Üdvözlet(ünk) minden erre járónak, idetévedőnek, ha megjárta velünk, vagy nélkülünk ezt a klassz szibériai várost, ha nem :-)
Uszty-Ilimszk (Усть-Илимск) - a szovjet idők egy fantasztikus vállalkozása: egy hatalmas vízi erőmű (ГЭС), egy hatalmas faipari kombinát (LЭС)- és egy több tízezres város: távol a világtól, ám élő emberekkel, sorsokkal - egy gyönyörű tájon...
1976-ban 300 magyar fiatal egy kétévesnek tervezett munkalehetőséget hozott a politika révén: barátságok, házasságok születtek...
1978-ban az akkori KISZ egy nyári építőtábort szervezett egyetemistáknak, főiskolásoknak: nekik csak szűk két hónap.
E téma/topic legyen emlékhely, találkozási pont az ismerősöknek, barátoknak, ahol szívesen látunk érdeklődőket is :-)
Szóval nézelődtem az Uszty-Ilim-i honlapon,és elküldtem egy e-mailt Uszty-Ilim-be.Képzeljétek Romanyenko Szergely Anatoljevics nevű illető ,aki 42 éves,válaszolt az E-mailemre.Előszőr a város honlapján megjelenő képeket küldte el nekem,mire én irtam neki hogy ezek megvannak nekem is ,és hogy olyat küldjön amit ő készít saját maga.Kértem hogy a Nagornajáról feltétlen küldjön képeket.
Az a másik hír hogy ez az ember,és most Kuna nagyon figyelj a BELA KUNA utcában lakik Uszty-Ilim-ben.Meg igérte hogy küld fényképeket a Bela Kuna utcáról
Septében küldött pár képet Ime Uszty-Ilim tegnap.
És a városi Tajga széle.Szép havas minden már arra felé.
Namármost,elvárhatnánk egy ilyen nagy formátumú zsenitől,hogy hülyeségeket ne beszéljen.Az igaz ,hogy lemezen ,vagy a kis vacak kazettás magnón ,de még a szabadeurópán ,is halhattuk elöbb is ezeket a fickókat,de olyan badarságot még nem halottam,hogy nem létezett akkoriban film rögzítés.Nagyon sokat rögzítettek a tévék, már akkor tájt is,csak persze ide nem jutott el.Ez az ominózus szám is eredeti élő felvétel,az eredeti tagokkal.Még a lemezfelvételnél is valódibb,mert itt nincs utó keverés meg hasonló finomítások.Az már más kérdés,hogy nekem személy szerint is a lemezfelvételek adják vissza a,megszokott hangzást.
Látom azé nagyon sokan szeretjük ezt a stilusú zenét. Én szeretem az újabbakat is: In Flames, Children Of Bodom, Shadow Fall, Hamer Fall, Soilwork....... De nekik könnyebb a dolguk, hisz' a technika fejlődése velük van, az irányvonalat pedig kijelőlték nekik a Nagyok.
Jó a Black Sabbath is .Látod őket egy élő Párizsi koncerten rögzítette a Francia TV. 1970-ben
Láttada hiradóban Misi az ujj szimulátort amit MÁV vásárólt,és amin vizsgázni kell a Mozdonyvezetőknek,de a forgalmisták is ezen fognak vizsgázni jövöre.Komoly azt mondja, hogy aki megbukik egy párszor, azt elküldik,mert nem jó mozdonyvezető.
A Dave dee dozy,is azt bizonyitja amit az előbb leírtam ,mert ők is egy idöben léteztek a Deep purple val.Söt most már megmerem kockáztatni azt a felvetést hogy abban az időben nem is volt videó kamera ezért nincsennek rögzitve filmre a klippek.Aztán 1973-ban már lehetett kamera és onnan mindent rögzitettek is .
Hát mit mondjak nekem az (original ) szó azt jelzi hogy eredeti,és ahogy vissza emlékszem a kazettás magnóból is ez a formátum szólalt meg.Filina a tied lesz szerintem a koppincs.Mert mint láthatod az eredetiről nincs is mozgó képjük a fiúknak,mert akkor még nem volt aki felvegye ,az akkor még szinte ismeretlen zenekart ezért helyetesítik fényképekkel.A másik hogy a te általad feltett az 1973-as felvétel,és ezt a számot már 72-ben lehetett hallani tőlük.
Ez ugyan az szinte,Te ostoba !Nézd csak meg amit én raktam fel,az az eredeti.
Azért nehogy azt higgyétek megszakadok a munkában.Most a tervezés szakaszában vagyok,és eus meló lesz.Azt meg várhatod,hogy én sörért szaladjak neked.Mozgasd csak meg azt a plüttyedt testedet!
Dolgozzon csak ne pihenjen, majd pihenek én helyette .Sose lesz akkor sztahanovista ha örökké csak pihizik.Majd mikor a nyelve log a földig akkor talán öt percre megállhat,de csak azért hogy elszaladjon nekem sörért a kisboltba ,ja meg gyufáért.
Megerkeztem a postarol, hala,semmi zur nem volt, remelem nem is lesz! Na,kellett nekem reggel mondani,milyen szep napos odo van,hat beborult,es elkezdett szakadni az eso,jol megaztam,mert ugyebar az esernyom itt orizte a lakast!
Na de azért csak nem minden nap akarják ugyan azt az egy postát kirabolni.Szerintem nyugodtan menj el oda.Tegnap én is voltam a postánkon egy telefont adtam fel az Anyumnak ,mert a réginek tönkre ment az aksija,és már kifutott széria amihez nincs már aksi.
Közben hogy süt a nap, elkezdett szakadni az eső.Jó mi remélem nem sokára el áll.
Itt errefele is kellemes ido van es meg a nap is kisutott.Azt mondja a Tatabanyai radio,hogy elvetve lesz kis eso, na akkor meg nyugodtam! Meg ma megyek szaladgalok, intezkedek,aztan raerek pihizni kicsit. El is felejtettem irni nektek(pedig akartam) hogy tegnap elott a postara szerettem volna menni,de valami kozbejott,es nem tudtam oda erni.Egyszer csak az itteni Kekduna, helyi radio be mondja,hogy pont a mi postankon,egy allarcos ferfi kessel hadonaszva ki akarta rabolni a postat.De vesztere, mert olyan ugyesek voltak az ott tartozkodok, hogy beszoritottak az ajtot, addigra el tudtak kapni!
Hat en ha ott vagyok,az tuti, hogy mar nem irogatok nektek, mert lehet a roham mento visz el,en ugy meg ilyedtem volna!(jo,ez nem mindennapos hala,de ma megint pont oda igyekszem)...
Ma reggel 5 körül amikor szokásomhoz híven felkeltem úgy zuhogott az eső hogy azt hittem ez lesz a nap meghatározó időjárása.Nem is volt kedvem bejelentkezni ,inkább vissza feküdtem.Aztán most ha nem is hétágra ,de majd fog sütni a nap.Jelenleg tiszta az idő .
A Voltamleszek meg tán ma kerekezik erre a délelött folyamán.