Petikém TE NE félj a frissittéstől !attol biztos h nem lesz rosszabb- sőt csendesebbé s 1enletesebb járásuvá szinte turbojuk nélkülivé válik . ÉN ezt TAPASZTALTAM.
Én FANATIKUS japános VAGYOK- honda civicem volt imádtam - de A ceed után biza nem ülnék vissa - ja és mielőtt megvettem vna kiprobáltam az összes toyotát is - 1edül az avensis ami azért nagyon ott van- ja+2milláért . a tőbbi minden szempontbol vicc a CEEDHEZ KÉPEST.
Megadta magát a flash drive olvasó cucc. Menet közben 1et siipolt s annyi. A mode gomb pedig átszöki, vgyis a CD után a rádióra vált. Járt még iigy valaki?
Swift kontra Cee'd vitához hozzászólnék... tehetem, hisz az 1.6 CRDI Cee'd-em előtt egy kicsit megtuningolt 1.5-ös SwiftII-őm volt...
Egyfelöl a két kocsi tök másra való, más kategória...
Swifttel autózni dodgemes... ha nem nyomod neki, nem is élvezed, a veszélyesség sokmindentől függ persze, észnél kell lenni...
Cee'd nekem más... nem akarok nyomakodni... de be is engednek... és nem taposom a belét, ha benzines lenne, akkor se tenném... néha persze odalépek, de az más...
Gyorsulásban a Swift odaver, ez tény... a fékekről meg másként kell beszélni... a Swift iszonyúan jó kanyarsebessége miatt előbb elmelgítem a Cee'd négy tárcsáját, mint annak az első tárcsa/hátul dob kombinációját (tartós sportos vezetés mellett)...
nagy sebességről hirtelen fékezésben viszont a Cee'd nyer... ahogy rugalmasságban, és végsebességben is...
(megjegyzés, a swift váltóáttétele sokat számít ám a fentiekben)
De mondom, a két autó tök más fazon, így az egész fenti értelmetlen, és pusztán elméleti...
minden turbófeltöltöltőnek jót tesz ha olyan üzemelés után, amikor a turbó nagy fordulatszámon dolgozik, nem állitjuk le azonnal a motort.
Nagyon egyszerű magyarázata van ennek, éspedig az, hogy a turbófeltöltők maximális fordulata akár 100.000 1/perc is lehet !!! nem tévedés !
A pörgős üzem után hosszú idő kell a teljes leállásig és ha a turbó lelassulása előtt állítjuk le a motort akkor bizony a megszünő olajnyomás ugyebár nem biztosít megfelelő kenést a feltöltőnek.
Nem tudom szó nélkül megállni ezt a fékhez ragadtságot. Ne haragudj, hogy kötözködni próbálok, de úgy tűnik valamit nem értesz. Minden hivatalosan forgalomba kerülő autó megfelel bizonyos szabványoknak.
Való igaz, hogy a tárcsafék nagyon jól fog, de egy tárcsa/dob felállást is meg szabad vásárolni.
Talán hallottál már az autók "megengedett össztömegéről" ? Ez bizony nem azért van, hogy tudjuk mennyire bírják a rugók és lemezek, hanem azért, mert egy bizonyos tömeget x sebességről behatárolt úthosszon le kell lassítani illetve meg kell állítani.
Vannak autók amelyek rövidebb és vannak amelyek picit nagyobb távon állnak meg.
A tévhitet szeretném eloszlatni, miszerint 160 ról egy suzuki pl ne tudna megállni.
100 km/h ról egy átlag autó kb 37 -42 méteren áll meg. Nyugtatásként mondanám, hogy erre pl egy suzuki is képes, de határeset pl egy amerikai buszlimuzin.
Akkor szerinted miféle autók merészkedjenek az autópályára ? mert akármennyire furcsa, bizony nagyon sok autó szalad tárcsa/dob párosításban és ezek lazán mennek 180 - 200 ig.
Csütörtöktől nem voltam, most megpróbálom végigolvasni a napokat.....
Más, akit érdekel:
- Hétvégén leutaztunk szüleimhez Hajdúba, több mint 500 km-t mentünk oda-vissza. Szerettem volna valami csoda fogyiról beszámolni, de nem jött össze /elsősorban az időjárás miatt. Terhelés erős közepes, 3 éves gyerek+gyerekülés, 13 éves gyerek /gizda/, asszony /normál méret:)/ + cuccok, ruhák hifegre, melegre, szélviharra, esőre, gyógyszerek átlagos és különböző egzotikus betegségekre, asztmás gyerek cuccai /motoros inhalátostól a baby hallerig, kúpokig/ + szerénységem /átlagos testsúly- a méretet nem mertem írni:)/. Fehérvától Pestig 130 -cal 5.5, eddig jó. Pesti dugó másfél óra! de nem lökte az átlagot. Pestől Hajdúig a szokásos péntek esti M3 -on 130-140, intenzív lassításokkal és gyorsításokkal /max 160-ig/ 5.8. Ez jó. Hazafelé sajnos ma megkaptuk az orkán errejű szellet, nem akartam hinni a szememnek, ahol az oda úton 5 és 6 között mutatott a fedélzeti, most 7-8 néha 9 szerepelt. Hát ennyit jelent. Azért az átlagot 6.3 nál zártuk. Az autó szűk 4000 ezer után úgy tűnik hibátlan. Nem rángat! Lehet abban valami amit valaki innen a fórumról vetett fel, hogy köze lehet a rángatásnak a fogyasztáshoz. Valószínűleg az extra keveset fogyasztók rángatnak.
- Hétvégén visszakerültek az eredeti nyári Michelinek az új MOMO W -vel- Nincs olyan ütős, mint Greg sok küllőse, de nekem bejön. Akartam fébyképet rakni de túl nagyra sikerült a kép, majd legközelebb, addigra legalább lemosom őket az autóval együtt. Aki szerelte a gumit lefikázta a felniket, állítólag gyengék és hajlanak, hát nem tudom én meg azt hittem jó üzletet csináltam /igaz ők Alesio-t forgalmaznak és más meg azt szidja / mindegy majd elválik.
nem csak a rossz hirek gyorsan terjednek...ha lett volna ilyen akkor biztos tudnák róla az ismerösök & ügyfelek között:) mondom Kb! egyszer régen számoltuk még valamilyen versenygumira egy motoros forumon kiváncsiságból:))
ha te nem hallottál róla, így nyilván nem is fordult elő még soha. irigyellek a mindentudásodért.... ezt a mérést laboratóriumi körülmények között sikerült előállítani:)
volt már a családban 1.6 vti, tudom mit tud :) Egyenesben 100ra gyorsulásnál a 2.0 kap 1.1mp-et, majd kanyarokban mégtöbbet. Swift sportot eszméletlenül jól rakták össze( mondom ezt úgy hogy soha nem szerettem a suzukikat)
Mint lehetőség persze fent áll,de én 11éve vagyok kb szakmaközelben, de még 1 esetről se hallottam :))) ja és a tágulás különbsége kb 30% a levegő javára... ez 2 bárnál már jelentős....:)))) nekem 3 havonta 0,3-0,4 bart ereszt mindegyik...
Javaslom, próbálj ki egy civic 1.6 VTi-t, na azzal aztán élmény a kanyarodás.
Azért kiváncsi lennék, hogy rugalmasságban hol veszi fel az 1.6-os motor egy 2.0-s motorral... :), hacsak nem turbós, akkor a 2.0-nál van az előny, nem lehet egy szívó 1.6-tól csodát várni, hacsak nem HONDA (persze ott is kompromisszumokkal).
Ha nem hiszed és módodban áll állj egy 2.0 ceed mellé ;)
bízzunk benne, hogy sosem következik be, de elvonatkoztatni és sarkítani sem szerencsés, hiszen itt nem általános hibajelenségként lett aposztrofálva, hanem mint lehetőség. persze lehet rajta poénkodni, különösen a fizikában hiányos ismeretekkel bíró "szakembereknek", mert aki a levegő hőtágulását össze tudja hasonlítani a gumiéval, miszerint a "gumi is tágul és így kiegyenlítik egymást", annak csak gratulálni tudok. nyilván fizikából fel volt mentve az illető....
Nem nekem szólt a kérdés, de: Hagyatkozz a füledre is, meg a fordulatszám mérőt is figyeld! A gépkönyv, lehet írja, milyen fordulatszámnál kell kb. váltani, hogy ne kínozd a motort, de ne is terheld túl.
Pontosabbat nem írhatok, mivel nincs erről tapasztalatom.
Köszi Zoli! A vezetés miatt még izgulok, nem volt még dieselem. Pl.: mikor váltsak, meddig pörgessem, mennyit kell járatni egy hosszabb autópálya menet után, stb...