Nyugi, az én Megane-m is csobogott néha, de kibírt 9 évet. Pedig abban még klíma sem volt, viszont a hűtővíz kiegyenlítő tartálya az közvetlenül előttem volt. Lehet, hogy az?
Arra figyelj,h a box becsapja comp. és a kiirt fogyasztás alacsonyabb mint a valós... számolj utána tankolásonként,mert kiváncsi vagyok a cee'd nél is igy van e mint a golf/passat stb -n!
Én nem kagylóztam meg, de egy csőrendszeren keresztül bármilyen zaj beszűrődhet. Nem elképzelhetetlen. Ha szökne valamilyen folyadék, akkor az már eltünt volna belőle és tölthetnéd fel. Ne keressél hibát. Ilyen a konstrukció.
1,6 CRDI motor alapjárata közben a középkonzol, kesztyűtartó tájékára hajolva csobogó,áramló víz hangját hallom a klíma be és kikapcsolt állapotában egyaránt! Persze csak viszonylag csendes helyen és erősen rátapadva a műszerfalra hallható . A szervízben azt mondták, hogy a hűtővíz áramlását hallom és ez természetes. Korábban egy autómnál sem hallottam ilyet. Legyetek szívesek megnézni, hogy nálatok is létezik-e ez a jelenség ?
Sziasztok! Ma jártam Pesten. Haza felé Budaörsön megtankoltam és mindent nulláztam. Mentem vele hazáig kb.80km-t 90-100-as tempóval és az átlagom 4,2-nél állt meg. Spuri adalékot használok: ez a 4. flakkon piros. Eddig ennyi a Boxos tapasztalat,igazán arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi km-t tudok menni 50l naftával. /A Box beépítése előtt az utolsó átlagom 4,7l volt.
Várok még pár hetet és mérföldet és teszek rá egy kis M-Powert, és leméretem vele és nélküle a motort egy független fékpadon. Kiváncsi leszek az eredményre.
Az szinte biztos, hogy nem hozza majd a gyári adatot, főleg hogy ez tengelyen és nem keréken számított adat, de a különbség érdekel, mert eddig az M-Powerről voltak jobb visszajelzések.
- A motor burkolaton lévő 1.6 crdi felírat az eddig látott képeken mindenkinek fehér, illetve piros "i" színű, de az enyém sima, mint a burkolat színe.
Jelent ez valamit?
A kisördög már motoszkált az agyamban, hogy ez akár a kisebb 90 pacis verzió is lehet, amit elvileg nálunk nem forgalmaznak, de a kereskedőknek megérheti ezt rásózni a vevőre...
Szóval SW-s kollégák nektek milyen a felírat a motor burkolatán (lehet, hogy az SW-nél kifogytak a fehér és piros színekből :) )?
Tegnap lett 2 hetes az autóm(sw,el+,1,6crdi), tapasztalataim 2200 km megtétele után:
Nagyon elégedett vagyok a menetteljesítményével, méretével. A kezelőszervek működésével gyorsan megbarátkoztam, a nyújtott szolgáltatások elegendőek és jó színvonalúak! Néhány hiba vagy furcsaság: A fogyasztása nagyon jó, de nem értem, hogy városban (full pest, dugó) 6-os átlag jön ki, autópályán, országúton (100-130 között) 6,3 az átlag, ezt nem csak a mérő mutatja, hanem a tankolás is ezt igazolja (figyelembe véve a sokáig "tömhető" tankot is). Persze nekem mind2 fogyasztás jó és a különbség sem nagy, csak nem értem! Sajnos nekem is rángat vagy inkább csak torpan, valószínűleg frissítés lesz belőle. Néha a bal elejéből (macskakő) hallani vmi zajt. Csomagtartó zárásához sztem a szokásosnál nagyobb dinamikára van szükség. Az audió szolgáltatásai jók, a hangja viszont szörnyű, magas hang véletlenül sincs, a basszust meg nem lehet annyira levenni, hogy ne torzítson, illetve -5ös állás körül már nem torzít, de akkor már befőttesüvegből szól. Már érdeklődtem a megoldás után, azzal bíztatnak, hogy kb 60-80e ft-ból megoldható...:( A hátsó b.öv visszajelzői, miután elaludtak, random rendszerben néha bekapcsolnak.
Összességében nagyon szeretem, és úgy érzem jól választottam!
Hozzáértők, különben azt tanácsolják, hogy aki évente csak kb. 10 ezer km-t vezet, nyugodtan hagyja rajta a téli gumikat a kocsin.
Azért ezt nem tettem, mert melegben isnstabilabbnak éreztem a Lanost a téli gumival, de be se sz@rtam, ha esetleg 1-2 hetet "csúsztam" a gumi cserével.
Üdv., Doki50
1,4 EX
Különben ma, Szonokon, Volán benzinkútnál a 95-ös benzin "csak" 288,90 Ft volt.