melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
üdv---magnet banknál ez az uj akciós kamat ami 8% 2-4 hónapra ez csaló..mert 2-illetve 3évre lekell hozzá kötni ugye,és csak elsö 2-4hónapra biztosit ennyi kamatot--jól értelmezem ?
akkor már jobb az erste ban 8% kamata ott 9hónap a lekötés és 9hónap után fizetik a 8%----ugye bár ?
ha tud valaki jobb kamatot kérem szóljon mert lenne egy 14milliós befektetésem de 3-6-9 hónapnál tovább nem szivesen kötném le. várom válaszokat--köszönöm
Alapesetben csak azért mert euró számlát nyitsz senki se vizsgálódik, ha nem túl nagy összeggel akkor meg pláne nem. Ha valamiért mégis nagyon aggódsz, akkor fogod a pénzt és irány ausztria. Az ottani bankoktól kb semmilyen infót nem szed ki az apeh.
A pénzmosás elleni nyilatkozatod egyszerűen egy fiókba kerül. Azzal se foglalkozik senki, csak ha kapsz egy adóellenőrzést akkor veszik elő.
Ez jónak tűnik. Kérdés, hogy mennyi a járulékos költség (számlanyitás/kártya/mexüntetés) megéri-e emiatt számlát nyitni egy új bankban. Az viszont jó, hogy ez legalább van helyben, nem kell utazgatni Piripócsra. :)
Majd megnézem, bár a 9 hónap kissé elriaszt, addig még 5x emelhet kamatot a többi is.
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy ha nyitok egy eurószámlát, és azon lekötöm a pénzemet, akkor ezt vizsgálja pl. az APEH, mármint hogy honnan került rá pénz, miért nyitoottam számlát stb.? Nem nagy összegről lenne szó, nem hétjegyű :)
Illetve az is érdekelne, hogy ha pénzváltóban előtte átváltom a forintot euróra, akkor kitöltetik a pénzmosás elleni adatlapot, az hová kerül? Egyből bejelentik valahová, hogy ilyen tranzakció történt?
Tudod mi a vicces??... hogy szinte mindegyiknek van valami fiókja Budapesten, szóval, nem kell kilométereket utazni :) Nemrég még a Magnet is egy takarék volt, aztán HBW Expressz Bank majd közösségi bank.
Annyia nem frankó az az adatbázis. Ráadásul ezt a rengeteg Bivalybasznád-alsó sufni-takarékszövetkezetet sem lehet kiszűrni, vagy nekem legalábbis nem sikerül, hogy csak a nagyokat/bankokat lássam.
Ki a pék utazik Mucsaröcsögére a Marx-Engels-Lenins takarékszövetkezetbe két napig, hogy számlát nyisson, mert fél százalékkal nagyobb a kamat?
A szűrési lehetőségek = nulla. Ez így használhatatlan. Sokkal több szűrési lehetőség kellene bele. Nem lehet pl. azt se megtenni egy kereséssel, hogy 2 vagy 3 hónapos lekötést akarok. Egyszerre csak egyiket tudom. Nem legördülő lista kellene, hanem jelölőnégyzetek, ahol többet is be lehet pipálni.
Marad a régi módszer, mikor lejár a betétem, végigzongorázom a szokásos oldalakat (Uni/Axa/Cib/K&H), meg figyelem ezt a topikot. ;)
Sajnos az egyéb feltételek miatt nem lehet összehasonlítani így a betéti kamatokat, átnéztem az első darabokat 12%-9,5% min. EBKM-ig és a 7,2EBKM% betétem többet hoz az egyéb kondíciók miatt mint az itt "hirdetettek."
Már én is nagyon vártam ezt az adatbázist, de egy kicsit csalódott vagyok, remélem azért letisztulnak a feltételek.
Csakhogy példát mondjak:
Banko Popolare 9,5%EBKM 2 hónapra feltétele az elején be kell fizetned 0,75%-ot egyben "lekötési költségként" ami nem hangzik soknak. Viszont ha úgy nézed, akkor ezt 2 hónapra fizeted, ha ebből megakarod tudni az éves "-EBKM-et" akkor szorzod 6-al, az 4,75%, ha ezt vonod le a 9,5%-ból máris görbül a szád.
Amit az egészből csak ki akartam hozni, hogy még nincs itt az ideje, hogy töröljük a topicot :)
Gondolkoztam ezen. Szerintem úgy értik, hogy az új premuimkamat időszakra nem kapod meg a premium kamatot. Az nagyon durva lenne, ha a már lezárt időszakra is elvesztenéd.
Érdekes megoldás. Elsőre jónak tűnik, ha nem nyúlsz hozzá. 1 évig ingyenes a számlavezetés, utána 309-Ft/hó (jelenleg). Dec31ig garantálják a megadott kamatokat. Viszont lehet, hogy jan1-től fele ennyi kamat lesz, és ha megszűnteted a számlát akkor 5455Ft-t számolnak fel.
Viszont -ha jól értelmezem- az adott prémium időszakban a legalacsonyabb összegből számolják a prémium kamatot. Tehát hiába növeled időközben egyenlegedet, arra már csak az alapkamatot kapod.
Na és ez is egy érdekes dolog:
Fontos,
hogy amennyiben Ön a prémiumkamat-időszak elteltével szeretné megszüntetni számláját, azt a június 30-át, illetve december 31-ét követő napokban tegye meg, mert ellenkező esetben a teljes prémiumkamat-időszakra elvész a prémiumkamat.