Keresés

Részletes keresés

szaboricsi Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1043

Látjátok emberek: ezért szép az emberiség: ahányan vagyunk annyi féle módon láttuk a koncertet.

K.K. Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1042

Középiskolás éveim (80-as évek) kedvenc zenekarát még nem láttam élőben, gondoltam ennél jobb alakalom nem is kell...

Összességében megkaptam mindent Jó volt a hangzás, jöttek a kedven számok (többsége).

Előzenekar választás katasztrófa, miért nem lehetett betenni a Hardot????

Kotta egyénieskedése nem tetszik, miért neki kell vállalni a frontember szerepet???

Nem tetszett, úgy ahogy volt az egész középső dobszólós, lemezbemutogatós blokk (tudom kellett a pihi az öregeknek)

Kicsit gagyi volt a kivetítés, főleg a Still loving you alatt az a piros valamire eső valami????

Pedrito83 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1041

Írták hogy lesz vendég is. Velük mi történt, nem tudjátok?

1Y/AAZ Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1040

NICK Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1039

fantasztikus volt a tegnapi koncert!!!

de nyilván a 2009-es setlist-ben mindenképpen erősebb volt, hisz -a 3 új dalt- leszámítva akkor kivétel nélkül mindent játszottak a tegnapiak közül, plusz akkor még volt 11 olyan dal ami most nem.

de ettől függetlenül nagyonnagyonnagyon jól éreztem magam.

.... és titokban azér reménykedem, hogy nem ez volt az uccsó, hisz ez a turné 2013-ig tart, sok viszonylag közeli helyszínen még nem játszottak (Zágráb, Ljubjana, Bécs...) a cseheknél viszont már 3-szor is ezen a touron... :)

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1038

Igen tényleg nem a külsőség a lényeg. És a felháborodást nem teljesen szó szerint értettem.. csak én kicsit furcsáltam de nem az volt végülis a lényeg hogy ki milyen pólóban van, vagy ilyesmi , hanem a Scorps! :)

lady gaga pólós embereket szerencsére nem láttam ;)

Előzmény: BahnScorper (1037)
BahnScorper Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1037

Képzeld, nekem sincs Scorps-pólóm, sőt, zenekaros is csak a tavasz óta, pedig járok rendszeresen koncertre... :-) egyfelől nem a külsőség a lényeg, másfelől meg sokan felveszik egy hasonló jellegű csapat pólóját koncertekre, és ez rendben is van így. Ha valaki ladygaga-pólóban megy, na az már ciki... :-)

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1035)
blueye Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1036

"felháborított mikor más együttesek pólójaiban láttam embereket" - ugyanmár! Gondolom nem Modern Talking pólókat láttál :) Amúgy a Scorpions előtt leadott ACDC is felháborított? :)

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1035)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1035

Szerintem sokunk nevében megfogalmaztad ezt! :)

Én sajnos nem tudtam lekapni Blackout-Rudi-t :/

Én nem tudtam Scorpions-os pólóban menni... de nagyon örültem hogy rengeteg emberen volt, de az felháborított mikor más együttesek pólójaiban láttam embereket... :S

Mert szerintem ez nem éppen egy jó húzás..

Igen jó néhány gyöngyszem kimaradt, de ennyi évnyi munkásság után nem csoda hogy minden klasszikus nem fért bele.

Volt nem egy szám ami alatt már én is könnyeztem..

Az nagyon furcsa volt hogy akik körülöttem ültek nem is nagyon tapsoltak.. még a legvégén sem, csak ültek ott és meg sem mozdultak egy csepp lelkesedést sem láttam bennük, nem hittem hogy így végíg tud valaki ülni egy SCORPIONS koncertet!!! :O

Előzmény: BahnScorper (1031)
blueye Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1034

Hol álltál-ültél a SYMA-ban és most?

Előzmény: meiné (1033)
meiné Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1033

Szia KTATTI!A jó buli meg volt!Sőt mondhatom fergeteges!Ismeretlenül álltunk melletted a barátnőmmel és jó ismerősként jöttünk el.Örülök a találkozásnak és reménykedni tudok  csak,hogy lehet még ilyen csoda!A James-el sikerült összejönni,de sajna a többiekkel nem,de így is nagyon boldogok vagyunk!Azokkal nem tudok egyetérteni akik a syma csarnoki bulit jobbra értékelik. Akár a hangzás a közönség nekem sokkal jobban tetszett.

Előzmény: KTATTIS65 (1020)
Ripper Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1032

Köszi, hogy megírtad helyettem a benyomásokat.:-)

Előzmény: BahnScorper (1031)
BahnScorper Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1031

Egy kicsit vegyes érzelmekkel vagyok a tegnap este óta... ennek viszont részben külső okai vannak, de azért nem minden.

 

Ez a kiemelt álló elrendezés is egy kicsit ilyen vegyes dolog. Olyan szempontból valóban jó volt, hogy megoszlott a tömeg, és nekem is volt jó helyem a kifutó közepénél a második-harmadik sorban, ahol nagyon jól lehetett fotózni, ha kisétáltak a közepére. (Apropó fotózás: az engem beengedő biztonsági egy kicsit hezitált a gépem látványára, de aztán hagyta, hadd menjen.) Végre van tehát Klausról is jó felvételem, de Blackout-Rudi sem maradt ki szerencsére. :-) Persze nem mindig voltak kint, és ha hátul voltak, akkor persze nem volt olyan jó a látvány, de így valóban csak demokratikusabb volt, és oszlott is a tömeg, és az is jó, hogy az akusztikus blokkot is ott nyomták.

 

A hangzással most nem volt semmi bajom az egész koncert alatt, most jól szóltak a gitárok, és csak egy nagyon kicsit volt baj Klaus mikrofonjával, az is elmúlt pár perc alatt. Egyébként pedig mindenki hozta a formáját, sőt, Kottak esetében nagyon örültem, hogy még nagyobb állat volt, mint korábban. De a Blackout is egy hatalmas csúcspont volt, ahogy Rudolf bejött a szokásos fejdíszével, és nagyon kemény volt az a tuning-gitár. :-) Illetve ütős volt a Ferraris flying V is - elképzeltem magamban Rudi garázsát... :-))) - de Klaus gitárja is tetszetős darab volt a Coast To Coast alatt.

 

A kifutónál szerencsére igencsak jól lehetett látni mindenkit... most viszont főleg Rudolf tett rám nagy benyomást, persze lehet, hogy azok után, hogy olvastam a Rock Your Life-ot. Klaus viszont oda is kijöhetett volna dobverőt hajigálni... ezzel továbbra sincs szerencsém, egy pengetőt meg az orrom elől halásztak el. :-/

 

A repertoár... na ez az, amit egy kicsit gyenge pontnak éreztem. Az eddigi koncertjeiken, ahol voltam, mindig elő tudtak szedni valami olyat, amit igazán szeretek tőlük, itt meg inkább csak a bevált tartalom volt jelen. Persze hogy is lehetne rossz egy Send Me An Angel, egy Big City Nights, egy Still Loving You vagy egy Dynamite... de a két évvel ezelőtti gyöngyszemek, illetve az Unbreakable és a Humanity teljes elhanyagolása (az Uli-korszakról nem is beszélve) nálam igencsak fekete pont. Ez most ismét csak az a jó iparosmunka volt, mint a Sting In The Tail... hibátlan és szerethető, de mégsem kimagasló.

 

Ezt szerintem ők is érezték, és szerencsére tökéletes volt a hozzápótolt látványvilág. Nagyon meg voltam elégedve a vetítésekkel, de a legjobb mégis az volt, ami Kottak szólója alatt ment! Ahogy minden albumnak megidézik a látványvilágát, sőt, nemcsak ezt, hanem olyan számokat is, mint az I'm Leaving You meg az Animal Magnetism - de kellett ott lennie Kicks After Six-nek - na ez volt a legütősebb az egész koncerten!!! De igen jó volt még Jabs szólója, illetve ahogy lezárták a Holiday-t...

 

Hogy mi hiányzott még? Természetesen a When The Smoke Is Going Down... nem értem, hogy miért kellett kihagyni. Az viszont igencsak örömmel töltött el, hogy mennyi emberen láttam a zenekar pólóit... még ha ki tudja, ebből hány volt magyar. Kár, hogy ennyi időnek kellett eltelnie, és csak a végén eszmélnek rá sokan arra, hogy még mindig van Scorpions és még mindig ereje teljében. De pont ilyenkor kéne emlékeztetni Klausékat, hogy "Don't Stop At The Top!"

 

Összességében tehát "csak úgy" jó koncert lett volna, búcsúnak viszont nem elég méltó. De nekem még nem volt búcsú... ;-) és bízok benne, hogy egyfelől ők is csak Priest-módra a nagy turnékat fogják hanyagolni, másfelől, hogy lesz még Acoustica és Uli-show is... meg persze abban, hogy végre nekem is összejön majd a találkozó velük. Ha mást nem akkor, ha végre ki tudom adatni a Rock Your Life-ot...

blueye Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1030

A beengedés is elsőosztályú volt (nem úgy mint pl. két éve), a helyszín is sokkal jobban megfelelt mint a SYMA csarnok. Én közel teltházat láttam az ülőhelyeken, az állóhelyek hátsó részét nem láttam, ott mi volt?

2 éve sem voltak sokkal fiatalabbak a srácok, akkor bőven volt 2 óra a koncert, gondolom ez a búcsú turné hosszabb, tartalékolni is kell - de kijöttek, pontosan játszottak, odatették magukat (2 éve azért jobban :) ), megadták a közönségnek amit megérdemeltünk. Talán a Kip Winger szólókoncerten éreztem ezt ennyire utoljára az A38-on.

szaboricsi Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1029

Én nagyon sok koncerten voltam már életemben, de a tegnapi volt ez elős Scorpions és a legnagyobb éményt adták nekem. Össze nem lehet hasonlítani egyik zenekarral sem, fantasztikus koncert volt. Igen, nekem is picit rövidnek tűnt, de azért be kell látni, nem 20 évesek a srácok. A megdöbbentő számomra: tőlem nem messze egy max. 17 éves kiscsaj a szüleivel volt és a kiscsaj végig tombolta az egészet. A lassú részeknél meg hihetetlen sírásban tört ki. A koncert végén pedig összeomlott. Az apa legalább 15 percet ott vigasztalta. Hihetetlen volt. 

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1028

Hatalmas buli volt!!! Nagyon élveztem! Tényleg jó helyünk volt szerencsére! Bár még mielött a Scorpions kezdett volna pár marha felállt a helyéről és olyan jól sikerült beálniük hogy csomóan nem láttuk volna 3/4 színpadot, de szerencsére sikerült őket elhesegetni onnan! A hangzás teljesen jó volt, a hangulat... nincsenek is rá szavak! És tényleg irigylésre méltó hogy ennyi idősen ilyen lendülettel és odaadással csinálják az egészet! Nekem kicsit rövidnek tűnt szerintem nem volt meg a 2 óra, de nagyon élveztem! A fényképező miatt pedig nem kellett volna aggodalmaskodnom (meg az életkorom miatt se mert mellettünk egy kb 5 éves kislány ült.) mert simán beengedték, de csak az első 15 percet vettem fel kb. mert inkább élveztem a koncertet!! James tényleg egy állat, de azért Rudolf-ot és a többieket sem kell félteni! :)
És ha legközelebb megyek koncertre (ami sajnos nem lehet Scorpions mert nem hiszem hogy eljutok én még koncertjükre) akkor tuti nem ülő helyet veszek mert ott nem lehet annyira tombolni! Hatalmas koncert volt!!

Scorpifan Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1027

Üdv Mindenkinek!

Szuper volt a buli, de a 2009-est nem tudta felül múlni. Nekem az volt a csúcs tőlük, és ne feledjük, akkor 26 számot tartalmazott a setlist:)

Összességében nagy élmény volt, de a 2009-es sokkal jobban tetszett.

blueye Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1026
Nagyon jol ereztem magam, de a 2 evvel ezelotti 1 fokkal meg jobban tetszett. Ahol alltam ott tisztan szolt a zene (talan kicsit tulsagosan is) de nem volt nagyon hangos.
NICK Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1025

igen, teljesen rendben voltak a helyek. a kifutó miatt jóval nagyobb lehetett a kiemelt terület is. kényelmesen, gond nélkül elfért mindenki.... huhh, tök jóóó! :)

Előzmény: blueye (1024)
blueye Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1024
Teljesen jol mukodott a kiemelt allo jegy.Kozelrol kenyelmesen lehetett elvezni a koncertet,egyaltalan nem adtak el belole tul sokat.
Előzmény: NICK (1022)
Arturo Fernandez Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1023

hello, vettem két jegyet a mai scorpionsra, de aztán kaptam is kettőt. eladnám a vásárolt kettőt féláron. +36302474677

NICK Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1022

megint raktak be pár tonna kiemelt állót....

most már az eladott kiemelt állók száma lassan eléri a küzdőtér hivatalos befogadóképességének a felét. összesen persze sokkal több állójegyet adtak el mint a 12500-as teljes aréna befogadóképességnek a küzdőtérre vonatkozó része.

reméljük azér nem lesz gáz...

 

 

NICK Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1021

pénz, kapcsolat, szerencse, esetleg ezek valamilyen kombinációja... :)))

Előzmény: Törölt nick (1019)
KTATTIS65 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1020

Na mindjárt indulunk! Get your Sting and Blackout!

 Jó bulit kívánok mindenkinek! Ha ismeretlenül is de találkozunk a koncerten!

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1019

Hol lesz ez a meet and greet? Hogy lehet oda bejutni?

Előzmény: kistutu (1017)
NICK Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1018

meet külön fizetős jegyekkel műx ilyen esetben vagy kapcsolatok vagy sorsolás...? :)

 

mi nemsokára indulunk, csak még el kell mennem a lányomért az isibe.

2 éve is jött, az volt élete első nagy koncertje (11 évesen... :) ),

csak úgy mint nekem 1986-ban az mtk pálya

 

Előzmény: kistutu (1017)
kistutu Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1017

Bizonyám!!! A kifutó csücskénél nyomtuk. A Gellérték is ott álltak, ahol Ti! Az előzenekar alatt volt egy kis gebasz egy csókával, akit azát ki is tuszkoltak a végén. Az ott volt közvetlenül mellettetek.

A buli nagyon jó volt. A koncert előttnem voltam valami lelkes, pont amiatt, mert szinte kívülről tudtam, hogy mit fognak játszani! Viszont amikor az első akkordot meghallottam, minden megváltozott. Olyat zúztak megint hatvanX évesen, hogy sok fiatal zenekar megirigyelhetné ezt az energiát és lendületet, ami bennük van. Hihetetlen! Rudolf az egész koncertet végig rohanta!!! Klausnak még mindig zseniális a hangja. Matthis szemmel láthatóan nagyon élvezte a bulit (jobbab, mint ahogy általában szokta...), James egy állat, Pawel pedig hihetetlenül beleillil a bandába. Dinamikus, pontos, és nagyon jó arc! Meglepően jól szólt (legalábbis ahol mi álltunk). Volt egy-két baki, de hát ez az élő zene varázsa! :)))

 

A budapesti kb.fél 9-kor fog kezdődni. Előbb nem nagyon, mert azt hiszem 8 körül van a meet and greet. Gondolom a set ugyanaz lesz, de még azt sem bánom, ha úgy lenyomják, ahogy tegnap előtt. Akkor tényleg boldog leszek... :)

Előzmény: NICK (1001)
NICK Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1016

ááááááá ugye ez csak vicc???????!!!

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1012)
Ripper Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1015

Csak Elefánték maradjanak otthon!

Előzmény: totopad (1014)
totopad Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1014

Nemá, ez gáz! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!