Keresés

Részletes keresés

Nativirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 95
Szerencsére jó híreket tudok közölni! Hori szerzett még 4 embert, tehát 8-an már biztosan vagyunk, és lehet, hogy még 2 jön!
ditvirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 94
Nati,hogy alakul a csapat ?
Előzmény: Nativirág (92)
Butch Cassidy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 93
Na, igen, ez előfordulhat. Ilyen esetekben marad a hátraarc, már ha még időben észreveszitek. Láttam már lányt a Fogarasban turistaútról lezuhanni hasonló körülmények között, úgyhogy inkább józanul mérlegeljétek a szituációt, bármi is legyen az! (Illetve lehet még beülővel és kötéllel menni, de ahhoz is érteni kell. Nem tudom, mennyire vagytok elszántak...)

Kesztyű hideg ellen jó, de a fogás biztonságát nagyban csökkenti. Mondjuk, nagy kockázata nincs, zsebre lehet tenni, ha mégsem jött be.
Előzmény: Trailrider (89)
Nativirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 92
Egy kesztyű az az alap, de én kettő hosszuujjút viszek magammal!

Zed, nem is igaz! Volt ott szikla én azt markolásztam! :D
ditvirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 91
Egyébként miért is nem jössz velünk?
Előzmény: ditvirág (90)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 90
Szép kilátások,mondhatom :)
Előzmény: Trailrider (89)
Trailrider Creative Commons License 2006.10.17 0 0 89
Az volt a gáz, hogy az egyetlen helyen, ahol összefüggő jég volt, nem volt lánc, így leginkább a levegőben lehetett megkapaszkodni, az viszont elég instabilnak tűnt :)
Előzmény: Nativirág (87)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 88

Valamilyen kesztyű nem ártana,mert a vas elég hideg tud már ilyenkor lenni.

Lehet,elviszem a bringáskesztyűmet,mert az nem csúszik és mégsem olyan meleg mint egy síkesztyű...

Előzmény: Nativirág (87)
Nativirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 87
Butch, köszi a gyönyörű fotókat és köszi a javaslatokat, feljegyzem és remélhetőleg a hétvégén "elsétálunk" arra. Tegnap beszéltem egy leányzóval, akik 2 napja jöttek vissza - ők is bejárták a Sasok útját - mondta, hogy jég még sehol sem volt. Szóval bizni kell.

Dit, jaja beülő ide nem kell, csak no-para. Tavaly pl. már jegesedett több rész is, és aki félt, az csak nagyon lassan haladt előre, mert ugye csak kézzel tudtál igazán kapaszkodni (néha még azzal sem), bal oldalt sziklafal, jobb oldalt szakadék. Remélhetőleg most nem lesz jég. Ha lesz, inkább a hágóvas fog hiányozni! :)

Butch Cassidy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 86
Kb. Csak nagyobbat lehet esni. (Amit én a SzP-ból láttam, az a Hernád felett ment két méterrel, ott azért kisebb a zakó kockázata. :))
Előzmény: ditvirág (85)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 85
Aha,akkor olyasmi lehet mint a Szlovák Paradicsom.
Előzmény: Butch Cassidy (84)
Butch Cassidy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 84
Beülő ide nem kell, ez nem igazi ferrata, csak egy láncos út. A láncot szó szerint értsd, beleakasztani nem is lehet, mert széles, csak kapaszkodásra szolgál. Az említett úton egyébként egy szép nyári napon átlag párszáz lengyel megy végig minden különösebb felszerelés nélkül. Tériszony viszont nem ajánlott. :))
Előzmény: ditvirág (83)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 83

Köszi az infókat :)

Nem tudom,hogy a csapat többi tagja milyen felkészültségü,másztak-e már via ferratat és van-e beülőjük,tehát gondolom ettől tesszük függővé,hogy mászunk vagy sem :)

Előzmény: Butch Cassidy (80)
Eravirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 82

Szia Buch!

Nagyon szépek a képek! Gyönyörű helyen voltatok.

Nati, nagyon szép időt kívánok nektek. Vigyázzatok magatokra!

mannavirág Creative Commons License 2006.10.17 0 0 81

Szia Nati!

Egyre jobban szeretnék veletek menni!

Remélem, legközelebb kicsit hamarabb ébredek és tudunk előszervezni.

No mindegy is

Kérlek, add meg  Zed számát, mert Pisti szeretne vele kontaktálni bringaügyben

Köszi

Előzmény: Nativirág (78)
Butch Cassidy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 80
Kicsit komolyabban: a M. háztól dél felé a hegygerinc végig ez az út. Tulajdonképpen az a félkör, amit a házból láttok. Mi a másik oldalról jöttünk (Öt-tó-völgye) és a Zawratnál szálltunk be, onnan mentünk kelet felé a Krzyzne-ig. Két nap alatt értünk végig az úton, bár lehetett volna egyben is, de az már nem esett vona annyira jól, így is napi 6-7 órát gyalogoltunk.

Északról több fel/lejárat is van, kb. órás szakaszokra bontva a gerincet.
Előzmény: Nativirág (78)
Butch Cassidy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 79
Abszolút ott, ez a Sasok-útjának (Orla Perc) egyik létrája. A ti házatoktól mintegy órányi járásra. Itt van még egy csomó kép róla:

http://www.poli.hu/osc/~md/sasokutja/index.html

De mielőtt nagyon rávetitek magatokat, ezek a képek szept. elején készültek és már akkor voltak kisebb jégfoltok a gerincen. Így okt. végén már eléggé veszélyessé válhat ez a játék, pláne, ha előtte havazik. Szép és száraz időben viszont nyugodtan menjetek fel.
Előzmény: ditvirág (76)
Nativirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 78
Hát ez gyönyörű! Jó lenne, ha elárulnád azt is, hogy hol található, mert anélkül aligha találjuk meg! :)
mannavirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 77

Csajok!

Ez nagyon jól néz ki és nagyon jól is hangzik

de asszem, ez most nekünk nem jön ösze

persze, előbb is kellett volna magunkat intézni ezügyben

de jó utat hozzá!

Előzmény: ditvirág (76)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 76

Jól néz ki ez a kis fal :)

Szintén ott található?

Előzmény: Butch Cassidy (75)
Butch Cassidy Creative Commons License 2006.10.16 0 0 75
Menjetek el ide!

Előzmény: Nativirág (72)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 74

Hozzám max még egy ember fér be,különben nem marad hely a csomagoknak ami jelen esetben min.3 db nagyobb méretű hátizsák.

(az enyém elég nagy)plusz 1-1 kisebb a napi turázáshoz:)

Sajna kicsi autóm van,de majd beszerzek egy nagyobbat ha ennyit turázunk össze vissza :)

Nati,szerintem ne főzzünk inkább együnk helyi specialitásokat :) van ott étterem igaz?

Elég lesz a reggelire valót felcipelni a hegyre...

Előzmény: Nativirág (72)
Nativirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 73
A ház linkje egyébként: http://www.murowaniec.e-tatry.pl/

Na, most beszéltem a hellyel és jelenleg még van egy szabad 8 ágyasuk illetve 10 ágyasuk.
Szóval ha esetleg valaki szeretne még jönni, az beférhet, csak gyorsan kéne dönteni!
Nativirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 72
Köszönöm a kérdést Anna, jobban vagyok, de sajna ez a vacak nem múlt még el, és még mindig gyenge vagyok és fáj a torkom.

Hétvégi túra:
az előbb szerveztem le 6 ember részére a lengyel Tátrába a szállásunkat. Editnél elvileg még lenne hely 1 vagy 2? ember részére (ezt majd ő megmondja), csakhogy nem biztos, hogy van szállás az extra jelentkezőknek. Ha valaki netán szeretne még jönni, az szóljon és én megkérdezem, hogy hozzánk a szobába befér-e még egy ember!

A dolog igy néz ki:

Szombat kora reggel indulás. Ha 7-kor indulunk, max.délre odaérünk Zakopánéba. Onnan kb. 3 órán át kell gyalogolni a nehéz hátizsákokkal, hogy elérjük a hegyek tövében, fantasztikus helyen fekvő turistaházat.

Vasárnap egész nap túrázunk a környéken.

Hétfőn rövid túra reggel, majd visszagyalogolunk Zakopánéba.

Szállás ára: 2400Ft/fő/éj, vagyis a 2 éjszakára 5000Ft. Étkezés: vagy az ottani étteremben étkezik az ember, vagy főz magának a szobában. Ágynemű van, forró vizes zuhanyzó van.
Én nagyon örülök, hogy a szlovák hely helyett végülis ide megyünk, mert ez a turistaház valami egészen rendkívüli helyen van, tavaly óta folyton vágyok oda vissza!
ditvirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 71

Ez egy 3 napos gyalogtúra az alacsony Tátrában ha minden igaz,de semmi konkrétumot nem tudok,sőt még a szállás is kétséges.

A lényeg,hogy inkább mennék ide mint egy buliba a Rekettyésbe mégha az a Harag szülinapja is :) Majd felköszöntöm hétfőn,vagy kedden mit tudom én,nem hiszem,hogy pont én hiányoznék onnan.

De valóban jók szoktak lenni ezek a bulik,és ha még az egyik virág zenél is akkor főleg :)

Mikor próbáltok?

Összejöhetnénk a héten a kis titkos teázónkban,nem?

Előzmény: mannavirág (70)
mannavirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 70

Miféle Szlovák Túra?

Tudom, említette

De merre mennétek és milyen táv?

Persze, menjetek

Szerintem, nem lesz olyan béna buli, vagyis  Te mondtad, hogy ezek jól szoktak lenni

mindenesetre, gondolom, kihagyható

ha van valami jobb

Előzmény: ditvirág (69)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 69

ja értem :)

nem,nem vittem magammal semmi exra súlyt mert gondoltam az előző napi bringás túra után elég lesz levezetésnek egy laza gyaloglás.

Hát elég lett :)

A szombati bulival mi a helyzet? Átraktad a sütögetést vasárnapra?

Ha nekem összejön,én inkább kimennék a Szlovák túrára a Natiékkal :)

Előzmény: mannavirág (68)
mannavirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 68

Azt mondtad, hogy megpakolod a hátiszákot vagy 10 liter vízzel, hogy súllyosabb legyél

akkor mégsem?

hány kilcsi  lett a vége?

Előzmény: ditvirág (67)
ditvirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 67

Hogy hány liter vizet? Hm...ezt most nem igazán értem :)

Vasárnapra gondolsz? Mert oda meleg hársfateát vittem mézzel ízesítve :)

Előzmény: mannavirág (66)
mannavirág Creative Commons License 2006.10.16 0 0 66

Jóapot kívánok minden egyes Virágszálnak!

Nekünk is nagyon tetszett a túra szombaton

Kellemesen el is fáradtunk!

Azért ez hosszban több volt mint egy maraton!

Szóval, szuper volt így elmenni egy közöset tekerni, csináljuk még!

Persze, a Harang Úr elérhetetlen volt, tehát még nem tudni, mikor lesz a bulija

de jöjjön mindenki!

Mindjárt írok a Mesternek is!

Arra szeretnék megkérni mindenkit, beleértve magamat is, hogy leégyszíves küldje el a bemutakozóját, mert akkor végérvényesen befejezném a prospektet

azt mondjátok még meg, hogy milyen szponzorlogók lesznek rajta, a régiek helyett

vagy ez még folyamataban?

Nati, hogy vagy?

Edit, végül hány liter vizet vittél túrázni?

Előzmény: ditvirág (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!