Kalimera minden kedves görög sziget rajongónak!
Szeretettel várunk itt mindenkit, aki járt már ezen a csodálatos szigeten, vagy csak tervezi a nyaralását. Osszuk meg egymással tapasztalatainkat, élményeinket, képeinket. Kérem, hogy törekedjünk a görög mentalitásnak megfelelően kulturált hangvételű (esetleg baráti) társalgásra, kössön össze minket a görög szigetek iránti rajongásunk!
Szia! Szupermarketből mi 3at találtunk, ami tényleg nagyobb, nem ilyen kis garázsbolt - turistával nem sokkal, helybélivel annál többel találkoztunk. Valamivel olcsóbbak, mint a kisebbek. Ha lesz autótok, akkor zöldséget/gyümölcsöt mi a városon kívül 3ad annyiért láttunk, mint bent.
Van egy nagyon jó kis gyrosos, megkeresem majd Neked, h melyik volt, finom, nagy adag, és 3-4 euró - sajnos csak az utolsó előtti napon akadtunk rá.
A hajókiránduláson (nem a lakatlan szigetesen, hanem a másikon) voltunk, nagyon élveztük. Sok helyen megálltunk, nem mentünk messzire, így nem csak hajókázásból állt a nap. A kaja is jó volt:)
Idén is megyünk.
Vizet ne nagyon vegyetek, van egy jópár ivókút, onnan lehet újratölteni a palackokat.
Szia! Mi tavaly is ott voltunk, nem véletlenül megyünk vissza;)
A személyzet jófej, a kaja rendben. Első emeleten voltunk, az ágyban fekve a tengert láttuk, ami 1 perc sétára van; szóval panaszra nem volt okunk. A távozás napján asszem 5 euróért az indulásig a szobában maradhattunk, csak utána jöttek takarítani, szóval nem kellett gondolkodni, hogy a cuccunk hova tegyük. Ami elsőre meglepett, h a szálláshoz tartozó partszakaszon akkor is fizetni kellett a napágyért, ha fogyasztottunk is.
A törölközőket rendszeresen cserélték, a takarítás is rendben volt. A belvárostól sincs messze, egy kis könnyed séta:) De a tenger közelsége mindent visz:)
Köszi szépen, nagyon kedves vagy, hogy megkerested Nekem ezeket. Sajnos most is beírtam, de nekem nem hozza elő a kereső ezeket, biztosan nálam van a gond.
Köszönöm szépen a jó tanácsot! Visszaolvastam, de ezekre nem találtam meg a válaszokat, de ha Te igen, akkor kérlek, mutasd meg nekem hol vannak, mert akkor én voltam a figyelmetlen, amiért nem találtam meg! Előre is köszi!
Mindenféle apróság érdekelne a szállásról és a környékről is. Pl. az apartman felszereltsége (konyha, fürdő, szoba, erkély). Van-e szúnyogháló (Ablakon és ajtón is), W.C. papírt adnak-e végig, van-e ruhaszárító? Használtatok-e légkondit? Nektek melyik szupermarket jött be a legjobban a környéken és melyik étterem? Találtatok-e "jó" (ahová inkább a helyiek járnak) gyrost? Voltatok-e fakultatív kiránduláson és ha igen, hol fizettetek be rá? Béreltetek-e autót? Szerinted hány napra érdemes bérelni, hogy kényelmesen felfedezzük a szigetet? Voltatok-e hajókiránduláson?
Meg bármi jó tanács, hasznos infó, ami eszedbe jut:)
Mi nem láttunk ilyeneket 2 éve, de kisebb boltok, zöldségesek vannak, mindent megkaptunk, ami kellett. Mindent hajóval hordanak ide, gondolom az árakban ennek költsége megjelenik..
Mi 2 éve voltunk, bizonyára változtak az árak azóta. A szokásos "túristás" árak, de szerintem nem vészes. Érdemes a legkisebb autót bérelni, ha nem kell a nagy hely. Kölcsönző szinte minden sarkon van, a mostani árakra rá kell guglizni, de én mindenütt láttam szabad autót, motort és quad-ot, én ott körbenézném az árakat.
Mi szeptember közepén utazunk Karpathosra. Aki volt már az tudna esetleg segíteni abban, hogy milyen költségeket tervezzünk? Kb. 3 napra szeretnénk autót bérelni, egy kisebb méretűt. Érdemes akár már most előre foglalni online, vagy elég ott a helyszínen? Milyen árakon mozognak ezek a lehetőségek? Az élelmiszerek milyen árakon vannak Pigadiában?
Sziasztok! Mi idès is Karpathosra megyünk nyaralni! Mi 2 ève is nagyon fantasztikusan èreztük magunkat, meseszèp minden nagyon kedves mindenki! Idèn augusztus 30-án indulunk. Mondani sem kell már nagyon várjuk! A repülő gyomrába a nagy bőröndbe kb mindent be lehet rakni eu-n belül repül csak a gèp...azt hiszem 15 kg a limit...
A vìz nagyon tiszta gyönyörű! Minden fèle strandot lehet találni a szigeten: kavicsos , sziklás, köves, ès persze nagyon jó homokost is!
Izgatottan várom a nyaralást, június 28-án indulunk mi is(IBUSZ) és örömmel olvastam hogy többen akkor fognak indulni 😄 Majd ott találkozunk 😉
Még soha nem repültem. Ettől kicsit tartok, bár nem magától a repüléstől, hanem a csomagok miatt aggódom,mert nem tiszta számomra hogy miket lehet felvinni a nagycsomagban.
Görögországban sem nyaraltunk még, de biztos vagyok benne hogy szerelem lesz első látásra 😊 Pigadiában a Nereides Hotelben fogunk megszállni.
Kérlek benneteket, ha bárkinek van valami jó tippje, tanácsa a nyaralást illetően akkor írjon!
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni.Tervezés alatt áll egy Karphatosi utazás,de a szállás tekintetében még vannak kérdések.A Seastone,Pantheon,Ilidia és a Kalimera apartman került a képzeletbeli kalapba.Kérnék mindenkit aki tud a fent említett apartmanokról v.mit kérném írja meg.Például a Seastone-ról olvastam hogy elég hangos,a Pantheon-nál pedig vajon mit jelent az enyhe domboldal?Melyiket ajánljátok a fentiek közül? Előre is Köszönöm!
Pigadia partja Xenonas illetve Vrontis homokos helyenként apró kavicsos. Nagyon kellemes! Lassan mélyülő, hosszú partszakasz. Éttermek, bárok vannak más szórakozás azt hiszem nincs. A főváros pedig este nagyon nyüzsgő, szórakozásra alkalmas és bájos hely.
Kár, hogy ilyen későn érünk a szigetre, meg az is, hogy nem látjuk magasból, valami eszméletlen gyönyörű lehet. Láttam videót a leszállásról ahogy a tenger kék vize körbe öleli Karpathos-t hihetetlen szép!!
Érdeklődnék, hogy Pigadia strandja nagyon köves-e és, hogy mennyire tiszta, aki már látta élőben!? Illetve, hogy szórakozási lehetőség van-e?
Sajnos mindkettő elég későn van, hiszen még a reptérről buszokkal szétszórják a népet, szállodában elrendezkedés.
Visszafelé meg a legtöbb helyen már délelőtt el kell hagyni a szobát, korábban a busz 19:00-kor jött, addig a mi szállodánkban ingyen be lehetett cuccolni egy szobába és estig fürdés vagy akármi. Van, ahol ezért a lehetőségért pénzt kérnek.
Ja, két éve a repülő egy órát késett az érkezőkkel, így mi is később indultunk haza, éjfél után szálltunk le, a hosszútávú parkoló sorompói nem működtek, embert sehol sem találtunk...