Keresés

Részletes keresés

ARic Creative Commons License 2005.06.02 0 0 605

hát igen, a csapda nem irtószer, hanem "megfigyelőeszköz" - a lehetséges előfordulási helyeken még a fertőzés kezdetén jelzi a bogarak jelenlétét, vagy bizonyítja a kezelés sikerességét:)

el lehet érni teljes mentességet! megfelelő szer, megfelelő módszer, egyszerre történő kezelés v.mennyi lakásban, a továbbiakban pedig a megfelelő higiéniai és egyéb intézkedések betartása minden lakó részéről... hát ez legtöbbször nem jön össze...

800 Ft-ért nem tudom milyen szerrel permeteztek, de gyanítom, igen híg holmival, ami oda vezet, h. szépen hozzászoknak a dózishoz, és kiröhögnek

Előzmény: szilva (604)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 604
A történethez hozzátartozik az is, hogy korábban ahol laktunk, ott elég jónak bizonyult a Bábolnai csapda és a Mortein alkalmazása. Itt, amikor először jöttek ki fújni, akkor elmagyarázták, hogy a csapda szerintük azért nem jó módszer, mert 10-15m messzeségből minden csótit idevonz, még a szomszéd lakásokból is, akkor is, ha amúgy nem jöttek volna errefelé. Úgyhogy azóta kidobáltam az összes csapdát, de nem tudom, mi lenne az igazán jó megoldás.
Előzmény: szilva (603)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 603
Hát, éppen tehetek be képeket, engem olyan különösen nem zavarnak, de akkor már eléggé morcos lettem, amikor egyik este a szobámban ülve a számítógép klaviatúráján jelent meg egy keresztbesétáló csótány... A bajom az, hogy egyszerűen úgy tűnik, kiírthatatlanok.
Előzmény: Törölt nick (602)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 602

off

 

az előbb már elkezdtem egy hsz-t, de nem sikerült képet beszúrni.

lényegében azt akartam mondani, hogy nyugodtam írd ki magadból az "élményt":), képeket is tehetsz be, hátha könnyebb lesz. nekem annak idején sokat segített, hogy itt megnyilvánulhattam.

 

az a kép, ami az előbb lemaradt, a bizonyos lóbogár portréja - ő ugyan kerti fenevad, de lakásba is behatol időnként, ha gyilkolászni van kedve, mármint... ha a szobámban meglátnék egy ilyet, szörnyethalnék. a barátnőm már tapasztalt hasonlót - mámint lóbogár-behatolást - régebbi otthonában.

 

íme a szörny, ha sikerül megjeleníteni:

(nem sikerült, túl nagy lehet a kép; mindegy, feladom.)

 

 

 

Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 601
Nálunk havi 2 flakon morteint simán kifújhatsz, rendszeresen, akkor is vannak. Ez a "gázmesteres" cég tavaly valamikor keresett meg, már egy éve jönnek, minden negyedévben 1x, és egy alkalom kerül 800 forintba, ami szvsz a morteinnél nem drágább, sőt. És még így is az van, hogy 1.5-2 hónap után megjelennek a csótik:( Most volt először az, hogy beszóltem nekik 1 hónap után, hogy jöjjenek ki gariban, mert hemzsegnek a bogarak, erre jött a csóka és ezt a zselés kezelést alkalmazta. Amúgy teljesen normálisnak tűnik a társaság, és ez a mostani "utókezelés" is hatásosnak bizonyul. Úgyhogy egyelőre marad a rendszeres írtás.
Előzmény: Geitenbeffer (600)
Geitenbeffer Creative Commons License 2005.06.02 0 0 600
Amiota tavaly korbefujtam a kuszob elott meg a gangot a fal toveben Morteinnel, azota semmi...
Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 599
Dehogy nincs... Meséljek rémtörténeteket?:( Vagy majd inkább beteszek 1-2 fotót... Grrr:(
Előzmény: Törölt nick (598)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 598

Senkinek sincs csótánya idén?

 

(Arról, hogy milyen mélyen beleeszi az emberbe magát a csótfób: pár nappal ezelőtt a konyhában megláttam egy hátán fekvő, kapálózó fekete bogarat. Idegbeteg agyam rögtön csótányt kiáltott - aztán pedig én is elkezdtem kiáltani, illetve ordítani a barátnőmnek, hogy vigye ezt ki gyorsan, amíg még élek. Barátnőm kedélyesen közölte, hogy ez nem csótány, hanem másfajta rovar, és elindult felém, hogy megmutassa. Akciójának az volt az eredménye, hogy kirohantam a házból, és magamból kikelve ordítottam rá, hogy vigye ezt a dögöt innen, és amikor még mindig jóhiszeműen közeledett, akkor a hisztéria végső stádiumába kerülve, a szomszédok örömére ordítottam valami olyat, hogy nem érted a hülye fejeddel, hogy vidd innen a dögöt, ne merj közelíteni, vidd innen a... [káromkodás]. Még jó, hogy nem jelentettek fel.

Egyébként valóban nem csótány volt.

Mióta kertes házban lakunk, egyetlen ilyen szörnyet se láttam.

Helyette van a lóbogár, ami nem kevésbé brutál, de az legalább nem a házban szeret éldegélni (viszont akkora, mint egy kisebb egér...)

 

Megállapítottam, hogy a kertes ház csótányszempontból ideális hely. No csótány, no cry:) (bocs)

ARic Creative Commons License 2004.10.07 0 0 597

Sziasztok,

 

gél-ügyben: ezek valóban szabadforgalmú szerek, alacsony hatóanyagtartalmuk alapján. Azonban az engedélyező hatóság (OTH/OKI) nem _javasolja_, hogy ezeket bárkinek kiszolgáltassák, tekintve speciális felhasználási körülményeit. Képzeld el, hogy mondjuk a sarki közértben kapható lenne, mindenki ilyet venne, és ész nélkül nyomkodná mindenhová. Rossz esetben egy jó kis rezisztenciát is kialakíthatnak vele. Nem ilyen egyszerű dolog a rovarirtás. Mi pl. egy-egy lakást nem is vállalunk panel-házakban, mertt hiába csinálod meg az egyik lakást, a másikból átjönnek a bogarak. Ezért van a szakember, aki tudja hogyan, milyen szerrel dolgozzon.

Amúgy se a csomagolásuk/kiszerelésük, sem a címkézés nem fogyasztói felhasználásra készül.

Előzmény: Lökdbeneky Kemény Farkas (596)
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2004.10.06 0 0 596

Én korábban utánanéztem, akkor a Goliath szabadforgalmú irtószerként volt jelezve a Bábolna szakembereknek szóló oldalán (http://www.irtoszer.hu), most felhívtam őket és igaz a hír amit mondtak Neked: csak gázmesteri engedéllyel rendelkezőknek adhatják el. Olyan szerződéssel forgalmazzák a szert, hogy bár szabadforgalmú, csak olyannak adhatják, aki szakszerűen ki tudja helyezni. 

Namost: ez alapján a II. forgalmazási kategóriába kéne tartoznia (veszélyes irtószer). Merthogy annak pont ez a lényege: vagy veszélyes az irtószer vagy szakszerűen kell kihelyezni. A Goliath a III-asba tartozik, szabadforgalmú, bárkinek kellene adniuk... :-(((   én itt valami suskust sejtek... ha ugyanis mindenkinek adnák, akkor permetezhető koncentrátumokra sokkal kevésbé lenne szükség. És ők csak ilyet gyártanak, a Goliath nem saját termékük.

 

Aztán mi meg nézünk, hogy Bp kész csótányország.

 

Lehet, hogy be kéne menni, felmutatni egy újságíróigazolványt, hogy a hírek szerint van olyan szabadforgalmú irtószer, amit visszatartanak a korlátlan forgalmazástól, mi ebből az igaz...

 

Igazából megtehetnék, hogy átsoroltatják kettesbe (ha ez lehetséges) vagy a kinyomópisztolyt csak engedéllyel rendelkezőknek adnák, de ez így nonszensz.

Előzmény: Kükü (595)
Kükü Creative Commons License 2004.10.05 0 0 595

MEGVAN!

 

Tavaly év végén jött egy írtó a panelba. 800 a permet, 2500 a zselé.

Na monom akkor adjuk meg a módját.

Aztán a zselézés után 8 hónapig semmi.

Nyáron újra találtam párat a csapdákban, de a Bábolna Bio márkaboltban azt mondták, hogy csak gázmesteri engedéllyel adnak ki zselét.

De ma egy barátomtól kaptam kölcsön.

35 grammos csőtubus 15.000 Ft, de csak kb. 1-2 gramm (20-30 zselépötty) kell a lakásba. Nincs szag, nincs fehér lé a fal mellett, nincs para, hogy felmoshatok e, nem kell letakarni, eltenni, lemosni. Olyan helyekre tettem ahol nem is látszik, és a takarítás sem érinti.

Aventis GOLIATH a szer neve.

PETYUS Creative Commons License 2004.08.12 0 0 593
Nekem eléggé pinceászkaszerűnek tűnik.
Előzmény: Geitenbeffer (592)
Geitenbeffer Creative Commons License 2004.08.11 0 0 592

Biztos vagy benne?

Sikerült lekapnom egyet, miután átfutottam rajta egy Színes RTV-vel.

Bocs, hogy ilyet linkelek, de tudni szeretném, hogy mi ez...

 

 

Előzmény: PETYUS (568)
Sihuhu Creative Commons License 2004.08.04 0 0 591

Szia Mindenki!

 

A csapda élettartama - ha nincs tele csótánnyal, tehát még bőven van ragacsos felület - talán meghosszabbítható úgy, hogy a középre helyezett tablettát két- három hét után felszedjuk, megtörjük vagy pl. porrá zúzzuk, és kis gyűszű alaku tartóban a port ismét beleragasztjuk a csali közepébe. Persze ilyenkor már érdemes a csaliház tetejétől megszabadulni a könnyebb kezelés érdekében, hogy a tabletta porát ne szórjuk szét.

 

Igy a feronom még gondolom egy darabig felszabadul a porrá tört tablettából - akár gyufaszállal naponta meg is keverhető óvatosan a jobb hatás érdekében. Még nem próbáltam, de látok benne rációt, és gondoltam, az ötletet megosztom mindenkivel.

 

Sihuhu

 

 

birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 590
Nem , mások a hatóanyagok, de nagyon jók (no meg drágák) mind. (fipronil,fenitrotion stb) . éttermekben finomabb helyeken használják általában, ahol nem hemzseg már a csótány - mert ott permetezni kell ezerrel- és nagyon dicsérik a géleket. a bábolna -bio weboldalán írnak róla.
Előzmény: XY7CP (589)
XY7CP Creative Commons License 2004.07.28 0 0 589

 Ezek a nevek nem ugyanazt a hatóanyagot fedik, különféle csaliba öntve?

 

Előzmény: birsalmasajt71 (588)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 588
Többfajta van (GOLIATH,PESTSTOP,PREMISE,SCHWABEX) általában az elért mentesség fenntartására jó gyomormérgek , esetleg permetezés kiegészítésére is jók. több hónapig hatnak, arra kell vigyázni, hogy ahová ki lett juttatva, ott nem szabad más rovarirtószerrel fujkodni, mart az elriasztja a fincsi gélt csemegézni vágyó csótikat!
Előzmény: XY7CP (587)
XY7CP Creative Commons License 2004.07.27 0 0 587

Hejj! Nálunk lakótelepen "a gélt" magasztalják és 4 havonta használják (csak.) Megtudhatnánk többet erről a szerről? Több féle létezik?

 

 

Előzmény: ARic (580)
ARic Creative Commons License 2004.07.22 0 0 586

Pontosan....

Előzmény: birsalmasajt71 (585)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 585
Nekem más elenséggel van bajom! az aszalványmolyok támadnak! de tuti nem az én posvadt lisztem a bűnös , kívülről jönnek befelé. mennyi a röptávuk ezeknek a lepkeféle nyavalyásoknak? lehet hogy nem is a mi bérházunk a fő tanya, hanem több 100mről támad? amilyen marha vagyok én meg a bábolnás csapdáimmal még oda is vonzottam a hadat.....
Előzmény: Főellenség (582)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 584
Ilyen volt a drága?amerikai csóti
Előzmény: Lökdbeneky Kemény Farkas (565)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 583
Azért voltak olyan lekesek a bogarak, mert a tablettákban feromon van, ami odavonzza őket :-))    (azért csapda)
Előzmény: Főellenség (575)
Főellenség Creative Commons License 2004.07.21 0 0 582
Köszi, nem kioktatásnak vettük.    :-)
Előzmény: ARic (580)
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2004.07.21 0 0 581
Nem hangzott kioktatásnak! Köszönjük a tanácsokat :-)
Előzmény: ARic (580)
ARic Creative Commons License 2004.07.21 0 0 580

Sziasztok,

 

nálunk nincsenek szerencsére ilyen bogarak (na meg nem is tömbházban lakunk), viszont egy "szakcégnél" dolgozom.

 

Ha elfogadtok 1-2 tanácsot:

1. A csapdák nem irtószerek. Ezek általában csak arra szolgálnak, h. megállapítható legyen a fertőzés mértéke, meg hogy hova koncentrálódik. Irtás után pedig jó ellenőrzésképpen. A feromon pedig vonzza az egyedeket, ezért lehet, hogyha kiteszitek, hiretlen millió jelenik meg belőlük.

2. Nagymértékű fertőzés esetén feltétlenül hívjatok szakembert. (Mi vidékiek vagyunk, úgyhogy nem beszélek haza) Van "kamaránk", ez a www.makosz.hu címen elérhető, lehetőleg innen válasszatok, ne ilyen-olyan becsöngető kóklert bízzatok meg vele.

3. Gélt általában kiegészítésként szokás alkalmazni, permetezés mellett. A legtutibb megoldás permetezés+hidegköd+gél, ezzel azonnal meghalnak az ott levő egyedek, az újonnan kikelők pedig a permetezett felülettel ill. a géllel érintkezve.

 

Bocs, ha hosszú voltam, nem kioktatás volt, csak segítségnek szántam.

micu Creative Commons License 2004.07.21 0 0 579
Az éxerteknõsnek nem igazán van esélye, a csótányok turbomeghajtással közlekednek. A papagájoknak is csak akkor van esélyük ha rendelkeznek sugárhajtással. Talán a gepárd vagy a vadászsólyom utoléri de ezek lakásban nehezen tarthatók...
Előzmény: Főellenség (577)
micu Creative Commons License 2004.07.21 0 0 578
Te ugye felmentést kaptál általános iskolában technikaórán ? :-D

Amúgy talán ez az egyetlen igazán hatékony dolog ezek ellen a jószágok ellen...
Előzmény: Főellenség (569)
Főellenség Creative Commons License 2004.07.21 0 0 577

Csótányvadász macsekok? Hmm, lehet hogy be kéne fognom a papagájokat és az ékszerteknőst a munkába?  :-)

Komoly biológiai fegyvertény...

Előzmény: emceje (576)
emceje Creative Commons License 2004.07.21 0 0 576

A kellemetlen szomszédság kellemetlen hatása.... :(

 

A tesódékat nem irigylem; én kifejezetten félek a csótányoktól, ami azért elég ciki egy hellyel-kozzel nagydarabnak szamito férfiember szempontjából...:)))) 

 

Nálam - mivel macskák is vannak - nem használok vegyi irtószert, ha nem muszáj (bár elvileg lehetne), így a ragasztós csapda volt elonyben kb. ket honappal ezelottig.

Aztan el kellett felejteni a dolgot, mert a cicak imadnak csotanyokat kajalni (meg ide-oda hurcolaszni a lakasban) es allandoan beleragadtak a csapdakba, mikozben megprobaltak kienni beloluk a foglyul ejtett csótányt.... :)

Előzmény: Főellenség (575)
Főellenség Creative Commons License 2004.07.20 0 0 575

Az a helyzet, hogy voltaképp nem nálunk van az invázió, hanem tesómék lakásában, akik 3 hétre nyaralni mentek. Ezalatt a 3 hét alatt a szomszédból szépen átözönlöttek a dögök, és ellepték a gazdátlanul álló kéglit.

A csapdákban nemcsak nagy, hanem kicsi, ivaréretlen (van ilyen szó?) példányok is vannak!

Ma kiraktam a tablettákat is a csapdák közepére, de azt hiszem tényleg valami komolyabb megoldás fog kelleni. ez azonban már a nyaralásból visszaérkező tesómék gondja lesz... A helyükben én a szomszéd néni kiirtásával kezdeném, hátha egy tisztább és rendesebb költözik a helyére, aki nem szaporít rovarokat.  :-(

 

Egyébként kezdem azt hinni, hogy itt csak a sósav segít, esetleg egy kiadós tűz. A hideg leldesett ma, amikor átmentem tablettázni - pimaszul rohangáltak az orrom előtt mindenütt a túlélők, és úgy tűnt, mintha egyre többen lennének az irtogatás ellenére. Ezek túl fogják élni az atomháborút is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!