Keresés

Részletes keresés

Megyesi Éva Creative Commons License 1999.10.17 0 0 4
Barmilyen cserepes novenyt beashatsz a sziklakertedbe, egy-egy darabot, amelyik birja a sziklakert napos, szarazabb viszonyait. S telre aztan kiveheted, s oda rakod, ahova kedved van. A kilyukasztott cserepet nem javaslom, meg nem is igazan ertem a jelentoseget. Érdemes rendesen beültetni a novenyeket.
Sziklakerti viragzo törpe evelok pl. lángvirág, napvirág, kotörofu, varjúháj, törpe kakukkfu, pázsitviola stb. nagyon nagy a választék.
Amúgy a sziklakert tenyleg sok munkat kivan.
pityu bácsi Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3
Kösz a választ, igazából én is valamilyen hasonlóra gondoltam. Bár nem erősségem a latin, de az ajánlatok között lehet, hogy ott van a kúszóboróka, amit én szívesen a sziklakertembe ültetnék? A lyukas virágedény (cserép) is kitűnő ötlet. De valami színes évelő is kéne (talán rózsa?).
Pityu bácsi
Előzmény: pepusz (1)
moha Creative Commons License 1999.09.29 0 0 2
Kedves pepusz!

Olyan, amelyikkel nem kell sokat foglalkozni, mégis nagyon király, olyan hidd el, nincs (vagy csak sejtéseid vannak a sziklakertrol, mint olyanról>> amit ma átlagosan sziklakertként látsz az országban, az rendszerint egy gusztustalanul összedobált kohalom >> vagyis csak a rossz (és téves) közízlést tükrözi.

Előzmény: pepusz (1)
pepusz Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1
mohának nincs igaza, meg lehet csinálni, csak nincs értelme. Ha mágis úgy döntesz, hogy megcsinálod, akkor használj lyukacsos falú konténert (cserepet) mert abból a növény tovább tud fejlődni. Én mindenesetre azt javaslom, hogy használj talajtakaró sziklakerti növényeket, mert azok nem fagyérzékenyek. Örökzöldből használható a Thuja occidentalis 'Danica', Tini-Tin', a Chamaecyparis lawsoniana 'Blue Star', Meyerii' a Cukorsüvegfenyő és még egy csomó alacsony, vagy törpe növésű örökzöld.
Előzmény: pityu bácsi (-)
moha Creative Commons License 1999.09.27 0 0 0
No ez az a típusú sziklakert (nem kell sokat foglalkozni), ami nem létezik. Sok sikert hozzá!
Előzmény: pityu bácsi (-)
pityu bácsi Creative Commons License 1999.09.21 0 0 topiknyitó
Szeretnék elkészíteni egy igazán szép sziklakertet, olyant amellyel már utána nem kellene sokat foglalkozni, de mutatós legyen, szép, színes virágokkal, esetleg örökzölddel. A sziklakert már elkészült, csak a növények hiányoznak belőle. Elképzelhető olyan megoldás, hogy cserepes évelő növényt is belehelyezek, amelyet ősszel kiveszek és beviszem a lakásba?
A válaszokat előre is köszönöm.
Pityu bácsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!