Ehhez a csempeszelephez valóban nem kapsz semmit.Amihez a hirdető oldalakon hozzá lehet jutni,az is olyan öreg mint a tiéd.Gyakorlatban,ha megpróbálod elzárni kb 80-90% a valószínűsége,hogy utána a szárnál csöpög.Az "O" gyűrű csere se nagyon válik be.A vezeték végétől vissza kell bontani és vagy kicserélni,vagy csempeszelep nélkül kell kialakítani a csatlakozást.
Nem kellett volna időt szánnom rá, de én marha megtettem: beleolvastam a hozzászólásaidba.
Ott állsz a virtuális ajtóban, a szaros, koszos, mosatlan munkásruhádban. Izzadsz, mint egy disznó és zsebre vágott kézzel -miközben forgatod a szotyit a maradék három fogad között- kioktatod az embereket a lekezelő stílusoddal.
Aztán, ha tévedsz, nem beismered a hibát, neeem, dehogy, inkább megpróbálod kidumálni.
Pont emiatt, tudod mit bíznék rád maximum?! De ezt vedd előléptetésnek. Egy mávos utas klotyóban kapargathatnád napi 2 órában a piszoárszifonból a húgykövet. Te, paprikajancsi!
"Úgy kellene elképzelni hogy aljzat betonban van az osztás és a csövezés is, Tehát van egy 1" gerinc abból ágaznak le a 16-os 5rétegü csövek (előremenő visszatérő) nincs különösebb áramlásmérő és elzáró szelep, sajnos az adotságok miatt ez volt a leg ész szerűbb,"
Hát én ezt nem akarom elképzelni, mert ilyet nem csinálunk. Eleve aljzatba semmilyen toldást, kötést, idomot nem teszünk. Vízre se, de fűtésre pláne. Az se értem mi az hogy 1" gerinc és onnan 16-os 5 rétegű. Milyen anyagú az a gerinc 1", vas???
"Tanácsokat szeretnék, szerintetek jó az irány?"
Az "irány" már akkor elkanyarodott, amikor a padlóba leosztottad a fűtést. Osztó/gyűjtő kellett volna a kazán közelébe, és a padlóba csak a 16-os csöveket kellett volna vinni. Hivatkozol az adottságra... Na de kazán helység lesz, oda biztos elfért volna az osztó/gyűjtő, a padlóban elment most is csövezés...
"Tudom hogy elég durván hangzik,Tehát úgy szeretném hogy a kazánra a ráállás is bármikor megtudjon történni"
Hát az nem kifejezés :D
Az bármikor meg tud történni...
Az a helyzet hogy ezek alapján én nem tudok sok segítséget adni. Már bocs hogy ezt írom, de ezt elb@sztad. Nem kicsit, nagyon. Ahogy azt Fecó mondta anno...
Előbb kellett volna ide írni, mik az igények, és mit szeretnél stb... és akkor megálmodjuk neked közösen.
Csinálj egy rajzot, hátha ki tudunk hozni ebből még valamit! ;-)
Ház korszerűsítés közepette vagyok, Elmúlt időszakban telepítettem a házban a radiátorokat ( vagyis a radiátort és a hozzá tartozó csövezést és kiállásokat!
Úgy kellene elképzelni hogy aljzat betonban van az osztás és a csövezés is, Tehát van egy 1" gerinc abból ágaznak le a 16-os 5rétegü csövek (előremenő visszatérő) nincs különösebb áramlásmérő és elzáró szelep, sajnos az adotságok miatt ez volt a leg ész szerűbb, ( ha szükséges készítek egy vázlatot, )
A gerincnek mind2 vége 1" kiállással végződik,egyik vége a konyhában van másik pedig a kazánházban, tervben van kondenzációs kazán, Ő fogja idővel a meleget előállítani, Mind idáig egy 8Kw kályha adta a meleget.
Elképzelés következne... :)
Úgy szeretném hogy a konyhában egy Vízteres ,kandalló, betét, vagy saját építésű kályha lenne, Mellékelek képet a helyről, sarokban van, kémény mellett!
Gége csőveknek is van kialakítva szerelvénydoboz, esetleges elektronikának ( csak vezetéket kell behúzni)
Másik végéről (kazánház) pedig a gépészet nagyobbik része lenne a gerincvég között helyezkedne el egy keringető szivattyú, egyenlőre! Mivel későbbiekben a kazán becsatlakozása onnan lesz,
Tudom hogy elég durván hangzik,Tehát úgy szeretném hogy a kazánra a ráállás is bármikor megtudjon történni
Értem mire gondoltál. Vannak ötleteim hogyan fogom megcsinálni. Valószínűleg nem kell azon olyan sokat emelni, csak pár millimétert, mert a lángsárguláskor történő lezárás és a téglákra emelés már jelentős eredményt hozott. Kis tálcakiemeléssel is "nagy" légrés lesz körben, hisz a jelenleg zárt perem vonalban válik majd el a tepsi aljától, a belső párolási (szenesítési) hőfoknak pedig meg kell lennie.
- Légtelenítés szempontjából az okozhat gondot, ha a korábban említett beépítési hely (a szivattyúk előtti rész) magasan van? Mármint a pince plafonjához elég közel, ott fér el, csak 5-10 centivel van a légtelenítő szintje alatt (az van nyilván legfölül).
- A másik, hogy ugye a tágulási a szivattyúk (radiátor és padlófűtés keringtetői) elé lenne beépítve, a szivattyúk után meg rugós visszacsapó szelepek vannak. Nyugalmi állapotban (mindkét szivattyú áll, csak a fás kazán és a puffer közötti keringtető működik), mi történik? A visszatérőn keresztül rögtön a teljes rendszerben kiegyenlítődik a nyomás? Azaz a kiegyenlítő tartály nyomása nem tartja nyitva még egy ideig a visszacsapókat, nem áramolhat melegvíz "nem kívánt" irányokba (radiátor vagy padlófűtés felé)?
Tehát vannak ilyen "ökölszabályok", hogy hova/hova ne helyezzük a tágulási tartály bekötési pontját?
Ez jó ötlet, kiagyalom. Egyébként is, nem lehet csak úgy lehajítani akárhová, denszeszszintbe kell hozni, különben kifolyik az égő összepréselt illesztésén és kárba vész.
Megvolt a következő próba. A halfüstölő alá raktam 2db B30-as téglát, így friss levegőt most már tuti eleget kap. 5 perc után kezdett sárgulni, akkor bezártam, csak a középső nagy lyuk maradt, a 0,8 deci denszesz olyan 25 percig tartott ki. A kormozódás lényegesen kevesebb volt, de még mindig nem az igazi. A fő gond, és most már biztos is, hogy a tepsi nagyon közel (2-2,5cm) van az égőhöz, így nincs "kémény". nagyon kevés és kicsik a kiáramláshoz kivágott rések. Még az "elzárt" égős üzemben is.
Két megoldást látok: - Megemelni a tepsit valahogyan. (kicsit bonyi lenne jelenleg kivitelezni, és mégis mennyivel kellene emelni?)
- Az égő közepén levő nagy kerek lyukra tenni egy vastag, széles 6-os vagy 8-as alátétet, így az a nagy kerek lyuk is csak akkora lesz mint a körben levők, vagy esetleg teljesen lezárni egy fémkoronggal a közepét, így csak a körben levő lyukak működnének. (Esteleg túlmelegedéskor, azaz sárgulás kezdetekor rádobni, ezzel együtt nyitva hagyni a körben levő lyukakat) így már tényleg szabályozható lenne a láng.
Az a nagy mák, hogy dombtetőn vagyunk és az összes környező utca innen lefelé lejt kb. Itt nincsenek utcai lefolyó rácsok kötve a csatornára, csak nagyon kevés helyen, szóval nem igazán van elöntésveszély főleg nem nálunk. Csak úgy voltam vele, hogyha olcsón, akár egy ilyen 1000 Ft-os rugós bűzzárral jobb helyzetbe kerülünk, akkor miért ne.
Köszönöm szépen! Igen, ahogy írod úgy van kötve. Eddig működött jól, csak vészesetre gondolva jutott ez eszembe, hogy lehet baj, hogy egy mosógép a pincében van...
Szerintem alulról van kötve a mosógép az felemeli a golyót mikor nyomja a vizet, viszont szemből minél nagyobb a nyomás annál inkább lezár. Ezért aztán a rugó felesleges.