Csütörtöktől nem voltam, most megpróbálom végigolvasni a napokat.....
Más, akit érdekel:
- Hétvégén leutaztunk szüleimhez Hajdúba, több mint 500 km-t mentünk oda-vissza. Szerettem volna valami csoda fogyiról beszámolni, de nem jött össze /elsősorban az időjárás miatt. Terhelés erős közepes, 3 éves gyerek+gyerekülés, 13 éves gyerek /gizda/, asszony /normál méret:)/ + cuccok, ruhák hifegre, melegre, szélviharra, esőre, gyógyszerek átlagos és különböző egzotikus betegségekre, asztmás gyerek cuccai /motoros inhalátostól a baby hallerig, kúpokig/ + szerénységem /átlagos testsúly- a méretet nem mertem írni:)/. Fehérvától Pestig 130 -cal 5.5, eddig jó. Pesti dugó másfél óra! de nem lökte az átlagot. Pestől Hajdúig a szokásos péntek esti M3 -on 130-140, intenzív lassításokkal és gyorsításokkal /max 160-ig/ 5.8. Ez jó. Hazafelé sajnos ma megkaptuk az orkán errejű szellet, nem akartam hinni a szememnek, ahol az oda úton 5 és 6 között mutatott a fedélzeti, most 7-8 néha 9 szerepelt. Hát ennyit jelent. Azért az átlagot 6.3 nál zártuk. Az autó szűk 4000 ezer után úgy tűnik hibátlan. Nem rángat! Lehet abban valami amit valaki innen a fórumról vetett fel, hogy köze lehet a rángatásnak a fogyasztáshoz. Valószínűleg az extra keveset fogyasztók rángatnak.
- Hétvégén visszakerültek az eredeti nyári Michelinek az új MOMO W -vel- Nincs olyan ütős, mint Greg sok küllőse, de nekem bejön. Akartam fébyképet rakni de túl nagyra sikerült a kép, majd legközelebb, addigra legalább lemosom őket az autóval együtt. Aki szerelte a gumit lefikázta a felniket, állítólag gyengék és hajlanak, hát nem tudom én meg azt hittem jó üzletet csináltam /igaz ők Alesio-t forgalmaznak és más meg azt szidja / mindegy majd elválik.
nem csak a rossz hirek gyorsan terjednek...ha lett volna ilyen akkor biztos tudnák róla az ismerösök & ügyfelek között:) mondom Kb! egyszer régen számoltuk még valamilyen versenygumira egy motoros forumon kiváncsiságból:))
ha te nem hallottál róla, így nyilván nem is fordult elő még soha. irigyellek a mindentudásodért.... ezt a mérést laboratóriumi körülmények között sikerült előállítani:)
volt már a családban 1.6 vti, tudom mit tud :) Egyenesben 100ra gyorsulásnál a 2.0 kap 1.1mp-et, majd kanyarokban mégtöbbet. Swift sportot eszméletlenül jól rakták össze( mondom ezt úgy hogy soha nem szerettem a suzukikat)
Mint lehetőség persze fent áll,de én 11éve vagyok kb szakmaközelben, de még 1 esetről se hallottam :))) ja és a tágulás különbsége kb 30% a levegő javára... ez 2 bárnál már jelentős....:)))) nekem 3 havonta 0,3-0,4 bart ereszt mindegyik...
Javaslom, próbálj ki egy civic 1.6 VTi-t, na azzal aztán élmény a kanyarodás.
Azért kiváncsi lennék, hogy rugalmasságban hol veszi fel az 1.6-os motor egy 2.0-s motorral... :), hacsak nem turbós, akkor a 2.0-nál van az előny, nem lehet egy szívó 1.6-tól csodát várni, hacsak nem HONDA (persze ott is kompromisszumokkal).
Ha nem hiszed és módodban áll állj egy 2.0 ceed mellé ;)
bízzunk benne, hogy sosem következik be, de elvonatkoztatni és sarkítani sem szerencsés, hiszen itt nem általános hibajelenségként lett aposztrofálva, hanem mint lehetőség. persze lehet rajta poénkodni, különösen a fizikában hiányos ismeretekkel bíró "szakembereknek", mert aki a levegő hőtágulását össze tudja hasonlítani a gumiéval, miszerint a "gumi is tágul és így kiegyenlítik egymást", annak csak gratulálni tudok. nyilván fizikából fel volt mentve az illető....
Nem nekem szólt a kérdés, de: Hagyatkozz a füledre is, meg a fordulatszám mérőt is figyeld! A gépkönyv, lehet írja, milyen fordulatszámnál kell kb. váltani, hogy ne kínozd a motort, de ne is terheld túl.
Pontosabbat nem írhatok, mivel nincs erről tapasztalatom.
Köszi Zoli! A vezetés miatt még izgulok, nem volt még dieselem. Pl.: mikor váltsak, meddig pörgessem, mennyit kell járatni egy hosszabb autópálya menet után, stb...
"Ezt a téli gumi nyáron 'felrobban' esetet hallva öt percig a hasmat fogtam a "röhögéstől"...."
És akkor a nyári gumi biztosan télen robban fel, a 4 évszakos gumi, pedig minden évszakban!! (mivel nálunk, 4 évszak van--de lehet, hogy a felmelegedés ,miatt csak 2 évszak lesz, akkor pedig évente csak 2-szer robban).
Ezt a téli gumi nyáron 'felrobban' esetet hallva öt percig a hasmat fogtam a "röhögéstől".... A gumisok ezt reklámozzák...de nehogy valaki komolyan vegye!!! Ekkora baromságot rég hallottam!!! jobban kopik,de jobban tapad is egy ideig! Gondolom ha valaki felfújja -15 fokba 2,5barra a hideg gumit és utána gyorsan itt a nyár és +40 fok lesz,az aszfalt + 60 akkor lehet megnő a gumiban a nyomás és kidurranhat,de a gumi is tágul a hőtöl,ugyhogy szerintem kb kiegyenlitik egymást! URBAN LEGEND