A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
A telóm párosítva van egy RNS315-tel. A telefonba (Galaxy S5 mini) a hívószám elküldése be van kapcsolva. De amikor a kocsiban fejegységen keresztül telefonálok, a hívott félnek nem írja ki a számomat.
Helló! Abban kérném a segítségeteket, hogy skoda octaviámban a MFD2 es navi ki lett cserélve Amundsen navira és nem lehet törölni a hibát amit kiír a gép hibalekérdezésnél. Mit lehet csinálni és befolyásol e a hiba valamit? Előre is köszi!
Még a legfontosabbat nem kérdeztem, a Bolero kódját nem tudom, de jelenleg még az üzemel a kocsiban. Ki lehet olvasni belőle a kódot, mer a kezelési útmutatója azt írja keressen fel egy Skoda szervízt.
Columbus-on gondolkozom és ha jók a neten talált mérteke akkor a lentebbi hozzászólásomban szereplő keret kell hozzá , de akkor berendelem ebay_ről ott csak 8 e HUF körül van
Helló mire szeretnéd cserélni a bolerót? Ha gyári navira akkor csak gyári keretet tudsz hozzá venni és az nettó 24200 Ft körül van! Én ugyanígy jártam de nem tudsz mit tenni ez van
Köszi de szerintem elbeszélünk egymás mellett. A DIN keret amit belinkeltél az belül alul felül is ugyanolyan széles és nekem pont nem olyan kell. Most ilyen van bent
Amit Te mutattál keretet, ahhoz nem kell nyúlni! Viszont a din rádió cseréhez kell még egy Din-Fakra tápfeladó az antennához (az antenna erősítője az antenna talpában van, és a gyári rádió táplálja árammal, ezt kell pótolni) , illetve egy VW-Din átalakító a rádió bekötéséhez.
Én a helyedben csak gyári megoldásokban gondolkoznék! Ezek az utólagos multi fejek mindig kompromisszumos megoldások, az eredeti meg tökéletesen illeszkedik funkcionálisan és vizuálisan is a környezethez!
2014 év végi B7 Passatba tudtok ajánlani utólagos multimédiás rendszert? Most a gyári CD-s rádió van benne, bluetooth telefon kihangosítóval multi kormánnyal.
Fontos, hogy a telefon kihangosító továbbra is működjön. Szerencsés lenne ha tolatókamera kompatibilis lenne.
...hát, lehet. Mindenesetre a V8 teljesen legálisan SD kártyával a lentebb leírt cikkszámmal elérhető bármelyik márkaszervizben ~45 ezer Ft-ért. (...és ha figyelembe vesszük, hogy a V7-re nekem nyáron még ~60 ezret mondtak márkaszervizben, akkor ez igazán örvendetes.)
Ezért is döntöttem úgy, hogy inkább ez, mint a V7 tőled. Direkt nem írtam meg, hogy mennyiért ajánlottad, mert ez csak kettőnkre tartozik...
Az, hog a 2016 V8 tavaly októberben jelent meg ne zavarjon össze. Általában minden autonál így van amelyik ezt a rendszert használja. Opel, Ford, Nissan, etc...
...az én autóm még nincs két éves 2014 májusi, (kb a napokban lesz 2 éve hogy legurult a futószalagról) és a V5 van rajta... van a YT-on egy videó, 2015 januári és egy német csóka már a V7-tel frissít... a V8 meg 2015 októberi...
valahogyan nem nagyon jön ki az egy év egy frissítés tempó...
Van egy 2006 os Audi A6 3.0TDI MMI2G navin szoftver lett frissitva az 5570-esre. Azóta nincs hang a rádión és a CD Pause üzemmódban van. Mit lehet ezzel csinálni?
Telefonról gondoltam egyet hallgatok zenét. Én kis butus... Minden szép és jó, szól a zene, csak épp a bal oldal némasági fogadalmat tett. Van erre valami okosság, amivel hangot varázsolhatok a drága hangszóróimba?
Én is az 5238-ast javaslom, nekem is azzal megy, nagyon megbízható és stabil. Én nem töltögettem a netről, hanem az ebay-on vettem (Angliából) a V13-mat és az 5238-ast is 9000.-Ft-ért. 2 nap alatt itt volt, és 1,5 órába került a telepítése. Nézz rá a 4643-as hozzászólásomra.
Sziasztok, Valaki tudna nekem felvilágosítást nyújtani RNS MFD 1-el kapcsolatban, érdemes vele küszködni, van e normális térkép hozzá, vagy csak a 2000 körüli Európa fő útjai,esetleg név hogy milyen térképet keressek? Előre is köszönöm!
Sziasztok, ha minden igaz, a héten kezeim közé kerül egy 2010-es 2.0 cr A6, lenne pár kérdésem a hozzáértőkhöz, tapasztaltabbakhoz:
-Nagy színes MMI kijelzőt hogyan lehet magyarosítani, ki tudja megcsinálni, nem csillagászati áron
-Ezen a középső kijelzőn miként lehetne megjeleníteni képet és hangot egy időben ( pl filmet, akár menet közben a gyerekeknek), és milyen formátumot tud megjeleníteni ill lejátszani a rendszer.
-Ez a középső kijelző kicsit karcos, milyen megoldással lehetne kicsit "megpolírozni", h ne látszódjanak a karcok
Az autóban van egy dvd lejátszó a navihoz, 2 sd kártya hellyel.
Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat :-)
Üdvw mindenkinek. Egy kis segitsegre volna szükségem van egy rns 510 B tipusú navim 2009-es és szerettem volna le frissíteni a Navit v13-ra de nem sikerül valószínűleg nem lehet a mostani szoftverre ez a térkép? Ez van most rajta. Ha szoftver miatt nem sirul akkor melyik szoftver jő erre a navira hogy sikerüljön a v13- mat feltölteni? Köszönöm előre is.
tegnap volt időm, gondoltam nekiugrok még egyszer a frissítésnek.
Szerencsére nem kellett, ugyanis a legnagyobb meglepetésemre ahogy a térkép DVD-t beraktam az olvasóba, kiírta, hogy a lemez eredeti, de nincs szükség rá.
Megnéztem és a teszt módban láttam, hogy mégis sikerült a legutolsó akcióm, minden adat feltelepült.
Így nem is próbáltam meg az 5238-as szoftver frissítést.
Így tehát igazad volt, a 2724-es is megfelel, hozzá.
Sajnálatos módon azonban kiderült, hogy az M85-ös autóút még nem (a 2015-ben átadott szakaszok) szerepel rajta, remélhetőleg a következő frissítésen (V14-es) már rajta lesz.
Adott egy VW Golf 6 RCD 310 rádióval. Megoldható gyári (vagy hasonló kategória, pl Dension) kihangosító beépítése úgy, hogy nincs multikormány a telefon funkciók kezeléséhez?
megpróbáltam a frissítést az SD kártya + DVD kombinációval, de sajnos nem sikerült...
Annyit viszont sikerült vele "elérnem", hogy most már látom a szervíz módban az RNS510 összes adatát, SW verzióját. Kiderült, hogy a 2724-es verzió van rajta és ez a típusa: 3T0 035 680 A.
Így tovább próbálkozom, feltelepítem az 5238-as SW verziót, majd a V13-as térképet, remélem sikerrel járok.
A jimmy66 által belinkelt oldal nagyon hasznos. Átlátható módon minden rajta van ami az RNS-510 naprakésszé tételéhez szükséges. Ajánlanám a lap alján fellelhető Maps Tool-t, amihez nem kell dual layer dvd a térképfrissítéshez, csak egy legalább 8 gigás SD kártya és egy sima, akár újraírható dvd. Mivel itt csak minimális adat kerül a dvd-re, ami ahhoz kell hogy elindítsa a térképfrissítést az SD kártyáról, kicsi az elrontott lemezírás esélye. Én így frissítettem térképet.
Tegnap voltam a Passat-tal 60 ezres szervizen és rákérdeztem az RNS-315 frissítésre. Jelenleg a legújabb a 2015 októberében megjelent V.8 és már "csak" 46 ezer pár száz forintba kerül.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a frissítési szisztéma honnan fogja tudni, ha lejár a három év. Gondolom az skodás netes felület az alvázszám alapján nem fogja engedni az újabb frissítések letöltését. Csakhogy mi történik, ha egy fiatalabb alvázszámmal letöltött frissítést írunk rá az SD kártyára...?
Nem mindíg sikerül a kettőt megfelelően párosítani (nekem pl. az 5269 nem sikerült, lehet, hogy az én hibámból), a 4120 pedig frissült. Azóta is jól működik...
A térkép frissítés a V11-től mindig összejött, remélem hamarosan jön a V14.
Tegnap felraktam az autóra egy Firmware update 5238-as verziót és egy CY V13 2016-os West Europe térkép frissítést. Kiválóan működik! Teljes M0, (megyeri híd is) M5 új szakasza, M85 stb.
Csak gyári készüléken működik (RNS510 partnumber: 1TO-035680 C, D, L, P,) és a készülék szoftver száma (SW-Version) nem lehet kisebb 5238-nál.
Köszönöm a segítséget, kicsit félek, mi van ha letörlöm az egész tartalmat és mégse fog működni... :(
A belinkelt, hivatalos leírást elolvasva láthatod, hogy a gyár a kártya formázását javasolja. Az elmúlt években már vagy hatszor frissítettem, nem formáztam, teljes törlés és az új fájlok írása.
Az SD kártyák rendelkeznek lekérdezhető azonosítóval (CID), többek között a digitális jogvédelem biztosítására. Valószínűleg a szervizben felprogramozzák az eszközt a hozzávaló kártyá(k)ra, vagy eleve olyan szériát rendel a VW az SD kártya gyártótól, aminek a kódjait beírják akár a Discover BIOS-ába. (Elegendő lehet akár a kezdő/végző sorszám is.)
Mivel készítettél másolatot az eredeti kártyáról? Esetleg próbáltál image fájlt készíteni belőle?
Tudtommal a másolási technikának nincs jelentősége. Maguk a fájlok nem védettek, viszont csak a gyári SD kártyával hajlandó a navi együttműködni, ezért nem ismeri fel a másolt, idegen kártyát. Akár formázni is lehet a gyárit és csak egyszerűen rá kell másolni az aktuális -komplett- térkép adatbázist.
Az én Octaviam 2013 áprilisi, a lekérdezhető gyári adatbázis szerint májusig jár az ingyenes frissítés, minden jel szerint a júniusban esedékes már nem fog működni...
Nyugodtan másold le a kártya teljes tartalmát sima copy paranccsal a számítógépre, töröld le az egész SD kártyát és a netről letöltött teljes tartalmat írd rá a kártyára. 2015 novemberi az utolsó frissítés, működni fog. Három évig él az ingyenes frissítési lehetőség, elképzelhető, hogy a júniusra várható következő már nem fog működni.
Köszönöm szépen, közben olvasom az elejétől a teljes fórumot, kínai "élmények" stb. Szerintem RNS-510 lesz a nyerő, LED-es ha már lehet :) Remélem BT modul is van a kocsiba, és akkor menni fog a telefon kihangosítás is. Ehhez első körben felélesztem a VAGKKL kábelem, hátha meg lehet majd mondani vele a tutit
pár évvel ezelőtt nekem is volt ilyen fejegységem, akkor elég jól körüljártam a témát, informatikusokkal is beszéltem és arra jutottam, tudomásul kell venni, nincs a térképre megoldás. Végül kicseréltem egy RNS510re.
Van egy 2-es octaviam cd-s nexus fejegységgel. Azt megértettem, hogy nincs hozzá kelet-európa térkép. Valakinek van valami információja arról, hogy hogyan lehetne készíteni hozzá? Hogyan van tárolva a térkép? Van valami program, amivel lehet szerkeszteni? A gyári térképek alá vannak írva, amit ellenőriz a fejegység? (gondolom ezért van "crack" a dvd-s változathoz)
Másik kérdés: hogyan lehet a legegyszerűbben/legolcsóbban kitenni a telefon képernyőjét a fejegység képernyőjére?
Szerintem lehet megadni címet térképre bökéssel is, de a POI adatbázis tényleg nem bőséges.
Mostanra elavult a Columbus, de azt a keveset amit tud -és ami egy simply usernek kell- még mindig stabilan tudja és legalább teljesen integrálva van a kocsiba.
Mondjuk ezt már párszor megbeszéltük itt a topikban :-)
Nekem volt kínai "vacak" az Octiban és most van RNS-315 a Passatban nem mondanám vacaknak a kínait, nagyon jól lehetett használni, szerettem és nagy előnye volt az iGo navigáció és hát a frissíthetősége, ellenben a VW megoldásával aminek a frissítése gyári megoldásban, de saját magam végezve (amiről persze a márkaszervizben bőszen le akarnak beszélni) ~70 ezer Ft. ha meg a márkaszerviz végzi akkor ~90-100 ezer...
Persze az RNS nagyon jó, de például a navigációs részben, mármint a szoftver használhatóságában a fasorban sincs mondjuk egy iGo-hoz képest. Pl.: nem lehet a térképre bökve címet megadni ismeretlen cím esetén, vagy a POI adatbázis sem valami combos. ...de cserében például egy bejövő hívás esetén nem hagy magamra, vagyis nem vált át a naviról a BT részre, ami mondjuk egy ismeretlen belvárosi terepen elég kellemetlen...
Az autómba (Skoda Octavia 2007) navigációt keresek de rengeteg a kínálat. Van-e konkrét típus amit ajánlani tudtok?
Igen, Columbus a neve, ez a Skoda gyári navis fejegysége.
Gyakorlatilag egy VW RNS-510, Skodás beállításokkal. A 2007-es O2-be talán kell egy canbus-frissítés is, hogy kezelni tudja (gyárilag 2008-ig a "sokgombos" Amudsen volt benne, de az inkább felejtős). Egy komoly hibája van (az árán kívül), hogy nincs benne telefon-kihangosító, tehát azt külön kell hozzá venni.
Van sokféle kínai hasonmása is, de az nagyon kétesélyes. Van, akinek évekig gond nélkül működik, és olyan is, akinek kettőből kettő hibás volt. Ha a gyenge, napfényben gyakran nem is látható kijelzővel és a gagyi menüvel meg tudsz barátkozni, akár egy ilyet is választhatsz.
Most vettem egy CC-t,2010. 09-havi,navi van benne,de mégsem.
CD-ről kéne feltöltenem,vagy SD-ről,azt mondta a kereskedő..tud valaki segíteni esetleg,hol kitől tudok ilyet venni,vagy megcsináltatni valakivel esetleg Debrecen és környékén?
Nekem olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, h adott egy A4 B6 amiben gyárilag NaviPlus van még a CD-s verzió és ha azt ki szeretném cserélni már az ujabb DVD alapu Navira ez milyen keretek között lehetséges.
Elég csak kicserélni a fejegységet vagy más is kell hozzá?
Egyszeruen letoltottem az updateportal-rol a megfelelo filet es kicsomagoltam. A gyari SD kartyan levo dolgokat backup-oltam a gepemre es aztan az uj kicsomagolt cuccot ramasoltam a kartyara.
Köszi mindenkinek a tippet, de főleg neked Imiii ! Ma az egyik ismerős, hozzáértő szerelővel, betettünk egy univerzális GPS antennát, és lám azonnal működött a navi. 6-7 műholdat talál a 10-ből ! Úgy hogy rögzítettük az antennát (mágneses) és a régivel nem foglalkoztunk, maradt minden a helyén.
Valaki tudna segíteni! Most vásároltam egy VW Passat 2.0 Tdi B7 autót, és a navigációja nem jól működik.
A valósághoz képest mindig 60 kilométerrel távolabb pozicionálja az autó helyzetét. Ha elakarok indulni "A" pontból "B" be, ő mindig "C" pontból akar indulni (ami "kb" 60 km-re van észak-nyugatra az "A" ponttól) mint ha ott lenne az autó. És ez így működik az ország minden pontján. Köszi előre is!
Üdv! Valaki tudna segíteni abban, hogy az RCD 300 Mp3-ra rá lehet-e kötni valahogy külső média forrást, pl. mobilt, lejátszót?A Densiont láttam neten, nem tudom van-e jobb megoldás és kb. mennyiből lehetne kivitelezni?
Olyanrol van infoja valakinek, hogy a magyar hangot bele lehet-e varazsolni a MIB2-es amundsenbe (Discover Media) valahogy? Csak azert kerdezem, mert a columbusban (Discovery Pro) vannak magyar bemondasok a navigacional.
Sziasztok! 2014-es évjáratú Octaviában lévő amundsen navi-nak az SD-n lévő adatbázisát szeretném frissíteni. Megpróbáltam a frissítést rátenni egy nem gyári 32G-s SD-re, de nem látja navi adatbázisnak az egység. Létezik hogy csak a gyári SD-n lévő adatokat fogadja el az egység? Köszi!
A képernyőn nekem is 1T0035680C van, a készülékházon lévő matricán pedig 1T0035680B. Viszont az SW verzió 1300. DVD-re kiírtam az 5269-et, de nem ízlett neki.
Úgy látom, Neked, 1200 SW számról sikerült a frissítés. Nagyon érdekes ez az egész...
1T0 035 680 C (1T0035680C) Firmware version (when hardware last produced): 2660 Firmware version (unmodified releases): 2840 Firmware version (modified releases): 5269
Nekem B-s végü van, szintúgy 5269 tettem rá nemrég. Ezek szerint neked is az kellene hogy felmenjen. DVD-re kiirva felment minden probléma nélkül.
- Rns 510 vagy Colombus-ról van szó? Az egyik ugye Vw a másik Skoda nem egyforma a két soft.
- Cd-re vagy DVD-re irtad ki? Cd-n szereti csak a készülék a frissítést (legalább is az enyémet DVD-ről én nem lehetett)
- 2 vagy 3 partícios a vinyó benne? Talán a 4xxx verziótól a vinyót nem kettő hanem 3 particióra (3. partició a Poiknak kell) osztja azaz először a 4xxx verziójút kell rátenni ami létrehozza a 3 particiót utána lehet magasabb verziószámút rátelepíteni.
Nagy hirtelen én ezekre figyelnék oda.
Skodás 3970 softwarem van amin a maxidot is jól működik de még 2 particiós. (mindez Egerben)
Nos, én nem kísérletezek többet, megcsináltatom a tempomatos sráccal. Kíváncsi vagyok, melyik SW-t fogja rátenni. Az egészet a POI-k és a rádiotext miatt erőltetem...
Milyen op rendszrű a telefonod?? WP csodákra képes, Droidon és IOS-en eddig nem találtam hibát...(IOS-en volt olyan verzió, mely nem fordult a telefon forgatásával...)
Hétvégén megnézem ezt a POI adatbázist, az a sejtésem, hogy visszafelé nem lehet alakítani. Most szélesség és hosszúság koordinátákkal kezeli a POI-k helyét, régen egy Z érték volt.
De innen letöltöd a POI-t, aztán másold rá SD-re, egy PersonalPOI mappába és utána Setup/Navigation/My Points of Interest/Import.
Ha ez megvan, a Setup/Map -nál beállíthatod, hogy mit mutasson, úgy mint bármilyen POInál. Van Véda, Fix, gyakori mobil, piros lámpa, mindegyikre más ikon rak ki.
Bármilyen térképpel kompatibilis, mert úgy működik, mint bármelyik POI, a meghatározott koordinátára rak egy ikont.
Ezért nem is jelez előre, de csak RNS510-n működik.
Sziasztok!Hozzáértők segítségét kérném.MFD-2 navim van.Jól utánaolvastam hogy hogyan lehet friss térképet szerezni és mit kell csinálni.Szóval megnéztem,a 30-as végű firmware van rajta.Utna az unlock CD-t is vette,kinyitotta a készüléket.Kiírtam DVD-re a térképet(DVD2-EUR_2014_VX v2),de nem ismeri fel.Azt írja hogy "invalid disc". Mit rontottam el?
Korábban írtam, hogy a vezetett hibakeresés laptopon és a tünet is (két utcával arrább tette le az autót a navi a térképen, mint valójában volt ill. sokáig nem talált rá a valós pozícióra) a GPS antenna hibájára utalt (a laptop szerint vezetékszakadás vagy földelési hiba a GPS antennánál).
Kicseréltem az antennát, de a hiba továbbra is fennáll.
5-10 percig "vakok vagyunk" indítás után, majd egyszercsak minden a helyére kerül és tudunk navigálni, de addig nem is abban a városrészben mozog a térképen az autó, ahol valójában vagyunk.
Úgy látszik elfáradt a technika az RNS-510-ben :-(
Helló! Van egy Passat CC -m 2012 évjárat. RNS 310 vagy 315 van benne. (Hogy lehet megtudni melyik pontosan?). Az volna a kérdésem hogy navigációs szoftvert lehet e rajta frissíteni lehetőleg ingyen. És láttam hogy valamilyen navira van itt magyarítás esetlek várható e arra is.
VW Gyári Navigáció RNS MFD-2 gyári Volkswagen fejegység (Blaupunkt) eladó! VW Passat 2006-os évjáratú (saját tulajdonú autómból került ki, - nem gyári készülék került a helyére..) VWZ1Z7F6057642
Irány ár: 75.000, -Ft (beépítési garanciával)
Érdeklődni publikus Nick néven: NikonMan vagy viperamail@mailbox.hu email címen