Keresés

Részletes keresés

hannasolo Creative Commons License 2006.07.06 0 0 20631

sziasztok! sajnos nekem is aktuális lett, hogy topiklakó legyek. :(

válunk 11 év után, amire soha nem gondoltam volna.

nehéz röviden elmondani, hogy mi történt, van egy húga, aki rettenetesen manipulálja, akit etalonnak tart kinézetben, gondolkodásban. ez a testvéri rajongás egyébként nem kölcsönös, a csaj lekezelő, kioktató vele. volt egy nagy veszekedésünk, amikor azt mondta nekem valamire, hogy nem hiszi el nekem, hogy ezt mondta a húga, felhívta, az persze letagadta (nem egy jellembajnok a csaj). nekem nem igen volt más választásom, mint azt mondani, hogy akkor váljunk el. tegnap meg kiderült, hogy nem csak hugica manipulációja áll a dolog mögött, hanem itt a neten találkozott a harmincakárhány évvel ezelőtti menyasszonyával, azóta emailoznak, telefonálgatnak egymásnak, titokban. hát ez van, valószínűleg ezért is provokálta a vitát, és nem is próbálja megbeszélni, rendbehozni. van egy 10,5 éves fiúnk is.

most kénytelen leszek a gyerekkel anyámhoz költözni, a férjem marad a lakásban (nagyon kicsi, nem lehet  megosztani, a hitel miatt meg hiába adnánk el a pénzzel semmire nem mennénk.) a lakás csak az én nevemen van, a hitel is, én is fizetem tovább az a biztos.

amíg nem tudtam meg a volt menyasszonyt addig én is azon voltam, hogy szépen váljunk, ha már egyszer muszáj, nem akartam anyagilag megszivatni, még azt is mondtam, hogy ne fizessen gyerektartartást, meg legyen közös felügyelet, de most annyira elkeseredett vagyok, hogy úgy érzem amilyen az adjon isten volt, olyan legyen a fogadj isten.....

monyesz Creative Commons License 2006.07.04 0 0 20630
Előzmény: Dodómami (20627)
fozolalu Creative Commons License 2006.07.04 0 0 20629
quillához csak annyit fűznék hozzá, hogy keresd fel a bíróságot, ahol van ingyenes jogi tanácsadás, ott előkeresik neked a jogtárakból is akár, hogy mik  a jogaid, vagy a gyerekek jogai. én a helyedben mindenképpen ott kezdeném a dolgot
Előzmény: Dodómami (20627)
quilla Creative Commons License 2006.07.03 0 0 20628

Azert kerdezel nehezet es gondolom azert is hallgatnak a nepek (amellett, hogy mostanaban kevesen jartak erre) mert mas az elettarsi kapcsolat es mas a hazassag, es ha jol emlekszem vissza (ugy 4-5 evre vissza) nem nagyon volt ilyen eset a topikban meg.

Itt ugye nem lesz jogi ertelemben vett valas (valoper) ami nem jelenti azt, hogy a szulonek sajat megelheteset hatterbe helyezve is de kotelessege a gyerekeirol valo gondoskodas. Ha hazasok lennetek az mondanam rogton, hogy a valoper soran vagy osztott lakashasznalatot itelnenek meg nektek (ha a lakas oszthato) vagy ha senki nem akarna koltozni akkor egy vagyonmegosztasi per kovetkezne (erre most is van esley ha valaki perelni akar, nem tudom van e mit neked, mert tenyleg nem ertek az elettarsi dologhoz, nem tudom mennyire smeri el a torvenykezes) es akar olyan megoldas is szulethetne, hogy ha apukanak van hol laknia akkor hiaba az o neven a lakas, a gyerekek erdeke, hogy ott maradjanak es azzal aki felneveli oket, kvazi lakhatnal ott a gyerekekekkel. De ez csak teoria, mert nincs valoper.

A gyerekeknek viszont gondolom az az egyetlen es allando lakcimuk... kacifantos.

Hat en eloszor azt javasolnam, hogy a helyi gyamhatosaghoz gyalogolj el mert ok viszont tudni fogjak (jo esetben) a gyerekekre vonatkozo jogokat ilyen esteben (kerulhetnek e utcara es mi van ilyenkor), a te kerdesedre, marmint hogy neked jarhat e valami ok semmit nem fognak tudni mondani (a gyerekek jogi kerdeseiben is neha total analfabetak) de arra ket hely is van, ahova elso korben, penzkimelokent fordulhatsz:

1. helyi nevelesi tanacsado iroda, ugyanis nekik szokott lenni ingyenes ugyvedi szolgaltatasuk, ahol csaladjogban jartas ugyved elmondja hogyan all az ember sznaja...

2. helyileg illetekes birosag, ott is van tan heti egy alkalommal ingyenes jogi tanmacsadas, ahol megmondjak neked jar e neked jarhat e neked valami, mit erdemes intezni jogi uton, vagy ha semmit, azt is.

Szoval ezeket a helyeket javaslom, hogy terkepezd fel, es a legjobb ha mindegyiket, mert mindenhol emberek ulnek akik tevedhetynek is vagy nincsenek hivatasuk csucsan :)

Előzmény: Dodómami (20627)
Dodómami Creative Commons License 2006.07.03 0 0 20627

Az aggaszt a leginkább, hogy nem tudom mihez van jogom élettársként és hogy mik az esélyeim, ha perre kerül a sor.

És persze ez azért aggaszt, mert nem tanúsít semmi jóindulatot az üggyel szemben. A sértett hiúság játszik és egyszerűen nem hajlandó kompromisszumra.

Egyébként gyanítom, inkább arról van szó, hogy nem hiszi el.

 

A lakást, amiben lakunk akkor vették, mikor 10 hónaposak voltak a lányok. Említettem, hogy nem tudtam hozzátenni 1 fityinget sem. Anyósom nevére került a lakás.

Valahol az előző hozzászólások közt azt írta vki, hogy "gyerekkel nem kerülhetsz utcára". Tehát, ha nem megyek ki a lakásból, hanem mondjuk kicserélem a zárat, akkor nincs joga kitennie a lakásból? Vagy ezt hogy kell érteni?

 

Szeretnék venni 1 új lakást, ehhez viszont min. 1 milla kellene. A barátaimra számíthatok, tehát vszínű összejön, de: nem cseszek ki "magammal" irgalmatlanul, hogyha most mikor szeretnék kapni gyt-t meg esetleg 5 milliót, akkor veszek 1 új kéglit?:)))

 

Ajjajj, már belefájdult a fejem ebbe.

Ha vki tud, kérem válaszoljon.

 

Ui: Mielőtt elkezdődne a támadás: nem járok körmöshöz, fodrászhoz, kozmetikushoz stb, a ruháim nagy részét a húgomtól kapom és a gyerekek "extráin" kívül annyi a bűnöm, hogy autóval járok. Ja és dolgozom:DDD

És nem kizsigerelni akarom az embert, aki mellesleg mellényből ki tudná fizetni a fentieket, hanem a gyerekeknek szeretném megadni azt, ami eddig volt. (Esetleg többet is)

Mami

Dodómami Creative Commons License 2006.07.01 0 0 20626

Nos, Kedves Spanci!

 

Hogy őszinte legyek, nem lep meg a leveled. Mióta elhatároztam, hogy befejezem, azóta hasonló hatások érnek. (Lásd:- barátnőm msn névjegyén az idézet: "az a baj, hogyha az ember nem kockáztat semmit, mindent kockáztat" /Erica Jong/ ;

                                                           -üzletben, ahol képeslapot vettem a táborozó lánykáimnak, kicsit "elérzékenyültem" az esküvői levlapokon. Az eladó pedig, miután megmondtam, hogy "válok", azzal nyugtatott, hogy a mamáját 20 évi házasság után -ő és a húga invitálta válásra-, aki 1 büdös fitying nélkül kiszállt a hosszú házasságából és bejött neki egy pasi, akivel most is boldogan él.

                                                            - harmadiknak itt vagy te a magad kis életével.

Ezek után elmondom a választ:

-ISZIK

   No, nem a rosszabbik fajtából, tehát nem tör-zúz (még jó), hanem szép csendesen lefekszik csicsikázni és ontja az alkoholszagot. (Meg a fingot:))))Teszi mindezt kb. 16-17 éves kora óta, dacolva a szülőkkel. Mellékes, hogy mikor megszülettek a lányok és beszélgettem a mamájával, akkor ő rám fogta, hogy miattam iszik!!!

 

-ZSUGORI

   Ezt viszont, kb a masszív alkoholista szinttel tudnám egy lapon említeni!!!  :DDD

Olyan szinten műveli a "sportot", hogy mikor legutóbb kifogytam a saját pénzemből és felhoztam, hogy a lányoknak kellene fürdőruha, esőkabát és szandál a táborra(meg egyébként is), akkor így válaszolt: "Szerintem szandál nélkül elvannak, esőkabát helyett jó a narancssárga kabátjuk (ami egy átmeneti, bélelt kabi és ugyebár  ahéten 30 fok alatt nem nagyon volt a hőmérséklet), fürdőruhájuk meg van!!! (1 db/fő és 7 napos a tábor)

De akármikor kértem pénzt ruhára, cipőre, akármire, mindig nagyleltár van/volt előtte, merta azt ugye csak úgy nem lehet:D Fel kell próbálniuk a régi cipőket és körbejárni a lakást, hogy jó e.

A lakás, ahol immár 10 éve lakunk, 1x volt kifestve, mikor a csajszik suliba mentek. Akkor jutottam hozzá ahhoz a pénzhez, amit az MSZP kifizetett az ikres kismamáknak. (Már nem emlékszem a nevére, lehet, hogy gyes volt)

kB 250 EZER fT VOLT. A lányok szobájához megvettem a festéket és kipakoltam a szekrényeket, vettem újat és akkor segített kifesteni. De nem az egész lakást (43nm) hanem a kisszobát. A többihez nem volt kedve.

MINDENNEL ELSZÁMOLTAT; RASSZISTA (és ezt a lányok előtt is kérésem ellenére, hangsúlyozza); Rossz a viszonya a pénzzel és az alkohollal, lsd; fenti. Nekem meg rossz a viszom vele:)))

 

Egyszóval, ha a Margit-híd alá kell mennem, akkor is itt hagyom. Még nnem tom mire számíthatok, de nem érdekel!!! MEGYEK

 

És kérlek dicsekedj! Dicskedj azzal, hogy válás után lehet és kell is új életet kezdeni, dicsekedj a sajátoddal, a boldogságoddal és agyerkőccel, aki túlélte veled ezt az egészet.

Kérlek Spanci!

DICSEKEDJ NEKEM!

.....erre van szükségem.

 

Dodómami

                                                 

Előzmény: Spanci (20625)
Spanci Creative Commons License 2006.06.30 0 0 20625

Mami! Én nen vagyok itt topik lakó, de olvasom. Nem gáz, ha megkérdem, miért gondolsz végleges szakításra? Sok mindent meglehet oldani. Ha bántott, persze azt nem. Ha kiszerettél belőle, akkor ...... azt azt hiszem, később mondanám el, ha terítessz.

Egyébként, hogy on legyek, én a 2 éves lányommal húztam el egy házasságból, ahol már a durva férjem miatt csak azt nem vártam meg, míg engem üssön, elég volt, hogy zsírrészegen addig üsse le a tárgyakat az éjjeli szekrényről, amíg a kicsi lányom a félelemtől sikoltozni nem kezdett. Igen Itt kell befejezni.

 

Kisdicsekedés:

Nálam 9 évvel fiatalabb párral  'mosmá 22 éve" (lánykát 4 éves kora óta felnevelve, közös fiúnk 17 éves) a sikoltozós kislányból egy tökéletes egyetemet végzett szociálpolitikus lett, aki nem kíváncsi az apjára. De ez egy másik történet, ha valakit lérdekel, elmesélem.

Előzmény: Dodómami (20624)
Dodómami Creative Commons License 2006.06.30 0 0 20624

Sziasztok!

 

Órák óta olvasgatlak titeket és gondoltam leírom én is a jelen helyzetemet, ugyanis több szinten tanácsra lenne szükségem.

 

Én is "válok", bár a miénk élettársi kapcsolat, de 11 éve tart és ez már felér egy házassággal. (Ha jogilag nem is)

 

A problémám a következő: anno, mikor megismerkedtünk, nagyon hamar terhes lettem (gyógyszer mellett) és mivel szerettem volna már gyereket, no meg volt már egy spontán vetélésem és a nőgyogyi is azt mondta, hogy eszembe ne jusson elvetetni, (ami persze nem jutott eszembe:D)így hát megmaradt a baba. A sors fura játéka, hogy nem egy, hanem 2 babám lett.

Gyermekeim apja ott maradt velünk, bár többször kértem, hogy fontolja meg és igazán nem fogok rá neheztelni, ha elmegy, természetesen akkor jön, amikor akar.

MARADT!

10 hónapig éltünk anyuéknál, aztán anyósomék vettek 1 lakást és átköltöztünk. Sajnos, mivel van 2 tesóm és a szüleim nem állnak jól anyagilag, mi nem tudtunk semmit hozzátenni a lakáshoz, így azt az anyósom nevére írták, bár a párom pénze volt benne.

Mivel csóró vagyok befogtam a szám és örültem annak, amit nyújtottak: egy normális élet lehetőségét.

Sok akadályt kellett legyőznöm (félsikerek talán) annak érdekében, hogy valahogy döcögjön a szekér.

Most mégis úgy érzem, nem tudok tovább így élni, nincs ugyan pasim, de egyszerűen meguntam ezt a kapcsolatot. (Ez persze nem ilyen egyszerű, nem csak ennyi)

 

Megkértem a párom, hogy próbáljunk meg külön élni és azt is kértem, hogy költözzön vissza a szüleihez. Válasz:"miért én? Ez az én lakásom!"

Szóval menjek a lányokkal, ahova akarok.

Nagyjából számítottam erre a kérdésre, mivel ő egyszerűen fel sem fogja, hogy "min szívtam fel magam ennyire". Nem egyszeri dologról van szó, tehát nem sértődőst játszom, hanem elegem van. Nem érti.

 

Most jönnek az "apró" szurkálódások, (eldugta a telefont) és attól tartok, semmi jóra nem számíthatok.

 

Az érdekelne, hogy jogilag "követelhetek" e valamit tőle?

 

Bocsi, hogy így elsőre ennyire hosszú voltam, de ez a minimum, amit le kellett írnom.

 

Dodómami

 

quilla Creative Commons License 2006.06.18 0 0 20623

"És mit jelent az ő privát költsége? Az, hogy kivonatozott, vagy kiautózott Vácra? Vagy még ügyvédet is fogadott ehhez a világrengető perhez? Esetleg fénymásoltatott 50 ft + ÁFA-ért?!"

 

Pontosan ezt :) Bar tobbnyire az ugyved lehetett, met o ugye nem akart megjelenni, mert akkor velem kommunikalnia kene, azt meg nem szeresse. Meg jo, hogy csak neki voltak ugyvedi koltsegei, es milyen szerencse, hogy a biro ilyen humanus volt, hogy figyelembe vette, hogy nekem 0 jovedelmem van es ezert csokkenthet is havi 17 ezret a gyerektartason (mert azt ugysem a gyerekre koltyom hanem a lakas rezsijere - es kulonbenis miert nem adom el??!!) es pluszba meg bonuszkent fizessek 70 ezret hamar ilyen jol lecsokkentettek a nemletezo beveteleimet :) A, nem is erdekel mar... meg az lehet izgi, hogy ezt most fellebezes utan helyben hagyjak e (gyakorlatilag oly mindegy, mert egyszeruen nincs mibol kifizetnem, ez a nagy magyar igazsag, meg havi torlesztesben sincs, mert lassan kevesebb a bejovom mint amit muszaj egy hoban szamlakra koltenem).

 

Ja, amugy ki is mennek am kornyezettanulmanyra, ha odaig jut az ugyement, nalunk is voltak, bar nem igazan ertem ugyan miert, ugyanis abban a lakasban a hugom lakik jelenleg, szal marhara fel tudtak a m merni, hogy hogyan el a gyerek :) Mondjuk nalatok ez mas lenne, de menne valaki megtekinteni a javakat, amiket a gytbol osszeharacsoltal :) Gondolom te is egetrengeto nagy osszeget kapsz :)

 

Amugy meg jol vagyunk. Egyelore sajna nem melozom, bar elvileg tehentem de egyreszt itt sem alacsony a munkanelkuliseg, masreszt vannak nyelvi akadalyok is, harmadreszt ugye elsokent a gyereket kell beleillesztenem az eletembe, mert vagy en latom el vagy en latom el, es segitseg nincsen. Szal vannak bizonyos munkak amiben nem lenne gond a nyelv sot (idegenforgalom ugye) de folyamatosat, hetvegeset, estebe nyulot meg tobbmuszakosat eleve nem vallalhatok. Szalelegge fabol vaskarika, raadasul most augusztusban ki kell vegyem a csajt az ovibol (nem zarjak be, de kotelezoen nyari szunet, annyi elonnyel, hogy en valaszthatom ki a 3 hetet, hogy mikor) es igy addig megint alla dolog, mert nem tudnam hova tenni a nocit. De tenyleg jol vagyunk, nincs okom panaszkodni, csak a melokerdes meg nem megoldott, itt sem egyszerubb az elet mint odahaza...sajna. Bar ahogy figyelek, ott most jelentosen nehezebb ido kovetkezik...

Előzmény: Pötyke (20622)
Pötyke Creative Commons License 2006.06.15 0 0 20622

És mit jelent az ő privát költsége? Az, hogy kivonatozott, vagy kiautózott Vácra? Vagy még ügyvédet is fogadott ehhez a világrengető perhez? Esetleg fénymásoltatott 50 ft + ÁFA-ért?! Komolyan nem értem.....menjenek oda, ahova gondolom..... :-(

Alapból annyira felháborítónak tartom, hogy esetleg nekem kell bizonygatni, hogy a gyerekre fordítom a gyerektartást és nem pasikra, hogy azt hiszem nem lennék képes finom és nőies maradni a bíróságon. Azzal meg csak még rosszabbat teszek.

Jöjjenek ki környezettanulmányra (vagy mittudomén hogy hívják) és nézzék meg, hogy és hol élünk, milyen a gyerek szobái, a ruhái, a játékai, stb..... ez tényleg vicc!

Egyébként az első ezirányú "fenyegetés" még karácsonykor hangzott el, de aztán nem történt semmi. Februárban múlt két éve, hogy papíron is elváltunk, ezt az időt a végzés értelmében ki kellett várnia, mivel nincs olyan lényeges körülmény, ami előbb indokolta volna a gyerektartás csökkentése iránti kérelmét. Most két hete a gyereken keresztül "üzent" hasonlót... meglátjuk.

Neked hogy telnek kint a napjaid? Tanulsz, vagy dolgozol?

 

Előzmény: quilla (20621)
quilla Creative Commons License 2006.06.14 0 0 20621

Neeem, itt nem a perkoltsegrol van szo, azt nem kell megfizetnem. A kedves apuka privat koltsegeit kell megfizetnem, amibe neki a pereskedes kerult :o)) Mondjuk az felmerul bennem kerdeskent, hogy ha szegeny olyan csoro ahogy beallitotta (igazsagtartalmat ennek a fejezetnek ismerem) akkor mibol es foleg miert fizetett 70 ezer forintot a perkoltsegre?? :o)) O mondjuk nem jelent meg a targyalasokon, de nem szokott a gyamugyon sem, ha eppen ott nyom fel es beideznek mindkettonket. Reszemrol nem lattam ot mar majdnem 2 eve.

Nem kotelezo elmenned ha beideznek, de jobb ha az ember lanya azonnal ertesul arrol miket mondanak ellene es esetleg van çehetosege cafolni avagy vedekezni. Kulonben a fejed felett es nelkuled hoznak esetleg egy iteletet, amint talan tudnal valtoztatni.

Nem tudom mire ment a fellebezesem (mivel nem vagyunk odahaza igy nem tudom mire adta be az ugyved) de azt hiszem csak a 70 ezres 'karteritesre', a havi haromezres gyerektartas az le van szarva... hogy finom legyek es noies :o)

Szoval igen, mi meg mindig kinn es meg mindig egyutt, csajszi itt jar oviban es jo iranyban halad a ketnyelvuseg fele. Nincsenek gondjai, de en nem tudom lemerni, hogy a tobbi gyerekhez kepest hol vannak vagy vannak e (szerintem biztos) elmaradasai.

Előzmény: Pötyke (20620)
Pötyke Creative Commons License 2006.06.14 0 0 20620

Abszolút megértelek, teljességgel felfoghatatlan az egész! Én nem vagyok jogász, de úgy tudom, hogy a törvény írja elő, hogy a "pervesztes" fél fizeti a perköltséget...na de ez ilyen esetben egy kissé valóban nonszensz eljárás!!!

Sajnos nem halad úgy a lakásfelújításával, ahogy szeretné, no meg ha valami éppen elromlik, akkor is mindig megy a szöveg, hogy én bezzeg milyen jól élek!Most legutóbb épp az autója hibásodott meg, ami jelentős költséget okozott neki, miközben én meg fodrászhoz járok! Ilyen rémtetteket bírok elkövetni! :-(

Én egyébként egyáltalán nem beszélek már vele, mert meguntam ezeket az állandó ordibálásokat és fenyegetőzéseket. Ha akar valamit, úgysem tudok mit tenni, majd a bíróság eldönti. Azt hiszem, el sem megyek...vagy kötelező, ha beidéznek?

Szóval agyrém az egész.

Kishölgy növöget rendesen. És még mindig együtt vagytok és odakint? Ott jár oviba? Akkor a két nyelv már simán megy neki, nem igaz? :-)

Tyúkanyó, köszönöm érdeklődésedet, megvagyunk és még mindig ketten. És ahogy a dolgok állását nézem, ez így is marad, legalábbis addig, míg a lányom el nem indul a nagy betűs, önálló élet felé. De azért remélem ez még várat magára pár évet.

Nálatok hogy s mint az aprónép? És te? Tanulmányaid hogy állnak?

Quilla, majd számolj be, hogy mi a helyzet a fellebbezéssel, néha én is erre járok és benézek, vagy ha valami új történik, megosztom veletek. Bár sajnos nincs új a nap alatt.. :-(

Mindenkinek szép napot kívánok!

 

Előzmény: quilla (20619)
quilla Creative Commons License 2006.06.13 0 0 20619

Hat nem tudom mi lesz a vegkifejlet, mert lesz meg egy kanyar, ugyanis annyira nem akarom (meg nem is tudom )az o altal beadott 70 ezer forintos perkoltseget meg ezen felul megteriteni. Piszok jo, o perel, hogy ne fizessen a gyerek utan, megitelik neki, visszamenoleg csokkentik, es meg en fizessek apukanak ezert a hostetteert 70 ezret? Ha tudnek se fizetnek, de keptelenseg es nonszensz igy is az egesz.

Kiscsaj nemsokara mar 5 eves lesz :)

El sem hiszem, hogy nalatok (is) meg aktiv a tema, es apuka nem higgadt le es foglalta el magat uj nejevel es gyermekevel. Na ez is dobbenet azert.

Előzmény: Pötyke (20616)
quilla Creative Commons License 2006.06.13 0 0 20618
Gyerektartasdij csokkentese volt a tema. Miapukank be is perelt ezert... Potyket meg ha jol ertem az oveke egyelore csak fenyegette ezzel.
Előzmény: _tyúkanyó (20617)
_tyúkanyó Creative Commons License 2006.06.13 0 0 20617
Nincs időm visszaolvasni, miről is lehet szó, de bíróságon kikötni csak rosszat jelenthet. :( Sajnálom.
Egyébként jól vagytok a lányoddal? (És még mindig ketten vagytok? ;)
Előzmény: Pötyke (20616)
Pötyke Creative Commons License 2006.06.13 0 0 20616

Remek!!!! :-((( Én már jó rég jártam erre, most, hogy ezt így "fellapoztam", a gutaütés kerülget!!!!

Nem is tudom, hogy mit mondjak, annyira nonszensz ez az egész....pláne, hogy valszeg nálunk is lassan erre kerül sor, legalábbis fenyegetőleg ez újfent elhangzott és akkor említett T. Bíróságon kötünk ki. Ezek szerint nem sok jóval kecsegtet az ügy.

Tényleg nem tudom, mit is mondhatnék....vigyázz magatokra és maradj ilyen erős!:-) Ha még bírod cérnával....törpilla hány éves is? 4 körül? ŐRÜLET!!!! :-(

Egyebekben üdv mindenkinek!

Előzmény: quilla (20527)
Kisfarkas69 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 20615
De legalább elmondhatod, hogy tőled nagyon jó elválni..... :-)

Előzmény: anteus (20614)
anteus Creative Commons License 2006.05.15 0 0 20614
mi is szépen váltunk el és azóta is jó a kapcsolat....mondjuk ehhez kellett, hogy a közös házat otthagytam az exnek + gyermekeknek, és bevállaltam egy tisztességes tartásdíjat is.  Igaz, mindezekért itt megkaptam a "puha vagy Jenő" besorolást :-)))
Előzmény: Kisfarkas69 (20608)
kaktuszka67 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 20613
Közös vagyon nem volt, csak "enyém" vagyon, A házat még szüleimtől kaptam jóval a házasságunk előtt.
Előzmény: Kisfarkas69 (20612)
Kisfarkas69 Creative Commons License 2006.05.04 0 0 20612
... és tiéd lett a teljes vagyon és a gyerekek? :-))
Előzmény: kaktuszka67 (20611)
kaktuszka67 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 20611

ÓÓÓ, persze, hogy van.

Az ex el sem jött a válóperre, így szépen, nyugodtan elváltunk :-))

Előzmény: Kisfarkas69 (20608)
Kisfarkas69 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 20610
Gratulálok hozzá. Akkor szerintem ti vagytok a kivétel. Én a környezetemben csak olyat látok, amiről meg lehetne írni a "Hogyan ne viselkedjünk válás közben?" című könyvet...
Előzmény: _tyúkanyó (20609)
_tyúkanyó Creative Commons License 2006.05.02 0 0 20609
Mi elég szépen váltunk, már ami a hivatalos procedúrát illeti.
Előtte a szétválás nem volt felhőtlen, de nagy csaták nem voltak. Érzelmi téren volt nehéz az elválás. Az anyagi rész és a gyerekfelügyelet csak kisebb vitákat okozott, de közösen megegyeztünk, nem kellett a bírónak semmiben dönteni. Hamar el is váltunk (pár hónap).
Előzmény: Kisfarkas69 (20608)
Kisfarkas69 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 20608
Ahogy nézem a sok keserű és csalódott hozzászólást, úgy látom, hogy szépen elválni nem lehet. Én még legalábbis nem láttam olyat. Van itt valaki, aki szépen vált el?
kaktuszka67 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 20607
Az egyenes világhoz képest :-))
Előzmény: Rókarege Ran (20606)
Rókarege Ran Creative Commons License 2006.04.26 0 0 20606
Mihez képest van eltorzulva?
Előzmény: kaktuszka67 (20604)
kaktuszka67 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 20604

Én szerencsére találtam azóta egy normális férfit, aki akár példaképe is lehet a fiaimnak.

De ha jól körülnézel, a Nők között is elég nehezen találsz olyat, aki normális.

Kicsit el van torzulva a világ.

Előzmény: ZombieDOG (20602)
fozolalu Creative Commons License 2006.04.03 0 0 20603
én tudnék egyet mutatni neked, nekem is csak második nekifutásra sikerült összefutnom vele:)
Előzmény: ZombieDOG (20602)
ZombieDOG Creative Commons License 2006.04.03 0 0 20602
ha jobban megnezed ez szanalmas, nem?
az a baj, h akarhagy pasival hoz ossze a sors, es figyelem miket mondanak, hogyan viselkedenk...me nekem is ferfive, felnotte kell valnom, es probalok ellesni viselkedesmintakat, hamár magamtol nemjut eszembe. csak az a baj, h a legtobb faszi kattant, es allat mod viselkedik, es nemhogy a ferfi jelzot, de még a homosapiens kifejezest se mernem rajuk hasznalni...
ugyhogy mutasson nekem vki egy ferfi, aki belulrol ferfi, es nem a tarsadalomcsinalta egoharcos....:D
Előzmény: kaktuszka67 (20601)
kaktuszka67 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 20601

Ő sem küldött senki, meghatalmazottat sem, ügyvédet sem.

eseteleg annyi különbség lehetett, hogy átvette a bíróságtól küldött ajánlott levelet.

Így bizonyított lehetett, hogy tud róla.

Talán. Másra nem tudok gondolni, esetleg ez lehetett különbség.

Előzmény: ZombieDOG (20600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!