Keresés

Részletes keresés

Leki Creative Commons License 2006.03.01 0 0 179
A hétvégén startoltak az NB I B-s kézilabda-bajnokság küzdelmei. Az NTE 1866 női gárdája hazai pályán szenvedett vereséget.

NTE 1866 MÁV Rt.- Varga Transfer Szekszárd 22-31 (12-18) Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Markhard, Rákóczi. Női mérkőzés.

NTE: Pánczélné - Juhász 2, Gombor 4/2, László 10/4, Majoros, Pintérné 3, Hohl 3. Csere: Nyakas (kapus), Ruzsa, Kiss, Vass, Kotnyek R. Edzők: Deregi László, Ányos József.

A kanizsai csapat frissen kezdett, s szinte állva hagyta az ellenfelét. A vendégek kapkodva több labdát is elveszítettek, így a dél-zalaiak ritmusos támadásaikat rendre gólra váltották (3. p.: 3-1). Aztán fordult a kocka a hazaiaknál, a ritmusos játékot felváltotta a kapkodás. A tolnaiak eközben ledolgozták hátrányukat, s elhúztak (13. p.: 4-7). Csak a kanizsaiak csapatkapitánya, László Renáta tartotta a lépést a kirobbanó formában pattogtató szekszárdiakkal. Néhol úgy tűnt nem is találják a receptet a kanizsaiak, hiszen az ellenfél egy-egy támadásnál könnyedén hámozta át magát a védelmen. A vendéglátók kapusa Pánczélné sem állt a helyzet magaslatán, hisz a labdák gond nélkül találtak a hálóba (24. p.: 10-15). Az együttest a hátán cipelő László mellett csak Hohl villantott, ám felzárkózni nem tudtak.
A fordulást követően megváltozott a játék képe, a fiatalos lendületet diktáló vendégek kiválóan védekeztek, ám a kanizsaiak sem hagyták magukat, s küzdöttek. A sorozatos szabálytalanságok miatt három dél-zalai mezőnyjátékosnak is el kellett hagynia a pályát, de Juhász így is betalált (36. p. 14-21). Már nem kockáztatott a vendég alakulat, így végül könnyedén győzött.

Deregi László: „Feljavult a védekezésünk, de a támadásainkba hibák csúsztak. A pontatlanságokat kihasználták a szekszárdiak, viszont már érzünk pozitív változásokat.“




Az NTE együttesében László Renátára (10) semmiképpen nem lehetett panasz, hiszen 10 gólt lőtt
Leki Creative Commons License 2006.03.01 0 0 178
Vasas az ellenfél

Veszprém- A női kézilabda Magyar Kupában az elődöntőbe jutásért mérkőzik a helyi Beton KC és a budapesti Vasas SC ma 17.30 órai kezdettel a Vetési gimnáziumban.
A veszprémiek már megtették azt, ami tőlük elvárható a kupában, hiszen egyedüli másodosztályú csapatként bejutottak a legjobb nyolc közé. Számukra minden további siker csak „hab a tortán“.
- Ha a Győri ETO-val, a Dunaferrel, a Ferencvárossal vagy a Cornexi-Alcoával sorsolnak össze minket, akkor semmi esélyünk sem lenne a továbbjutásra - vélekedett Gyimesi Károly, a Veszprém Beton KC szakosztályvezetője. - Mivel a Vasast kaptuk ellenfélnek, így lehet némi esélyünk, és a lányok mindent megtesznek majd azért, hogy ezt valóra is váltsák. Természetesen számunkra továbbra is a bajnoki cím megszerzése a legfontosabb feladat, ezért éllovasként szeretnénk megnyerni az NB I/B nyugati csoportját.
Az egykor sikert sikerre halmozó (1982-ben Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyerő), majd később anyagi és szakmai gondokkal egyaránt küszködő Vasas tavaly nyártól új alapokon működik. Hosszú kitérő után visszatért az angyalföldi kispadra Mocsai Lajos mesteredző, aki a BEK-sikeren túl szövetségi kapitányként Európa-bajnoki címhez, valamint olimpiai és világbajnoki ezüstéremhez segítette a női válogatottat, ezt megelőzően pedig a férfiakkal is második helyet ért el világbajnokságon.
- Rendkívül jó híre van szakmai berkekben a veszprémi csapatnak, úgy hallottam, fel akarnak kerülni az NB I-be - nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos. - Ismerem a gárdát: egy rendkívül jól felépített, széles taktikai repertoárral rendelkező társaság, melybe nagyon sok munkát fektet- tek. Kupameccs lévén bármi megtörténhet, ezért nem becsüljük le az ellenfelet, mellyel szeretnénk egy jó mecs-cset játszani.A veszprémi gárda jól felépített, széles taktikai repertoárral rendelkező csapat
01.03.2006 Darcsi István



Nem sikerült átmenteni a szombati formát 2006.02.28.


Szombaton még a Cornexi ifiként győzték le látványos mérkőzésen a Dunaferrt, vasárnap pedig a Kodolányi NBI/B-s csapatában léptek pályára fiataljaink, ám nem sikerült Pumiéknak az újabb bravúr. Kétgólos vereséget szenvedtek a Szombathelytől.

NBI/B, nyugati csoport, 14. forduló:
Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. – Szombathelyi FSE 28:30 (14:15)

A Kodó gólszerzői: Tilinger Tamara 8, Vaszari Virág 7, Tápai Andrea 5, Kasó Boglárka 4, Varga Katalin 2, Francsics Nikoletta 1 és Szigeti Vanessa 1.

„Nem sikerült megismételnünk a szombati jó teljesítményünket. Egyelőre nem tudunk két egymás utáni nap ugyanazon a tempón játszani.” – mondta Szalma János a csapatáról, melyből ezúttal hiányzott Kiss Adrienn.

cornexikezilabda.hu
mi61 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 177
Gega1 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 176

Kösz Leki, íme néhány észrevétel:

 

- Nagy meccs lehett a Marcali-Pécs és a Nagyatád-Győr, gratulálok a győzteseknek.

 

- A Veszprémtől elvárható volt a biztos győzelem.

 

- Bravúrosan kezdett a Goli, a gólkülönbség is igen meggyőző. Igen, erre utaltál, mi lesz  a Tatabányával, ha nem játszik Gerstmár.

 

- Sajnálom, hogy otthon kapott ki a Komárom. A lőtt gólok alapján Orbán most nem remekelt, de Vida kitett magáért. Kár, hogy már nincs a Szpariban. Jó erőkből áll a Tamási, vegyesen képviselteti magát a Dunaferr múltja illetve jövője, gondolok itt a Sowunmi illetve Szepesi kettősre.

 

- A Nagykanizsa továbbra is pofozógép marad? Kiket igazoltak?

 

 

Előzmény: Leki (175)
Leki Creative Commons License 2006.02.27 0 0 175
No következzenek a tavaszi első forduló beszámolói:

Remek meccsel rajtoltak a marcali kézilabdázók

Marcali VSzSE– PTE-PEAC 35–32 (22–18)
Marcali, 400 néző. Vezette: Bacs, Dravecz.

Marcali VSzSE: Kerner – Müller 5, Balogh P. 6(1), Kovács J. 1, Pék E. 3, Kévés 8(4), Csizmadia. Csere: Tanai 4, Hagyánek 2, Nagy K. 2, Balogh M. 3, Pék P. 1. Edző: Tóth István.

A női kézilabda NB I/B előrehozott bajnoki nyitányán fergeteges iramban gólözönnel kezdődött a találkozó. A vendégcsapat az első negyedórában még tartotta a lépést a hazaiakkal, aztán hat percig nem találtak be a bombaformában védő Kerner Krisztina kapujába; és ötgólos előnyt szerzett a Marcali. Tóth István edző teljes sorokat cserélt, a somogyi együttes minden összetételben erősebb volt a pécsieknél.
A Marcali több parádés egyéni teljesítményt is felvonultatott – a két szélső és a kapus posztján a vendégek megközelíteni sem tudták a hazaiakat –, ez már a második félidő elején eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. A fiatal pécsiek aztán ismét szorossabbá tették az eredményt. Közönségsikert aratott a Marcali VSzSE, a szurkolótábor percekig tartó vastapssal ünnepelte a csapatot. Jók: Kerner, Tanai, Balogh P., Pék E.

Samu László

Három perc alatt döntött a Nagyatád
Rendre célba értek a somogyi átlövések
Ivusza Tamás

Biztos győzelemmel kezdte a tavaszt a női kézilabda NB I/B-ben a Nagyatádi NKK csapata.
Nagyatádi NKK–Győri Graboplast ETO KC II. 32–28 (19–14)
Nagyatád, sportcsarnok, 400 né-ző. V.: Árokszállási, Janaky.

Nagyatádi NKK: Pásztor – Somlai 3, Simon 7, Karsai 9(3), Bőzsöny 4, Kosár 5, Berta 1. Csere: Balaskóné (kapus), Burai 3, Mikó, Füstös, Kovacsics, Hamarics. Edző: Mód János.

A nagyatádi hölgyek az őszi fordulóban bravúros győzelmet arattak a győriek otthonában, így a somogyi városban is nehéz mérkőzésre lehetett számítani. Az első félidő derekáig felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott egy találatnál többel vezetni. A 22. percben aztán beindultak a hazaiak, és három perc alatt – a kihagyott ziccerek ellenére is – ötgólos előnyt szereztek. Ezt a félidő befejezéséig meg is tartották. A 2. játékrészben is jól működött a hazaiak Karsai, Bőzsöny, Kosár alkotta belső hármasa. A trió tagjai elsősorban átlövésekből szerezték góljaikat, Simon pedig a beállósposzton nyújtott maradandót. Az atádiak könnyedén tartották megszerzett előnyüket. Idény eleji játékukkal is magabiztos győzelmet arattak a fiatalokból álló győriek ellen. Jók: Karsai, Kosár, Simon, Bőzsöny.


Veszprém Beton-Tököl 32:24 (20:8) Veszprém, 300 néző. V.: Natkai, Szalai. Beton: Kovács - Virág 8, Weigel 5, Koszorús 4, Szabadfi 2, Némethné 3, Bodza 6. Csere: Baranyai (kapus), Bogáth 2, Bognár, Horváth V. Horváth G. Németh K. 2. Csepely Edző: Nmeth Gábor.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc. Hetesek: 4/2, ill. 9/8.

Nem volt egy súlycsoportban a két női csapat. Kezdettől fogva magabiztosan vezetve nyertek a hazaiak. Jók: Kovács, Virág. A legjobb dobók: Kócz 9, Csuk 7.

Tatabánya – Goldberger 28-41 (13-20)
Tarján, 100 néző, vezette: Ács, Báder.

Tatabányai SC: Szekeres – Törő, Őri 6, Dreiszmuk, Kovács 6, Ferenczi 10, Sajdliné 2. Cserék: Brandl, Pordán, Szabó I. Sári 2, Bodányi 1, Molnár, Kutasi. Edző: Pál Árpád.

Az idény első mérkőzéséről hiányzó Mezőségi és Rádl helyére nem sikerült igazolni Gertsmárt és a szlovákiai Néverit. A fővárosiak az első tíz percben 9-1-re elhúztak. Pál Árpád rendezte csapatának sorait, és 10-6-ra felzárkóztak a tatabányaiak. Ekkor ismét megrázta magát az óbudai gárda, és sorozatban 5 gólt lőtt. Újabb jó hazai periódus következett, Sajdliné, Őri és Ferenci góljaival 16-12-re megközelítette ellenfelét a TSC.
A második félidő elején újból a vendégek irányították a játékot, és a 39. percben 10 gólos volt az előnyük. (16-26). Pál Árpád hiába próbálta cserékkel felrázni csapatát, fiatal játékosai nem tudták csökkenteni hátrányukat.

Pál Árpád: – Sajnos nem sikerült az idénynyitó...


Komáromi AC – Tamási 27-29 (12-14)
Komárom, 250 néző, vezette: Bujdosó, Tomecskó.

Komáromi AC: Bulyáki – Orbán, Tóth 3, Cságola 8, Molnár, Vida 7, Trulik 6. Cserék: Kovács, Takács 3, Becsák, Gyurkó, Simsik, Koncz. Edző: Csordás Árpád.

A találkozó első gólját a vendégek szerezték, ám a házigazdák gyorsan fordítottak 2-1-re. Senki nem gondolta volna, hogy ezen az összecsapáson ekkor vezetnek utoljára Trulikék. Tízpercnyi játék után fokozatosan elhúztak a Tolna megyeiek, gyakran négygólos előnyt mutatott az eredményjelző. A komáromiak kapkodtak, sokszor eladták a labdát, helyzetkihasználásuk katasztrofálisnak bizonyult, saját kapujuk előtt nem tudtak mit kezdeni a Tamási beállósával, Pavelkánéval. A félidő hajrájában a csereként beállt Takács Hajnalka színt hozott a játékba, az apró termetű szélső háromszor villant, s faragott a hátrányon.
Szünet után egyenlítettek Csordás Árpád tanítványai (14-14), de a folytatásban ismét három góllal elhúztak a vendégek. A Tamási ezután széttördelte a játékot, szinte kétpercenként ápoltatták magukat a vendégjátékosok. A KAC görcsösen kézilabdázott, nem érdemelt győzelmet ezen a napon. A 10. helyezett vendégek sikere meglepőnek mondható, ám a látottak alapján rászolgáltak a két pontra.

Csordás Árpád: – Kulcsjátékosaink nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak. Játékunkon van még mit bőven javítani.
Ifi: 37-19 (19-9).

Revansot vett a Tamási KC
A rengeteg kiállítás ellenére is biztosan nyert az UKSE
Dravecz K., Fekete L.

Mindkét Tolna megyei együttes idegenbeli győzelemmel kezdte a női kézilabda NB I/B tavaszi idényét. A Tamási Komáromban, míg a Szekszárd Nagykanizsán nyert.

Komárom AC–Tam-Bau Tamási KC 27–29 (12–14)

Komárom, 200 néző. V: Bujdosó, Tomecskó. Tamási: Siklósi– Filótás, Kondor V. 1, Sowunmi 4, Pavelekné 12 (2), Zsákai 5, Varga B. Csere: Nagy E. (kapus), Kovács N. 2 (1), Szepesi 5 (1), Grúber, Schmidt, Laky. Edző: Varga László.

Hétméteresek: 7/5, ill. 5/4. Kiállítások: 14, ill. 16 perc.

A 14. percig váltott vezetéssel haladtak a csapatok (4-4), aztán a következő hét percben egy 6–2-es szériával ellépett a Tam-Bau. Paveleknét és Zsákait nem tudták tartani a hazaiak, a kapuban pedig a büntetőket és ziccereket hárító Siklósi parádézott.
A fordulás után négy perc elteltével kiegyenlítettek ugyan a hazaiak, de Kovács N. átlövésgóljaival és a remek napot kifogó Pavelekné találataival újfent néggyel ment a Tamási (38. p.: 14–18). A komáromiak durvasággal igyekeztek megtörni a vendégek lendületét, bőven akadt dolga Pavelek Tibornak, a Tam-Bau KC gyúrójának. Sérülés miatt sokat állt a játék, de a kényszerű cserék ellenére még növelni is tudta előnyét a vendégcsapat (51. p.: 20–25). A véghajrában aztán okosan tartotta előnyét a Koppány-parti gárda, és végig vezetve megérdemelten nyert a helyenként kíméletlenül kézilabdázó Komárom ellen. Jók: Siklósi, Nagy E., Pavelekné, Sowunmi, Zsákai, Schmidt.

MÁV Nagykanizsa–Varga

Trans-Fer UKSE Szekszárd 22–31 (12–18)

Nagykanizsa, 200 néző. V: Markhard, Rákóczi. UKSE: Nagy T.– Német 2, Weitner N. 4 (2), Szilágyi 2, Hegyi, Horváth Sz. 9 (2), Bálint 4. Csere: Almási (kapus), Eszterbauer 2, Tischler 5, Uzorás 3, Göttlinger, Varjú. Edző: Tabajdi Ferenc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.Kiállítások: 10, ill. 18 perc.

Hat-hét percig vezetett a télen korábbi NB I-es játékosokkal megerősödött Kanizsa. A folytatásban aztán rendezte védekezését az UKSE, és egy 5–0-ás sorozattal a 13. percre meglépett (3–7). Ahogy fáradtak a hazaiak, úgy nőtt fokozatosan a különbség a két gárda között. A második félidő 3. percében Weitner megkapta harmadik kisbüntetését is, kiválása pedig néhány perces zavart okozott a szekszárdiaknál. A Kanizsa azonban így csak öt gólra tudta megközelíteni a vendégeket, akik öt perccel a vége előtt már tízzel vezettek (19–29). A kiállításokat bőkezűen osztogató bírói kettősnek köszönhetően 18 percen át emberhátrányban játszottak a szekszárdiak, ám sikerük egy percig sem forgott veszélyben. Jó: Horváth Sz. Ifjú-ságiak: 16–47.
Leki Creative Commons License 2006.02.27 0 0 174
Orbán valóban ügyes, de meglátásom szerint még pár évet még erősödnie kell.
Gertsmár meg szerintem egyedül kevés lesz a Tatabányába, főleg, hogy nem is mindig tud majd ott játszani.
Előzmény: Gega1 (173)
Gega1 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 173

Két játékost ismerek a Komáromból, de ők nagyon jók: Orbán Adrienn és Vida Ingrid is remek, szerintem NB I-es szintűek. Nagyon sajnálom, hogy Ingrid nem ragadt meg a Szpariban, azt pedig máig sem tudom, Orbán miért hagyta ott a Győrt.

 

Gerstmárral nagyon megerősödik a Tatabánya, ő az egyik kedvencem, csodálatos tehetség. Kell is neki a játék, mert Sziszi bá  a padon jegeli a Dunaferrben. Még akkor sem meri betenni, mikor Ferlingnek nem megy - lásd legutóbb a Fradi ellen.

 

Rádl távozásával ismét ''elvesztettünk'' egy tehetséges fiatalt. Pedig un. hiányposzton játszik, beálló. Kívánom neki, hogy fussom be karriert Spanyolországban.

Előzmény: Leki (172)
Leki Creative Commons License 2006.02.24 0 0 172
Megtartaná ötödik helyét a Komáromi AC

NB I. B – női – 14. forduló
Komáromi AC – Tamási
Komárom, szombat 17.30 óra.
Ifi: 15.30 óra

5. Komárom 8 - 5 397-364 16
10. Tamási 4 2 7 329-348 10

Az újonc Duna-partiak várakozáson felül szerepeltek az ősszel. A játékoskeretben egy változás történt a télen: Kocsis Zsófia teljesítményével nem volt elégedett Csordás Árpád vezetőedző, helyére az NB II-es Győrújbaráttól az Ausztriában is megfordult korábbi játékosukat, Molnár Beatrixet igazolták le. A komáromiak a biztos bennmaradásban reménykedtek a szezon elején, most az 5–6. hely egyikének megszerzését tűzték ki célul.
Az ősszel a Tamásit 27-25-re legyőzték Trulik Mariettáék, most is abban bíznak, hogy megszerzik a két pontot a Tolna megyeiek ellen.
A Komáromi AC játékoskerete a tavaszi szezonban: Bulyáki Melinda, Kovács Brigitta (kapusok), Becsák Judit, Cságola Mariann, Gyurkó Renáta, Koncz Andrea, Molnár Beatrix, Orbán Adrienn, Tóth Mónika, Trulik Marietta, Vida Ingrid, Zakor Kitti (mezőnyjátékosok).


Tatabánya – Goldberger
Tarján, vasárnap 15.00
Ifi: 17.00

13. Tatabánya 1 1 11 337-455 3
4. Goldberger 8 2 3 414-352 18

A Tatabányai SC-ben tavaszszal nem szerepelhet az anyai örömök elé néző Mezőségi valamint Rádl, aki Spanyolországba szerződött. A kék-fehér alakulat vezetői bíznak abban, hogy a Dunaferr színeiben Bajnokok Ligája mérkőzéseket is játszott, tatabányai származású, kettős igazolással rendelkező Gerstmár Renáta valamint a Szlovákiából érkező Néveri Mónika jelentős erősítést jelent majd számukra. Pál Árpád edző együttesének célja az, hogy megragadjon a másodosztályban.
Az Óbudai Goldberger SE lendületesen játszó fiatal csapat, a fővárosiak idegenben is pontszerzési eséllyel lépnek pályára.
A Tatabányai SC játékoskerete a tavaszi szezonban: Szekeres Beáta, Szalontai Adrienn, Brandl Gabriella (kapusok), Szabó Éva, Kutasi Gabriella, Törő Ivett, Ferenczi Zsófia, Molnár Zsuzsa, Bodányi Renáta, Sáry Kitti, Dreiszmuk Kitti, Pordán Adrienn, Őri Erika, Kovács Angéla, Sajdliné Barna Tímea, Gertsmár Renáta, Néveri Mónika.
Gega1 Creative Commons License 2006.02.24 0 0 171

Hétvégén indul a szezon! Hajrá Mindenki, de legfőképp hajrá Goli, hajrá Huszák Niki!

 

A fő kérdés szerintem még mindig az, hogy lesz-e feljutó. Keleten van már jelentkező. A Derecske Köstner Vili leigazolása után nyíltan kijelentette, hogy a feljutás a célja, de felfelé kacsingat, igaz, 2-3 éves terv keretén belül, a Kiskundorozsma is.

Leki Creative Commons License 2006.02.22 0 0 170
Kezdődik a tavaszi menetelés
Dobogós helyekről rajtolnak a somogyi csapatok
Kun Zoltán, Samu László

A héten megkezdik tavaszi menetelésüket a somogyi NB I/B-s női kézilabdacsapatok. Legkorábban a Marcali lép pályára, amely csütörtökön a PTE-PEAC együttesét látja vendégül.

A nőknél a Nagyatádi NKK várhatja legelőkelőbb pozícióból a folytatást. A Mód János
edző vezette atádiak a felnőttek között is lehetőséget kapó saját nevelésű fiatalok mellett a Pécsről igazolt Berta Nikolettel egészültek ki az ősz óta. A Magyar Kupától a Győr elleni hazai vereséget követően búcsúzó somogyiak tíz győzelem, két döntetlen és egy vereség mérleggel 2. helyen állnak a bajnoki tabellán. A veretlenül listavezető Veszprém hárompontos előnye nem behozhatatlan, de ez csak botlás nélküli tavaszi teljesítménnyel valósítható meg. Az első bajnokit szombaton Nagyatádon a Graboplast ETO KC Győr II. ellen vívja a csapat.

A Marcali VSzSE női együttese remek kupameccset vívott a Debrecennel és mindössze egy góllal kapott ki, ami szintén a kiesést jelentette. Tóth István edző elégedett lehet a felkészüléssel is, hiszen több tornát is megnyertek tanítványai. A marcaliak célja a dobogó, ez nem is elérhetetlen álom, lévén jelenleg is 3. az együttes. A Marcali a PTE PEAC ellen csütörtökön 17 órakor otthonában kezdheti meg a tavaszi pontgyűjtést.

* * *

IX. Mekito Kupa néven NB I/B-s élcsapatok részvételével rendeztek női felkészülési kézilabdatornát Marcaliban. A hat csapat két csoportban, kétszer 25 perces játékidejű mérkőzésekkel kezdte a küzdelmeket.

Eredmények, A-csoport: Mar-cali–PEAC 25–23; Marcali– Szekszárd 31–30; Szekszárd– PEAC 28–28. B-csoport: Nagy-atád–Szombathely 30–16; Szombathely–Tamási 18–26; Nagyatád–Tamás 23–15. Helyosztók, 5. helyért: PEAC–Szom-bathely 29–22. A 3. helyért: Szekszárd–Tamási 21–19.

A torna döntőjében:

Marcali VSzSE–Nagyatádi NKK 30–29 (12–10)
Marcali Városi Sportcsarnok, 200 néző, V.: Rákóczi, Szalai.

Marcali VSzSE: Kerner – Ha-gyánek 2, Tanai 2, Nagy K., Pék P., Kévés 14(9), Csizmadia 1. Csere: Bödör (k), Müller, Kovács J. 2, Balogh P. 3, Pék E. 1, Balogh M. 5. Edző: Tóth István.
Nagyatádi NKK: Pásztor – Somlai 4, Karsai 8(3), Simon B. 1, Bőzsöny 7(2), Kosár 4, Kovacsics 5. Csere: Balaskóné (k), Mikó, Hosszu, Füstös, Nagy N. Edző: Mód János.

A nagy csatában 26–26-os döntetlennel végződő rendes játékidőt követő büntetőpárbajt a hazai csapat nyerte.

A IX. Mekito Kupa legjobb kapusnak a nagyatádi Pásztor Ritát, a legjobb mezőnyjátékosnak a szekszárdi Weitner Dórát választották. A gólkirálynői címet Vasas Edina, a PEAC átlövője szerezte meg 30 góllal.
Leki Creative Commons License 2006.02.21 0 0 169
Összefoglaló az utóbbi hetek felkészülési tornáiról:

Büntetőkkel nyerte a hazai csapat a Mekito Kupát Marcaliban

2006. február 18-án női felkészülési kézilabda tornát rendeztek a marcali városi sportcsarnokban. A megmérettetésen 6 másodosztályú együttes vett részt, a játékidő 2 x 25 perc volt futó órával. A mérkőzéseket Rákóczi János, Szalai József, Markhard Zsolt és Bohár László sporttársak vezették. A papírformának megfelelően Marcali-Nagyatád döntőre került sor, amelyet a hazaiak büntetőkkel nyertek.

A csoport

PTE-PEAC – Marcali VSZSE 23 – 25
Marcali VSZSE – Varga Transfer UKSE 31 – 30
PTE-PEAC – Varga Transfer UKSE 28 – 28

A csoport végeredménye: 1. Marcali VSZSE 4p. (56-53), 2. Varga Transfer UKSE 1p. (58-59), 3. PTE-PEAC 1p. (51-53)

B csoport

Nagyatádi NKK – Szombathelyi FSE 30 – 16
Szombathelyi FSE – TAM-BAU Tamási KC 18 – 26
Nagyatádi NKK – TAM-BAU Tamási KC 23 – 15

A csoport végeredménye: 1. Nagyatádi NKK 4p. (53-31), 2. TAM-BAU Tamási KC 2p. (41-41), 3. Szombathelyi FSE 0p. (34-56)

Az ötödik helyért: PTE-PEAC – Szombathelyi FSE 29 – 22
A harmadik helyért: TAM-BAU Tamási KC – Varga Transfer UKSE 19 - 21


Döntő:
Marcali VSZSE – Nagyatádi NKK 26 – 26 (12-10) büntetőkkel 4-3
Marcali, 150 néző. V.: Rákóczi János, Szalai József

Marcali VSZSE: KERNER KRISZTINA – Csizmadia Edina 1, KÉVÉS RENÁTA 13/8, Nagy Kornélia, Pék Petra, Tanai Bernadett 2, Hagyánek Barbara 1. Csere: Bödör Szilvia (kapus), BALOGH MARGIT 4, Kovács Judit 2, Balogh Piroska 2, Pék Evelin 1, Gácser Klaudia, Müller Márta. Edző: Tóth István

NNKK: Pásztor Rita – KOVACSICS ANIKÓ 4, KOSÁR PIROSKA 5, BŐZSÖNY ERIKA 5, Simon Barbara 1, KARSAI DÓRA 7/2, Somlai Viktória 4. Csere: Balaskóné Halász Csilla (kapus), Nagy Nikolett, Füstös Liliána, Hosszu Boglárka, Mikó Gréta, Hamarics Katalin. Edző: Mód János

Büntetők aránya: 8/8 illetve 4/2
Prog.bünt. aránya: 3 figyelmeztetés ill. 2 figyelmeztetés, 1 kétperces

Hétméteresekkel: 4-3 (Kévés R., Balogh P., Balogh M., Hagyánek B. illetve Bőzsöny E., Kovacsics A., Karsai D. –Simon B. hagyta ki)

Ismétcsak remek mérkőzést vívott egymással a két somogyi elit-alakulat. Az első játékrészben fej-fej mellett haladt a két együttes, a hazaiaknál Kévés Renáta, a nagyatádiaknál pedig a Szombathelyről nemrégiben Nagyatádra igazolt Kosár Piroska és a fiatal Kovacsics Anikó bravúros megoldásainak tapsolhatott a publikum. A félidő végén 2 góllal ellépett a vendéglátó, amely előnyt aztán a szünet után tovább növelték Tóth István hazai pályán játszó tanítványai. Az NNKK Karsai Dóra és Bőzsöny Erika vezérletével bravúros hajrát bemutatva az utolsó másodpercekben egyenlített, így büntetők döntöttek a kupagyőzelem sorsáról. A három-három értékesített hetes után Hagyánek Barbara betalált, Simon Barbara lövését pedig Kerner Krisztina hárította, így a hazaiak örülhettek a végén.


Tóth István, edző Marcali VSZSE

- Milyen volt a torna színvonala, hangulata?
- A bajnoki nyitány előtt ez volt az utolsó felkészülési lehetőségünk, gyakorlatilag ez volt a negyedik torna a sorban. Hétről hétre mentünk valahová játszani. Elsősorban nem a tornagyőzelem megszerzése volt a célunk – bár ez mindig jólesik és növeli az önbizalmunkat – hanem a Szekszárdot és a PEAC-ot szerettük volna letesztelni, mert a bajnokság első és harmadik fordulójában ezzel a két csapattal játszunk hazai mérkőzésen, és a Szekszárdról még képanyagunk sincs. Ők újoncok, nagyon sokat edzenek és tehetséges fiatalok. Ebből a szempontból fontos volt, hogy játsszunk velük. Mind a két meccset megnyertük, ez fontos, de mivel mindkettő nagyon szoros volt, ezért azt is látjuk, hogy a bajnoki találkozón nagyon nehéz dolgunk lesz. Alaposabban, részletesebben fel kell készülnünk ezekre a találkozókra. A döntőnek mindig van egy presztízs jellege, ha a Nagyatáddal játsszuk. Voltak heves pillanatok, de azt mondhatom, hogy barátságos hangulatban zajlott, hiszen nem az eredmény volt a lényeg. Nagyjából egyforma két csapat vagyunk és mindig hasonló eredményt produkálunk.
- Mit vár az első hazai találkozótól és a bajnokságtól?
- Mint már említettem, nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindenképpen nyernünk kell az első hazai mérkőzésen, mert szeretnénk megtartani a dobogós pozíciónkat. Nagyon erős a mezőny és a közvetlen üldözőink között van a Szekszárd és a PEAC is. Ha őket és a Goldbergert le tudjuk győzni, akkor nagy valószínűséggel hátulról nem érhet bennünket támadás, akkor már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy lesz-e sanszunk a Nagyatádot és a Veszprémet befogni.

Mód János, edző Nagyatádi NKK

- Milyenek értékeli a torna színvonalát?
- Marcaliban mindig nagyon jó mérkőzések vannak. Úgy gondolom nagyon hasznos volt ez a torna a bajnokság kezdete előtt egy héttel, jól szolgálta a felkészülésünket a tavaszi fordulókra.
- Mit vár csapatától az első fordulóban és a tavasszal?
- A Győr második csapatával mindig nehéz mérkőzéseket játszunk. Az ősszel sikerült ott nyernünk egy góllal, szeretném, ha most itthon is győznénk. Nagyon bízom benne, hogy a a bajnokság végén ott leszünk az első helyért folytatott küzdelemben.

A szervezők a torna legjobb kapusának Pásztor Ritát (Nagyatádi NKK), legjobb játékosának Weitner Nórát (Varga Transfer UKSE) választották. A gólkirálynői címet a 30 gólt szerző Vasas Edina (PTE-PEAC) érdemelte ki.


* * *
A Marcali VSzSE NB I/B-s női kézilabdacsapata nyerte február 11.-én a szombathelyi felkészülési tornát. Kévésék 28–26-ra verték a házigazdákat, majd 40–24-re győzték le az NB II-es Vasvár csapatát. A döntőben az NB I/B-s listavezető Veszprémmel találkozott Tóth István edző együttese. A Marcali VSzSE kitűnő játékkal 31–22-re nyerte a mérkőzést.

A Nagyatádi NKK csapata a 3. helyet szerezte meg.

---------------------------------------------------------------------

Tétmeccsekre hangoltak a kézisek az Atád kupán
forrás: Somogyi Hírlap| megjelent: 2006.02.07

A Nagyatádi NKK együttese nyerte február 4.-én a nyolcadik alkalommal kiírt Atád kupa női kézilabda előkészületi tornát.

A nagyatádi Városi Sportcsarnokban rendezett torna célja a tavaszi bajnoki mérkőzésekre való felkészülés elősegítése volt. A Szombathelyi FSE, a Marcali VSZSE, illetve a PTE-PEAC mellett a házigazda Nagyatádi NKK alkotta a mezőnyt. A csapatok körmérkőzéseket játszottak, a játékidő 2x25 perc volt futó órával.

Eredmények: Nagyatádi NKK– PTE-PEAC 23–20 (11–12); Szom-bathelyi FSE–Marcali VSzSE 19–30; Nagyatádi NKK–Szombathelyi FSE 19–17 (12–10); Mar-cali VSzSE–PTE-PEAC 32–27 (15–13); Nagyatádi NKK–Marcali VSzSE 28–20 (16–9); PTE-PEAC–Szombathelyi FSE 31–23 (12–10).

A VIII. Atád kupa női kézilabda előkészületi torna végeredménye: 1. Nagyatádi Női KK (6 pont), 2. Marcali VSzSE (4 pont), 3. PTE-PEAC (2 pont), 4. Szombathelyi FSE (0 pont).
SzilárdKiskunhalas* Creative Commons License 2006.02.13 0 0 168

Köszi az infókat. Igen, én is ilyesmi miatt érdeklődtem, hogy ha ilyen teljesítményt nyújt, akkor símán vissza is jöhetne Halasra...persze ha Nagyatádon már dolgozik, akkor azt azért nehezen adja fel az ember...

Előzmény: Leki (167)
Leki Creative Commons License 2006.02.11 0 0 167
Üdv keleti kollega!:)

Igen, Karsai Halasról származik valóban. Szerintem Nagyatádon talált munkát magának,hiszen már hosszú évek óta ott játszik, asszem jogászdoktor nem orvos. A tavalyi szezonja kiemelkedően jól sikerült, mint az egész csapatnak, de idén, azért már jobban figyelnek rá. Ettől függetlenül persze a Nagyatád egyik meghatározó játékosa, nélküle nem biztos, hogy dobogón lennének. Nyáron pletykálták, hogy visszamegy Halasra játszani, de ő csak nevetett ezen, meg már azért közelebb van a 30-hoz, mint a 20-hoz.
Előzmény: SzilárdKiskunhalas* (166)
SzilárdKiskunhalas* Creative Commons License 2006.02.10 0 0 166
Leki: Karsai Dóra a halasi Karsai Dóra? Ő hogyhogy Nagyatádon játszik? Van valami magánjellegű kötődése, vagy csak "véletlen"?
Előzmény: Leki (164)
Leki Creative Commons License 2006.02.10 0 0 165
Győri parádé Nagyatádon
KÉZILABDA MK Görbicz Anita és Karsai Dóra látványos gólpárbaja
Csikós Magdolna

A várakozásnak megfelelően magabiztos győzelmet arattak a vendég győriek, így a Marcali VSZSE után a másik somogyi NB I/B csoportos női egylet, a Nagyatádi NKK is elbúcsúzott a Magyar Kupától.

Nagyatádi NKK–Győri Graboplast ETO KC 21–40 (11–24)

Kerek 10 perc elteltével, 7–0 arányú győri vezetésnél született meg a házigazda nagyatádiak első gólja. A villámgyorsan játszó és kombináló vendégek időnként parádéztak a pályán; főleg Görbicz Anita jeleskedett, aki nyolc alkalommal szaggatta a hálót. Az atádiaknál Karsai Dóra is ugyanennyiszer volt eredményes, s Bőzsöny Erika és Simon Barbara tűnt még ki. Hiába játszottak a hazaiak lelkesen és teljes erőbedobással, gyakran nem tudtak mit kezdeni az ellenfél jól záró védekezésével, s a labdaszerzésben is a győriek voltak a jobbak. Már az első félidő végére 13 gólra hízott a különbség a két csapat között, amely a végére 19-re nőtt. Mindezek ellenére a hálás nagyatádi publikum minden egyes találatot hatalmas üdvrivalgással fogadott, de az elismerő vastaps járt a válogatottakkal és remek külföldi légiósokkal felálló győri alakulatnak is.

Így játszottak

Nagyatád, városi sportcsarnok, 1000 néző. V.: Hargitai, Markó.

Nagyatádi NKK: Pásztor – Bőzsöny (4/1), Kovacsics, Simon B. (4/1), Karsai (8/5), Berta (1), Som-lai (1). Csere: Burai (3), Balaskóné, Hamarics, Nagy, Mikó, Füstös, Hosszú. Edző: Mód János.

Győri Graboplast ETO KC: Herr O.- Mörtel (7/2), Kovacsicsova (7), Görbicz (8/1), Nagy K. (4/2), Lazer, Bradeanu (4). Csere: Petróczi (kapus), Juhász G. (2), Tóth, Djokics (3), Bódi (4), Kisfaludi (1). Vezetőedző: Róth Kálmán.

Mód János: – Bár végig megilletődötten játszottunk, úgy érzem, tisztességgel helytálltunk a bajnok ellen. Pillanatnyilag itt tartunk; ennyit tudunk, bár az is igaz, mi még csak a felkészülési időszakban járunk.

Róth Kálmán: – Tisztában voltunk a két együttes között meglévő erőkülönbséggel, hiszen a mi utánpótlás-gárdánk szerepel azonos bajnokságban az atádiakkal. Ennek ellenére komolyan készültünk a nagyatádi fellépésre, hiszen nem szerettünk volna csalódást okozni a lelkes nézőseregnek.


Kézisulit tartott a Fradi
Amíg bírta erővel, helytállt a Tamási a kupameccsen
Fekete László

A Ferencváros 34 góllal nyert Tamásiban a női kézilabda Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutásáért rendezett remek han-gulatú összecsapáson.

Tam-Bau Tamási KC–Ferencváros 16–50 (7–22)
Tamási, 300 néző. V: Jolántai, dr. Monori. Tamási: Nagy E.– Killer 2, Varga B. 2, Szabó Bakos 1, Pavelekné 6 (1), Zsákai 5, Grúber. Csere: Siklósi (kapus), Kondor V., Filótás, Horváth Z., Laky. Edző: Varga László. FTC: Pastrovics 1– Szamo-ránsky A. 4, Szamoránsky P. 4, Uhraková 5 (2), Tóth T. 5 (1), Kirsner 4, Szucsánszki 5. Csere: Harisová (kapus), Laluska 4, Palotás 5, Varga V. 2, Valovics 4, Kamper 6 (3), Németh Zs. 1. Edző: Németh András.

Hétméteresek: 1/1, ill. 8/6. Kiállítások: 6, ill. 0 perc.

A találkozó előtt Varga László, a hazaiak mestere mindöszsze helytállást várt tanítványaitól: „Az FTC az NB I-es Békéscsaba ellen közel harminc góllal nyert idegenben, hasonló különbséggel magam is kiegyeznék”. A Tamási edzőjének dolgát nehezítette, hogy két alapemberére, Szepesire és Kovácsra nem számíthatott, hiszen a kupakiírás értelmében kettős játékengedéllyel rendelkezők nem léphetnek pályára. Nem kezdett megilletődötten a Tam-Bau, Pavelekné és Zsákai találataival a 6. percig ott lihegtek a komplett csapatukból csak Mravikovát nélkülöző fővárosiak nyakán. Németh edző 4–3-as vendégelőnynél időt is kért. A határozottabb védekezést és gyorsabb támadójátékot hiányolta a Fradi mestere. Játékosai ezt maradéktalanul be is tartották a folytatásban: szerzett labdák után egyszerűen szétfutották NB I/B-s ellenfelüket. A második játékrészben már fiataljait szerepeltette a mellékállásban a női válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő szakvezető, ám a Fradi így is folyamatosan növelte előnyét. Amíg erővel bírták, jól helytálltak a lelkes szurkolóik támogatását élvező Koppány-partiak, s ez a felkészülés derekán különösen dicséretes.

Varga László: – Jól küzdöttünk, de csak egy félidőn át bírtuk a Fradi diktálta iramot.
Németh András: – A kupának az is a célja, hogy eljussunk olyan helyekre, ahol még nem jártunk, s talán újabb híveket szerezzünk csapatunknak.




Kupameccs szerdán

Veszprém (darcsi)- Magyar Kupa-meccsel kezdi az évet a női kézilabda NB I/B nyugati csoportjának éllovasa, a Beton KC.A kupasorozat harmadik fordulója keretében a legjobb nyolc közé jutásért a veszprémiek az NB I/B keleti csoportjának listavezetőjével, az ASS-Makói NKSE csapatával csapnak össze szerdán 16.30 órai kezdettel a Vetési gimnázium sportcsarnokában. Az őszi idény során a makóiak 13 bajnoki meccsükből kilencet megnyertek, egy döntetlenre végződött (26:26 otthon a Derecske ellen), valamint kikaptak 33:31-re Csömörön, 24:20-ra a DVSC II-Nyíradony vendégeként és 31:27-re Túrkevén.
- Nem ismerjük a makóiakat, de azonos osztálybeli ellenféllel szemben itthon csak a győzelem a számunkra elfogadható eredmény - nyilatkozta lapunknak Németh Gábor, a Veszprém Beton KC edzője. - Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ezért a versenykiírás értelmében a döntetlen a makóiaknak kedvezne. Ez az összecsapás jól illeszkedik a bajnoki felkészülésünkbe, és kupasikerrel szeretnénk várni az NB I/B-s rajtot, amely február 25-én 16.30 órakor lesz ugyancsak itthon a Tököli KK ellen.
07.02.2006
Leki Creative Commons License 2006.02.08 0 0 164
Hát bajnokin elég szellősen, de el szokott férni azaz 50 néző:)))
Na majd "találkozunk" Nagyatádon nemsokára!:)
Előzmény: fafa211 (163)
fafa211 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 163

Eklég vicces, Tamásiban legalább 800-an férnek el, kurva nagy lelátó van az egyik oldalon, ahol még állóhelyi rész is található...

Leki, erről mi a véleményed? :)

 

 

Előzmény: Leki (162)
Leki Creative Commons License 2006.02.08 0 0 162
A bajnok ellen csatáznak a nagyatádi kézilabdázók
Kun Zoltán

A női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Győri Graboplast ETO KC együttesét látja vendégül a Nagyatádi NKK. A nagy érdeklődéssel várt találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a nagyatádi Városi Sportcsarnokban.

A szezon legkiemelkedőbb csatájára készülnek a nagyatádi női kézilabdázók. Az NB I/B-s bajnokságban jelenleg 22 pontjával 2. helyen tanyázó somogyi csapat eddig egy találkozót vívott a Magyar Kupában. Akkor is győri ellenféllel kellett megküzdeni, igaz, az NB II-es VKL SE Győr nem igazán tette próbára a játékosokat. A 31–21-re megnyert találkozó a továbbjutás mellett azt is jelentette, hogy nívósabb egylet állja majd útját a nagyatádiaknak. A sorsolást követően nem keseregtek a somogyi vezetők; épp ellenkezőleg, örömmel fogadják az újabb rangos ellenfelet. Tavaly is kiemelkedő esemény volt a város sportéle-tében a Cornexi ellen vívott kupameccs. A hazaiak a sokkal esélyesebbnek számító Graboplasttal is szeretnének egy szoros összecsapást játszani. Ennek pedig a nagyatádi közönség lehet nyertese.
– Az új esztendőben heti öt ed-zéssel kezdte a csapat – mondta tegnap lapunknak Mód János, a Nagyatádi NKK edzője.
– A pécsiektől egy kézilabdázót igazoltunk Berta Nikolett személyében, aki hamar beilleszkedett az együttesbe. Két játékosunk megbetegedéséig minden a terveink szerint alakult. Sajnos, Szloboda Judit és Burai Edina sem tudott rendelkezésre állni. Előbbire tüdőgyulladása miatt a Győr elleni mérkőzésen sem számíthatok. Burai vállalja a játékot és a fiataloknak is szánok szerepet. Az elmúlt hét végén rendezett Atád kupa jól szolgálta a felkészülést, így bizakodva várjuk a kupacsatát. A bajnoki címvédő győriek nagyon erős kerettel bírnak, több magyar és román válogatott is szerepel náluk. Szeretnénk megnehezíteni továbbjutásukat.

A kezdőcsapat
Nagyatádi NKK: Pásztor Rita (kapus), Somlai Viktória, Karsai Dóra, Berta Nikolett, Bőzsöny Erika, Simon Barbara. Burai Edina.




Sztárklubot fogad a Tam-Bau
A Ferencváros vendégeskedik ma a Koppány-partján
TN-információ


Az FTC-Klub Petrol személyében élvonalbeli együttest fogad a Tam-Bau Tamási KC csapata a női kézilabda Magyar Kupa 5. fordulójában.
Telt házat, vagyis mintegy 300 nézőt várnak a tamásiak a Vályi Péter Szakközépiskola sportcsarnokába a ma este 18 órakor (kapunyitás ötkor) kezdődő öszszecsapásra. (Keddi számunkban tévesen 800 személyesre méreteztük a létesítményt, ezért ezúton is elnézést kérünk). Nem mindennapos ugyanis, hogy az NB I/B Nyugati csoportjában szereplő Koppány-parti együttes tétmérkőzésen élvonalbeli gárdával mérheti össze erejét.

A Tamási és a Fradi nem először találkozik a Magyar Kupában, igaz az 1994-ben, a 16 közé jutásért rendezett találkozón az akkor NB II-es hazaiak a zöld-fehérek második számú, B-csoportos alakulata ellen léptek parkettre. Ezúttal azonban a – mellékállásban szövetségi kapitány – Németh András trenírozta első csapat látogat Tamásiba, amely a hét végén a Vác ellen aratott magabiztos győzelemmel (39–26) erősítette meg harmadik helyét a tabellán. A válogatott Tóth Tímeát és Kirsner Erikát is soraiban tudó fővárosi együttes már a szombati, törökországi EHF-kupa nyolcaddöntőre hangol. A Fradi az előző körben a portugál Madeira csapatát búcsúztatta kettős győzelemmel, 79–48-as összesítéssel.

A Varga László dirigálta tamásiak sokkal inkább a márciusi bajnoki rajtra összpontosítanak, ezért a heti három tréning mellett sorozatban játszszák felkészülési mérkőzéseiket. A Tam-Bau szombaton Tolnán, egy héttel korábban egy saját rendezésű tornán szerepelt, az MK-mérkőzés után pedig Pécsett lép majd parkettre. Varga mester amúgy sem dúskál játékosokban, ám a kiírás értelmében a Ferencváros ellen nem számíthat a kettős játékengedéllyel bíró újvárosi Szepesi Ivettre és Kovács Nórára sem, pedig mindketten meghatározó tagjai a Koppány-parti gárdának.

Nos, velük vagy nélkülük, a Tam-Bau Tamási KC együttesének egyetlen célja lehet: megfelelni önmagának és szurkolóinak a kiváló Fradi ellen, bármi legyen is az eredmény.


A Tam-Bau Tamási KC útja a nyolcaddöntőig
A tamási együttes november elején, a 3. fordulóban kapcsolódott be a Magyar Kupa 2005/2006-os sorozatába, míg az FTC-Klub Petrol gárdája kiemeltként csak most csatlakozik a mezőnyhöz.
Eredmények. 3. forduló: Tam-Bau Tamási KC–Nagykanizsa 28–18 (15–11). Ld: Pavelekné 11, Killer 8, Varga B. 4.
4. forduló: Malév–Tamási KC 17–23 (6–11). Ld: Pavelekné 12, Zsákai 5.






Pavelekné Kovács Judit (a labdával) és Zsákai Zsuzsanna (középen) is a Tam-Bau Tamási KC erőssége lehet a Ferencváros elleni kupameccsen
Leki Creative Commons License 2006.02.07 0 0 161
Nehezen lépett túl a másodosztályú Marcalin a DVSC.

"A továbbjutás a lényeg

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében: Marcali-DVSC
23-24 (10-8).
A kupameccsre nagyon felkészült az NB I/B-s csapat, miközben a mieink sorozatban hagyták ki a ziccereket. Szünetben meglepetésre vezettek a somogyiak, sőt a második félidőben is jól tartották magukat. Az 53. perceben 22-22 volt az állás, majd 24-22-re vezett a Loki, ám egy kimaradt ziccer és egy kihagyott hetes miatt izgalmasra sikeredett a végjáték, a lényeg azonban, hogy nyolc között van a csapat.
A DVSC gólszerzői: Orbán 5 (2), Latakaité 4, Stuparicová 3, Sopronyi 3, Kereki 2, Madai 2, Soós 2, Csáki 1, Caltíková 1, Rácz 1."

forrás: http://www.dvsckezilabda.hu/
Előzmény: Leki (157)
Leki Creative Commons License 2006.02.07 0 0 160
Az UKSE nyerte a villámtornát
Nem sikerült az FTC elleni MK-meccsre készülő Tamási főpróbája
TN-információ

Megyénk három NB-s női kézilabdacsapata találkozott szombaton Tolnán egy felkészülési villámtornán.
A városi sportcsarnok parkett-jén normál idejű találkozókon mérték össze tudásukat a csapatok. Az NB I/B Nyugati csoportjának nyolcadik helyén telelő szekszárdi fiatalok mindkét ellenfelüket legyőzték.
– Összességében jól szolgálta felkészülésünket ez a két találkozó – mondta Tabajdi Ferenc, az UKSE trénere. – Bár sérülés miatt három játékosomat – köztük az alapembernek számító Horváth Szimonettát – is nélkülöznöm kellett, nem lehetek elégedetlen. Már csak azért sem, mert ezúttal két új védekezési variációt, a hatosfalat és a 4-2-t is gyakoroltuk. A bajnoki rajtig hátralévő időben minden szombaton játszunk: Pécsett és Marcaliban tornán szerepelünk, és még kétszer találkozunk a Tolnával is.
A torna zárómérkőzésén a házigazda Tolna némi meglepetésre felülmúlta a magasabb osztályban szereplő Tamásit. Fáradt csapat benyomását keltette a TamBau Tamási KC, s ez nem is csoda, hiszen igen kemény munkát végeznek mostanság Varga László tanítványai. A bajnoki rajt mellett a szerdai Ferencváros elleni MK-nyolcaddöntőre készülő Koppány-partiak csütörtökön Dunaújvárosban, pénteken a simontornyai férfiak ellen játszottak edzőmeccset, s így érkeztek a tolnai tornára. A csapatból hiányzott Szepesi és Kovács N. is, a kettős játékengedéllyel rendelkező újvárosi fiatalokra a Fradi ellen sem számíthat Varga edző. A szerda esti (18 óra) találkozón telt házra, vagyis közel nyolcszáz nézőre számítanak a tamásiak. Jegyek kaphatók a DÁM-Delikátban és a Szabadság utcai horgászboltban is.

Eredmények. Varga Trans-Fer UKSE Szekszárd–Tolna KC 31–20 (13–10). Ld: Weitner N. 10, Németh 8, Bálint 5, Tischler 4, illetve Reisch 5, Weitner A. 5.

UKSE Szekszárd–TamBau Tamási KC 27–16 (14–8). Ld: Weitner N. 10, Bálint 4, Brunner 4, illetve Pavelekné 5, Killer 3.

Tolna KC–Tamási KC 29–22 (13–9). Ld: Sipos Á. 10, Reisch 8, Szalai 7, illetve Pavelekné 8, Varga B. 5, Zsákai 5.



A szalagavatók okoznak gondot a PEAC-kéziseknek

Az alapozás újabb fázisához érkezett a PTE-PEAC NB I. B-s női kézilabdacsapata, hiszen a hétvégén, Nagyatádon első tornájukon mérhették le a lányok, hol is tart a felkészülésük.
„A négy másodosztályú gárda párharcában a harmadik helyet szereztük meg, miután a Marcalitól 32-27-re, a Nagyatádtól pedig 23-20-re kikaptunk, míg a szombathelyieket 31-23-re legyőztük. Elégedett vagyok tanítványaim teljesítményével, mert ezúttal tényleg nem az eredményekre helyeztük a hangsúlyt, hanem mindenkinek bőséges játéklehetőséget akartam adni”, magyarázza a bizonyítványt Danyi Gábor vezetőedző. Ennek igazolásául szolgál, hogy az egyetemisták irányítóját, Székely Katát választották a torna legjobb játékosának. Rajta kívül Darányi Dóra, Gogolák Edina, Vasas Edina és Horváth Katinka nevét emeli még ki a sorból, hozzátéve, hogy a többiek is mind kitettek magukért.
A PEAC a hétvégén saját pályáján rendez hasonló tornát, és a szakvezető a jól haladó munka mellett csak arra panaszkodik, hogy a fiatal játékosok java részét érintő szalagavató időszak miatt több poszton nem az elképzelése szerint alakul majd a csapat.
Sz. Zs.
(A Dunántúli Naplóban megjelent cikkben több ponton is helyesbítenem kellett mert az újságban pl. Marcalit írtak a torna helyszínéül és egy eredményt se találtak el pontosan...)
Leki Creative Commons License 2006.02.07 0 0 159
Olyan szempontból néztem, hogy a csoportban szereplő csapatok közül van reális esélye a továbbjutásra, bár tegnap majdnem megtörtént a csoda...
Az más kérdés hogy nem lesz könnyű meccse a Veszprémnek se, igazi Kelet-Nyugat rangadó. Megtennéd, ha megtudod az eredményt, akkor beírnád még szerda este? Mert gondolom amúgy a férfimeccset fogod választani.
Előzmény: sanya122 (158)
sanya122 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 158

Azért az a Veszprém- Makó nem egyszerű, két nb1b-s listavezető. hazai pálya előnye dönthet.

 

Előzmény: Leki (144)
Leki Creative Commons License 2006.02.07 0 0 157
Kivívták a nézők szeretetét
Magyar Kupa: Egy góllal kapott ki a Marcali a Debrecentől
Samu László

Nem jutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé a Marcali VSzSE NB I/B-s női kézilabda-együttese, miután nagy küzdelemben kikapott az élvonalban szereplő Debreceni VSC csapatától.

Marcali VSzSE–Debreceni VSC 23–24 (10–8)
Marcali, 500 néző. Vezette: Bóna, Miskei.

Marcali VSzSE: Kerner – Müller 3, Balogh P. 1, Kovács J. 4, Kévés 10(4), Nagy K. 2, Balogh M. 1. Csere: Tanai 1, Hagyánek 1, Pék E. (-), Pék P. (-). Edző: Tóth István.

Debreceni VSC: Kolsofszki – Madai 2, Orbán 5(2), Stuparicova 3, Rácz 1, Latakaite 4, Soós 2. Csere: Király (kapus), Sop-ronyi 3, Kereki 2, Caltikova 1, Csáki 1. Edző: Bíró Imre.

Az első nyolc percben mindössze két gól esett; a kapusok parádéja és a kapufák forgácsolása vezette fel a találkozót. Úgy tűnt, a vendégek nem pörögtek föl a mérkőzésre, a hazaiak viszont kiválóan küzdöttek és megérdemelten vezettek egy-két góllal. Kerner Krisztina mindent védett, Kévés pedig rendkívül eredményesen játszott, így a hazai közönség bízni kezdett a „csodában”. A debreceni kézilabdázók alapos fejmosást kaphattak a szünetben, ennek ellenére a második játékrész elején már három góllal is vezettek a hazaiak. Kévés és Kovács J. átlövéseire Rácz Emese válaszolt, majd Caltikova egyenlített a 39. percben. Kerner továbbra is hihetetlen bravúrokat mutatott be, így ismét meglépett a Marcali két góllal. A 46. percben vezetett először a Loki: a vendégek egyre keményebb védekezése szétrombolta az emberhátrányba került hazaiakat. Több kisebb egyéni hibából büntettek a hajdúságiak, akik fogcsikorgatva nyertek a lelkes és csapat-szinten kiváló kézilabdát nyújtó Marcali ellen.

Jók: Kerner, Kévés, Kovács J., Nagy K., illetve Orbán, Latakaite, Sopronyi.

Tóth István: – Emberfeletti küzdelemben minimális különbséggel maradtunk alul, de a célunkat teljesítettük, kivívtuk a közönség szeretetét.

Bíró Imre: – Szépen és lelkesen küzdött a Marcali, nagyon szimpatikus csapatot ismertünk meg.




A másodosztályú Marcali VSzSE mindössze egy góllal kapott ki a Debrecentől
Mika13 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 156

Fantasztikus volt! Köszönjük csajok!

Csak így tovább a bajnokságban is!

A mi szemünkben Ti vagytok az igazi győztesek!

Hajrá Marcali!

kaloz174 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 155

Dícséretes eredmény! Gratulálok a csapatnak!

Tényleg kár, hogy nem jött össze a meglepetés, de ha jól látom, az 1. félidőt sikerült megnyerni!:)

Előzmény: Leki (154)
Leki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 154
Majdnem sikerült!

MARCALI VSZSE-Debreceni VSC 23-24 (10-8)

A cikk annyiban téved, hogy Kerner Kriszta védett végig a meccsen, akinek jelentős szerepe volt a szoros eredményben. De a csapat egy emberként küzdött és egy percig se adta fel, fantasztikus mérkőzés volt, kár, hogy a bravúr nem sikerült, pedig lett volna rá esély!
SZÉP VOLT CSAJOK!!!
Előzmény: Leki (153)
Leki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 153
Csúcsrangadót játszanak a kézilabdázók Marcaliban

Fennállása óta az eddigi legrangosabb ellenfelet fogadja a Marcali VSzSE női kézilabdacsapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Ma 17 órakor a kétsze-res EHF Kupa-győztes, jelenleg az élvonalbeli tabella 2. helyén álló DVSC lép pályára Marcaliban.
A somogyi kisvárosban felfokozott várakozás előzi meg a találkozót, így biztosan zsúfolásig telt ház fogadja a csapatokat. Tóth István edző (képünkön) a pénteki gyakorlás után elmondta: legfőbb cél, hogy az együttes kiszolgálja a szurkolókat. Szeretnénk, ha a mérkőzést követően a játékosok a marcali közönség elismerése mellett vonulhatnának az öltözőbe. Ez a feladat sem lesz egyszerű, mivel a Marcali a felkészülés közepén jár, a Loki viszont egy hét alatt legyőzte a Dunaferrt, a Kiskunhalast és a Vasast is.
A magyar válogatottak mellett az ukrán, szlovák és litván légiósok is pályára lépnek a hajdúságiaknál. A marcali csapatban sem lesz hiányzó. Érdekesség, hogy a hazaiak a bajnokságban jól beváltaktól eltérően most új taktikával próbálkoznak. Tóth István a jégkoronghoz hasonlóan szinte teljes sorokat cserél majd. A várható kezdőcsapat így is meglepetés.

A kezdőcsapat
Marcali VSzSE: Bödör Szilvia (kapus), Hagyánek Barbara, Tanai Bernadett, Nagy Kornélia, Kévés Renáta, Pék Petra, Csizmadia Edina.
Mika13 Creative Commons License 2006.02.03 0 0 152
Mindent bele a Loki ellen!
Mika13 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 151

Leki, majd ha Fehérváron vezetsz meccset akkor biztos találkozunk!

Hétfőn lemennék Loki meccsre, de utána nem tudok hazajönni...:(( Meg OSB meccs is lesz aznap Fehérváron!:)

Előzmény: Leki (149)
Leki Creative Commons License 2006.01.31 0 0 150
Jaj, most látom, hogy elfelejtettem kijavítani a hibát a cikkben: A marcali Danai nevű játékos neve helyesen természetesen Tanai, nem tudok róla, hogy új igazolás lenne a csapatnál!:)
Előzmény: Leki (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!