Keresés

Részletes keresés

gsmotoros Creative Commons License 2020.06.12 0 0 114359

Szia!

Megnéztem a szerkezetet. Nincs benne rugó, csak egy golyócska. Így erre a mosógép szifonra bízni a vész esetén történő visszáramgátlást lehet nem túl célszerű.

Vannak ide inkább ajánlott termékek? A csatorna az út alatt bőven a pincében levő mosógép szintje alatt van, de az utcai csatornafedél nem. Pedig az a szint amihez a visszáramveszélyt nézni kell, ha jól tudom.

Előzmény: nixon70 (113671)
nixon70 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114358

Ok!

Előzmény: NeomatiK (114357)
NeomatiK Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114357

Arra jutottam, hogy meglévő (ami a képen is van) T-idom marad és alá Y plusz 45°idommal csatlakozok be. Aztán ha nem működik így jól, akkor még szét lehet bontatni és a T-idomnál Y-ra cserélni.

Bár az Y + 45°idom magassággilag nagyobb, hosszabb helyet igényel. Ekkor alatta az új bekötést is lejjebb kell vinni. Az annyira már nem tetszene :D

Előzmény: nixon70 (114356)
nixon70 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114356

Ha megfelelő dimenzióval, eséssel szereled és ki is tudod szellőztetni a végét(max egy dimenzióval kisebbel)akkor csináld, ahogy eredetileg elképzelted.

Előzmény: NeomatiK (114353)
nixon70 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114355

Igen, vannak "csodák".....

Előzmény: Andzsin-szan (114351)
a tömeg az tömeg Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114354

Sőt terveket is kérnek .

Nem gond,  csináltam nekik   és   még  műlírást is mellékeltem.

Előzmény: Andzsin-szan (114348)
NeomatiK Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114353

Ez a bekötés, amit most csinálok ez kültéri mosogatóhoz lesz és ha esetleg valamikor lenne valami tároló vagy garázs a kertben, akkor ahhoz tudjak csatlakozni közelebbről. Szóval ezen a kültéri csövezésen (is) ki tudom szellőztetni az egész rendszert. Feltéve, ha nem érződik belőle zavaróan a bűz. Akkor a tetőtérbe vagy a tetőn kívüli szellőzés marad.

Előzmény: nixon70 (114350)
NeomatiK Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114352

Oks. Köszönöm.

Előzmény: Andzsin-szan (114348)
Andzsin-szan Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114351

Természetesen csak az az ejtővezeték (strang) van kiszellőztetve (a technológiai utasítások szerint) amit az ember saját szemével lát,tapasztal.

Volt már rá példa,hogy 110 mm ejtővezetéket 32 mm kiszellőztetéssel működött ) "szakkivitelezés" által.

Előzmény: nixon70 (114350)
nixon70 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114350

A panelekben ki van szellőztetve az ejtővezeték.

Lényegében a Te eredeti verziód is képes a keletkezett szennyvíz elvezetésére, de nagyobb az esély a vákum kialakulására a csővezetékedben, ami egyrészt lassitja az áramlást, másrészt a bűzzárakból kiszívhatja a vizet.

Előzmény: NeomatiK (114347)
Andzsin-szan Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114349

Egyébként a mosdó piszoár és a WC a legveszélyesebb hely a dugulásra.

A lefolyóba önthető szuper vegyszerek szinte semmit se érnek,csak a számlán jó feltüntetni. :)

Hidd el,öntöttem már be sokszor Ausztriában 100 Euro/L vegyi anyagot mechanikus tisztítás után!

Csak és kizárólag a jól kiépített megfelelő átmérőjű lefolyórendszer a tuti,ami sajnos a pufajkát a WC-n lenyomó,meg a nedves törlőkendőt lenyomó,"mindent bele" felhasználók ellen sem véd!

Nekik csak a kiásott gödör jó,amit ha már majdnem tele van,betemetnek.

Előzmény: a tömeg az tömeg (114346)
Andzsin-szan Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114348

A szennyvízvezeték kiépítésének megfelelő technológiai utasításai vannak.

Ez természetesen országonként változó,hogy mit hogyan kell és lehet beépíteni.

Pl. vízszintes elvezetés esetén a 89 fok elkerülendő,helyette 2x45 fok beépítése javasolt.

Illetve a T idom csak függőleges ejtővezetékbe való csatlakozáskor használatos.Kivéve ha más módon nem összehozható a vezetékrendszer,mert nincs hely az ágidom + 45 fok beépítésére.

Előzmény: NeomatiK (114347)
NeomatiK Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114347

Azt néztem, hogy egy csomó helyen ilyen függőleges ágba merőlegesen csatlakoznak be és nem Y-idommal. Régebbi panellakásoknál a wc és mosdó/mosogató csöve. Sok tízezer lakás készült így. És nem hallani problémákról.

Igazából nem látom a műszaki fontosságát a 45°-os bekötésnek. Jön a szennyvíz az 1-2 %-os lejtésű csövön. Aztán hogy 45°-ban vagy 90°-ban folyik (esik) tovább, ugyanúgy lemegy a cucc. Vagy rosszul gondolom?

Előzmény: nixon70 (114344)
a tömeg az tömeg Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114346

Természetesen lehet dugulás  lefolyókba nem való anyagok miatt is . Pl. vatta , betét stb. De aki ilyent tesz,  tárja fel maga vagy viselje a tisztítás költségét.

Nos a veszélyeztetett  helyek amiket bent kell tisztítani.

Mosdó kagyló, kád és mosogató.

Mosdó kagyló  lefolyója ritkán dugul el... nálam soha, a mosogató -  eldugulhat a szifonnál. Korábban  2 -3 évente szétszedtem a szifont, de Valamilyen tanácsra a 2 - 3 hónapos alapos  lefolyó pumpálással lerakódás  már vagy 25 éve soha sem történt.

Igen van  a WC pumpa   neve csúnyán hangzik, de lehet nevezni lefolyó pumpának is.

Kádnál  ?  Hát ott a padló összefolyót kb. havonta egyszer tisztítani kell ... kézzel.

A minap egyik rokonnál családlátogatás .

Egyszer csak  észlelem a feszültséget. Kiderült, hogy a mosógatóba  mindig tesznek egy pót szűrőt... az elkalódott. A  bekövetkezendő  katasztrófa miatt  volt a feszültség. Mondtam nem dugul az el, ha  gyakran pumpáljátók. És vegyetek legalább 3 db. pótszűrőt

Ja volt vagy   6 flakon csoda vegyszer dugulás elhárításra.

Lefolyópumpa viszont sehol !

a tömeg az tömeg Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114345

Látom tömeges  hozzászólások vannak   szennyvízelvezető  110 -es  cső kialakításáról és  a rendszerbe tisztító  nyílások beépítéséről

Nekem több mint 30 fm szennyvízcsatorna megy a telken a fogadó aknáig.

Sk. építés  jó  25 éve.  Az összetolásnál kenőszappan és jó ha volt 2 fő, de azért mindent nagyjából egyedül.

A   90  fokos könyökökön kívül be van építve   3 db  Y  tisztító nyílásnak.... fent megjelölve a helyeik, hogy ne kell jen feleslegesen ásogatni. Majd .

Miért   Y  és nem  T ?

Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a szennyvíz  csak egy irányba halad. A tisztítás.... ami azért elméleti   slaggal megoldható.

Mitől lehet dugulás ? Sok mindentől. Nálam pl.  egy toldásnál ( ott eternit és  a műanyag találkozásánál )  egy  minimális  résen egy gyökér benőtt . Egy cérna vastagságú gyökér. De az nőtt - nőtt  és  szépen megfogta az uszadékot. Amig a víz elment addig semmi baj majd a záródás után bizony  felgyülemlett a szennyvíz. Diagnózis  dugulás. Ez is ok. csak hogy  hol  , Nos azt  úgy lehet megállapítani, hogy a fogadó - átemelő akna fedele le és visszafelé az első Y  kinyitása, be a slag és ha folyik a vi itt biztos nincs. megyünk a következő Y -ig felnyitjuk slaggal víz próba , ha átfolyik itt sincs dugulás. A 3.    Y nál ha már  nem folyik át  az után lehet a dugulás, tehát   a 3 és 2 Y között.  A még szabad Y nál (2-es  ) visszafelé bedugunk egy kampós drótot  meg piszkáljuk. Legtöbbször  némi ügyeskedés után  megindul az áramlás. Lehet csőgörényt is alkalmazni, de legtöbbször nem kell. Ezután megnyugtatásként slaggal átmoshatjuk a rendszert.

Nálam a  két  Y között  kb.  8-9 m volt. A bedugott  drót  úgy 3 m-re ment vissza felé. Nos ott egy feltárással meglett a bűnös  a gyökérke.

Ott tömítő paszta,  neylon muff stb. Gátat lehet vetni a későbbi gyökér benövésnek. Szépen hangzik úgy - e ez a tömítő massza . Az nem más volt mint sűrű cement habarcs  nylonba csomagolva a cső körül. Elmúlt 12 év  és  gyökér benyúlás  benövés nem volt. Müvelet 4 óra... a legtöbb  az ásás,  a feltárás , de 4 óra alatt  egy cirka 40 eft -os műveletet váltottam ki. '12 éve.

Előzmény: nixon70 (114344)
nixon70 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 114344

A meglévő T- idomot tedd át a régi vízszintes csőre tisztítóidomnak, fordulj rá 2×45° fokkal a függőlegesre, amibe az Y-idomot tedd be áttolókarmantyúval.

Az új vízszintes szakaszba az Y-ba tegyél egy 45°-os ívet, utána egy T- idomot tisztítónak, így megoldott lesz minden irányban az esetleges tisztítás.

Igaz, így 2 tisztító lesz.

Előzmény: NeomatiK (114328)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114343

Értem, köszönöm a segítséget, most már képbe kerültem. Ha meglátnád hogy égnek ezek gyárilag, szívrohamot kapnál.

Előzmény: Kapocska (114341)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114342

Köszi! Kipróbálgatom majd mindenhogyan, megkeresem az optimális működését. A tepsiben egyéként is csak 70 fok körül kell lennie, oda szerencsére már van mérőm.

Előzmény: Kapocska (114339)
Kapocska Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114341

A láng magasságával nő a teljesítmény ,ha van hová emelkedni ütközés nélkül.

Növeld a távolságot a kettő között,ha nem elég a teljesítmény a kis lángon ahol nem kormol.

Előzmény: Törölt nick (114338)
Kapocska Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114340

Étteremben sosem láttam kormozódást ilyen denszeszégősekkel, de ott nincs is az a körbefogó szélfogó.

Igen,de nem is olyan "zárt" rendszer.

Előzmény: Kapocska (114339)
Kapocska Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114339

100fok alatt kondenzálódik a gőz a helyszínen,ha nincs elég" huzat"

ami elvigye onnan és a víz belecsöpöghet a lángba.

Nem kell hűtőbe tenni.

Előzmény: Törölt nick (114337)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114338

Tehát elvileg úgy működne, hogy indításkor kinyitni teljesen, majd ahogy sárgul, (melgszik és nő a kipárolgás) akkor elkezdeni visszazárni annyira, hogy ne sárguljon? Vagy lejjebb kellene engedni az égőket? (ezt szintén nem lehet a gyári kialakításában megtenni)

Étteremben sosem láttam kormozódást ilyen denszeszégősekkel, de ott nincs is az a körbefogó szélfogó. Lehet, hogy az a fő bűnös?

Az égőpasztáknál pedig abszolút semmi szabályzási lehetőség nincs, csak kupak le, és meggyújt.

Előzmény: Kapocska (114335)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114337

Köszi! Holnap begyújtom megint és fölérakok egy hűtőben lehűtött vaslapot. Vagy hogyan kell meghűteni a lángot?

Kapocska Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114336

C2H5OH + 3O2 = 2CO2 + 3H2O

Meg hát víz is keletkezik(gőz) ami hűt főleg ,ha nem távozik el onnan.

Kapocska Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114335

„de csak úgy 5 percig”

Aztán a melegtől több az éghető anyag (gőz),de nem tud kiégni.

Vissza kell szabályozni,zárni rajta.

De ezt kipróbálhatod nem csak a helyén,mert ,ha meghűtöd a magas lángot

kormolni fog.

Előzmény: Törölt nick (114334)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114334

Kb 3cm-el az égő fölött van egy sík tepsilap. Végig teljesen nyitva van az égő. Eleinte tökéletes az égés, de csak úgy 5 percig, aztán elkezd besárgulni, 10 perctúl már úgy ég mint ezer részeg misegyertya egy csomóban, majd huss kialszik.

Tegyem 4 sarkán téglára, hogy alulról több levegőt szívhasson és zárjak rajta ahogy sárgulni kezd?
Meghajlított bicikliküllővel bele lehet nyúlni.

Előzmény: Kapocska (114332)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114333

Abban, a gyári helyén a gyári cucc, rajta a tepsi.
Első sütés egy gömbgrill rácsán volt, biztos ami biztos... a gömbgrill alja is ki volt nyitva. Egy sík felületet, egy vaslapot kellene alá rakni? Vagy még jobb lenne egy domború felületet? (pl megfordított tárcsát?)

0,9dl denszesz fér bele. Ez kb fél óra alatt elég (elkormol) a füstölőtepsi alatt. Hidegen teletöltöttem, majd visszaöntöttem, s hogy ne legyen denszeszgőzös, meggyújtottam a betonon azt a maradékot ami nem csurgott vissza az égőből. Nem volt rajta a tepsi, csak szabadon. 20 perc után meguntam, elfojtottam, majd kitettem a lépcsőre kipárologni. Így szabadon fel se forrósodott, töredéknyi denszesz is sokáig égett benne, természetesen alig lehetett látni a lángot, nemhogy narancssárgán kormozna.

Van olyan zselés izém is, még nem próbáltam ki. Könnyű lenne házilag is legyártani. Denszeszbe kalcium acetátot kell önteni és begélesül. youtube-on sok videó van erről. Gyakorlatilag beszivacsozott denszesz. Az a fő előnye, hogy nem lötyög ki, minden másban ugyan azt tudja. Égőpaszta a neve.

Előzmény: halaloszto (114331)
Kapocska Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114332

„Illetve még a benzinlámpa,”

Hát  azért ott van rásegítés (felpumpálni,porlaszt).

A spiritusz égő teljesítményét azzal a karral (levegő mennyiség) tudod

szabályozni,de nem mindegy milyen környezetben,  mert elég hosszú lánggal

tud égni és ha elég „hideg” felülethez ér akkor nem ég ki rendesen és az el nem

égett szénhidrogén kiteszi a kormot(szén).

Van ott elég levegőnyílás amit,ha megtoldasz egy kukucskával akkor könnyebb beállítani.

Előzmény: Törölt nick (114329)
halaloszto Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114331

Ha sárga, akkor nem kap levegőt. Hol használod? Az eredeti állványban, amit a füstölőhöz adtak?

Amúgy folyékony denszesszel baromi veszélyes. Ha kiborítod, szépen felgyújt mindent. Vendéglátásban chafing-nak hívják, es egy paszta állagú etanolzselét égtnek benne.

Vajk

Előzmény: Törölt nick (114314)
no_holy_shit Creative Commons License 2020.06.10 0 0 114330

Milyen kondenzacios kombi cirkok müködnek 60/100-s csövel 9,5m egyenes kemenynel?

Köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!