Tudja valaki, hogy lehet a biztonságiöv sípolását kiiktatni.
A garázsba való beálláskor mindig besípol és nincs kedvem azért a 8 méterért bekapcsolni az övet. Pláne akkor zavaró, ha megállás előtt már rutinból kioldom és akkor hallgathatom kibeszálláskor és tolatáskor végig.
Nincs neki valami biztije, amit ki lehetne szedni?
Hogy mennyire szalon azt nem tudom, de majd kiderül :-) Annó egy imerősöm u.ott vett szintén szalonkocsit, csak az Rió volt, neki bejött nagyon a gép, így remélem nekünk sem lesz gondunk vele.
Az átvétel rövid idejében én is reménykedem hiszen a kocsi már ott van így "csak" a papírra kell várni. Mondjuk a magyar hivatalok ügyintézése, hát ... :-)
Mivel szalon, így jó sansszal megkapod a taliig... :) Nekem a THM kicsit soknak tűnik, mintha ott jönne vissza az ajándékok egy része, de rosszanak azért nem mondanám a bizniszt... persze tudni kéne, hogy a szalonautó mennyire szalon... :)
és lecseréltük a régi bugyuta fórummotort is, van már sokkal jobb, meg szebb, sajna az adatbázis-importot megszívtuk, mindegy, a fenti főoldalról a régi is elérhető még csak olvasható módban... :)
Múlt hétvégén ellátogattunk egy keresekedésbe asszonykámmal, s lefoglalóztunk egy szalonautót, 1.6 CRDi SW-t, EX és el. csomag +, ajándékba adnak egy navigációt és a tolatóradart is így 4.7 milla a számla. Jó ár szerintem :-) No és a használt kocsit is 100al többért számítják be, mint másutt! THM "csak" 6.3 lesz.
Főleg úgy szép az egész, hogy korábban pl. OFF Astra H Caravanrá milyen ajánlatokat kaptunk...1.7DTH, Essentia plusszal a legkedvezőbb (! egészségügyi kedvezménnyel!) lett volna kb. 4,4 milla és se 4 el. ablak, se tempomat, se ESP, se ülésfűtés, alacsony árú beszámítás, no és ugye írtam h nagyon gyengén megy a C'eed-hez képest.
Már várom nagyon mikor vehetjük át, a bank már kipipálva, most az okmányiroda, egyebek vannak intézés alatt. Nektek az mennyi ideig tartott?
Ha esetleg jövő héten meglesz a kocsi, a 16-ai talira szívesen elgurulnánk :-)
Úgyis akkor lesz a szülinapom, szép ajándék lenne! :-)
A rángatástól és egyebektől kicsit félek, de fő az optimizmus, csak nem lesz vele probléma :-)
Ma lefagyott a bal első ablakemelőm,a sárga biztosítékot kellet ki-be húznom-tolnom, hogy működjön. Persze, ilyenkor a biztosíték tábla fedeléről leesnek a kitámasztók.
Petikém TE NE félj a frissittéstől !attol biztos h nem lesz rosszabb- sőt csendesebbé s 1enletesebb járásuvá szinte turbojuk nélkülivé válik . ÉN ezt TAPASZTALTAM.
Én FANATIKUS japános VAGYOK- honda civicem volt imádtam - de A ceed után biza nem ülnék vissa - ja és mielőtt megvettem vna kiprobáltam az összes toyotát is - 1edül az avensis ami azért nagyon ott van- ja+2milláért . a tőbbi minden szempontbol vicc a CEEDHEZ KÉPEST.
Megadta magát a flash drive olvasó cucc. Menet közben 1et siipolt s annyi. A mode gomb pedig átszöki, vgyis a CD után a rádióra vált. Járt még iigy valaki?
Swift kontra Cee'd vitához hozzászólnék... tehetem, hisz az 1.6 CRDI Cee'd-em előtt egy kicsit megtuningolt 1.5-ös SwiftII-őm volt...
Egyfelöl a két kocsi tök másra való, más kategória...
Swifttel autózni dodgemes... ha nem nyomod neki, nem is élvezed, a veszélyesség sokmindentől függ persze, észnél kell lenni...
Cee'd nekem más... nem akarok nyomakodni... de be is engednek... és nem taposom a belét, ha benzines lenne, akkor se tenném... néha persze odalépek, de az más...
Gyorsulásban a Swift odaver, ez tény... a fékekről meg másként kell beszélni... a Swift iszonyúan jó kanyarsebessége miatt előbb elmelgítem a Cee'd négy tárcsáját, mint annak az első tárcsa/hátul dob kombinációját (tartós sportos vezetés mellett)...
nagy sebességről hirtelen fékezésben viszont a Cee'd nyer... ahogy rugalmasságban, és végsebességben is...
(megjegyzés, a swift váltóáttétele sokat számít ám a fentiekben)
De mondom, a két autó tök más fazon, így az egész fenti értelmetlen, és pusztán elméleti...
minden turbófeltöltöltőnek jót tesz ha olyan üzemelés után, amikor a turbó nagy fordulatszámon dolgozik, nem állitjuk le azonnal a motort.
Nagyon egyszerű magyarázata van ennek, éspedig az, hogy a turbófeltöltők maximális fordulata akár 100.000 1/perc is lehet !!! nem tévedés !
A pörgős üzem után hosszú idő kell a teljes leállásig és ha a turbó lelassulása előtt állítjuk le a motort akkor bizony a megszünő olajnyomás ugyebár nem biztosít megfelelő kenést a feltöltőnek.
Nem tudom szó nélkül megállni ezt a fékhez ragadtságot. Ne haragudj, hogy kötözködni próbálok, de úgy tűnik valamit nem értesz. Minden hivatalosan forgalomba kerülő autó megfelel bizonyos szabványoknak.
Való igaz, hogy a tárcsafék nagyon jól fog, de egy tárcsa/dob felállást is meg szabad vásárolni.
Talán hallottál már az autók "megengedett össztömegéről" ? Ez bizony nem azért van, hogy tudjuk mennyire bírják a rugók és lemezek, hanem azért, mert egy bizonyos tömeget x sebességről behatárolt úthosszon le kell lassítani illetve meg kell állítani.
Vannak autók amelyek rövidebb és vannak amelyek picit nagyobb távon állnak meg.
A tévhitet szeretném eloszlatni, miszerint 160 ról egy suzuki pl ne tudna megállni.
100 km/h ról egy átlag autó kb 37 -42 méteren áll meg. Nyugtatásként mondanám, hogy erre pl egy suzuki is képes, de határeset pl egy amerikai buszlimuzin.
Akkor szerinted miféle autók merészkedjenek az autópályára ? mert akármennyire furcsa, bizony nagyon sok autó szalad tárcsa/dob párosításban és ezek lazán mennek 180 - 200 ig.
Csütörtöktől nem voltam, most megpróbálom végigolvasni a napokat.....
Más, akit érdekel:
- Hétvégén leutaztunk szüleimhez Hajdúba, több mint 500 km-t mentünk oda-vissza. Szerettem volna valami csoda fogyiról beszámolni, de nem jött össze /elsősorban az időjárás miatt. Terhelés erős közepes, 3 éves gyerek+gyerekülés, 13 éves gyerek /gizda/, asszony /normál méret:)/ + cuccok, ruhák hifegre, melegre, szélviharra, esőre, gyógyszerek átlagos és különböző egzotikus betegségekre, asztmás gyerek cuccai /motoros inhalátostól a baby hallerig, kúpokig/ + szerénységem /átlagos testsúly- a méretet nem mertem írni:)/. Fehérvától Pestig 130 -cal 5.5, eddig jó. Pesti dugó másfél óra! de nem lökte az átlagot. Pestől Hajdúig a szokásos péntek esti M3 -on 130-140, intenzív lassításokkal és gyorsításokkal /max 160-ig/ 5.8. Ez jó. Hazafelé sajnos ma megkaptuk az orkán errejű szellet, nem akartam hinni a szememnek, ahol az oda úton 5 és 6 között mutatott a fedélzeti, most 7-8 néha 9 szerepelt. Hát ennyit jelent. Azért az átlagot 6.3 nál zártuk. Az autó szűk 4000 ezer után úgy tűnik hibátlan. Nem rángat! Lehet abban valami amit valaki innen a fórumról vetett fel, hogy köze lehet a rángatásnak a fogyasztáshoz. Valószínűleg az extra keveset fogyasztók rángatnak.
- Hétvégén visszakerültek az eredeti nyári Michelinek az új MOMO W -vel- Nincs olyan ütős, mint Greg sok küllőse, de nekem bejön. Akartam fébyképet rakni de túl nagyra sikerült a kép, majd legközelebb, addigra legalább lemosom őket az autóval együtt. Aki szerelte a gumit lefikázta a felniket, állítólag gyengék és hajlanak, hát nem tudom én meg azt hittem jó üzletet csináltam /igaz ők Alesio-t forgalmaznak és más meg azt szidja / mindegy majd elválik.
nem csak a rossz hirek gyorsan terjednek...ha lett volna ilyen akkor biztos tudnák róla az ismerösök & ügyfelek között:) mondom Kb! egyszer régen számoltuk még valamilyen versenygumira egy motoros forumon kiváncsiságból:))
ha te nem hallottál róla, így nyilván nem is fordult elő még soha. irigyellek a mindentudásodért.... ezt a mérést laboratóriumi körülmények között sikerült előállítani:)
volt már a családban 1.6 vti, tudom mit tud :) Egyenesben 100ra gyorsulásnál a 2.0 kap 1.1mp-et, majd kanyarokban mégtöbbet. Swift sportot eszméletlenül jól rakták össze( mondom ezt úgy hogy soha nem szerettem a suzukikat)
Mint lehetőség persze fent áll,de én 11éve vagyok kb szakmaközelben, de még 1 esetről se hallottam :))) ja és a tágulás különbsége kb 30% a levegő javára... ez 2 bárnál már jelentős....:)))) nekem 3 havonta 0,3-0,4 bart ereszt mindegyik...