Kérek segítséget hozzáértőtől , van egy Panasonic LX7 kis gépem, van egy 32 kulcsszámu vakum ami külső vakuként elvillan slaveként, viszont a szinkronnal lehet a gond mert a képen nem látszik a hatása hogyan s, mit kell beállítanom ?
Igen, az 550-el is tudod master módban az 580-ast vezérelni, és fordítva. A Canon visszafelé is kompatibilis cuccokat készít ))) De pl ha olcsón megveszel ( 15-ért is árulnak már, én 10ezerért vettem) egy EX 90 speedlite-ot, azzal vázról működő vakuvezérléssel már mindkettőt tudod irányítani, és nem kell az egyiket a gépen hagyni.
Sziasztok! Segítségeteket kérném egy számomra fontos kérdés megválaszolásában. Vásárolni akarok használtan egy CANON SPEEDLITE 580 EX II vakut, nekem meg van régről 550 EX vakum. A régi vakut tudom-e majd slave állásban használni külön letéve a géptől? A fényképezőgépre tenném az újabb vakut, azt master állásba kapcsolva. A kérdés az, hogy kompatibilis-e az infravörös vezérlés a régi és az új vakuk között Master-slave vezérlésnél? Köszi a válaszokat előre is.
SZia! Egy rendszervakut más rendszeren csak full villanású vakuként, vagy esetleg, ha a vaku maga tud olyat, akkor saját szenzorral fényerőszabályzós vakuként tudod használni, de rendszervakunak nem. A metz által ezt áthidaló SCA papucsrendszer az egyetlen, úgy-ahogy működő megoldás, de ott is vaku és váz/rendszerfüggő a dolog.
A minolta/sony régebbi rendszervakuit leszámítva, amelyeknek más a papucsa, a legtöbb rendszervakut rá tudod tenni központi érintkezős más fgépre, de van olyan hibalehetőség, hogy az azonos helyen lévő segédérintkezők más feszt adnak, és ezzel a vázat megbolondíthatják. Ill. olyan is van, hogy pl Praktica vázon nem villan el egy yongnuo rendszervaku, mert nem érzékel a segédérintkezőn semmi feszt.
Szóval nem véletlen egyesek reakciója...de ne sértődj meg hirtelen ))
Van egy 145 centire kihúzható, Hama Traveller állványom. A három lábából kettő kicsúszik a szorításból. (Műanyag a kar rajta és kitört benne valami kis műanyag morzsa.) Van erre valami házi praktika, vagy kuka az egész?
Volna valakinek elfekvőben egy Metz 60 CT-4-hez való nagylátószögű diffúzor?
Esetleg 60 CT-1-hez való? Igaz, az kisebb -- nemcsak nem váltja át a felső programtárcsát és a hátsó visszajelzést, hanem be se akad, de ezek nélkül is meg lehet élni.
Szemezgetek a vakuk közt és ez a kettő keltette fel a figyelmemet. Mi a véleményetek róluk, melyiket tartjátok esetleg jobbnak, vagy inkább megbízhatóbbnak? Amatőr felhasználáshoz lenne. kb. 40000 körül jutnék hozzájuk.
Én, mivel festek is, alapozott festővásznat tettem a vakuim elé, nagyon kellemes meleg színeket adnak így ;) És végre így a legkisebb teljesítményre véve éppen elég, számomra tökéletesen szórt fényt adnak 2-3 méterről diffuzorral, softbox-szal.
Még jobb ha két segítőnk van, két oldalról 70-70 fokban hozzánk képest a téma előtt, kicsit felülről lefelé villantva a témára, kb 200-250 cm magasan tartva a softboxokat/ernyőket/vakukat ;)