A drága országokban főleg ódzkodom attól, hogy távol a belvárostól száljak meg, de itt a TCO kalkuláció erősen pozitív mérleget mutat a Temple bar környéki tartózkodáshoz képest :)).
A Travelodge-k a reptéri kivételével nekem fully booked-et mutattak, egyelőre nem találtam a Premier Innél jobbat. Flexibilisre lefoglaltam és így lettek ezek az árak:
56 EUR hétvége és 45 EUR hétközben. szerintem 4 főre családi szobában verhetetlen. Ráadásul ez még 1 héttel az indulás előtt csökkenhet ha prepaid.
Ennek az az előnye, hogy napi 6,90-nél többet nem költesz buszra. Alap esetben nincs benne a reptéri busz, az plusz. Ha luast és dartot is használsz, 10 Euro a napi limit.
Illetve rá tudsz tölteni különböző jegytípusokat, időintervallum, közlekedési eszköz függően, amit ki kell lehet sakkozni, hogy megéri-e vagy nem. Dublinon kívüli utazásokkor jól jöhet.
Szerintem ha október végén mentek, érdemes várni még a szállásfoglalással. Én úgy szoktam, hogy befoglalok egy megfelelő, de ingyenesen lemondható szállást (többnyire feltölthető kártyával, mert jártam már úgy, hogy 45 napig volt depositban a szállás ára a számlámon), és ha találok valami jobbat, akkor váltok.
Érdemes még a Travelodge hoteleket is megnézni, nagyon jó akcióik (és áraik) szoktak lenni (esetleg a hírlevelükre feliratkozni, nem bombáznak naponta, de még hetente sem ajánlatokkal), van Swords-ben is egy, mi szálltunk már meg ott, a belváros 40 perc alatt elérhető. De szálltunk már belváros közeli (20 perc séta) kis hotelben is, nem volt túl drága.
Egy kis segítséget megköszönnék Tőletek: Dublinba és Howthba utazunk október végén. Szállást keresek 4 főre, de a Premier Inn Airportnál olcsóbbat nem találtunk. Létezik itt is Londonhoz hasonlóan egy magyar közösség, aki lakásokat ad ki pár napra / hétre?
Tudtok ajánlani ilyen időszakra olcsóbb, de jó minőségű szállást?
Tényleg ennyit nőtt az ír GDP egyetlen év alatt. Írország mégis hatalmasat bukhat azon, hogy a britek elhagyják az EU-t – mert emiatt bukhatják az ilyen meglepően jó statisztikákat. Tovább »
Sziasztok, valaki nem tervez Magyarországról 1-2 hetes utat, aug. végétől. Mennék, de nagyon :). Szóval, utitársak jelentkezzetek! Email: internet KUKAC mail.ie Köszi
Most szombaton Dublin tömve volt. Mióta nagy cruise hajók is bejönnek a kikötőbe és busszal fuvarozzák be a csoportokat, még nagyobb a nyári tömeg.
Addig is, találtam két érdekességet: www.storymap.ie, és egy Memory of Place nevű app, ahol dubliniak mesélnek a városról, az utóbbi letölthető, sajnos, az én mobilom nem jó hozzá, de szórakoztató lehet. Alternatív városnézés, főleg az előző 😀
Mi is csak azért megyünk oda hogy felvegyük az autót, így ugyanis pont feleannyiba került mintha a dublini reptéren vennénk fel. Ráadásul úgyis északra az irány így gondoltam ez a verzió pont jó lesz nekünk. Az a vicc hogy amikor májusban újra keresgéltem akkor a reptér már nem is adott ki 2 hétre autót...
No, volt kollégám sűrűn utazik arra, s azt mondja, nem kell foglalni. A buszpályaudvaron (Busaras) a kioszkban (booking) meg tudod venni a jegyeket. Ugyanaz az ár. Most iskolaszünet van, Navan nem egy világváros...
S azt üzeni a kolléga, ne menjetek azzal a busszal, amire az van írva, hogy "via M3", ugyanis az elkerüli Navant. Az psszes arrafelé tartó busz száma 109-es, de nektek csak az jó, amire nincs kiírva az hogy via M3...
amennyire tudom, a buszpályaudvaron lehet jegyet venni, nem a sofőrnél... Aztán későbbi megállóknál már a sofőrnél is... de majd utánanézek. Nem szoktam távolsági buszozni, kivéve a reptéri buszt 😀