Gondolom nem kell bemutatnom őket, az első magyar női MTB csapatról van szó. Ide írhattok, ha bármilyen kérdésetek van a csapattagok felé, szeretnétek csatlakozni, vagy "csajos" bringa építéséhez, lányok véleményére vagytok kiváncsiak.
Na, igen, ez előfordulhat. Ilyen esetekben marad a hátraarc, már ha még időben észreveszitek. Láttam már lányt a Fogarasban turistaútról lezuhanni hasonló körülmények között, úgyhogy inkább józanul mérlegeljétek a szituációt, bármi is legyen az! (Illetve lehet még beülővel és kötéllel menni, de ahhoz is érteni kell. Nem tudom, mennyire vagytok elszántak...)
Kesztyű hideg ellen jó, de a fogás biztonságát nagyban csökkenti. Mondjuk, nagy kockázata nincs, zsebre lehet tenni, ha mégsem jött be.
Az volt a gáz, hogy az egyetlen helyen, ahol összefüggő jég volt, nem volt lánc, így leginkább a levegőben lehetett megkapaszkodni, az viszont elég instabilnak tűnt :)
Butch, köszi a gyönyörű fotókat és köszi a javaslatokat, feljegyzem és remélhetőleg a hétvégén "elsétálunk" arra. Tegnap beszéltem egy leányzóval, akik 2 napja jöttek vissza - ők is bejárták a Sasok útját - mondta, hogy jég még sehol sem volt. Szóval bizni kell.
Dit, jaja beülő ide nem kell, csak no-para. Tavaly pl. már jegesedett több rész is, és aki félt, az csak nagyon lassan haladt előre, mert ugye csak kézzel tudtál igazán kapaszkodni (néha még azzal sem), bal oldalt sziklafal, jobb oldalt szakadék. Remélhetőleg most nem lesz jég. Ha lesz, inkább a hágóvas fog hiányozni! :)
Beülő ide nem kell, ez nem igazi ferrata, csak egy láncos út. A láncot szó szerint értsd, beleakasztani nem is lehet, mert széles, csak kapaszkodásra szolgál. Az említett úton egyébként egy szép nyári napon átlag párszáz lengyel megy végig minden különösebb felszerelés nélkül. Tériszony viszont nem ajánlott. :))
Nem tudom,hogy a csapat többi tagja milyen felkészültségü,másztak-e már via ferratat és van-e beülőjük,tehát gondolom ettől tesszük függővé,hogy mászunk vagy sem :)
Kicsit komolyabban: a M. háztól dél felé a hegygerinc végig ez az út. Tulajdonképpen az a félkör, amit a házból láttok. Mi a másik oldalról jöttünk (Öt-tó-völgye) és a Zawratnál szálltunk be, onnan mentünk kelet felé a Krzyzne-ig. Két nap alatt értünk végig az úton, bár lehetett volna egyben is, de az már nem esett vona annyira jól, így is napi 6-7 órát gyalogoltunk.
Északról több fel/lejárat is van, kb. órás szakaszokra bontva a gerincet.
De mielőtt nagyon rávetitek magatokat, ezek a képek szept. elején készültek és már akkor voltak kisebb jégfoltok a gerincen. Így okt. végén már eléggé veszélyessé válhat ez a játék, pláne, ha előtte havazik. Szép és száraz időben viszont nyugodtan menjetek fel.
A ház linkje egyébként: http://www.murowaniec.e-tatry.pl/
Na, most beszéltem a hellyel és jelenleg még van egy szabad 8 ágyasuk illetve 10 ágyasuk. Szóval ha esetleg valaki szeretne még jönni, az beférhet, csak gyorsan kéne dönteni!
Köszönöm a kérdést Anna, jobban vagyok, de sajna ez a vacak nem múlt még el, és még mindig gyenge vagyok és fáj a torkom.
Hétvégi túra: az előbb szerveztem le 6 ember részére a lengyel Tátrába a szállásunkat. Editnél elvileg még lenne hely 1 vagy 2? ember részére (ezt majd ő megmondja), csakhogy nem biztos, hogy van szállás az extra jelentkezőknek. Ha valaki netán szeretne még jönni, az szóljon és én megkérdezem, hogy hozzánk a szobába befér-e még egy ember!
A dolog igy néz ki:
Szombat kora reggel indulás. Ha 7-kor indulunk, max.délre odaérünk Zakopánéba. Onnan kb. 3 órán át kell gyalogolni a nehéz hátizsákokkal, hogy elérjük a hegyek tövében, fantasztikus helyen fekvő turistaházat.
Vasárnap egész nap túrázunk a környéken.
Hétfőn rövid túra reggel, majd visszagyalogolunk Zakopánéba.
Szállás ára: 2400Ft/fő/éj, vagyis a 2 éjszakára 5000Ft. Étkezés: vagy az ottani étteremben étkezik az ember, vagy főz magának a szobában. Ágynemű van, forró vizes zuhanyzó van. Én nagyon örülök, hogy a szlovák hely helyett végülis ide megyünk, mert ez a turistaház valami egészen rendkívüli helyen van, tavaly óta folyton vágyok oda vissza!
Ez egy 3 napos gyalogtúra az alacsony Tátrában ha minden igaz,de semmi konkrétumot nem tudok,sőt még a szállás is kétséges.
A lényeg,hogy inkább mennék ide mint egy buliba a Rekettyésbe mégha az a Harag szülinapja is :) Majd felköszöntöm hétfőn,vagy kedden mit tudom én,nem hiszem,hogy pont én hiányoznék onnan.
De valóban jók szoktak lenni ezek a bulik,és ha még az egyik virág zenél is akkor főleg :)
Mikor próbáltok?
Összejöhetnénk a héten a kis titkos teázónkban,nem?