Keresés

Részletes keresés

Kymry Creative Commons License 2006.07.13 0 0 66
Szerintem meg inkább ne kezdjen bele tizenvalahány kötetbe, mert a végén még a fiának/unokaöccsének/unokájának kell befejezni. Ő sem húsz éves már. Inkább írja meg a hetet úgy, hogy az embernek évente egyszer kedve támadjon elővenni, meg írjon pár a fő cselekményhez nem kapcsolódó, de ebben a világban és korszakban játszódó regényt, és megegyeztünk. Én mondjuk szeretek ragaszkodni a szereplőkhöz, tehát nem ijeszt el annyira a sorozat gondolata sem:)
Előzmény: DuDoR (65)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.12 0 0 65
Azt azért nem hiszem.
Ebből azt tippelem, hogy a tizenvalahány kötetes sorozat gondolata nem tetszik neked :)

Pedig én úgy vagyok vele, ha Martin hozza azt a minőséget, amit az első három könyvben, akkor én nem vagyok semmi jónak elrontója, hadd legyen minél hosszabb a történet. :-)
Előzmény: Kymry (64)
Kymry Creative Commons License 2006.07.12 0 0 64
Azt azért nem hiszem. Legalábbis nagyon remélem, hogy nem megy át Robert Jordanbe. Mert az ő regénysorozata sem lenne rossz, de enyhén Jókaisra sikeredik újabban. Kilométereket ír inszignifikáns dolgokról, miközben a valódi cselekmény elveszik.
Előzmény: DuDoR (63)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.12 0 0 63
Amúgy nem tudom, te hallottál-e róla, de állítólag a Feast-et nem is tervezte megírni, csak a kiadó rászállt, hogy azért az a többéves ugrást igazán át kéne hidalni valahogy, és ezért készült a Feast, és ezért lesz 6 helyett 7 részes az egész.

Erről éppen nem olvastam, de lehetségesnek tünik.

Viszont olyasmit hallottam, hogy amikor Martin már eléggé benne volt a Feast írásában, akkor rájött, hogy a történet nem fér el egy könyvben, hanem megtölt két könyvet is. Vagyis e szerint a Dance az eredetileg tervezett Feast másik fele lesz tulajdonképpen.
Amit GMMR ír róla, az is ezt igazolja szerintem: "The greater part of DANCE will take place at the same time as the events chronicled in FEAST... but though the two novels will run in parallel, there's nothing to prevent one parallel line from extending beyond its fellow, and the DANCE should indeed take the action beyond the end of FEAST."



Végülis, ha így halad, akkor lehet, hogy a tizenpár rész lesz a végére. :))
Előzmény: Kymry (60)
Kymry Creative Commons License 2006.07.12 0 0 62
Helyes:)
Mondjuk Davos az a karakter, akit nem igazán tudok hová tenni. Mert ha picit jobb lenne, akkor hős lenne, ha meg nem lenne jó, akkor meg utálni lehetne. Tyrion sem éppen a szívemcsücske, és róla sem tudom eldönteni, hogy most szeretem vagy utálom, mert hol sajnálom, hol szeretem, hol meg ki nem állhatom azért, amit tesz. De ez a legnagyobb erénye a könyvnek;-p
Aria meg visszajöhetne már, mert megesz a fene miatta. Meg azért nem bánnám ha Jaquen is visszatérne, mert őt kifejezettten szerettem:)
Előzmény: DuDoR (61)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.12 0 0 61
Mitha valami olyat olvastam volna a neten, hogy a következő kötetben inkább azok fognak többet szerepelni majd, akik a Feast-ban keveset vagy nem szerepelnek.

Megvan hol olvastam ilyesmit, GRRM honlapján. :)

"A DANCE WITH DRAGONS will feature all the characters that you (and I) missed in A FEAST FOR CROWS. Jon, Tyrion, Davos, Dany, and Bran will all be present with major storylines, and toward the end of the novel Arya will appear as well, as will Asha Greyjoy. "
Előzmény: DuDoR (59)
Kymry Creative Commons License 2006.07.12 0 0 60
Hát nagyon remélem. Amúgy nem tudom, te hallottál-e róla, de állítólag a Feast-et nem is tervezte megírni, csak a kiadó rászállt, hogy azért az a többéves ugrást igazán át kéne hidalni valahogy, és ezért készült a Feast, és ezért lesz 6 helyett 7 részes az egész.
Előzmény: DuDoR (59)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.12 0 0 59
Amúgy én már találtam róla ismertetőt a neten, jobban mondva egy honlapot, ahol fejezetenként a vázlatos sztorija fenn van. Némelyikbe bele is olvastam, de sajnos nem szerepelnek benne annyit a kedvenceim, mint szeretném:( Még a közepesen kedvenceim sem:(

Mitha valami olyat olvastam volna a neten, hogy a következő kötetben inkább azok fognak többet szerepelni majd, akik a Feast-ban keveset vagy nem szerepelnek.
Előzmény: Kymry (58)
Kymry Creative Commons License 2006.07.12 0 0 58
Remélem megnyeri:) Megérdemelné. Amúgy én már találtam róla ismertetőt a neten, jobban mondva egy honlapot, ahol fejezetenként a vázlatos sztorija fenn van. Némelyikbe bele is olvastam, de sajnos nem szerepelnek benne annyit a kedvenceim, mint szeretném:( Még a közepesen kedvenceim sem:(
Előzmény: DuDoR (57)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.11 0 0 57
2006 Hugo Award Nominations

Best Novel

Learning the World by Ken MacLeod (Orbit; Tor)
A Feast for Crows by George R. R. Martin (Voyager; Bantam Spectra)
Old Man's War by John Scalzi (Tor)
Accelerando by Charles Stross (Ace; Orbit)
Spin by Robert Charles Wilson (Tor)



The Hugo Award Ceremony will held at L.A.con IV on Saturday, August 26, 2006.
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 56
Elvileg nem az. De egy nap alatt én maximum 350-400 oldalt tudok elolvasni. Meg nem szoktam a megjelenés napján megvenni a könyveket, hanem akkor, amikor pont van időm olvasni:) Mert ha egyszer megvettem, akkor nem nyugszom, ameddig be nem fejezem.
Előzmény: DuDoR (55)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 55
Tudod, a könyv megjelenését követő naptól kezdve a tartalmáról írni nem spoiler.

khmm... khmmm... azért ez egy kissé túlzás. ;)
Azért illik egy kicsit a 'gyorsolvasóknak' visszafogni magukat.

De persze, a konkrét témában, amikor is két-három éve megjelentek magyarul a Westeros könyvek, nemigazán lehet senkinek a szemére vetni, ha a történetről beszél.

Viszont a negyedik könyvhöz tényleg érdemes óvatosan hozzáállni - hiszen azt nem ismerjük még ugye...
Előzmény: Kymry (52)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 54
Magyarul a harmadik könyv 2004-ben jelent meg, évekkel ezelőtt. Emiatt úgy érzem, semmi gond sincs azzal, ha ennyi idő után, egy a sorozatról szóló fórumban említésre kerülnek a történet egyes részei.
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53
 Elnézést a beleugatásért, de: általában a topikokon már a könyv megjelenésének/film bemutatásának napjától szabad a gazda. Persze az első két hétben nem tanácsos leírni mindent, vagy legalábbis bazi nagy SPOILER feliratot tanácsos kitenni, de egyébként sehol sem tiltják, hogy a már magyarul megjelent könyveket kitárgyalják. Ugyanígy, ha egy filmet bemutattak, akkor ha valaki még nem látta, akkor sem várhatja el, hogy a többiek ne tárgyalják ki az utolsó képkockáig. :-))
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 52
Tudod, a könyv megjelenését követő naptól kezdve a tartalmáról írni nem spoiler. Én nem vagyok turbó olvasó, csak ami izgalmas, azzal jól haladok, mert nem tudom letenni. Nem megjelenés napján vettem a könyvet, két hónap alatt pedig akkor is be lehet fejezni, ha napi 10 oldalt olvasol csak, ami tényleg nem sok, mert egy enyhén diszlexiás ember is el tud olvasni napi 10 oldalt minden megerőltetés nélkül. Aki meg két év múlva jön ide, jöjjön úgy, hogy olvasta a könyvet. Minek topic, ha nem beszélhetünk a könyvről? Miről beszéljünk akkor? Hogy hány centis Martin bácsi szakálla? Mert az nem valami funny. Amúgy is olyan sokan járnak ide, hogy biztosan sok ember örömét rontottam el.
Előzmény: vau1111 (47)
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 51

De rajtuk kívül még van egy csomó szereplő, akikről nem tudod, hogy meghalnak-e. Például nyugodj meg, van valaki, aki nagyon sokat szerepelt a 2. részben, aztán meg csúnya véget ér. Jobban belegondolva, 2 ilyen is lesz. Annyian meg fognak halni, hogy csak győzd megszámolni, és olyanok is lesznek, akikről azt hitted meghaltak már, mégis élnek. És lesz olyan, akiről nem tudod meg, hogy meghalt-e vagy sem.

Ez a három szereplő amúgy is annyira kulcsfigura a cselekmény jelenlegi pontján, hogy amúgy sem gondolhattad komolyan, hogy ők majd meghalnak most. De megígérem, nem spoilerezek többet. Legalábbis megpróbálom nem elmondani, hogy kivel mi történt, miközben azért beszélek róluk.

Bár, ezek után, no offense, de értem, hogy miért haldoklik ez a topic. Nem azért, mert kevesen olvassák vagy kevesen szeretik Martin bácsit, hanem mert nem szabad beszélni semmiről.

Előzmény: vau1111 (49)
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 50

Hát, ha király vagy, és butaságokat művelsz, akkor igenis nagy esélyed van rá, hogy elhalálozz. Szerintem. Ha te vagy a földműves Mucsapuszta legszélső házából, akkor jóval kisebb, feltéve, hogy nem járőrözik arra Gregor Clegane:)

Azt én sem szeretem, ha biztos lehetek benne, hogy egy szereplő tutira túléli, de azért legalább a végéig húzza már ki, ne a 3. részben haljon meg a 7-ből, mert az nem fair:)

Előzmény: vau1111 (48)
vau1111 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 49
"Egyébként visszaolvastam, azon kívül, hogy megmondtam 1 nevet, aki meghalt a harmadik részben (Renly még a másodikban halt meg), nem mondtam semmi spoilert"

Írtál még pár fontosat. Nem hal meg Jon, Arya, Dany. Így egy jó adaggal unalmasabb olvasni, megvan a tuti életbiztosításuk. Mint a Galaxis Útikalauzban, csak az ott poén volt...
Előzmény: Kymry (45)
vau1111 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 48
"Robb halála meg azért sejthető volt, mert butaságokat művelt"

Persze. Csak a mű pont olyan hangulatot áraszt, mintha az egész életet, történelmet, valóságot ábrázolná. Tehát ha pár butaságot csinálok az életben, hamarabb meghalok... Egy kicsit csavart logika, az élet nem ilyen.

"mert ki szereti ha legyilkolják a kedvenc szereplőjét?"

Pl. én. Ugyanis baromira utálom, ha egy könyvben úgy olvasom a cselekményt, hogy biztosan tudom, hogy ez meg sértetlenül túléli.
Előzmény: Kymry (46)
vau1111 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 47
Hát talán azért, mert ez a mű könyv formájában bármikor elérhető. Az, hogy Te 2 hónapja elolvastad, ráadásul 3 nap alatt, az egyáltalán nem definiálja azt a tényt, hogy mindenki elolvasta. Szerinted ha valaki mondjuk 2 év múlva kezdi el olvasni a művet, majd idetéved a legelején, mennyire fog neki tetszeni az a pár infó úgy előzetesben, amit Te leírtál? Hagyjuk meg az olvasás élvezetét másnak is.

Ráadásul nem mindenki olyan turbó olvasó, mint Te. Ismerek én is olyat, aki pl. a Harry Potter hatodik részét angolul egy nap alatt kiolvasta, de én egy jó adaggal lassabban olvasok. Nekem pl. a 3 kötethez magyarul kell 1 év, angolul egy kötethez kéne ennyi. Ennek is van előnye, legalább tovább tart.
Előzmény: Kymry (45)
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 46

Egyébként vétek vagy nem vétek, az első részt nem sikerült megvennem, tehát kénytelen voltam anélkül olvasni, de képzeld, sikerült összeraknom az eseményeket, és tervezem is, hogy megszerzem.

A főszereplő nem halhat meg - kényszer hiánya nekem inkább ijesztő kicsit, mert ki szereti ha legyilkolják a kedvenc szereplőjét? De azzal egyetértek, hogy nagyon jól vannak kidolgozva. Főleg, hogy nagyon életszerűek.

Ami pedig azt illeti, halnak még meg olyanok a 3. részben, hogy azt fogod mondani, na végre. Robb halála meg azért sejthető volt, mert butaságokat művelt, és ha rendesen elolvastad a 2. részt, akkor tudod.

Előzmény: vau1111 (44)
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 45
Most miért? A harmadik rész már kinn van, és nekem 3 napba tellett elolvasni, és nem voltam az elsők között akik megvették, és már van 2 hónapja, hogy olvastam. A negyedikről nem sokat tudok, csak annyit, amennyi a hivatalos honlapon van. Egyébként visszaolvastam, azon kívül, hogy megmondtam 1 nevet, aki meghalt a harmadik részben (Renly még a másodikban halt meg), nem mondtam semmi spoilert. Természetesen magyarul olvastam mindkét részt. És a negyediket is megvárom fordításban inkább, mert a sok lefordított név miatt nem tudnám hová tenni az eredetiben a szereplőket meg a helyszíneket.
Előzmény: vau1111 (44)
vau1111 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 44
Köszi, hogy szépen csepegteted a várható történeteket :(( Ezt a topicot is csak akkor fogom újra nézni, ha már kiolvastam a harmadik részt. Engem a magyar fordítás várható megjelenése érdekel, mivel még magyarul sem olvasom rohamtempóban a könyvet.

Egyébként az egész műben az a zseniális, hogy minden szereplő "szürke", azaz se nem pozitív, se nem negatív hős. Még a negatívnak tűnő szereplők viselkedését is jól megmagyarázza a szerző az előéletükkel, így mindenki megérthető. Plusz nincs az a kényszer, hogy egy főszereplő nem halhat meg.

Az első rész nélkül a későbbieket elolvasni... Hát ez szerintem vétek.
Előzmény: Kymry (43)
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 43
Jajj, az de jó lenne:) Nem sok szereplő van, akiért akár csak egy könnycseppet is ejtenék, ha meghalnának (Robbot sem sajnáltam, Renly-t egy kicsit igen), de ő köztük van:)
Előzmény: DuDoR (42)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 42
Bár én már a második rész olvasásakor őt választottam a kedvencemnek:) A harmadik rész csak megerősített. Remélem, nem hal meg még, és később visszatér:)

Állítólag a negyedik részben felbukkan egy szerzetesféle, akinek nem látni soha az arcát. A neten többen arra tippelnek, ez Sandor valojában.
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 41
Már megijedtem, hogy mikor ilyen Gregor???:)))) Nem kínos, no problem:) Bárkivel előfordul. Hát igen, Sandor igazi tragikus "hős". Bár én már a második rész olvasásakor őt választottam a kedvencemnek:) A harmadik rész csak megerősített. Remélem, nem hal meg még, és később visszatér:)
Előzmény: DuDoR (40)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 40
Bocsi, figyelmetlenül olvastam, és összekevertem Sandort és Gregort.


Ez kínos..... :-)))
DuDoR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 39
Meg Gregort:) Azért vannak ám bőven olyan negatív szereplők, hogy az ember legszívesebben maga menne oda átvágni a torkukat:)

Azért a harmadik kötet végére Gregor nem egy számító, gonosz valakinek tünik, hanem inkább egy belülről elkeseredett embernek, aki ezt a világ felé durvasággal palástolja. Persze ettől még nem lesz pozitív hős, az igaz.



Csak nem sikerült megszereznem az első részét, de még nem adtam fel:)

Pl:

http://www.egeruzlethaz.hu/product.php?bid=1082&begin=0


de ha Alexandra könyvesbolt környékén jársz, oda is érdemes benézni, hátha még abban a boltban van belőle elfekvő példány.
Előzmény: Kymry (38)
Kymry Creative Commons License 2006.07.04 0 0 38
Meg Gregort:) Azért vannak ám bőven olyan negatív szereplők, hogy az ember legszívesebben maga menne oda átvágni a torkukat:) Mondjuk az nekem nagyon tetszik, hogy nem mindenki egyértelműen jó vagy gonosz, mert a jók is tesznek rosszat és a gonoszoknak is van gyengéd oldaluk (khmm.... már akinek). Amúgy kicsit csalódott vagyok, hogy a Feast for Crows-ban nem lesz a kedvencem, de kezcem megkedvelni Jon Snow-t, úgyhogy majd csak kibírom. Amúgy eddigi azt hiszem egyetlen könyv, amiben egy kivétellel csupa női szereplőt szeretek (Arya, Danyerys). Csak nem sikerült megszereznem az első részét, de még nem adtam fel:)
Előzmény: DuDoR (37)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 37
Csak én vagyok ilyen perverz, vagy más is szereti Sandor Clegane-t?

Inkább az a perverz, aki Janost szereti. ;)
Előzmény: Kymry (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!