, hogy találjak valami megoldást. A lelki bajaimat én okozom magamnak, hogy képtelen vagyok elfogadni, hogy ez van. Tudom, hogy könnyebb lenne, ha elfogadnám, de nem tudom. Ugye, ez a "miért pont én", mindig felülkerekedik. Remény: ma reggelre nem olyan piros, mint tegnap volt, talán-talán szebbnek is látom. Pár folt szétesett kisebb pöttyökre.
Elolvastam a honlapjukat, www.syglavi.tk, elég érdekes, olvassátok el. 12-20 hétig kell kenni általában. Azt olvastam, hogy a rozáceás bőrt meggyógyítja. Nekem egy kicsit a bal arcom rozáceás, tényleg sokkal halványabb már, mint volt.
De engem nem lep meg, mert orvos-fóbiám van, meg ápoló-fóbiám, meg egészségügy-fóbiám:))) Olyan ritka az olyan eü. dolgozó, akivel szemben nem érzem kiszolgáltatottnak magamat.., és azt sem bírom, amikor egy idős vagy beteg emberrel úgy bánnak, mintha szenilis lenne. Megjegyzem, egy szenilis embernek is kijár az őt megillető tisztelet és udvarias bánásmód!!! Ember....
Én is közalkalmazott vagyok, tehát nem keresek többet, mint az orvosok, és hálapénz sincsen (el sem fogadnám), de még a fiatalokkal sem beszélek olyan lekezelően (sőt, egyáltalán nem), mint sok orvos....
Velem pár hete történt hasonló: nagy nehezen rávettem magam elmentem tüdőszűrésre, csak hát ott ugye egyszerre hívnak be több nőt levetkőzni és a gép elé állni. Összekerültem egy fiatal lánnyal és egy idős hölggyel, aki amikor meglátott levetlőzve, mindenképp elém akart kerülni, csak hát az asszisztensnő engem hívott oda először. Amikor kijöttem, és ő bement, valószínűleg elkezdte tisztogatni azt a kis fémpántot, amire az állat kell rátenni, mert az asszisztensnő ráförmedt: "Letöröltem, nem látta? Itt mindenkit el kell látnunk..."
Ha a primitív, illetve laikus emberek nem tudnak a pszoriazisról semmit és megijednek, azon nem csodálkozom (bár a taplóság nagyon rosszul esik), de amikor orvosok viselkednek bunkó módon...
Tökéletesen megértelek, én kisebb-nagyobb kihagyásokkal már 10 éve nyüglődök az arcommal (korábban nem volt olyan vészes), ami ugye mindig látszik....
Ha nem is törődtem bele, de megtanultam együtt élni a "ragyáimmal":)), de most ritka ronda egy ideje, tehát én is vizsgálgatom.., bár igyekszem visszafogni magamat:)))
Mindjárt lekezelem, immáron szesz nélkül, remélem, hogy legalább a viszketés elmúlik reggelre!
Az előbb már írtam, de nem tudom, hogy hova lett. Nem ismétlem meg, mert ha megjelenik, olyan ciki lenne kétszer ugyanaz. Nagyjából az volt, hogy én is mindig vidám vagyok, csak az utóbbi pár hónapban vagyok így magam alatt, amióta nem tudom kordában tartani ezt a kis problémát. Még azt is írtam, hogy egész nap a bőrömet vizsgálgatom, amióta kenegetem. A családom már teljesen furcsán néz rám.:-)))
Felhívtam az ügyvezetőt, hogy feszül, meg viszket a képem. Azt mondta, hogy mivel már nem annyira plakkos a bőröm, meg száraz is, nem kell szeszelnem, sőt vizes bőrbe maszírozzam be a krémet.
Kérte, hogy 2-3 nap múlva számoljak be neki.
Az ügyvezető (forgalmazó) is közgazdász, és a honlapon talált képe alapján sokkal fiatalabbnak gondoltam, de kiderült, hogy a huga lehetnék:))) Ő is használja a krémet, meg a felesége is, nedves bőrre.
Az a fodrászlányzó amúgy nem érdekel, de ebből elképzelheted, hogy milyen az arcom:)), nem a fejem rettentette el, mert azon nem is látszik....
Örülök a lábad javulásának!!!!! Szvsz. tavaszra el is felejted, hogy egyszer kínlódtál vele:)) Én most nagyon optimista vagyok (mint általában)!!!!!
Beszéltem azzal a nővel, akinek az unokáját kezelték ezzel a cuccal. Egy évig kenték. Neki is bepirosodott néha. Azt mondta, hogy csak jót tud mondani erről, legyünk nagyon türelmesek. Több hónap után lett szép a bőre. Tele volt az egész teste a lábujjától a feje búbjáig. Egyszer csak elkezdett javulni. Mondta, hogy bízzunk benne, nem bánjuk meg. Ő benne volt a kísérletben. Most is jó lenne kennie, csak nincs rá pénzük. Nem romlott az állapota azóta sem, csak nagyon kiszárad a bőre.
Hívd fel nyugodtan a forgalmazót, hogy neked nagyon viszket. Most is hívhatod, azt mondta, hogy nyugodtan keressük bármikor. Mindenre megadja a választ, mert rögtön hívja a kutatót.
Ez a fodrász dolog elég szar. Én is úgy vagyok vele, hogy szerencse, hogy tél van, mert nem tudnék felöltözni nyáron úgy, hogy ne mindenki engem nézzen. El tudom képzelni, milyen jól esett, hogy nem vágta le a hajad. Azért mondok egy jót is, a fejbőrt hamar rendbe teszi az oldat. Nekem ott már nincs is. A homlokomon van egy, a hajam tövénél, az viszont ott van még. Az arcomon egy pici van, szerencsére akkora, mint egy pati, nem is nagyon piros, úgyhogy az alapozó eltakarja.
Most már este van, megnéztem a lábam, úgy látom, nem annyira piros, mint reggel volt.