Keresés

Részletes keresés

Ígyöntidalbama Creative Commons License 2003.01.20 0 0 277
Hosszúbájtokok!
Előzmény: Fedoszejev (275)
Timna Creative Commons License 2003.01.20 0 0 276
nevetséges...
Előzmény: Tomthumb (257)
Fedoszejev Creative Commons License 2003.01.20 0 0 275
Kedves Tom!

Remek példa volt! Külön tetszett az a rész, amiben a szerző Tovarisul Vasile Kovac-ot profinak nevezi. :) Hát, ahogy vesszük...

Közben eszembe jutott a nyaralós műfajból még egy.
Naés, ha Megyó Kubában nyaralt? A Miniduce meg Horvátországban! Az igaz, hogy Horvátországot példaképünk, az USA már 1992 tavaszán elismerte, Fidel Kubáját meg sosem, de Horvátországban akkor is a populista szélsőjobboldali Tudjman garázdálkodott! Hogy Tudjmant fogadtuk 1997-ben és beszédett is tartott a parlamentben? ... HOSSZÚBÁJTOK!!! (Csak hogy ne mindig orbánbányákok legyenek. :)

Előzmény: Tomthumb (274)
Tomthumb Creative Commons License 2003.01.20 0 0 274
Engedelmetekkel becopyznék egy hozzászólást szerzőstől a "Miért gyűlölöd a jobboldalt?" c. igen elgondolkodtató topciból:

"öcsipöcsi válasz erre | adatok | e-mail 2002-10-31 22:35:13 (50)

Én nem tartok példaképemnek senkit. Kovácsról viszont azt gondolom, hogy legalább ért valamihez, abban pedig profi. Itt - a rosszindulatú megjegyzések elébe menve - a külpolitikára és a diplomáciára gondolok. Bár Orbán Viktor is profi néhány dologban:

- kiválóan tud érzelmeket gerjeszteni
- olyan képzavarokban szónokolni amelyeknek abszolút semmi jelentésük nincs
- jó szervező és határozott ember

csak számomra az derült ki, hogy minden tehetségét a saját érdekében használta alapvetően, az országra meg úgy ahogy van szart. Hogy mégis tett valamit, az csak azért volt, mert ingyen senki nem maradhat hatalmon."

Kiemelés tőlem - Tom

Wic Creative Commons License 2003.01.20 0 0 273
:)

Ez már egy táguló világegyetem érvrendszere...

Wic

Előzmény: Villanyt Leó (272)
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.01.20 0 0 272
A mocsok fidesz százmilliárdokat vont el szeretett fővárosunktól! Igaz, hogy idén mi 5%-kal a legrosszabb fidesz évnél is kevesebbet adunk, de ennek is a fidesz az oka! A Dempszli meg befoghatja, hiszen ne várja már el, hogy 1 év alatt behozzuk a fidesz elvonásait! És ezért kell nekünk most még elvonnunk, hogy majd legyen miből adni! Szóval húzza meg magát Dempszli, mert mindjárt oda küldjük, ahova a fideszt szoktuk!
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.01.20 0 0 271
Így van! Ha mi emeljük a minimálbért: az szocális érzékenység és az egész ország fellendülését szolgálja. Ha a fidesznácik, akkor az kampányfogás, a gazdaság fejlődése ellen hat, hatására sikítva menekülnek a multik.

De hasonló mondható az infláció csökkentéséről és egyebekről is.

Előzmény: Tomthumb (270)
Tomthumb Creative Commons License 2003.01.20 0 0 270
Na ja, hiszen nem mi, a SZOCIALISTÁK, hanem a konzervatív, demagóg fidesznácik emelték azt a minimálbért, két lépcsőben ily hihetetlen magasságokba, mi pedig, a SZOCIALISTÁK, a dolgozó nép szolgálói, a társadalmi egyenlőtlenségek eltüntetői ezt helytelenítjük. Ugyanmár, kérem, hogy lenne ez nonszensz? Ne dőljenek be a szélsőjobbos maszatolásnak!

Ja, az hogy EU-tagok akarunk lenni és ehhez majd még tovább kell emelni a minimálbért, az teljesen más kérdés, mi ezt a felzárkózást a csatlakozás előestéjén, egyszerre kívántuk megtenni. Biztos. Asszem. Vagy nem tudjuk. Majd csak lett vón' valami.

Előzmény: BaSand (269)
BaSand Creative Commons License 2003.01.18 0 0 269
Az igaz, hogy a szlovákok nyerték meg a Peugeot pályázatot, de azért, mert elfogadhatatlanul magas Magyarországon az minimálbér. Ez egy olyan trivialitás, hogy be sem adtuk a pályázatot. A Fidesz pedig bekaphassa.
Előzmény: Törölt nick (268)
Turulmadár Creative Commons License 2003.01.17 0 0 267
Wan egy b werzió is:

Nem igaz, hogy a Medgyessy-kormány kevesebb pénzt ad a fővárosnak, mint elődje. Ha mégis, akkor ez azért wan, mert sokkal többet kapnak a kerületek. Ha mégsem kapnak többet, akkor ez az erős forint miatt wan. Különben is, a Budapestet kivéreztető fidesznácik fogják be!

Előzmény: Turulmadár (266)
Turulmadár Creative Commons License 2003.01.17 0 0 266
Nem igaz, hogy a Medgyessy-kormány kevesebb pénzt ad a fővárosnak, mint elődje. Ha mégis, akkor ez azért wan, mert racionálisan gazdálkodik a közpénzekkel, nem a klientúrája zsebét tömi. Különben is, a Budapestet kivéreztető fidesznácik fogják be!
Tomthumb Creative Commons License 2003.01.17 0 0 265
Mi majd mindig mindenre nyílt közbeszerzést írunk ki (nem úgy, mint a tolvaj Fidesz). Például tavaly augusztusBAN és utána már minden állami ünnepség szervezését így pályáztatjuk meg.
De ne legyenek már ilyen értetlenek, elv, pardon, polgártársak! A tüzijátékot meg a jégpályát már megmagyaráztuk, most is meg lehetne érteni, hogy időhiány miatt kell meghívásos pályázatot csinálni! Mert hogy tendereztethetnénk olyan pénzre, ami még nincs? Igen, ez természetesen azt jelenti, hogy a ktgvetés elfogadásától számított 90 napig - nyílt kbsz. időtávja, az év 1/4-e - minden beszerzést azzal intézhetünk, akivel akarunk, persze ez csak most jutott eszünkbe, a választások előtt még erre nem gondoltunk. De végülis nem hazudtunk, legalábbis nem akartuk, de ha akartuk is csak jószándékból, hogy a gonosz Fidesz ne lophasson tovább!
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 264
  • Az OCÖ választás törvényes és békés volt, csak a leszavazottak tiltakoznak, de
    ez így van rendjén a demokráciában.

  • Az OCÖ választáson nem történt csalás. Igaz, több baloldali politikus is ott járt
    és fehér sálakat is osztogattak a cigányoknak, de hol van az leírva hogy ilyent nem
    lehet??!!

  • Rhytkó Emilía, aki szakértő, valamint az OVB sem láttak csalást!

  • Csak a Fidesszel szövetkezett Farkas hőbörög, hogy csalás történt.

  • Igaz, hogy a LB szerint is törvénytelen volt a választás, de mit akar Farkas?

  • Az egészről csak Orbán és kormánya tehet, mert rossz a törvény.

  • Mit akar ez a fidesznáci Flóri, örüljön hogy beengedtük??!! Különben is jobb ha kussol az aki a rasszista fideszmiépnácikkal lepaktál!!
  • armagnac Creative Commons License 2003.01.16 0 0 263
    Nem igaz, hogy csalás történt az OCÖ elektori gyűlésén. Az igaz, hogy többen szavaztak, mint ahányan ott voltak, de így is kevesebben, mint ahányan az érvényes szavazáshoz kellett volna, de az OVI akkor is hitelesítette az eredményt. Az, hogy az LB megsemmisítette, az kit érdekel? Különben is, a mindenhol választási csalást ordibáló fideszesek fogják be!
    mrwolf Creative Commons License 2003.01.16 0 0 262
    Szégyengyalázat! szóval: Medgyessy.
    Előzmény: mrwolf (260)
    Tomthumb Creative Commons License 2003.01.16 0 0 261
    Igen, ráadásul Viktor úgy tanulta a beszédtechnikát, nem azért, mert előtte sokat kritizáltuk ocsmány, a magyar nyelvet megcsúfoló hadarása miatt, hanem hogy szótagtolni tudjon a primitív, nehéz felfogású szánalmas náciknak (z ország fele). Medgyessy nem tanulta a makogást, nem vezet félre minket álságos profizmussal, magát adja, különben is olyan sármos, kisfiúsan helyes (ezt a fórumon olvastam kormánypárti hölgyektől, ők tudják ...) A Dunakanyarról is milyen szépen megemlékezett 8-)
    Előzmény: mrwolf (260)
    mrwolf Creative Commons License 2003.01.15 0 0 260
    Na, én is megpróbálok egyet, bevallom egyedül nem ment loptam egy kicsit:

    Nem igaz, hogy Meggyesy makog! És ha nem is kell elájulni tőle nem kell hányni, mint az Orbántól! Mert az Orbán egy fidesznáci. A beszédei baromságok. Ehhez képest a makogás is érvrendszer.

    Fedoszejev Creative Commons License 2003.01.15 0 0 259
    Kedves Timna!

    Természetesen beszélgethetünk a polgári értékrendről is, azonban ez a topic alapvetően mégis inkább a baloldal érvrendszeréről szól. Kíváncsi lennék, hogy a vázolt ellentmondások némelyikéről mi a véleményed. Mondjuk válaszolj a (találomra kiragadva) a 238-as, 234-es, a 219-es, a 211-es, a 212-es , a 200-as, a 197-es, a 188-192-es hozzászólások tartalmi részére. Kezdetnek talán ennyi elég is lesz.

    Üdv:
    Fedoszejev

    Előzmény: Timna (251)
    Fedoszejev Creative Commons License 2003.01.15 0 0 258
    Kedves burcsaIII!

    Nem vagyok közgazda, szóval bocs, ha pongyolán fogalmazok. Valamilyen szinten viszont azt hiszem, tisztában vagyok a jegybank szerepével.
    Szarkasztikus fejtegetésem első részében a "vegytiszta" neoliberális elvből indultam ki, ami ugyan ilyen módon szerintem ugyan sehol sem létezik, mégis sokan (a hazai baloldal jelentős része) ezt tekintik egyedül üdvözítő gazdasági elvnek, retorikájukban legalábbis erre hivatkoznak. Eszerint van az éjjeliőr állam, aminek szinte csak kötelességei vannak, de nem pofázik bele semmibe. A jegybankelnöknek ezen modell szerint - ahogy ezt én látom - nem sok feladata van, mondjuk alacsonyan tartja az alapkamatot, hogy a befektetési kedvet ösztönözze a tartalékolással szemben.
    Az MNB ha tetszik, ha nem belszól a pénzügyi politikába, sőt ezért felelős.
    Ez teljesen rendben is van.
    Azzal, hogy az MNB nem csinál kamatvágást, az is beavatkozás!
    Már ne haragudj, de ez így nonszensz. Ha nem avatkozik be, az a nem beavatkozás, tehát a piaci folyamatok korlátlan érvényesülése. Természetesen egy szóval sem állítom, hogy minden esetben ez lenne a helyes politika...
    Az élcem kizárólag arra vonatkozott, hogy (az idehaza a baloldalhoz sorolt) liberálisaink érvrendszere milyen rugalmasan változik. Egyfelől a piac működésébe való beavatkozást en bloc károsnak tüntetik fel, de ha a holdudvarukhoz tartozó gazdasági szereplők érdekei úgy kívánják egyszeriben képesek ennek az ellenkezőjét is hirdetni.

    Előzmény: burcsaIII (244)
    Tomthumb Creative Commons License 2003.01.15 0 0 257
    Isten, haza, család. (Nekem ebből az Istennel vannak bajaim, de 2/3 arányban így is egyetértek a dologgal.)

    Szocialista értékrend: egy pohár bor, whisky-cola, VV, BB, azemberekdolgozzanakapolitikusokpolitizáljanak. (Nem értek egyet.)

    Ha részletesebben is érdekel, azt javaslom, olvass.

    Előzmény: Timna (251)
    armagnac Creative Commons License 2003.01.15 0 0 256
    Viszont urambocsá, a "polgári értékrend" szerény élettapasztalatom szerint kopirájt fidesz, és ilyeténmód illene valamit mondaniuk róla.
    Tényleg elég szerény lehet az az élettapasztalat.
    Előzmény: Timna (251)
    Tomthumb Creative Commons License 2003.01.15 0 0 255
    Magyarországon szólásszabadság van, ráadásul a politikusok közszereplők, akiknek többet el kell viselniük, mint az egyszerű népnek. Ennek tükrében nem igaz, hogy aki nyilvánosan leárulóz egy miniszterelnököt, az büntetendő tettet követ el. Kivéve, ha Medgyessy Miniszterelnök Úr a szenvedő alany, aki ugye nem volt ügynök sem (erre ő maga a tanú), valamint minden tette, megnyilvánulása és rendelkezése a magyar nemzet aranykorát hivatott elővezetni. Akkor is,ha ez annak megsemmisülésével jár majd. A fidesznácik meg különben is fogják be, mert antiszemita magatartásukkal (pl. a holocaust múzeum megalapításáról sem Orbán Viktor alatt rendelkeztek, ja de igen? hú, nem baj, majd azt mondjuk, hogy nem) ők maguk árulják el a hazát! Terroristák!
    Timna Creative Commons License 2003.01.15 0 0 254
    nohát, olyan kétértelműnek tetszik lenni. Nem tudom melyik oldalt gúnyolja. Mindenesetre örülök, hogy nem kúpot kell használni ;)
    Előzmény: Törölt nick (253)
    Törölt nick Creative Commons License 2003.01.15 0 0 253
    Igen. Orálisan. :)
    Előzmény: Timna (252)
    Timna Creative Commons License 2003.01.15 0 0 252
    MSZP 500mg napi 3x1? :)))
    Előzmény: Törölt nick (250)
    Timna Creative Commons License 2003.01.15 0 0 251
    Azt hagyjuk, hogy melyik pártot hova, mert megsértődnének a fideszesek ;) Viszont urambocsá, a "polgári értékrend" szerény élettapasztalatom szerint kopirájt fidesz, és ilyeténmód illene valamit mondaniuk róla. Hogy tudjam is, mit kell követnem, ha mondjuk én is pógár akarnék lenni. Ami persze távol álljon tőlem, jó vagyok én magamnak ilyen komcsigyanús állapotban :)
    Előzmény: burcsaIII (248)
    Törölt nick Creative Commons License 2003.01.15 0 0 250
    Igaz, nem is hányok tőle mint Orbántól :)

    Kedves elvtársam a magyar gyógyszeripar csodákra képes, talán még az Ön számára is van hányáscsillapító.

    Előzmény: Timna (247)
    Törölt nick Creative Commons License 2003.01.15 0 0 249
    De. De az már túl személyes. :D
    Előzmény: Wic (245)
    burcsaIII Creative Commons License 2003.01.15 0 0 248
    A jobboldali (polgári?) értékrend meghatározására sokan tettek azért kísérletet, mint ahogy a liberálisra, baloldalira, anarchistára, kommunistára, náci, fajelméleti, nemzeti radikásra, stb-re is. Tehát sokaknak sokféle elképzelésük van, ez néha a politikacsinálók momentumaival is egyezik. Kíváncsi lennék te mit értesz ezen értékrendek alatt? Ésmitöbb: melyik pártott tudnád egyáltalán valamilyen értékrendbe belekényszeríteni?
    Előzmény: Timna (239)
    Timna Creative Commons License 2003.01.15 0 0 247
    hááát, szégyenkezve bevallom, igen, no dehát az igazság az igazság. Én se vagyok elájulva Megyó beszédeitől. Igaz, nem is hányok tőle mint Orbántól :)
    Előzmény: Fedoszejev (246)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!