Ha valakinek kérdése van a terhessége alatti ultrahang-vizsgálatokkal kapcsolatban, nyugodtan tegye fel.
(Persze mindenféle egyéb, akár nem nőgyógyászati képalkotó diagnosztikai kérdés is jöhet. :-) )
En vagyok az a kismama; akinek az elso UH-jan az amnionholyagot kicsinek talaltak; es nagyon meg voltm ijedve, hogy vetelessel vegzodik a terhessegem.
Tegnap voltam a 12. hetes UH-n; most MSZNUT C vizsgaval rendelkezo szakorvos vegezte a vizsgalatot. Az embriocska el; a merete megfelel a szamitottnak, nyaki redo 2 mm (norm. ertek); es a szakmai protokoll szerint durva fejlodesi rendellenesseg nem lathato. Mivel az orvosno nem volt igazan kommunikativ nem hoztam szoba a korabbi UH leletet; de szerinted most akkor mar elkezdhetek megnyugodni?
nem, én a vérből történő szűrésre gondoltam, ami a mellrák valószínűségét nézi bizonyos faktorok alapján. emlékeim szerint annak az a rövidítése, amit Ana írt.
Mammpgráfiának hívják a röntgenes szürést, majd azt követően szokták az emlő ultrahangot is megcsinálni ha elváltozást tatátnak a röntgenen, vagy panasz van.
A röntgenes szűrés életkorhoz van kötve, de már elfelejtettem a kort. Jaj és az egész menstruáció függő.
Remélem nem lesz igazuk azzal, hogy szívbetegnek is mondták az eredmények változása miatt a DOTÉN a genetikán CVS előtt.
Először Miskolcon a Megyei Kórházban mérték, majd magánrendelésen, végül pedig Debrecenben.
A CVS-t az ellenségemnek nem kívánom, a leírásod miatt nyugodtan feküdtem fel és vártam a localt, de nem kaptam, majd éreztem ahogy szedték a vizsgálati anyagot utánna keljek és pihenjek a vetköőzőben ameddig akarok. Üldögéltem egy kicsit, majd eljöttem senkit nem érkekeltem. Még most is fáj a szúrástól a méhem. Hála a jó Istennek nem görcsölök. FÉLEK!
Kheiron, nincs véletlenül olyan ismerősöd, aki hajlandó megcsinálni nekem a BRCA1, BRCA2 vérvizsgálatot, vagy legalább beutalót írni ilyen vizsgálatra?
Fontos lenne, a háziorvos nem utalhat be, az onkológus meg elhajt. Anyukámék (MÁV kh) nem végeznek ilyen vizsgálatot, így ő sem tudja levenni a vért hozzá.
Én is 2 helyen megnézettem! Nekem a SOTE I mért 3,7 -t, utána elmentem a Praxisba ahol mondták, hogy valamennyire elmérhetik, de a SOTE I -re nem annyira jellemző, hogy nagyon elnézzék. Végül Hajdú K. doktornő ott 3,4mm mért, szóval a végeredmény lényegében ugyanaz volt.
A véleményedre lennék kíváncsi. A picim NT redőjét 06.07.-én 3.3.-tól 3.7 mm-ig mérték, a leletre 3.7 mm került 12 hetesen és 2 naposan.
06.11.-én 2.7 mm volt az érték, magán orvosnál. genetikán 06.02.-én a sonográfus asszisztens szerint minden rendeben van a picivel, 2.7 mm az NT, mad szóltam, hogy a 3.7- es eredmény miatt kerültem ide, nem pedig csak a korom miatt (34 éves vagyok).Ezek után a prof. 5.3 mm-nek írta le az NT-t mársfél óra múlva ugyanaszon a gépen! Megcsinálták a CVS-t, 06.19.-én lesz eredmény. Miért lehetnek különbözőek a számok? Aggódom. Köszönöm előre is a válaszodat.
Ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy mennyi volt az NT érdéked,mi volt a probléma, és mi lett a vége? Hasonló cipőben járok és már annyi mindent mondtak a pici babámra.
amúgy a méretekhez egy kis story. nekem 2 dokim van. a betöltött 36. héten van egy kötelező UH... az egyik doki a BPD-t 90.5 mm-nek mérte, a másik 94 mm-nek... mindezt 2 nap eltéréssel. és az összes többi adatban ennyi volt ca. az eltérés, és nem is feltétlenül mindig 1 irányba. szóval azért ezeket a számokat elég nagy tűréshatárral kell kezelni.
szia :D tapasztalatból. Ikreknél nem törvényszerű, hogy lemaradás lesz. Mivel nekem is ikreim vannak, elég sok ikrest ismerek, és a legtöbb helyen a babák semmivel sem kisebbek, mint az azonos korú egyes társaik.
most mi a 3. babánkat várjuk (egy szem - remélem - ), és az ő méretei szinte mm-re megegyeznek a bátyók azonos korú méreteivel.
ha gondolod előkeresem a mi méreteinket ebben a korban... de szerintem felesleges aggódnod.
a véleményedet, és talán egyben a megnyugtatásodat szeretném kérni.
20. hetes vagyok ikrekkel. A 17. és a 19. héten is voltam UH-n, és mind két helyen az FL a korukhoz, és a többi méretűkhöz képest kisebb, mint lennie kellene, ugyan mindig azt mondták, hogy minden rendben velük, csak az én agyam járkál, hogy miért lehet rövidebb a lábuk, ill. attól még ugye szerinted is minden rendben van velük?
19+2 napon
A baba
BPD: 50 mm
FOD: 60 mm
FL 28 mm
B baba
BPD: 50 mm
FOD 61 mm
FL: 29 mm
További kérdésem, hogy egyenlőre a méretük az egyes terhességgel megegyező, ikreknél mikor szokott a lemaradás kezdődni?
szerintem korai volt ez az UH. Spontán ciklusban a baba korát belőni azért nem olyan könnyű, lehet, hogy nem középidőben fogant, lehet, hogy kicsit később ágyazódott be.
nekem most Lilivel volt - pedig ő lombikbaba, így maximálisan tudott, hogy nagyjából mikor kellett beágyazódnia - , hogy 5 hetesen semmi sem látszódott az UHn, viszont 6+4 naposan már volt embrió pulzáló szivecskével.
Teljesen el vagyok kenődve...ma reggel voltam ultrahangon....
Az utolsó mensim május 3.- tehát kb öt hetesnek kéne lennem, a teszt potitív, de sajnos a méhemben nem látszik semmi. Viszont a tüneteim megvannak- émelygés, aluszékonyság, mellfeszülés ( ami máskor- még mensi előtt sem szokott jelentkezni).
Az orvosom visszarendelt jövő hét hétfőre.
Nem vagyok most feldobva:-(
Sajnos én már kétszer is jártam úgy, hogy a terhesség létrejött, de a 6-8 hét között a magzat elhalt- ennek eddig az okát nem tudták megmondani- a válasz az, hogy a természet tudja a dolgát:-(
köszi VKOrsi "biztató" szavaid, azért én még reménykedek, hogy minden rendben lesz!! (lehet, hogy nem kellene, mert így jobban fog fájni ha mégsem...) Annyira rossz ez a bizonytalanság és a doki se mondott semmit annál, hogy ez nem tetszik neki...
a terhesség jeleit ne keresd magadon, nagyon sok nőnek nincs. Először én ikrekkel voltam terhes, iszonyú magas HCGvel, és egyetlen 1 tünetem sem volt, soha 1szer sem a terhesség alatt!!!
Hát mégegyszer köszönöm válaszod. Azért bizakodok, hogy szerencsés kimenetelű lesz..... (Habár amióta közölte az orvos a terhesség jeleit sem érzem, pl. mellfeszülés) csak hát nehéz lenne még1x elviselnem...
És szerintem igazán nem tudsz semmit sem tenni - hagyni kell a természetet, hogy végezze a dolgát. S bizony néha úgy végzi a dolgát, hogy csak a többedik terhesség marad meg, mert csak abból lesz életképes újszülött.
Köszönöm, hogy válaszoltál. Sajnos nem lett a válaszodtól jobb kedvem. Azért is írtam neked, mert a kedd még annyira messze van és nagyon rossz ez a bizonytalanság. örültem, hogy rátaláltam erre a fórumra.
Köv. kérdésem lenne: pénteki Uh a köv.-et állapította meg. Petezsáknak megfelelő képlet elnyújtott. 22*5 mm-es. (6 hét) Szabad hasűri folyadék nem látható. J. oldali ovariumban egy 6 mm-es lutein tömlő? Számítás alapján 8 hetesnek kell lennem. nem sok jóval biztatott az orvos, kedden kell visszamennem. sajnos egy fél éve is sikertelen lett a terhességem. Annyira rossz ez az eredmény? Válaszod előre is köszi.
Köszi szépen, csak mivel egy kukkot se értek kb abból, ami rá van írva, és mivel sok volt a + meg a -, ezért kérdeztem, hogy ezek eltérések vagy normál intervallumon belül lévő értékek, érted...
Kedves muzsa, a beszkennelt papíron is rajta van, hogy minden OK: :-)
Az LMP alapján számolt GA 25w5, a mért értékek meg 25w és 26w3 között szórnak. ;-))))
Na, ez így olyan, mint egy multinál dolgozó hülye szövege. :-)
A utolsó vérzés szerint a magzati kor 25+5, a mért értékek meg szintén e tájon vannak.
Itt hívom fel egyébként mindenki figyelmét a "Fetal biometry" és a "Fetal long bones" táblázatrészekben látható plusz-mínusz számokra - ezek a mért értékek szórásai.
OK, persze értem én. De szerintem akkor orvost is válts. Egy tarkóredőmérés miatt tényként mondani ezt egy kismamának azért elég nagy felelőtlenség egy orvos részéről.
Bocsi, de nem én, hanem az orvosom közölte velem tényként a terhesség befejezését. Ettöl esten csak igazán kétSégbe!! ÉN SZERETNÉM EZT A GYEKET IS EGÉSZSÉGESEN!
Nálunk is 3,7 mm eltérés volt, és a 13. héten csináltak choriont, valamint a 18-20 hét körül szívultrahangot. Végül semmi gond nem volt, és jópár ilyen embert ismerek még!;-)
bocs a belepofért... de csak a tarkóredő miatt nehogy elkezdj gondolkodni akármiféle terhességmegszakításon. ha gyors eredményt akarsz, akkor a 15. hétig el tudsz menni chorionbiopsziára, annak az amniocentézissel szemben ca. 3-4 nap alatt megvan az eredménye és biztosat tudtok.
de azért nem 1-2 embert tudok, akinek rossz tarkóredő eredménnyel született makk egészséges kisbabája.
Tegnap voltam a 12 htes uh. vizsgálato, ahol is ezeket írták: 1 élő magzat med. végű fekvésben. A lepény a mellső falon tapad, jó helyen. A magzatvíz mennyisége átlagos. Magzati fejlődési rendelenességre utaló jel nem látható. BPD: 20 mm. A számítottnak megfelelő terhességi kor (12 hét 2 nap) Nyaki redő: 3,7 mm. Jav.: genetikai Tanácsadás. Erre a leletemre az orvosom a terhesség befejezését mondta el, hogy hogyan fogja majd csinálni, pedig még több vizsgálat nem is történt, és a genetikára is majd csak 12.-ére van időpontom. A véleményedre lennék kíváncsi. Nem tudom, mit gondoljak. 34 éves vagyok és van már 2 egészséges gyermekem (12 és 6 évesek) ugyanattól az apától, nagyon szeretném ezt a babát egészségesen a karjaimban tartani!!!!!!
tegnap voltam ultrahangon, 2006. december 8-án volt az utolsó menstruációm, és a következők jöttek ki (elnézést, hogy ilyen nagy papírdarabot rakok eléd...):
Rendben van ez így szerinted? Csak hogy NAGYON nyugodt legyek... Nem túlságosan kákabélű ez a gyerek?
Ami a papíron asszem nem látszik, az az, hogy medencevégű fekvésű, de ez semmit nem jelent még, ugye?