Keresés

Részletes keresés

Gab Creative Commons License 1999.02.13 0 0 10
Naszóval.
Az adataid nem teljesen pontosak, Gabor /alias Mr Spock/!
Leírok egy szakaszt a latin (blaaaah!) könyvemből:
Az évezredek viszontagságait csak egyetlen csoda, a legkorábbi élte túl:
Az egyiptomi piramisok (Pyranides Aegyptii; ejtsd: Piramidész Égüpti) ma is állnak, túristák ezreit vonzzák. Kheopsz fáraóé a legnagyobb piramis, amelyet 2 millió 300 ezer hatalmas kőtömbből 20 éven át építettek. A piramis közepén van a fáraóhoz méltó pompával berendezett sírkamra, ebben helyezték el az elhunyt fáraó mumifikált holttestét. Hogy a fáraó nyugalmát és kincseit megvédjék, kanyargós, többször irányt változtató folyosó vezetett a sírkamráig, melynek bejáratát befalazták. Sajnos sem a halottaknak járó tisztelet, sem a bejárat eltüntetése nem akadályozta meg a sírrablókat a piramis kifosztásában. A piramis Kre. 2600 körül épült, a mázsás kövelet pedig a Níluson úsztatták le Gíza felé.
Előzmény: Mr Spock (6)
neduddgi Creative Commons License 1999.02.13 0 0 9
Stonhenge,

Ha jol emlexem, ez a kiserlet az ujraepitessel nem volt teljesen sikeres, a dok film alapjan...

Előzmény: mengele (8)
mengele Creative Commons License 1999.02.13 0 0 8
Hihetetlen dologok azok a kőhalmok, tavaly nyáron volt szerencsém több mint egy hónapot Egyiptomban töltenem, és csak annyit mondok, hogy valóban nagyon-nagyon nagyok a három nagypiramis, de az országban építettek annyi minden mást amiről fogalmuk sincs a kutatóknak, hogy hogyan, pl. 28 méteres, egydarab kőből kifaragott oszlopokat, meg mindenféle sziklábavájt templomokat (pl, Hatsepsut, ahol a múltkor megölték a turistákat).
Szóval eléggé a piramisokra van kihegyezve mindenki Egyiptommal kapcsolatban.
Nagyok, bennük igen pici járatok vannak, és minden faluk töküres, és iszonyatos meleg van bennük.
Nem hiszem egyébként, hogy bármiféle titkot tartogatnának a kutatók róla. Mivel nem tudnak semmit. Béna példa, de sokáig azt sem tutták, hogy a Stonehenge-hez, hogyan cuccolták oda a köveket, meg hogyan álították föl őket. Aztán pár muksó kitalálta, hogy kötelekkel meg csuszkákkal kis energiával simán meg lehet oldani.
Pont szerintem az a baj, hogy a civilizált ember mindig daruba, meg traktorokba gondolkozik.
neduddgi Creative Commons License 1999.02.13 0 0 7
Blues riffeket jatszani nem, az tuti..
Na komolyan: Azt mondjak, az Orion ove, az a harom csillag, az pont ugy helyezkedik el, mint az a harom piramis. Veletlen? nem biztos...
A kerdes csak az, hogy a csillagok egi helyzete alapjan epitettek a megfelelo modon a piramidonokat, vag esetleg forditva....
:)))
Előzmény: március (5)
Mr Spock Creative Commons License 1999.02.13 0 0 6
Kedves Munchausen,

A hivatalos allaspont szerint a Keopsz piramis 20 ev alatt volt epitve (gondolom annyit elt a farao). Azt is olvastam hogy 2.5 millio kotombbol van epitve. Kiszamitottam: 20 ev az egy picivel tobb mint 10 millio perc. Az elosztva 2.5 millio kotombbel, valamennyivel tobb mint 4 percet ad tombonkent. Kibanyaszastol, kifaragason, szallitason, keresztul, egeszen az atlagosan 75 meter magassagba emelesig (kb 150 m magas Keopsz) es pontos elhelyezesig. Kulonbozo elmeletek szulettek arra, hogy ez hogy lett csinalva, de meg ma sincs egy szilard, megalapozott, es mindenki altal elfogadott elmelet. Egy csomo mas kerdes is felmerul, peldaul olyan, hogy egy szem kormot nem talaltak a belso kamrak falain, ami elkerulhetetlen lenne, ha akarmilyen akkor hasznalt vilagitast hasznaltak volna a belso kamrak kikepzesehez es a falfestmenyek megfestesehez. Meg olyan, hogy mikeppen szallitottak a kotomboket, amikor meg a kerek nem volt feltalalva az akkori Egyiptomban. Egyes elmeletek szerint datolya fabol keszitett gorgokon. Na de ha csak egy datolya far szamitasz kovenkent (hiszen az azert elragodik egy sok kilometeres uton), honnan vettek 2.5 millio felesleges datolya fat akkor, amikor allitolag az volt az egyik fo elelem. Es persze veletlennek van belyegezve az, hogy a Keopsz teruletenek ketszerese es a magassaganak matematikai viszonya, eppen veletlenul PI-vel (3.14) egyenlo, amikor azt csak nehany evezreddel kesobb fedeztek fel.

Kezdesnek eleg ennyi meglepo adat?

Gabor
Előzmény: Munchausen (-)
március Creative Commons License 1999.02.13 0 0 5
Na jó, de mit tudtak az ősök?
március Creative Commons License 1999.02.13 0 0 3
Mibe avatták be őket?
március Creative Commons License 1999.02.13 0 0 1
Nem tudom konkrétan mire gondolsz. Szerintem elég sok dolog napvilágott láttot a piramisokról pl. a spektrum tv több müsora is részletesen foglakozott a kutatási eredményekről.(már amit a sírrablók meghagytak)
Gab Creative Commons License 1999.02.13 0 0 0
Én igazán nem vagyok piramis kutató, de hallottam olyasmiről, hogy a kutatók nagy része, akik hónapokat voltak a piramis közelében, rákot kaptak. Ezt a rákot áll. a sirkamra fölé elhelyezett rádioaktív anyag "keltette".
Lehet hogy nagy hülyeség, mondom, nem vagyok itt jártas
Munchausen Creative Commons License 1999.02.13 0 0 topiknyitó
Mi az oka annak, hogy a piramisok kutatási eredményeit vagy csak nagyon homályosan, vagy csak a részletek gondos elhallgatásával teszik közzé?
Tudtok esetleg olyan tényekről, adatokról, amik igazán meglepőek, de végső soron nincsenek a hivatalos tudomány által megmagyarázva?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!